Echo, wanneer header is verzonden

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Pagina: 1 2 3 volgende »

Jerry php

Jerry php

11/11/2011 16:36:12
Quote Anchor link
Bestaat er een functie, die kijkt: is de header verzonden, zo ja, dat hij dan iets op het schermt schrijft?
 
PHP hulp

PHP hulp

28/03/2024 13:36:31
 
Chris -

Chris -

11/11/2011 16:41:21
 
Jerry php

Jerry php

11/11/2011 17:00:18
Quote Anchor link
Ja die heb ik dus proberen te gebruiken, maar (bij mij) werkt hij niet..

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
<?php
include 'profiel.php';

if(headers_sent())
{

     echo"Header is verzonden";
}


if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == "POST")
{

    include 'config.php';
    
    $query = "SELECT geld,power
              FROM gebruikers
              WHERE gebruikersnaam ='$user'"
;
    
    $result = mysql_query($query)
              or die(mysql_error());
    
    $geld = mysql_result($result,0,'geld');
    $power = mysql_result($result,0,'power');
    
    $user = $_SESSION['username'];
    
    if(isset($_POST['submit']))
    {

        $kosten = ($_POST['power']*1000);
        
        $som = ($geld-$kosten);
        
        $powerup = ($_POST['power']*10);
        
        $powersom = ($power+$powerup);
        
        if($kosten > $geld)
        {

            echo "Helaas, u heeft te weinig geld.";
        }

        else
        {
        
        $query = "UPDATE gebruikers
                  SET geld='$som',
                      power='$powersom'
                  WHERE gebruikersnaam ='$user'"
;
        
        $result = mysql_query($query)
                  or die(mysql_error);
        
        header('location:shop.php');
        
        }
    }

?>
 
Wouter J

Wouter J

11/11/2011 17:39:27
Quote Anchor link
Met een location header zal het natuurlijk niet werken...

Je zend eerst iemand door naar de volgende pagina en vervolgens laat je een echo uitvoeren op de vorige pagina, ja dan zie je niks. Kortom: Voer de echo uit voor de header of plaats de echo in het bestand waar de gebruiker naartoe gestuurd wordt.
 
Jerry php

Jerry php

11/11/2011 17:46:03
Quote Anchor link
Ja, shop.php is het bestand waar de header inzit ;) Dat is dat bestand dus.
Het is de bedoeling, dat als de gebruiker iets 'koopt' dat hij dan verstuurd word naar dezelfde pagina + die melding, de echo dus
 
- SanThe -

- SanThe -

11/11/2011 17:48:31
Quote Anchor link
Als er voor die if() niks naar de browser gaat zijn er geen headers verzonden en krijg je dus geen melding.
Gewijzigd op 11/11/2011 17:48:49 door - SanThe -
 
Jerry php

Jerry php

11/11/2011 17:56:35
Quote Anchor link
Oke, en waarom werkt dit eigenlijk niet?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php

$object
[1] = "Steen";
$object[2] = "Papier";
$object[3] = "Schaar";

$random = rand(0, count($object));

echo("<b>De computer koos:</b> $object[$random]<br />\n");

?>
 
- SanThe -

- SanThe -

11/11/2011 18:00:06
Quote Anchor link
Het werkt bijna prima. Alleen jij kiest uit vier getallen terwijl er maar drie objecten zijn. Dus die ene gaat fout.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

11/11/2011 18:04:57
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php

$object
[1] = "Steen";
$object[2] = "Papier";
$object[3] = "Schaar";

$random = rand(1, count($object));

echo "<b>De computer koos:</b> ".$object[$random]."<br />\n";

?>

There i fixed it.
Je telde ook de 0, en er was geen element met '0'.
Gewijzigd op 11/11/2011 18:06:46 door - Ariën -
 
- SanThe -

- SanThe -

11/11/2011 18:20:26
Quote Anchor link
Simpeler:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
$object
= array("Steen", "Papier", "Schaar");
echo '<b>De computer koos: </b>' . $object[rand(0, count($object)-1)] . '<br />';
?>
Gewijzigd op 11/11/2011 18:21:28 door - SanThe -
 
Jerry php

Jerry php

11/11/2011 19:16:43
Quote Anchor link
Misschien ben ik nu heel lastig, maar bestaat er ook een functie waarmee er afgeteld word vanaf bijvoorbeeld 2 minuten, en na die 2 minuten mogen ze pas weer iets doen, en als ze dat dan gedaan hebben, moeten ze weer 2 minuten wachten. etc
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

11/11/2011 20:27:27
Quote Anchor link
Cookie, sessie of mbv database
 
Jerry php

Jerry php

11/11/2011 20:28:08
Quote Anchor link
Ja, maar kun je me ook vertellen hoe ik dat dan zou kunnen doen? Mbv voorbeeldje of iets dergelijks?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

11/11/2011 20:28:57
Quote Anchor link
@Jerry, Gelieve geen geen aandacht via PM te vragen.
 
Jerry php

Jerry php

11/11/2011 20:30:40
Quote Anchor link
Ja, sorry. nogmaals excuses, had het niet moeten doen, maar ik wil dat meestal graag snel weten, zodat ik weer kan oefenen
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

11/11/2011 20:33:23
Quote Anchor link
Jerry php op 11/11/2011 20:30:40:
Ja, sorry. nogmaals excuses, had het niet moeten doen, maar ik wil dat meestal graag snel weten, zodat ik weer kan oefenen

Een kwestie van geduld, het is hier altijd een forum waar men vrijwillig mensen helpt, en dus is het geen helpdesk.

Verder worden merendeel van je vragen ook beantwoord in tutorials, Google, php.net en andere ondersteuningspagina. Ik zeg dit niet omdat wij vinden dat je veel vraagt en dat wij je zat zijn. Maar zelf wat inzet nemen en wat opzoeken kan ook zeker geen kwaad, en dat neemt een hoop ongeduldige tijd weer weg ;-)
Gewijzigd op 11/11/2011 20:33:54 door - Ariën -
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

11/11/2011 20:33:45
Quote Anchor link
Jerry php op 11/11/2011 20:28:08:
Ja, maar kun je me ook vertellen hoe ik dat dan zou kunnen doen? Mbv voorbeeldje of iets dergelijks?


Jerry php op 11/11/2011 20:30:40:
Ja, sorry. nogmaals excuses, had het niet moeten doen, maar ik wil dat meestal graag snel weten, zodat ik weer kan oefenen


Binnen een minuut naar mijn post plaats je een reactie. Ik geloof nooit dat je zelf al hebt geprobeerd om eens te kijken wat er mogelijk is met cookie/sessie/database.
Vervolgens geef je aan dat je wilt oefenen: maar wat heb je dan zelf al gedaan om te oefenen?
Afgaande op de topics die ik zo lees van jou, heb je een vraag en zet je die hier neer en hoopt per omgaande een heel concreet antwoord te krijgen.
Google kan je vaak ook goed helpen. Zeker als je wat wilt leren/oefenen.
 
Jerry php

Jerry php

11/11/2011 20:50:48
Quote Anchor link
Oke, daar hebben jullie gelijk in, maar ik weet niet precies hoe het moet, en daarom vraag ik om een klein voorbeeldje.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

11/11/2011 20:53:26
Quote Anchor link
Gemiddelde tutorial legt het toch wel uit. Voor beiden kom ik op Google heel veel informatie en tuts tegen.
Gewijzigd op 11/11/2011 20:56:04 door - Ariën -
 
Jerry php

Jerry php

11/11/2011 20:59:33
Quote Anchor link
Ja, maar waar gaat het dan over, want hij moet dan vanaf 2 minuten naar beneden tellen.. kun je meen goede tutorial geven waar dat gebeurt?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

11/11/2011 21:02:42
Quote Anchor link
Verdiep je eerst in de basistheorie. Dan in grotere zaken.
 

Pagina: 1 2 3 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.