edit pagina

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Software developer (Python)

Functie Je komt te werken in het IT-team bestaande uit de Lead developer en 4 (medior/senior) developers. Gezamenlijk werken jullie aan de verbetering en uitbreiding van de software. Binnen het development team is er veel vrijheid en zelfstandigheid, zonder dat ze hiermee afdoen aan de kwaliteit. Zo hebben ze elke ochtend een korte stand-up (10:00 uur) en houden ze zo nu en dan pair-programming sessies. Ook is er een hele professionele ontwikkelcyclus waarbij code altijd eerst door een collega wordt getest voordat het naar deployement gaat. Je hebt in je werk oog voor kwaliteit, risico’s en het klantbelang. Communicatie met

Bekijk vacature »

Medior C# Developer

Samen met het development team zorg je ervoor dat alle systemen achter de schermen vlekkeloos werken. Wat doe je als Medior C# Developer bij Coolblue? Als C# developer doe je regelmatig mee aan brainstormsessies over user experience, data en task flow met de UX Designer, Product Owner en Data Scientist in je team. Daarnaast schrijf je op zichzelf staande, consistente en testbare code die goed onderhoudbaar en toekomstbestendig is. Ook C# Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om te doen Werken met verschillende soorten data-opslag, zoals Oracle of AWS. Problemen oplossen

Bekijk vacature »

Senior Full Stack developer

Bedrijfsomschrijving tbd Functieomschrijving Full Stack Java Development bij Randstad Groep Nederland (HQ) Er is een vacature in het Corporate Client Solutions (CCS) team. Dit team is met een ander team net begonnen aan het project ‘Grip op Inhuur’. Het doel van dit project is de tevredenheid van onze leveranciers te verhogen en de efficiëntie van onze administratie te verbeteren. Onderdeel daarvan is een ‘Mijn-omgeving’ voor ZZP’ers en leveranciers. Naast dit nieuwe project werkt het team ook aan het onderhoud en verbeteren van een digitaal vacature management systeem waarmee dagelijks vele vacatures worden voorzien. Het team ontwikkelt zo veel mogelijk zelf

Bekijk vacature »

Mendix Ontwikkelaar - Vernieuwen van het applicati

Bedrijfsomschrijving De ontwikkelingen in de transportsector gaan razendsnel. Bij ons kun je een belangrijke rol spelen in deze sector. We streven ernaar om onze klanten te ontzorgen op het gebied van continuïteit en veiligheid met innovatieve producten en diensten. We willen dat onze klanten de veiligste vervoerders van Europa worden. Ons team werkt hard om deze ambitieuze doelstellingen te bereiken en we bieden een motiverende werkomgeving aan. We zijn op zoek naar zelfstarters met een focus op resultaat en beslissingsbevoegdheid. Functieomschrijving Als Mendix ontwikkelaar bij deze organisatie heb je een gevarieerde baan. Het applicatielandschap wordt vernieuwd en de “schade en

Bekijk vacature »

Senior Front-end developer (React)

Functie Met een ontwikkelafdeling van ruim 20 collega’s is dit zo ongeveer de helft van alle medewerkers. De software(ontwikkeling) is dan ook de drijvende kracht binnen de organisatie. Ze werken aan het verbeteren dan de bestaande, maar zeker ook nieuwe producten. De software bestaat uit verschillende (React) webapplicaties, maar ook een mobile (React native) app. Hierdoor kom je met verschillende uitdagingen in aanraking en is Mobile kennis natuurlijk mooi meegenomen. De software wordt door vele duizenden professionals dagelijks gebruikt en bevatten grote hoeveelheden data. Aan het team de uitdaging om hierin de best mogelijke gebruiksvriendelijkheid neer te zetten door gebruik

Bekijk vacature »

Software Developer / .NET / Azure

Dit ga je doen Als Lead .NET Software Developer zal je je bezig houden met: Het vertalen van bedrijfswensen naar een technische roadmap; Uitwerken van nieuwe architectuur / designs; Het team aansturen en motiveren; Toezien op de kwaliteit van de code; Mee ontwikkelen van nieuwe features en applicaties. Hier ga je werken Deze organisatie is op dit momenteel marktleider in het ontwikkelen van productielijnen voor de voedselindustrie en heeft een wereldwijd klantnetwerk. Binnen deze organisatie is het team van software developers dagelijks bezig met het ontwikkelen van maatwerk oplossingen om alle productiemachines aan te sturen, maar ook bedrijf kritische applicaties

Bekijk vacature »

Java Developer bij een jonge groeiende organisatie

Bedrijfsomschrijving Vind jij het als Java developer ook zo belangrijk dat een bedrijf je de ruimte en tijd geeft voor persoonlijke ontwikkeling? Dan zit je hier helemaal goed. Deze jonge organisatie is opgericht in 2018 en is ondertussen uitgegroeid tot een club van ongeveer 30 medewerkers. Het gaat hier om een echte Java club, die vrijheid en verantwoordelijkheid erg belangrijk vinden. Het bedrijf heeft een informele sfeer en de teams zijn erg hecht met elkaar. Ze delen graag de kennis en ervaringen met anderen, maar vinden andermans mening ook zeer belangrijk. De organisatie zet zich in voor ontwikkeling en besteed

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als junior .NET Developer start jij in een team met 15 developers. In het team is er genoeg senioriteit om ervoor te zorgen dat jij de juiste begeleiding krijgt. Jij begint als eerst alle software pakketten en processen eigen te maken. Vervolgens ga jij deze software programmeren, onderhouden en testen. Ook ga jij research doen naar nieuwe mogelijkheden en zoek jij uit hoe je dit kan implementeren. Jullie werken intern op project basis en afhankelijk van het project werken jullie wel of niet iedere ochtend met een standup. 50% van jullie werkzaamheden is maatwerk en de overige 50% is

Bekijk vacature »

Freelance JAVA / C# Developer

Functieomschrijving Voor een opdrachtgever in omgeving Zoetermeer zijn wij op zoek naar ervaren JAVA of C# Developers die graag op projectbasis willen werken. Je komt terecht bij een informele developers club die mooie projecten uitvoeren voor grote klanten. Ben je een ervaren freelancer of werk je in loondienst en ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Lees dan snel verder want wie weet is dit een leuke vacature voor jou! Het fijne van deze werkgever is dat je zelf mag beslissen hoe je te werk wilt gaan. Wil je als freelancer werken dan is dat OK. Wil je de zekerheid

Bekijk vacature »

Medior/Senior Front-end Developers gezocht (Utrech

Functie Het team bestaat uit 10+ gespecialiseerde (veel senior) front-end ontwikkelaars en ontwerpers die werken aan projecten voor klanten van verschillende groottes (kan twee jaar bezig zijn met 1 klant). Je helpt klanten met ingewikkelde front-end vraagstukken, hierbij kun je denken aan: UX/UI design, CI/CD, architectuur en integratie met back-end systemen. De werkzaamheden verricht je op locatie bij de klant, dit is vaak in de Randstad. De organisatiestructuur is plat en er heerst een informele sfeer, zo kun je met vragen dus terecht bij de directie. Er wordt veel nadruk gelegd op het bevorderen van persoonlijke ontwikkeling door middel van

Bekijk vacature »

Fasttrack learning & development voor Java dev

Wat je gaat doen: Wij zoeken enthousiaste en ambitieuze junior en medior ontwikkelaars die toe zijn aan de volgende stap in hun carrière. Wij helpen je op je pad naar senior ontwikkelaar door ons fasttrack learning en development programma. Na een kort en intensief programma ga jij aan de slag bij klanten van DPA. Daarnaast krijg je veel ruimte om je te ontwikkelen als persoon en als specialist. De eerste maand gaan we aan de slag om je certificeringen te behalen waaronder OCP (Oracle Certified Professional). Daarnaast nemen we een deepdive in Spring Boot. Ook laten we je kennismaken met

Bekijk vacature »

Java Developer

Dit ga je doen Ontwerpen en bouwen van nieuwe functionaliteiten binnen de complexe omgeving; Proactief de processen kwalitatief en efficient inrichten; Opzetten van Unit Tests; Code Reviews; Regie nemen voor innovatieve projecten; Landschap beheren en de bijbehorende ketens hierbij in het oog houden. Hier ga je werken De organisatie is actief binnen de financiele branche en heeft een IT afdeling van circa 450 man. De organisatie voorziet de maatschappij binnen de financiele dienstverlening en is gedurende de jaren een onmisbare schakel geworden. Het is een high profile organisatie waar ze veel te maken hebben met veranderingen voortkomend uit maatschappelijke ontwikkelingen,

Bekijk vacature »

Backend developer

Functie omschrijving Ben jij graag bezig met de back-end van applicaties? Zou je dit graag willen doen voor een kleine werkgever waar ook tijd is voor een drankje op zijn tijd? Je taken hierbij zullen bestaan uit: Gebruik maken van de volgende technieken: .NET (core), C#, SQL, XML, MVC, JSON, REST & SOAP API. Gebruik maken van de volgende tools: Visual Studio, GIT, Jira, Jenkins. Bovengenoemde technieken en tools ga je gebruiken om: Nieuwe functionaliteiten te ontwikkelen. Wijzigingsverzoeken van klanten uitvoeren. Verzorgen van koppelingen tussen data. Bedrijfsprofiel Jouw nieuwe werkgever bevindt zich in regio Raamdonksveer en bieden oplossingen op gebied

Bekijk vacature »

C# .NET Software Ontwikkelaar

Functie omschrijving Gezocht: Software Developer C# .NET voor een dynamische organisatie! Ben je onlangs afgestudeerd of ben je toe aan de volgende stap in je professionele carrière? Lees dan verder! We zijn momenteel op zoek naar een Software Developer die klaar is voor een nieuwe uitdaging en die onze eindklant in de regio Arnhem kan versterken. In deze functie werk je aan verschillende projecten en bezoek je vaak klanten. Je kunt een rol verwachten met veel uitdaging, diversiteit en verantwoordelijkheid. Bedrijfsprofiel Binnen welke organisatie ga je aan de slag? Je gaat werken bij een organisatie die zich specialiseert in het

Bekijk vacature »

Fullstack developer - medior

Functie omschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en zou jij graag bij een platte maar informele organisatie willen werken? Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Dordrecht zijn wij op zoek naar versterking voor op de afdeling Software Development! Als Fullstack developer wordt je bij dit bedrijf onderdeel van de volledige ontwikkeling van requirement tot oplevering! Werkzaamheden Jouw focus ligt op de front end en alles wat daarbij komt kijken. Je gaat ontwerpen, ontwikkelen, testen en valideren. Je zult voornamelijk werken met React.js en Typescript. Maar ook Javascript, HTML en CSS komen aanbod. Daarnaast zal je ook regelmatig met

Bekijk vacature »
Frank Thijssen

Frank Thijssen

12/07/2018 12:52:41
Quote Anchor link
Hallo allemaal.

Het aanpassen van gegevens vanuit een MYSQL lukt me niet.
Ik probeer connectie met de database te maken en probeer dan vanuit een <input type="text"> de huidige gegevens te veranderen.

Wat ik nu aan resultaat krijg is dat bij een click op de EDIT button ik een lege pagina zie met de text (Failed). de ulr is dan: html/updates/edit?edit=3
Dus er wordt wel naar de ID row verwezen, maar laad in de <input type="text"> niet de weggeschreven data in.


Ik gebruik daarvoor 2 pagina's
- index.php
- htmlfiles/edit.php

in de index hen ik een link verwezen naar de ID zoals hieronder is weggeschreven.
echo "<td><a href='updates/edit?edit=$row[ID]' >Edit</a>";

in de edit.php heb ik het volgende :
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
<?php
    $host
       = "BLABLA";
    $dbuser     = "BLABLA";
    $dbpassword = "BLABLA";
    $dbname     = "BLABLA";
    $conn = new mysqli($host, $dbuser, $dbpassword, $dbname);
    
 if (isset($_GET['edit']) )
 {

    $id = $_GET['edit'];
    $res =mysqli_query($conn, "UPDATE `afwijking` WHERE id='$id'") or die("[i][u]Failed[/u][/i]");
    $row= mysqli_fetch_array($res);
 }


 if (isset($_POST['tag'])) {
     $tag      = $_POST['tag'];
     $ID     = $_POST['ID'];
     $sql      = "UPDATE afwijking SET name='$tag WHERE id='$id'";
     $res      = mysqli_query($sql) or die("Kan geen verbinding maken.");
     echo "<meta http-equiv=refresh' content='0;url=../afwijking.php'>";
 }

?>



En het formulier waar men de huidige data kan aanpasen is hieronder weergegeven.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
<form action="edit.php" method="post">
    <div class="row">
          <table>
            <tr>
                                <th>Tag</th>
            </tr>
            <tr>    
                <td><input type="text" name="tag" value=".$row['tag']." size="35"></td>
                <td><input type="hidden" name="ID" value=".$row['id']."></td>
                <td><input type="submit" value="Update"></td>
            </tr>
        </table>
    </div>
</form>


In de database heten de kolommen dan ook -ID- en -tag-.


Alvast bedankt voor het meedenken.


Edit:
Ik heb code-tags geplaatst. Gelieve dit in het vervolg zelf toe te voegen aan je bericht.
Zie ook: Veel gestelde vragen: Welke UBB-codes kan ik gebruiken.
Gewijzigd op 12/07/2018 13:03:33 door - Ariën -
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 22:30:32
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

12/07/2018 13:03:11
Quote Anchor link
Waarom plaats je het $row['id'] als hidden veld in je formulier? Je kan deze prima in de URL meegeven. Je moet wel even je action-attribuut aanpassen, maar je kan deze ook leeglaten.

Tevens zie ik dat je zeer vatbaar bent voor SQL-injection, waarbij iedereen je querie kan manipuleren met kwade gevolgen van dien. Gebruik dus $conn->real-escape_string($_GET['edit']).

Ook raad ik aan om geen procedurele en object-gerienteerde functies van MySQLi door elkaar te gebruiken. het kan wel, maar soms zijn de functies net iets anders wat voor verwarring kan zorgen. Ikzelf raad aan om de object-georiënteerde manier te gebruiken, en dus $conn->query() etc...

Verder is or die() niet de juiste manier van fouten afhandelen. Dit kan netjes met een if-else of zelfs met exceptions.
Gewijzigd op 12/07/2018 13:04:26 door - Ariën -
 
Frank Thijssen

Frank Thijssen

12/07/2018 13:54:56
Quote Anchor link
Hallo Ariën,

Bedankt voor je reactie, ik heb even het eea bekeken.
Ik begrijp niet zo goed wat je bedoeld met je $conn-> terugkoppeling,

Weet deze niet goed te implementeren.

Nu heb ik even wat aanpassingen gedaan en krijg de volgende melding.

"Notice: Undefined index: tag in C:\wamp64\www\E..S\testopdracht\html\updates\edit_afwijking.php on line 10"

op line 10 staat dan het volgende

06. $conn = new mysqli($host, $dbuser, $dbpassword, $dbname) or die ("could not connect to mysql");
07.
08. if (isset($_GET['edit']) )
09. {
10. $tag = $_POST['tag']; <<---<<----<<--- line 10
11. $id = $_GET['edit'];
12. $res = mysqli_query($conn, "UPDATE afwijking WHERE id='$id'");
13. }


Op een een of andere manier wordt value van de Tag-data in mij edit.php niet goed meegenomen.
<td><input type="text" name="tag" value=".$row['tag']." size="35"></td>

zie printscreen:
http://nl.tinypic.com/view.php?pic=120owe9&s=9#.W0dAtsIyWUk

Nu zie je twee velden (een daarvan is nu de ID) deze hoeft men niet te zien en daarom HIDDEN
Gewijzigd op 12/07/2018 13:59:09 door Frank Thijssen
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

12/07/2018 14:07:39
Quote Anchor link
Ik raad aan om eens deze workflow te lezen over de Object-Oriënted werkwijze van MySQLi:
http://php.net/manual/en/mysqli.query.php
Deze werkt met objecten in PHP, welke herkenbaar zijn aan de pijlen ->

Hiermee kan je veel meer uit de voeten dan de normale functies.

Over je probleem: Blijkbaar wordt het tag-element uit je formulier niet meegeven in je POST-request. Deze zal dan niet bestaan.

Verder hebben we ook code-tags op het forum ;-)
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

12/07/2018 14:40:31
Quote Anchor link
Ik zie sowieso een aantal dingen die niet kloppen?
Quote:
UPDATE `afwijking` WHERE id='$id'

Als dit je hele query is dan wordt er niets geupdate. Ook is deze syntax volgens mij niet correct, het SET-deel is verplicht.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
UPDATE afwijking SET name='$tag WHERE id='$id'

Je mist een enkele quote na $tag, en deze SQL-code is vatbaar voor SQL-injectie, zorgt dat je altijd de externe DATA-delen voorziet van quotes en deze escaped met real_escape_string().
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
<td><input type="text" name="tag" value=".$row['tag']." size="35"></td>
<td><input type="hidden" name="ID" value=".$row['id']."></td>

Tenzij deze hele lap HTML wordt ge-echo'd - en zelfs dan - is deze constructie niet goed, de values bevatten waarschijnlijk letterlijk de tekst ".$row['tag']." en ".$row['id']." omdat je niet in een PHP-blok zit. En ook hier geldt het principe van output escaping, alleen dit keer niet in de SQL- maar in de HTML-context. Een geschikte functie daarvoor is htmlspecialchars(). Ik zou dus zoiets verwachten:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<input type="text" name="tag" value="<?php echo htmlspecialchars($row['tag'], ENT_QUOTES, 'UTF-8'); ?>" size="35">


Daarnaast is het handig om je debugging-functionaliteit "mondig" te laten zijn. Je doet er dus verstandig aan het melden + weergeven van foutmeldingen tijdens ontwikkeling aan te zetten, bijvoorbeeld door aan het begin van je code de volgende passage te zetten:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
error_reporting(E_ALL);
ini_set('display_errors', 'stdout');
ini_set('display_startup_errors', true);
?>
 
Frank Thijssen

Frank Thijssen

12/07/2018 23:37:03
Quote Anchor link
Ik heb het eea gelezen en op me in laten werken.
Nou zijn alle Notice: warnings weg. Maar.. mijn gegevens uit de datebase worden niet in de velden weergegeven die ik toch graag in de edit pagina had gezien.

Om dit stukje code gaat het nu denk ik:

$editid = isset($_GET['eid']) ? $_GET['eid'] : '';

//Neem Record
$editquery = mysqli_query($conn, " SELECT * FROM afwijking WHERE id='{$editid}'" ) or die("Contact maken met de database is mislukt. Fout, " . mysqli_error($conn));
$row = mysqli_fetch_row($editquery);




Onderstaande while-loop staat in de index pagina.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
<?php
     while($row = mysqli_fetch_array($records))
     {

          echo "<tr><form method=post>";
     echo "<td><input type=text action=update.php name=tag value='".$row['tag']."'></td>";
     echo "<td><input type=text name=nr value='".$row['nr']."'></td>";
     echo "<td><input type=text name=reference value='".$row['reference']."'></td>";
     echo "<td><input type=text name=scores value='".$row['scores']."'></td>";
     echo "<td><input type=text name=evaluates value='".$row['evaluates']."'></td>";
     echo "<td><input type=text name=conform value='".$row['conform']."'></td>";
     echo "<input type=hidden name=id value='".$row['ID']."'>";
     echo "<td><a href='updates/edit_afwijking?edit=$row[0]'>Edit</a>";
     echo "<td><a href='updates/delete_afwijking?del=$row[0]'>Delete</a>";
     echo "</form></tr>";
     }
    
?>



Wat doe ik nou fout?
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

13/07/2018 00:30:07
Quote Anchor link
Levert die query uberhaupt resultaten op?

Je hoeft ook trouwens geen statische HTML te echo'en - je kunt op elk moment een PHP blok onderbreken en voortzetten, dit vergroot de leesbaarheid aanzienlijk. Daarnaast doe je er verstandig aan om alle tag-property-waarden te voorzien van "dubbele quotes" en alle PHP-data die je in het HTML-document in wilt voegen te escapen, zoals reeds eerder uitgelegd.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.