editor

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Traineeship IT regio Amsterdam/Utrecht

Wat ga je doen? Het traineeship begint met een fulltime maand cursussen en praktijkdagen, waarin je de basis van het IT-vak leert op de Shared Servicedesk (SSD). Daarnaast ga je meteen aan de slag voor je eerste certificering! (ITILv4). Je start in een groep met 4 tot 10 deelnemers, waarmee jij gedurende die maand optrekt en je kennis kunt delen. Na het voltooien van de eerste maand ga je direct voor een langere periode aan de slag bij één van onze klanten of blijf je intern bij ons op de Shared Servicedesk. Je bent het eerste aanspreekpunt van de eindgebruikers

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Dit ga je doen Ontwikkelen van de Back-end in .NET6 / C# en WebAPI (Focus);) Ontwikkelen van de Front-End in Nodje.js en Angular (secundair); Ontwikkelen in Blazor; Opstellen van een technisch ontwerp; Testen, documenteren en implementeren van de nieuwe applicatie; Verzorgen van de nazorg, na de implementatie. Hier ga je werken Binnen deze organisatie werken duizenden mensen binnen allerlei verschillende disciplines. Tevens hebben zij veel specialiteiten in huis, waaronder ook .Net Developers. Ter uitbreiding van een nieuw team en ter ondersteuning van het project zijn ze opzoek naar een nieuwe collega voor het team. Als C#.NET Developer zal jij je

Bekijk vacature »

Software developer - C Sharp

Functie omschrijving Voor een opdrachtgever, met een prachtig kantoor in omgeving Wateringen zijn wij op zoek naar een software ontwikkelaar die graag werkt met C#, JAVA of Oracle. Heb jij interesse in het programmeren en ontwikkelen van software? En heb jij enige ervaring met Oracle databases en PL/SQL? Als software developer werk je met je collega's samen in een leuk en informeel team aan het (her)ontwerpen van bedrijfssystemen. Je houdt je bezig met het ontwikkelen van REST API's en je onderhoudt applicaties in Oracle PL/SQL en APEX. Vind jij het leuk om in een Agile/Scrum omgeving te werken? Wil jij

Bekijk vacature »

Intern - Junior PHP ontwikkelaar in fris en jong t

Bedrijfsomschrijving Werk jij graag een in fris, flexibel en jong team? Bij ons ben jij vrij om te bepalen waar jij het liefst werkt en op de vrijdag komen wij gezellig bij elkaar op kantoor. Flexibiliteit en vrijheid zijn bij ons de norm en dat geeft jou de ruimte en energie om het beste uit jezelf te halen! Ons team bestaat uit vijf enthousiaste collega's die jou graag ondersteunen in zowel je persoonlijke als professionele ontwikkeling. Met twee ervaren Senior Developers als mentoren ben jij in goede handen. Wij zien onszelf als een vriendengroep die gezamenlijk werken aan iets moois

Bekijk vacature »

Mendix Consultant / Developer

Dit ga je doen Het in kaart brengen en analyseren van de functionele wensen van de klant rondom Mendix applicaties; Het fungeren als sparringpartner voor de (interne) klanten; Het opstellen van requirements en het vertalen hiervan naar technische mogelijkheden; Het opstellen van user stories; Het bouwen van de Mendix applicaties in samenwerking met jouw team of zelfstandig; Het testen van op te leveren software en het zorg dragen voor de implementatie; Trainen van gebruikers in het gebruik van de applicatie; Werken in een Agile omgeving. Hier ga je werken De organisatie begeeft zich in de retail branche en focust zich

Bekijk vacature »

Starter/junior PHP developer

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een junior PHP developer om het team te versterken. Als back-end developer bouw je de enterprise software die hun bedrijf helpt bij haar primaire processen. Afhankelijk van de omvang van het project werk je in een klein team aan een project. Ze hebben dagelijkse stand-ups en elke twee weken een scrumsessie, begeleid door de Scrum Master, waar je je ideeën kunt presenteren en samen met de Product Owner kunt werken aan het beste product. Ze vertrouwen enorm op hun eigen bedrijfssoftware. Dit geeft hun een groot voordeel ten opzichte van hun concurrentie. Zo

Bekijk vacature »

PHP Developer

Dit ga je doen Je werkt nauw samen met het websitebureau aan de ontwikkeling en optimalisering van het internationale platform; Je ziet nieuwe webshops op en voert optimalisaties door; Je bouwt aan technische, functioneel en commercial resultaat; Je vindt het leuk om zelfstandig binnen een internationale organisatie te werken, maar krijgt ook energie om samen met collega's te werken. Hier ga je werken Voor een bedrijf in de regio Rotterdam zijn wij opzoek naar een PHP Developer. Je wordt onderdeel van het communicatieteam en gaat je bezighouden met het optimaliseren van de website van dit internationale bedrijf. Je schakelt veel

Bekijk vacature »

Softwareontwikkelaar Cleopatra

Functieomschrijving: De directie Verkeer en Openbare ruimte van de gemeente Amsterdam beschikt over een softwareapplicatie, "Cleopatra", waarmee geautomatiseerde handhaving plaatsvindt (op basis van kentekenherkenning) van bepaalde gebieden waarin toegangseisen worden gesteld aan het verkeer. Voorbeelden ervan zijn de milieuzones, de zone zwaar verkeer, handhaving van bromen snorfietser op het fietspad en autoluwe gebieden. Voor de doorontwikkeling en uitbreiding ervan zijn gespecialiseerde softwareontwikkelaars nodig die helpen bij het programmeren van de handhavingsmodules voor nieuwe gebieden en het verbeteren en bijwerken van de bestaande onderdelen van de softwareapplicatie.De opdracht bestaat uit: het programmeren van de diverse modules;het tijdens demo's tonen van de

Bekijk vacature »

Medior C# Developer

You'll build modern applications for Coolblue's back office. We have a lot of friends, and they crave well-structured data and user-friendly, task-focused applications. How do I become a Medior C# Developer at Coolblue? You regularly participate in brainstorm sessions about user experience, data, and task flow with the UX Designer, Product Owner, and Data Scientists in your team. Besides that you will create disconnected, highly congruent, and testable code that can easily be maintained and is future-proof. Want to become C# Developer at Coolblue? Read below if the job suits you. You enjoy doing this Working with various types of

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack .NET Developer

Dit ga je doen Start op 7 augustus 2023 bij de Experis Academy en ontwikkel jezelf tot een gewilde Full Stack .NET Developer. Maar hoe ziet het traineeship eruit en wat kun je verwachten? Periode 1 De eerste 3 maanden volg je fulltime, vanuit huis, een op maat gemaakte training in teamverband. Je leert belangrijke theorie en krijgt kennis van de benodigde vaardigheden en competenties die nodig zijn om de IT-arbeidsmarkt te betreden. Zowel zelfstandig als in teamverband voer je praktijkopdrachten op het gebied van front- en backend development uit. Wat er per week op het programma staat kun je

Bekijk vacature »

.NET Developer

Dit ga je doen (Door)Ontwikkelen van het applicatielandschap; (Door)Ontwikkelen van microservices; Bouwen van nieuwe functionaliteiten; Verbeteringen aandragen voor het applicatielandschap; Sparren met de business. Hier ga je werken De organisatie is werkzaam in de financiële dienstverlening met meer dan 200 medewerkers en meer dan 250.000 eindgebruikers is het een van de grotere binnen haar branche. Je komt te werken in een team waarmee je verantwoordelijk bent voor het ontwikkelen en onderhouden van de financiële applicaties binnen de organisatie, denk hierbij aan het bouwen en onderhouden van portalen. Als .net developer ga jij het development team ondersteunen met de transitie naar

Bekijk vacature »

PHP Developer (junior functie)

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een PHP Developer! Ben jij een starter en wil je werken bij een jong en leuk bedrijf? Lees dan verder! Wij zijn op zoek naar een PHP Developer binnen een junior functie. Binnen dit bedrijf gaat het om persoonlijke aandacht en ontwikkeling! Je komt te werken voor een leuk communicatiebureau die alles op het gebied van online en offline communicatie doet. Dit doen zij voor verschillende branches, waardoor je aan diverse soorten projecten mag werken, dit maakt deze baan erg leuk! Daarbij werk je aan een door hun zelf ontwikkeld framework welke goed

Bekijk vacature »

Front-end React developer

Functie Het frontend team bestaat momenteel uit 4 dedicated front-enders en is hard aan het groeien! Ook werken er diverse designers waar je veel mee schakelt. Samen leveren jullie een essentiële bijdrage aan de applicaties die ze voor hun klanten realiseren, jij bent hierin de schakel tussen de eindgebruiker en de slimme backend. Je werkt in het frontend team samen met de backend teams en product owners om te zorgen dat onze applicaties een fijne gebruikerservaring opleveren. Ze werken o.a. met: React, Atomic design, Styled components, JavaScript / TypeScript, NPM, Webpack Blade templates, HTML, SCSS, Git flow. Eisen • HBO

Bekijk vacature »

Senior Cobol Applicatieontwikkelaar

Bedrijfsomschrijving De IV- organisatie van de Belastingdienst is verantwoordelijk voor en verzorgt de ICT- voorzieningen. Het merendeel van de applicaties wordt op dit moment door de IV- organisatie zelf ontwikkeld, onderhouden en beheerd in het eigen data center. Naast de zorg voor continuïteit op de massale heffing- en inningsprocessen die plaatsvinden binnen een degelijke, stabiele omgeving, wordt er tevens volop gewerkt aan modernisering van het IV- landschap. Dit gebeurt deels intern door gebruik te maken van de expertise die intern aanwezig is, maar ook door het aantrekken van (kant-en-klaar) oplossingen en expertise uit de markt. Functieomschrijving In de applicatie ETM

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Ozzie PHP

Ozzie PHP

27/12/2011 12:15:24
Quote Anchor link
Hallo,

In mijn cms is het de bedoeling dat mensen zelf een pagina kunnen toevoegen. Nu vraag ik me af wat slim is. Ik kan een editor inbouwen, maar ik ben bang dat ik dan straks lettergrootte 20 krijg en 10 verschillende kleuren op 1 pagina. Dit wil ik voorkomen. Nou kan ik dus die editor compleet weghalen zodat er alleen (een) tekstveld(en) overblijft, maar dan kan men alleen maar een tekst invoeren. Is er ook een soort van tussenoplossing? Bijvoorbeeld een editor waar je bijvoorbeeld alleen kunt kiezen voor bold en italic en links of rechts uitlijnen? En waarbij je een bepaalde class kunt toepassen op een stukje tekst?

Ik wil dus eigenlijk wel de gebruiker een klein beetje creativiteit geven, maar niet teveel. Ik wil zelf kunnen bepalen wat hij kan aanpassen. En oh ja... zo'n editor gebruikt waarschijnlijk foute tags zoals <b> en <i>. Zijn er editors waarbij je dat kunt aanpassen in <span style="font-weight:bold"/>?

Heeft iemand tips?
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 20:42:29
 
Php knipper

php knipper

27/12/2011 12:18:17
Quote Anchor link
zelf een editor maken

tekstveld met er boven knoppen die met javascript dan de tags in het veld zet. voor je het opslaat een preg replace erover om alle <b> en <i> te veranderen naar de span .
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

27/12/2011 12:18:34
Quote Anchor link
Niks mis met <b> en <i>....

Ikzelf gebruik FCK-editor en dat bevalt me prima. Je moet alleen de gebruikers goed instructie geven dat er in de 'view' al een huisstijl wordt toegepast.

Eventueel kan je anders de gebruikers met UBB-tags laten werken.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

27/12/2011 12:23:56
Quote Anchor link
@php knipper: waarom eerst zulke tags <b> en <i> en daarna replacen? Waarom niet direct een span? Weet je toevallig een tutorial?

@Aar: <b> en <i> is verouderd. Je kunt de gebruikers wel instructies geven, maar vroeg of laat gaat dat fout. Heel simpel gezegd, ik wil niet (of zo min mogelijk) dat een gebruiker de lay-out kan verkloten (excusez le mot).
Gewijzigd op 27/12/2011 12:24:06 door Ozzie PHP
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

27/12/2011 12:39:12
Quote Anchor link
Le zou natuurlijk ook een layoutdemo-pagina in je Admin kunnen tonen met de huisstijl van de website zelf.

Zo kunnen ze zelf direct zien hoe de site er uit zal zien.
 
- Pepijn  -

- Pepijn -

27/12/2011 12:43:02
Quote Anchor link
Google whear script
download hem kopieer de tabels vn de editor en in ftp de editor bestanden zet hem op jou site en pas de quertys aan naar jou database.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

27/12/2011 12:44:43
Quote Anchor link
Het liefst wil ik dat de lay-out volledig vaststaat en dat ze alleen tekst in hoeven te voeren en misschien een <b> en <i>, maar ik wil voorkomen dat er allerlei kleuren en rare fratsen op de pagina komen te staan. Ik zou dan dus een hele simpele editor moeten hebben, of zelf moeten maken... maar heb nog geen idee hoe.
 
- SanThe -

- SanThe -

27/12/2011 12:46:17
Quote Anchor link
Dan gebruik je [b] en [i] en over de rest htmlentities(),
Gewijzigd op 27/12/2011 12:46:59 door - SanThe -
 
Wouter J

Wouter J

27/12/2011 12:47:12
Quote Anchor link
Ik gebruik altijd ckeditor. Het handige van deze editor is dat je zelf de toolbars kunt aanpassen. Zo kun je wel b/i/u toolbar laten zien, maar niet de toolbar over font size/color enz.
Ook kun je heel makelijk de CSS aanpassen. Hierdoor kun je het lettertype die je op de site gebruikt er standaard inzetten en bijv. de achtergrond kleur. Dan zien de gebruikers als het ware meteen het eindresultaat.

Maar waarom zou je de sitebeheerder willen tegenhouden in het gebruik van lettergrootte 20 of 10 verschillende kleuren? Als de sitebeheerder dat wilt zou ik hem niet tegen houden. Die site is als je het aan hem geeft niet meer van jou maar van die sitebeheerder. Wat hij er mee doet mag hij zelf weten.
 
Php knipper

php knipper

27/12/2011 12:48:11
Quote Anchor link
Ozzie PHP op 27/12/2011 12:23:56:
@php knipper: waarom eerst zulke tags <b> en <i> en daarna replacen? Waarom niet direct een span? Weet je toevallig een tutorial?

@Aar: <b> en <i> is verouderd. Je kunt de gebruikers wel instructies geven, maar vroeg of laat gaat dat fout. Heel simpel gezegd, ik wil niet (of zo min mogelijk) dat een gebruiker de lay-out kan verkloten (excusez le mot).


ik denk dat als je weinig verstand hebt van html dat het dan gemakkelijker is om <b> in te geven dan om daar heel de spam van te tippen . Ik weet niet wat het doelpubliek is maar het zou ook de <b> tags omzetten naar wat je zelf wil ( tipt men <b> dan wordt dat juist weergegeven )
 
- Pepijn  -

- Pepijn -

27/12/2011 12:48:29
Quote Anchor link
- SanThe - op 27/12/2011 12:46:17:
Dan gebruik je [b] en [i] en over de rest htmlentities(),


handig IN een iditor hè
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

27/12/2011 12:50:16
Quote Anchor link
@pepijn: heb je een link?

@SanThe: dan bedoel je gewoon zelf intypen? Of met knoppen?

@Wouter: dat klinkt goed dat zelf aanpassen. Kan dat ook op knop-niveau? Wat betreft sitebeheerder... zou een optie kunnen zijn, maar vaak gaak het om "normale" gebruikers die geen vestand hebben van design.

Toevoeging op 27/12/2011 12:51:09:

Pepijn --- op 27/12/2011 12:48:29:
- SanThe - op 27/12/2011 12:46:17:
Dan gebruik je [b] en [i] en over de rest htmlentities(),


handig IN een iditor hè

wat?

@knipper... ik bedoelde niet zelf intypen maar via een editor.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

27/12/2011 12:51:40
Quote Anchor link
Pepijn --- op 27/12/2011 12:48:29:
- SanThe - op 27/12/2011 12:46:17:
Dan gebruik je [b] en [i] en over de rest htmlentities(),


handig IN een iditor hè

Type eens ABN, en gooi direct een spellings en grammatica-editor over je posts heen.
En verder weet je blijkbaar niet waar we het over hebben, want je post raakt kant noch wal. Met htmlentities() maak je HTML namelijk onschadelijk.

Pepijn probeert blijkbaar advies te geven, maar het is niet altijd even correct.
Gewijzigd op 27/12/2011 12:53:31 door - Ariën -
 
Wouter J

Wouter J

27/12/2011 12:52:02
Quote Anchor link
@ozzie, ja. Hier even een linkje naar de doc pagina hierover: http://docs.cksource.com/CKEditor_3.x/Developers_Guide/Toolbar en de download vind je op http://ckeditor.com/
 
Php knipper

php knipper

27/12/2011 12:53:50
Quote Anchor link
Ozzie PHP op 27/12/2011 12:50:16:
wat?

@knipper... ik bedoelde niet zelf intypen maar via een editor.

A foutje

weet wel niet of het gemakkelijker is als je ook gewoon kunt tippen en dat dat automatisch gebeurt dan steeds op een knopje te moeten drukken.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

27/12/2011 12:55:42
Quote Anchor link
@knipper: ik ga uit van de "domme" gebruiker. Die drukt liever op een knopje.

@wouter: thanks, daar kan ik wat mee.
 
- Pepijn  -

- Pepijn -

27/12/2011 12:56:20
Quote Anchor link
- Aar - op 27/12/2011 12:51:40:
Pepijn --- op 27/12/2011 12:48:29:
- SanThe - op 27/12/2011 12:46:17:
Dan gebruik je [b] en [i] en over de rest htmlentities(),


handig IN een iditor hè

Type eens ABN, en gooi direct een spellings en grammatica-editor over je posts heen.
En verder weet je blijkbaar niet waar we het over hebben, want je post raakt kant noch wal. Met htmlentities() maak je HTML namelijk onschadelijk.

Pepijn probeert blijkbaar advies te geven, maar het is niet altijd even correct.

Mijn advies klopt meestal wel maar zoals je al zei: Type eens ABN,
Doe ik dat niet...
Maar ik ga er op letten.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

27/12/2011 12:58:50
Quote Anchor link
@wouter: is zo'n editor eigenlijk gratis? (als je hem inbouwt in een cms dat voor commerciële doeleinden wordt gebruikt?)
 
- Pepijn  -

- Pepijn -

27/12/2011 12:59:14
Quote Anchor link
Ozzie PHP op 27/12/2011 12:50:16:
@pepijn: heb je een link?

@SanThe: dan bedoel je gewoon zelf intypen? Of met knoppen?

@Wouter: dat klinkt goed dat zelf aanpassen. Kan dat ook op knop-niveau? Wat betreft sitebeheerder... zou een optie kunnen zijn, maar vaak gaak het om "normale" gebruikers die geen vestand hebben van design.

Toevoeging op 27/12/2011 12:51:09:

Pepijn --- op 27/12/2011 12:48:29:
- SanThe - op 27/12/2011 12:46:17:
Dan gebruik je [b] en [i] en over de rest htmlentities(),


handig IN een iditor hè

wat?

@knipper... ik bedoelde niet zelf intypen maar via een editor.


Link http://megaupload.com/?d=KUU8H5AE
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

27/12/2011 13:12:04
Quote Anchor link
@Pepijn: ik bedoel een link naar de webpagina met uitleg / screenshots zodat ik kan zien waar jij het over hebt.
 
- Pepijn  -

- Pepijn -

27/12/2011 13:13:34
Quote Anchor link
Er zijn nog sites die dat script gebruiken:
Ladoo.nl
Whex.tk
Ik ook maar nu over op profielen site,
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.