een variabele doorgeven via call by reference

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

05/07/2004 14:39:00
Quote Anchor link
kort vraagje : deze functie werkt perfect, maar als ik $query buiten de fct zet en doorgeef aan de fct werkt die niet meer maw : dit werkt

function login($host, $rootgebruikersnaam, $rootwachtwoord, $databank, $ingevoegdegebruikersnaam2, &$wachtwoord)
{
maakVerbinding($host, $rootgebruikersnaam, $rootwachtwoord, $databank, &$link);
$query = "select waWachtwoord from Idbeheerder, Wachtwoordbeheerder where Idbeheerder.IdNaam = '$ingevoegdegebruikersnaam2' and Idbeheerder.idIdnr = Wachtwoordbeheerder.waIdnr";
$resultaat = mysql_query($query, $link) or die("uw gebruikersnaam komt niet voor");
$db_result = mysql_fetch_array($resultaat);
$wachtwoord = $db_result[0];
print("ok : $wachtwoord");
}

MAAR DIT WERKT NIET :

$query = "select waWachtwoord from Idbeheerder, Wachtwoordbeheerder where Idbeheerder.IdNaam = '$ingevoegdegebruikersnaam2' and Idbeheerder.idIdnr = Wachtwoordbeheerder.waIdnr";
$wachtwoord=haalWaardeOp($host, $rootgebruikersnaam, $rootwachtwoord, $databank, $ingevoegdegebruikersnaam2, &$wachtwoord, $query);

function haalWaardeOp($host, $rootgebruikersnaam, $rootwachtwoord, $databank, $ingevoegdegebruikersnaam2, &$wachtwoord, &$query)
{ maakVerbinding($host, $rootgebruikersnaam, $rootwachtwoord, $databank, &$link);
print("$query");
$resultaat = mysql_query($query, $link) or die("uw gebruikersnaam komt niet voor");
$db_result = mysql_fetch_array($resultaat);
$wachtwoord = $db_result[0];
print("ok : $wachtwoord");
}

WAAROM NIET ? Is identiek dezelfde code mr ik geef nu $query door, dat zou toch moeten werken ?
 
PHP hulp

PHP hulp

29/04/2024 04:09:44
 
Robbert

Robbert

08/07/2004 12:34:00
Quote Anchor link
Als ik zo naar je query kijk zie ik het waarschijnlijk al,
Je kan geen gegevens ophalen uit 2 tabellen tegelijkertijd... Je zult dus 2 nieuwe query's moeten maken waarmee hij de gegevens uit de 2 tabellen haalt...

Edit:
nog even een vraagje, waarom gebruik je geen sessies om informatie / variablen over te zetten van de ene naar de andere pagina?
is een stuk makkelijker imo

Succes
Gewijzigd op 08/07/2004 12:35:00 door Robbert
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.