Een vraag over open poorten controleren

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Gertjan Wachtmeester

Gertjan Wachtmeester

24/01/2008 19:03:00
Quote Anchor link
Ik heb gisteren een klein script gemaakt dat kijkt of poorten open zijn of niet.
In het script heb ik het op 2 manieren geprobeerd om het goed te krijgen.
Maar naar mijn mening klopt er iets niet.
Wanneer we poorten gaan testen die in router open staan. Dan geeft hij aan dat via test 1 poort open staat, en via test 2 dat hij dicht staat. Wanneer we het programma (in dit geval Utorrent) starten. En dan weer testen zijn de poorten wel open bij test 1 en 2.
Op zich zou dit mogelijk zijn als de router de poort aan een programma koppelt.
Maar nu het volgende gaan we testen met Azureus. Dan blijven de poorten dicht zowel Azureus aan of uit staat.
Het script is te zien op http://www.dropzones.org/verbindbaar.php

En het script zelf is.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
<?php
  
if(isset($_POST['poort'])){
    $port    =    $_POST['poort'];
    $ip        =    $_POST['ip'];
    $theError = "";
    $fd = pfsockopen($ip, $port, $errno, $theError, 8);
  
    if (!$fd){
        $fd    =    '<font color=red><b>niet</b></font>';
    }

    else{
        $fd    =    '<font color=limegreen><b>wel</b></font>';
    }

  
    print("Test 1:  U gebruikt ip adres ".$ip.", u gebruikt poort ".$port." en u ben ".$fd." verbindbaar<br />");
  
    $socket = socket_create(AF_INET, SOCK_STREAM, SOL_TCP);
    if ($socket < 0) {
        echo socket_strerror($socket);
    }
    
    else {
        $result = @socket_connect($socket, $ip, $port);
        if ($result > 0) {
            $fd1    =    '<font color=limegreen><b>wel</b></font>';
        }

        else {
            $fd1    =    '<font color=red><b>niet</b></font>';
        }

        socket_close($socket);
    }

    print("Test 2:  U gebruikt ip adres ".$ip.", u gebruikt poort ".$port." en u ben ".$fd1." verbindbaar");
  
}

else{
    ?>

<form method="post" action="verbindbaar.php">
Ip adres: <input type="text" name="ip" value="
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php print $_SERVER['REMOTE_ADDR']; ?>
" size="15" />
Poortnummer: <input type="text" name="poort" size="15" />
<input type="submit" value="Test" />
</form>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
}
?>


Ik hoop dat jullie mij kunnen uitleggen hoe het nou precies zit.
En of er een mogelijkheid is om dit op te lossen.

mvg. Gertjan
 
PHP hulp

PHP hulp

29/04/2024 09:13:48
 
Gertjan Wachtmeester

Gertjan Wachtmeester

30/01/2008 10:09:00
Quote Anchor link
Sorry dat ik deze topic weer omhoog werk.
Maar ik heb er nog steeds geen oplossing voor.
Is er aub iemand die kan helpen.
Mvg. Gertjan
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.