Eigen errors Zend Captcha

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

APK Integratie ontwikkelaar

Functieomschrijving Als je bij Randstad Groep Nederland IT werkt, houd je jezelf en Nederland in beweging. Stilstand is achteruitgang, daarom zijn we continu bezig onze business en processen te optimaliseren, zodat we onze klanten en kandidaten meer gemak, snelheid en transparantie kunnen bieden. Impactvolle tech, daar doen we het voor. Als Integratie Ontwikkelaar ga je bij Randstad Groep IT aan de slag binnen het team Applicatie Koppelingen (APK). Het team bestaat uit business analisten, developers, beheerders en een product owner en scrum master. Met in totaal 8 collega’s zorgen jullie voor een fundamenteel deel van onze applicaties, waar onze andere

Bekijk vacature »

Technisch Applicatiebeheerder

Technisch Applicatiebeheerder Amersfoort, Nederland ___________________________________________________________________________ Functieomschrijving Je kerntaken bestaan uit controle, onderhoud en communicatie rond de voor jou toegewezen applicaties binnen ons EDI-netwerk. Voor meldingen en storingen ben je het aanspreekpunt voor je collega’s van onze supportafdelingen in Nederland, Duitsland en België. Zo ziet de applicatiebeheerder toe op de nieuwe release of updates van de applicatie en zorgt ervoor dat implementaties vlekkeloos verlopen. Het kan voorkomen dat er een bezoek gebracht moet worden aan het Datacenter voor applicatieonderhoud. Je wordt intern opgeleid zodat je zelfstandig complexe problemen kunt oplossen. Verantwoordelijkheden • Actief monitoren EDI-netwerk • Beheren EDI netwerk en interne

Bekijk vacature »

Java developer

Functie­omschrijving Dé Java developer van de Belastingdienst. Onze 300 Java developers realiseren applicaties die direct van zeer grote invloed zijn op de Nederlandse samenleving! De online aangifte-applicatie is er bijvoorbeeld één waarmee we miljoenen mensen bereiken en waarmee we zelfs de Computable award wonnen voor het beste ICT-project binnen de overheid. En onze Javabouwers werken ook voor de Douane of de FIOD van de Belastingdienst. Dat gebeurt in zo'n 70 groot- en kleinschalige projecten in bijna 100 multidisciplinaire scrumteams. We werken in een Agile-ontwikkelomgeving met standaardisatie op proven technology, dat houvast en zekerheid biedt om die zo belangrijke en goed

Bekijk vacature »

Java Developer Backend Maatschappelijk 1 miljoen k

Functieomschrijving Ben jij opzoek naar echte uitdaging? Wil jij meebouwen aan de toekomst? Als deze applicatie niet werkt dan is dit groot nieuws op televisie! Een nieuwe backend applicatie bouwen met de laatste technieken (Java, Weblogic, Oracle databases) Uitvoeren van diverse analyses; Bestaande applicatie uit faseren; Nauwe samenwerking met andere disciplines; Sparingspartners voor andere ontwikkelaars; Uiteraard kom je met nieuwe en innovatieve oplossingen; Uitvoeren van diverse testen; Functie-eisen Minimaal HBO werk en denkniveau; In ieder geval 3 jaar werkervaring als ontwikkelaar binnen complexe grote omgevingen; Ervaring met logistieke processen is een sterke pre; Je bent analytisch en beschikt over een

Bekijk vacature »

Laravel/Symfony developer voor next level apps

Functieomschrijving In de functie van Backend developer werk je in een team van developers aan hun applicaties. Dit zal je voornamelijk doen binnen Laravel of Symfony. Belangrijk is dus dat je kennis en ervaring hebt met minimaal één van deze frameworks. Samen met het team krijg je de ruimte om te experimenteren met nieuwe moderne technieken. Innovatie is een belangrijk speerpunt binnen de organisatie dus dat maakt het mogelijk om jezelf, samen met het team te blijven ontwikkelen, omdat je hierin de vrijheid krijgt. Je ontwikkeld nieuwe applicaties die voor diverse mooie klanten zoals Heineken en de Rabobank worden gebruikt.

Bekijk vacature »

Senior applicatieontwikkelaar

Ben jij een gedreven applicatieontwikkelaar met minimaal drie jaar werkervaring? En wil je een uitdagende baan met impact én jezelf breed ontwikkelen? Bij UPS bouw je mee aan complexe systemen die wereldwijd worden gebruikt en krijg je alle ruimte om nóg beter te worden in je vak. Dit ga je doen In een dynamisch scrumteam werk je aan de hand van processen en technologieën zoals CI/CD en DevOps aan het behalen van jullie doelen. Je bent betrokken bij alle facetten van applicatieontwikkeling: van ontwerpen en bouwen tot testen en implementeren. Je levert ontwerpen die passen bij de onderliggende frameworks en

Bekijk vacature »

Lead Java Developer / CQRS / Event Sourcing / Zorg

Bedrijfsomschrijving Als Lead Java Developer kom je te werken bij een organisatie die de rechtmatigheid van financiële gegevens in de zorg controleert. Hierin opereren ze geheel onafhankelijk en zijn ze ondertussen marktleider op dit gebied geworden. Ondanks dat het om een relatief klein bedrijf gaat werken ze voor gerenommeerde opdrachtgevers en zijn ze een belangrijke schakel in de zorgsector geworden. Wat ze uniek maakt zijn de hoge eisen aan de kwaliteit van de code die ze zichzelf stellen waarbij security, wegens grote hoeveelheden (privacy gevoelige) data, zeer hoog in het vaandel staat. Als Lead Java Developer/Meewerkend Voorman zal je de

Bekijk vacature »

Developer DataPower Message Queuing Message Broker

Bedrijfsomschrijving Je komt als DataPower developer te werken in de regio Deventer/Apeldoorn bij een van de meest complexe IT omgevingen van Nederland. De organisatie is constant in beweging en bezig met de nieuwste tools en technieken, het is een platform waar immers miljoenen (!) gebruikers van afhankelijk zijn. De organisatie werkt met grote hoeveelheden data, zij richten zich zowel op de B2B als B2C markten en zijn pionier binnen hun gebied van expertise. Je komt te werken in een team met de beste DataPower specialisten die Nederland kent. Je zal bezig zijn met het ontwerpen, bouwen en testen op het

Bekijk vacature »

.NET Developer / C# / financiële organisatie

Bedrijfsomschrijving Als C# .NET Developer wordt je verantwoordelijk voor het ontwikkelen van applicaties voor belangrijkste product van deze organisatie. Dit product is een applicatie voor alles omtrent hypotheken. De programmeertaal die je hierbij beheerst is C#. Er wordt gewerkt met de nieuwste moderne ontwikkeltechnieken. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor het implementeren van gloednieuwe features! Zo is er bijvoorbeeld onlangs een interface met Robotics gebouwd en zijn er veel stand-alone systemen die de komende periode moeten worden vervangen. Kennis van API's is dus zeker noodzakelijk. Je hebt nauw contact met de business om requirements te achterhalen en deze te vertalen naar

Bekijk vacature »

.NET developer voor efficiëntere zorg

Functieomschrijving Je gaat werken aan het intern gebouwde platform dat gebruikt wordt door vele zorginstellingen. Het gaat hier om een cloudplatform en naast het onderhouden ervan ga je het ook verder uitbouwen en denk je samen met klanten mee aan nieuwe oplossingen. Je werkt in teamverband en op wisselende projecten. Samen denk je na over een goede architectuur en ontwikkel je een perfecte oplossing waar je klanten blij van worden. Je neemt kennis en kunde mee van het .NET Framework, SQL Server en Azure. Het is een sterke pre als je ook ervaring hebt met unit testing. Functie-eisen - Je

Bekijk vacature »

.NET developer / .NET Core / C# / Azure / Angular

Bedrijfsomschrijving Als .NET developer ga je samen met zes collega's werken in aan state-of-the-art oplossingen voor diverse opdrachtgevers en werk jij hard om de kwaliteit te blijven waarborgen van het geleverde werk. Denk hierbij aan het van scratch af aan bouwen van oplossingen, platformen, apps en andere portalen waar grote hoeveelheden data, AI en loT centraal staan. Zo is de organisatie onder andere bezig met het bouwen van een platform wat gebouwen middels tal van sensoren in kaart brengt en alles wat daarbij komt kijken. Zo kan iedereen in een opslag op een plattegrond zien welke ruimte bezet, gereserveerd of

Bekijk vacature »

PHP Healthcare vacature, top voorwaarden!

php, developer, amersfoort Functieomschrijving Ik zoek voor mijn klant een Senior PHP ontwikkelaar met framework ervaring. Ze werken hier met Zend Framework echter als jij ervaring hebt met een ander framework dan is dat ook prima. Bij dit bedrijf zijn er op het moment een aantal interessante ontwikkelingen gaande waarbij er een nieuw team gaat ontstaan. Voor dit team zoek ik een ervaren / Senior PHP developer die graag zijn kennis wil delen met zijn collega's. Ze werken veel remote vanuit huis echter met het OV zijn ze ook heel goed aan te reizen. Tevens is parkeren nabij het kantoor

Bekijk vacature »

Technisch Ontwerper / Applicatie Ontwikkelaar

Technisch Ontwerper / Applicatie Ontwikkelaar Actief Wat ga je doen? Als Technisch Ontwerper / Applicatie Ontwikkelaar kom je te werken bij onze gerenommeerde klanten op projecten of opdrachten van omvang en formaat. Je bent verantwoordelijk voor het omzetten van functionele specificaties naar een technisch ontwerp, het ontwerp van programmaspecificaties voor toepassingen, de realisatie van (gewijzigde) programmaonderdelen en databestanden van toepassingen en de technische systeemtest van applicatietoepassingen. Daarnaast geef je vorm aan webpagina’s en applicaties, stel je gebruikersdocumentatie op en verleen je ondersteuning bij het oplossen van productiefouten. Tevens ben je verantwoordelijk voor het samenstellen en onderhouden van de applicatie c.q.

Bekijk vacature »

Unieke PHP kans bij een Unieke organisatie!

Functieomschrijving Je komt te werken in een Agile team van 8 collega's bestaande uit PHP ontwikkelaars, een product owner en een business analist plus een IT manager. Ze werken werken er volgens Continuous Integration en Continuous Delivery en mocht je hier al ervaring in hebben dan is dat mooi meegenomen. De collega's delen graag kennis met elkaar en helpen elkaar waar mogelijk. Je staat er in dit team daarom nooit alleen voor en er is veel ruimte voor jouw inbreng. Omdat het bedrijf zo sterk aan het ontwikkelen is wereldwijd kun jij als developer hier straks ook in meegroeien en

Bekijk vacature »

.NET developer / C# / Azure / Zorg

Functieomschrijving Ben jij een .NET Developer met minimaal 2-3 jaar ervaring en ben je toe aan de volgende stap in je carrière? Wil jij werken op het hoogste niveau en aan de slag gaan bij de .NET ontwikkel organisatie van Brabant? Dan is deze functie perfect voor jou! Als .NET Ontwikkelaar ga je: Programmeren van high-availability en high-security applicaties in C#; Samen met je teamgenoten nieuwe applicaties/diensten ontwikkelen in .NET; Overleggen met de informatie analisten en testers; Ontwikkelen van webservices (WCF); 20% van je tijd besteden aan innovatie; Deelnemen aan projecten om nieuwe ketenpartijen toe te voegen; Bouwen van unit

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

PHP Newbie

PHP Newbie

10/12/2008 22:50:00
Quote Anchor link
Heey allemaal,

Ik ben bezig met zend_captcha. Deze geeft echter als default error "Captcha value is wrong". Nu wil ik dit vervangen door mijn eigen error.

Ik heb hier 2 opties voor:
1. We openen Zend_Captcha_Word en veranderen daar de error melding
2. We voegen in Zend_Captcha_Word de volgende functie toe:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
<?php
     /**
     * Set error message of bad captcha
     *
     * @param string $message
     * @return Zend_Captcha_Word
     */

    public function setErrorMessage($message)
    {

        $this->_messageTemplates[self::BAD_CAPTCHA] = $message;
        return $this;
    }

?>


En dan kan ik gewoon de error meegeven bij het initialiseren.

Dit zijn beide geen ideale opties. Optie 1 niet omdat ik mijn error message flexibel wil houden en niet hard wil defineren. Optie 2 niet omdat ik daarmee een functie toevoeg aan het framework en ik de code daarmee niet meer kan kopieren naar een andere server met Zend zonder ook die aangepaste class mee te kopieren.

Wat blijft er dan nog over? Zend_Captcha_Word extenden, in die class de functie toevoegen uit optie 2 en vervolgens

$var = new deGeextendeClasse;
$var->SetErrorMessage('bla');

doen. Die optie valt echter ook af aangezien Zend_Captcha_Word een abstracte class is, dus de geextende class ook abstract moet zijn en die mag ik niet rechtstreeks benaderen.

En nu weet ik niet meer wat ik moet doen. Iemand die me hierbij kan helpen?

Groet
Newb
 
PHP hulp

PHP hulp

21/10/2020 12:28:55
 
M Ypma

M Ypma

11/12/2008 00:20:00
Quote Anchor link
een abstracte klasse is er juist om ge-extend te worden! Hoezo mag dat volgens jou niet? Een abstracte klasse is als een Interface, echter mag je in een abstracte klasse al wel methodes uitschrijven.
 
PHP Newbie

PHP Newbie

11/12/2008 10:28:00
Quote Anchor link
Ik zeg niet dat ik hem niet mag extenden, ik zeg dat ik hem niet rechtstreeks mag benaderen.

GeextendeClass::functie() mag niet.
 
M Ypma

M Ypma

11/12/2008 10:53:00
Quote Anchor link
Quote:
Zend_Captcha_Word een abstracte class is, dus de geextende class ook abstract moet zijn en die mag ik niet rechtstreeks benaderen.

Dat zei je dus niet, je zei dat hij ook abstract moet zijn, maar dat is onzin.
Maar ik snap wel je probleem nu idd.
 
PHP Newbie

PHP Newbie

11/12/2008 14:57:00
Quote Anchor link
Dat is geen onzin. De geextende class van een abstracte class moet ook abstract zijn.
 
Bo az

Bo az

11/12/2008 15:12:00
Quote Anchor link
Natuurlijk hoef een geextende class van een abstracte class niet abstract te zijn. Hoe zou je anders ooit tot een concrete class kunnen komen?

Voorbeeld:
Voertuig zou een abstracte class kunnen zijn.
Auto erft van voertuig, maar is geen abstracte class, maar een concrete.
Het zelfde geldt ook voor bijvoorbeeld fiets etc.

Op je vraag heb ik niet direct antwoord, maar ik denk eigenlijk dat er nog een betere manier moet zijn, er zal bij het ontwerp toch wel rekening mee gehouden zijn dat de error message ook aangepast moet kunnen worden?
Zelf heb ik nog nooit met Zend_Captcha gewerkt, maar is er niet een vergelijkbare manier om een error message in te stellen zoals die er ook voor zend form elementen is?
 
PHP Newbie

PHP Newbie

11/12/2008 16:57:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
<?php
class Zend_Captcha_Word_Error extends Zend_Captcha_Word
{
     /**
     * Set error message of bad captcha
     *
     * @param string $message
     * @return Zend_Captcha_Word
     */

    public function setErrorMessage($message)
    {

        $this->_messageTemplates[self::BAD_CAPTCHA] = $message;
        return $this;
    }

    
    public function render(Zend_View_Interface $view, $element = null) { }
}

?>


Dat is een werkende functie, maar wanneer ik hem zo aanroep:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
$error
= new Zend_Captcha_Word_Error();
$error->setErrorMessage('boe');
?>


Dan gaat dat natuurlijk niet werken, ik initieer namelijk een nieuwe class dus de error melding wordt niet aangepast.

Iemand die me kan vertellen wat ik nu moet doen?

Fatal error: Class test contains 1 abstract method and must therefore be declared abstract or implement the remaining methods (Zend_Captcha_Adapter::render)
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door PHP Newbie
 
M Ypma

M Ypma

11/12/2008 18:19:00
Quote Anchor link
@Boaz and @PHP Newbie
I rest my case
 
Bo az

Bo az

11/12/2008 19:04:00
Quote Anchor link
Dat heeft te maken met de manier waar op het gebruikt moet worden, daar weet ik verder ook niet het fijne van.

Ik weet niet op welke manier je de captcha wil gebruiken, maar als dat Zend_Form_Element_Captcha is, dan heb ik het vermoeden dat je een melding via Zend_Form_Element_Captcha::setOptions zou moeten kunnen instellen. Helaas kan ik er verder heel weinig informatie over vinden.
 
PHP Newbie

PHP Newbie

11/12/2008 21:37:00
Quote Anchor link
Ik gebruik inderdaad Zend_Form_element_Captcha en ik heb inderdaad ook het probleem dat de informatie verre van voor het oprapen ligt.

Bij een standaard formulier element doe je het gewoon zo:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
    $veld
->addValidator('NotEmpty', true, array('messages' =>    array(
                                                                        'isEmpty' => 'Geef een waarde op',
                                                                    )));

?>


Zend_Captcha gebruikt echter zijn eigen validator:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
<?php
    /**
     * Validate the word
     *
     * @see    Zend_Validate_Interface::isValid()
     * @param  mixed $value
     * @return boolean
     */

    public function isValid($value, $context = null)
    {

        if (!is_array($value) && !is_array($context)) {
            $this->_error(self::MISSING_VALUE);
            return false;
        }

        if (!is_array($value) && is_array($context)) {
            $value = $context;
        }


        $name = $this->getName();

        if (isset($value[$name])) {
            $value = $value[$name];
        }


        if (!isset($value['input'])) {
            $this->_error(self::MISSING_VALUE);
            return false;
        }

        $input = strtolower($value['input']);
        $this->_setValue($input);

        if (!isset($value['id'])) {
            $this->_error(self::MISSING_ID);
            return false;
        }


        $this->_id = $value['id'];
        if ($input !== $this->getWord()) {
            $this->_error(self::BAD_CAPTCHA);
            return false;
        }


        return true;
    }

?>


En ik heb dus geen idee hoe ik die error anders aan zou kunnen passen dan op bovenstaande manier.
 
PHP Newbie

PHP Newbie

13/12/2008 13:12:00
Quote Anchor link
:-)
 
PHP Newbie

PHP Newbie

15/12/2008 14:52:00
Quote Anchor link
(-:
 
PHP Newbie

PHP Newbie

18/12/2008 17:13:00
Quote Anchor link
:-(
 
PHP Newbie

PHP Newbie

25/12/2008 19:08:00
Quote Anchor link
)-:
 
Jelmer -

Jelmer -

25/12/2008 19:29:00
Quote Anchor link
Kan je hem niet extenden (ja, ook ik heb m'n twijfels hierbij wanneer ik dit zo typ) om de $_messageTemplates property te vervangen?

edit: of zou het via Zend...Captach::setOption('_messageTemplates', array()) lukken?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Jelmer -
 
PHP Newbie

PHP Newbie

25/12/2008 21:32:00
Quote Anchor link
Ik krijg het daarmee niet voor elkaar... Toch vreemd dat hier op internet ook niks over te vinden is, ik zal toch niet de enige zijn met dit probleem?
 
Jelmer -

Jelmer -

25/12/2008 22:54:00
Quote Anchor link
Wat probeer je op het moment? Kan je een hele kleine setup maken waarin je alleen dit probleem naar voren kan laten komen?

(Ik heb ZF wel in m'n include_path staan, maar gebruik het zo goed als nooit. Wanneer je een opstapje geeft is het voor mij, en anderen de drempel wat lager om te proberen.)

Of kan je anders laten zien hoe je de instanties aanmaakt & raadpleegt?
 
PHP Newbie

PHP Newbie

25/12/2008 23:47:00
Quote Anchor link
Dit is het hele captcha verhaal:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
<?php
    $captcha
= new Zend_Form_Element_Captcha('captcha', array('captcha' => array('captcha' => 'Image',
                                                            'fontSize' => 38,
                                                            'wordLen' => 5,
                                                            'timeout' => 300,
                                                            'LineNoiseLevel' => 4,
                                                            'DotNoiseLevel' => 30,
                                                            'ErrorMessage' => 'test',
                                                            'font' => $_SERVER['DOCUMENT_ROOT'] . '/KINGRICH.TTF',
                                                            'imgDir' => $_SERVER['DOCUMENT_ROOT'] . '/application/tmp/captcha/',
                                                            'imgUrl' => Zend_Controller_Front::getInstance()->getBaseUrl().'/application/tmp/captcha/'),
                                                            'imgAlt' => 'Captcha')
                                                            );

    
    $captcha->setLabel('Voer code in');
?>


Aanroepen doe ik zo:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
<?php
    $form
= new CaptchaForm();

    $this->view->form = $form;
    
    if ($this->_request->isPost())
    {

        $formData = $this->_request->getPost();
        
        if(!$form->isValid($formData))
        {

            $form->populate($formData);
        }

        else
        {
            $this->view->message = 'De goede code';
        }
    }

?>


Voorbeeld
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door PHP Newbie
 
Jelmer -

Jelmer -

26/12/2008 00:43:00
Quote Anchor link
Werkt het niet simpelweg zo? (even incompleet gekopieerd en geplakt)
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
<?php
$captcha
= new Zend_Form_Element_Captcha('captcha', array('captcha' => array(
    '_messageTemplates' => array(
        Zend_Captcha_Word::MISSING_VALUE => 'Missende value',
        Zend_Captcha_Word::MISSING_ID => 'Missende identiteit',
        Zend_Captcha_Word::BAD_CAPTCHA => 'BEEEP Fout!'
    ),
    'captcha' => 'Image',
    'fontSize' => 38,
    'wordLen' => 5,
    'timeout' => 300,
    'LineNoiseLevel' => 4,
    'DotNoiseLevel' => 30,
    'ErrorMessage' => 'test',
    'font' => '/Library/Fonts/Microsoft/Gill Sans MT.ttf',
    'imgDir' => '/tmp/'),
    'imgAlt' => 'Captcha')
    );

    
$captcha->isValid(array('captcha' => 'Pindakaas'));
    
var_dump($captcha);
?>

Wanneer ik nu $captcha->isValid(array('captcha' => 'Pindakaas')) aanroep, en var_dump($captcha) eruit gooi, zie ik alleen maar Nederlandse foutmeldingen in de dump.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Jelmer -
 
PHP Newbie

PHP Newbie

08/01/2009 00:13:00
Quote Anchor link
Heerlijk, dank u :-D
 

01/04/2009 10:30:00
Quote Anchor link
Geweldig!

Ik zat zelf te kloten met het volgende:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$captcha -> addErrorMessage('De tekens waren niet gelijk!');

maar dat werkte niet op de een of andere manier.. Nu deze maar eens proberen!
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.