Extra forum/Scripts categorie: Tips/Snippets

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

.NET Developer te Naarden

Bedrijfsomschrijving Voor mijn klant ben ik op zoek naar een .NET Developer om het huidige team te komen versterken. Deze organisatie bevindt zich in de logistieke sector, en zij hebben een eigen ERP systeem ontwikkeld dat zij inzetten ter optimalisatie van de logistieke processen van haar eindklanten. Deze organisatie bestaat inmiddels al ruim 20 jaar, waarbij zij een duidelijke missie hebben, namelijk: het werk van de eindklant makkelijker maken door de systemen die zij leveren. Ze werken over heel de wereld, wat deze organisatie een echte internationale speler maakt. Binnen de organisatie kenmerken ze zich door een dynamische en professionele

Bekijk vacature »

Full stack developer

Wat ga je doen als Full stack .NET developer Microsoft 365? Je stelt je op als sparringpartner voor het team en PO over toekomstige functionaliteiten, architectuur en mogelijke nieuwe producten. Je bent mede-verantwoordelijk voor het vertalen en omzetten van een user story in een passend technisch design. Je implementeert functionaliteiten op basis van een technisch design en user story. Je bent mede-verantwoordelijk voor het beheer van Azure DevOps, waaronder het beheer van GIT, Build Pipelines, Release Pipelines en geautomatiseerde testen. Hier herken jij jezelf in Hbo werk- en denkniveau of hoger aangevuld met relevante certificeringen en/of cursussen; Minimaal 3 jaar

Bekijk vacature »

Lead C++ Developer

The role of Lead C++ Developer As Lead C++ Developer at KUBUS you will be responsible for the implementation design of requirements and the software architecture of the desktop applications of BIMcollab, our platform for 3D model validation and issue management aimed at improving the quality of 3D building design models. Better 3D models lead to better buildings, thus contributing to the sustainability of the built environment with smarter use of materials, less waste and energy-efficient buildings. A good user experience is of paramount importance to us; we go for innovation and quality in our development. In your role as

Bekijk vacature »

Software developer (Python)

Functie Je komt te werken in het IT-team bestaande uit de Lead developer en 4 (medior/senior) developers. Gezamenlijk werken jullie aan de verbetering en uitbreiding van de software. Binnen het development team is er veel vrijheid en zelfstandigheid, zonder dat ze hiermee afdoen aan de kwaliteit. Zo hebben ze elke ochtend een korte stand-up (10:00 uur) en houden ze zo nu en dan pair-programming sessies. Ook is er een hele professionele ontwikkelcyclus waarbij code altijd eerst door een collega wordt getest voordat het naar deployement gaat. Je hebt in je werk oog voor kwaliteit, risico’s en het klantbelang. Communicatie met

Bekijk vacature »

Implementatie specialist

Standplaats: Honselersdijk Aantal uren: 32 – 40 uur Opleidingsniveau: HBO werk- en denkniveau Ben jij de implementatie expert die onze klanten helpt bij het integreren van de Greencommerce software? Ben jij daarnaast communicatief sterk, denk jij graag in verbeteringen en heb je ervaring met ICT? Lees dan snel verder! Bedrijfsinformatie Jem-id is een grote speler op het gebied van software ontwikkeling. Zo zijn wij continu bezig met het ontwikkelen van de meest innovatieve software voor de AGF- en sierteeltsector. We creëren oplossingen die er toe doen en verbinden klanten niet alleen op technisch vlak, maar zoeken ook de verbinding in

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als .NET ontwikkelaar start jij in een multidisciplinair team met 7 ontwikkelaars. Dit team is verdeeld onder Front-end ontwikkelaars en backend developers. De backend developers werken voornamelijk aan desktop applicaties in combinatie met backend systemen. Hier ga jij dus ook mee aan de slag! Hierbij wordt voornamelijk gebruik gemaakt van C# .NET, WPF, UWP, XAML en MVVM. WPF, UWP, .NET Core, Azure Devops en Entity Framework. WPF en UWP worden dan ook voornamelijk gebruikt voor de user interface van de desktop applicatie. Het development team is dan ook erg gedreven m.b.t. het ontwikkelen van vooruitstrevende en innovatieve horeca automatiseringsoplossingen.

Bekijk vacature »

Front-end Developer (HTML/CSS, Angular/React/Vue,

Functie Je zal aan de slag gaan in een klein, hecht team met front-end development experts die de ambitie delen mooi werk te leveren. Samen met hen zal je werken aan het gebruiksvriendelijk en interactief maken van complexe webapplicaties, websites en mobile apps. Je levert klanten wat ze nodig hebben terwijl je actief aan jezelf blijft werken met de ondersteuning vanuit je werkplek. Talen als Javascript programmeer jij vloeiend en je hebt kennis van frameworks als React en Angular. Je zou je het liefst nog veel meer ontwikkelen in verschillende front-end talen. Deze kennis deel je graag met je collega’s,

Bekijk vacature »

Grafisch vormgever

Standplaats: Maasland Aantal uren: 32 – 40 uur per week Opleidingsniveau: HBO werk- en denkniveau Ben jij een ambitieuze grafisch vormgever met een passie voor creativiteit en oog voor detail? Vind jij het daarnaast leuk om ook marketingactiviteiten op te pakken? Dan zijn wij op zoek naar jou! Bedrijfsinformatie Westacc Group BV is het zusterbedrijf van HABA en specialiseert zich in (maatwerk) oplossingen voor (elektro) techniek en verlichting in de kampeerbranche. Zij produceren en assembleren onderdelen voor caravans, campers en boten. Voor een groot aantal caravan- en campermerken leveren wij producten als zekeringkasten, invoerdozen, acculaders, schakelmateriaal en verlichting. De producten

Bekijk vacature »

Java developer (remote)

Functie Wat ga je doen als Java Developer? Jij als Java ontwikkelaar komt te werken in 1 van onze SCRUM teams. Momenteel werken er zo’n 30 ontwikkelaars binnen onze organisatie waarbij jij de brug slaat tussen het bouwen van verschillende functionaliteiten binnen onze applicaties en deze vervolgens te integreren in onze centrale hub. Je start je dag om 9 uur met een stand up en dan pak je jouw taken op voor de dag. Hieronder een aantal taken die jij zal uitvoeren: – Het bedenken en uitbouwen van features binnen de verschillende applicaties – Onderhouden van CI/CD pipelines – Bezighouden

Bekijk vacature »

Medior/Senior Software Developers gezocht in de Ra

Functie Op dit moment staan er posities open voor de volgende functies: Front-end, Back-End & Fullstack software developer. Als Front-End software developer werk je met JavaScript en de bijbehorende technologieën zoals TypeScript, Angular, React, Vue en Svelte. Als Back-End software developer ben je bezig in NodeJS en doe je dit met behulp van AWS, NoSQL, REST en GraphQL. Je krijgt leuke en uitdagende opdrachten met een gemiddelde duur van anderhalf jaar. Hier werk je in een team met andere IT’ers aan het ontwikkelen en verbeteren van software. Je wordt begeleid door een accountmanager die fungeert als jouw aanspreekpunt. Het team

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Senior, Medior and Junior SAP HANA Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Medior Werklocatie: Veldhoven Vacature ID: 12696 Introductie Our client is the world's leading provider of lithography systems for the semiconductor industry, manufacturing complex machines that are critical to the production of integrated circuits or chips. Our purpose is “unlocking the potential of people and society by pushing technology to new limits”. We do this guided by the principles “Challenge”, “Collaborate” and “Care”. Wat verwachten we van jou? SAP Certified Application Associate - SAP HANA Cloud Modeling (training and/or certification) Bachelor degree or higher Excellent understanding of SAP HANA (2.0 / Cloud), Data Modelling and writing

Bekijk vacature »

PHP back-end developer gezocht!

Functie Werk je liever zonder druk en keiharde deadlines maar met de focus op kwaliteit? Dan kom je hier op de juiste plek terecht! In Het team bestaat momenteel uit 12 developers, hiernaast werken er collega’s van front-end, UX maar ook marketing/sales en support. In iedere sprint ontwikkel je samen functionaliteiten met als uitdaging om de klanten de beste gebruikerservaring te bieden. Ze bieden een werkplek waar je jezelf kunt blijven ontwikkelen, en mee te werken aan zowel bestaande als nieuwe mogelijkheden. Eisen • HBO werk- en denkniveau (ze kijken niet naar een papiertje) • Je denkt graag mee over

Bekijk vacature »

.NET developer

Klaar voor een nieuwe uitdaging? Welke technologieën gaan schuil achter de dagelijkse energievoorziening? Als senior .NET developer bij Kenter maak jij samen met je team het verschil, zowel voor de interne organisatie als voor eindklanten. Samen bouwen jullie aan innovatieve dienstverlening met behulp van de nieuwste technologieën en tools. Het is een functie met veel vrijheid, goede arbeidsvoorwaarden én je draagt jouw steentje bij aan de energietransitie. Klinkt dit als iets voor jou? Lees dan verder of solliciteer direct! Wat ga je doen als senior .NET developer? Als senior .NET developer bij Kenter (onderdeel van Alliander) ben je van onschatbare

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

PHP Newbie

PHP Newbie

21/07/2008 15:16:00
Quote Anchor link
Heey allemaal,

Ik zat me te bedenken dat het misschien wel handig is om gewoon een forum-categorie of script-categorie "Tips" aan te maken. Hierin kunnen dan kleine handige snippets in geplaatst worden die eigenijk niet in de huidige scriptlib thuis horen, maar wel gewoon handig zijn.

Daarnaast zouden hier gewoon tips gepost kunnen worden van dingen die vaak mis gaan tijdens het scripten. Gewoon even een simpel voorbeeldje van wat ik bedoel:


-------------------
Bij een inlogcontrole wordt vaak de volgende SQL-code gebruikt:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php
    $sql
= "SELECT
                id
            FROM
                users
            WHERE
                username = '"
.mysql_real_escape_string($_POST['username'])."'
                AND password = MD5('"
.mysql_real_escape_string($_POST['password'])."')";
?>


In eerste instantie lijkt hier niets mis mee, maar veel mensen weten niet dat op deze manier het wachtwoord keurig netjes onbeschermd in de SQL-logs komt te staan.
Gebruik daarom liever:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php
    $sql
= "SELECT
                id
            FROM
                users
            WHERE
                username = '"
.mysql_real_escape_string($_POST['username'])."'
                AND password = '"
.md5($_POST['password'])."'";
?>


Op deze manier komt het md5() gehashte wachtwoord in de logs te staan en kan niemand het wachtwoord dus nog achterhalen.
------------------

Dit is toch iets waarmee mensen redelijk vaak de fout in gaan en er is geen echte plek om dit soort tips/snippets te posten.

Laat eens horen wat je van het idee vindt.

Groet
Newb

edit:
Thx SanThe
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door PHP Newbie
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 02:05:31
 
- SanThe -

- SanThe -

21/07/2008 15:43:00
Quote Anchor link
Ik vind dat wel een goed idee.
Quote:
password = ..... $_POST['username']

=> password = ..... $_POST['password']
 
- -

- -

21/07/2008 15:44:00
Quote Anchor link
Inderdaad, in de scriptlib hoort niet alleen volledige scripts, maar ook kleine snippets.
 
Jacco Engel

Jacco Engel

21/07/2008 15:50:00
Quote Anchor link
iChris.nl schreef op 21.07.2008 15:44:
Inderdaad, in de scriptlib hoort niet alleen volledige scripts, maar ook kleine snippets.


Heb je het topic en de reactie uberhaupt gelezen?
 
- -

- -

21/07/2008 15:52:00
Quote Anchor link
Quote:
Hierin kunnen dan kleine handige snippets in geplaatst worden die eigenijk niet in de huidige scriptlib thuis horen, maar wel gewoon handig zijn.
 
Jacco Engel

Jacco Engel

21/07/2008 15:54:00
Quote Anchor link
Quote:
Ik zat me te bedenken dat het misschien wel handig is om gewoon een forum-categorie of script-categorie "Tips" aan te maken. Hierin kunnen dan kleine handige snippets in geplaatst worden die eigenijk niet in de huidige scriptlib thuis horen, maar wel gewoon handig zijn.

Quote:
Inderdaad, in de scriptlib hoort niet alleen volledige scripts, maar ook kleine snippets.


Die staan er nu ook al in regelmatig om keihard te worden afgeschoten. Zoals jij het zegt moet het blijven zoals het is en dat is het punt van TS dat het nie zo is
 
Jelmer -

Jelmer -

21/07/2008 15:55:00
Quote Anchor link
Kleintje die vooral handig kan zijn bij formpjes:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
function ifset(&$x, $y = null) {
    return isset($x) ? $x : $y;
}

?>

Dan kan je gemakkelijk voor-ingevulde waarden in je formulier zetten, tenzij de gebruiker al iets gepost heeft:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
echo '<input type="text" name="naam" value="' . htmlentities(ifset($_POST['naam'], 'je voornaam'), ENT_QUOTES) . '">';
?>


Dankzij de reference (het &-tekentje voor $x) kan je niet-bestaande variabelen meegeven zonder dat PHP boos wordt. Nadeel is wel dat je alleen maar variabelen mee kan geven, en dit bijvoorbeeld niet zal werken:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
echo ifset('a', 'b'); // levert error op
?>


edit: En omdat ik de bestanden toch toevallig open heb staan, deze 2 heb ik gisteren nog gemaakt. Bleken wel handig te zijn:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php
function array_validate($callback, array $input) {
    foreach($input as $value) {
        if(!call_user_func($callback, $value)) return false;
    }

    
    return true;
}

?>

Hiermee kan je gemakkelijk een hele array testen tegen een bepaalde functie. Zodra een enkele waarde niet voldoet, stopt hij met testen en geeft hij 'false' terug. Voorbeeldje:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
$nummers
= array(1, 2, 3, 4, 5);
var_dump(array_validate('is_int', $nummers)); // geeft true

$meer_nummers = array(1, "2", 3.1);
var_dump(array_validate('is_int', $meer_nummers)); // geeft false
?>

Het verbaasde me een beetje dat PHP niet standaard zo soort functie heeft.

En als laatste, een one-liner om je gegenereerde code een beetje netjes te houden:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
function str_indent($text, $depth = 1) {
    return implode("\n", array_map(create_function('$s', 'return "' . str_repeat("\t", $depth) . '$s";'), explode("\n", $text)));
}

?>

Je gooit er een lap tekst in, en er komt een lap tekst met $depth maal een tab teken op iedere regel uit.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Jelmer -
 
- -

- -

21/07/2008 15:55:00
Quote Anchor link
Sorry, je hebt gelijk Jacco, ik formuleerde het verkeerd; Ik bedoelde dat er een aparte categorie voor de snippets moet komen :)
 
Jacco Engel

Jacco Engel

21/07/2008 15:59:00
Quote Anchor link
Jelmer kan aan mij liggen maar kun je jou probleem niet oplossen door gewoon

function ifset($var = null)
{
return $var;
}

Te doen? in dat geval krijg je met een gevulde waarde de waarde terug en anders krijg je null terug. en nu kun je wel vaste waarden doen zoals ifset('a')
 
PHP Newbie

PHP Newbie

21/07/2008 16:04:00
Quote Anchor link
Inderdaad Jelmer, dat soort dingen!

Maar dit topic was alleen om even het idee aan te dragen, niet om hier al allerlei scripts neer te gooien. Dat kan altijd nog als de meerderheid het géén goed idee vindt.
 
Jelmer -

Jelmer -

21/07/2008 16:05:00
Quote Anchor link
Jacco, dan zal je een Notice van PHP krijgen omdat je een variabele aanroept die niet bestaat.
 

21/07/2008 16:56:00
Quote Anchor link
Jelmer schreef op 21.07.2008 15:55:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
<?php
function array_validate($callback, array $input) { ?>

Bedoel je niet:
function array_validate(array $input, $callback) {

Verder vind ik het ook wel een goed id, maar het moeten dan wel goede snippetes zijn dus niet iets van:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
for ( $i=0; $i <= 10; $counter++) {
    echo "blaat" . $i;
}
?>

Om maar een veel te simpel en lomp voorbeeld te geven.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door
 
Jelmer -

Jelmer -

21/07/2008 16:58:00
Quote Anchor link
Eerst wel, maar toen dacht ik, "laat ik dezelfde volgorde gebruiken als array_map" en heb ik het verandert. Ik heb de voorbeelden even verandert zodat de volgorde weer klopt ;)
 
B a s
Beheerder

B a s

21/07/2008 19:19:00
Quote Anchor link
Heb een categorie 'snippets' aangemaakt. Als je nu scripts toevoegt kun je deze kiezen :). Goed idee, tnx!
 
Onbekend Onbekend

Onbekend Onbekend

21/07/2008 22:18:00
Quote Anchor link
Ik neem aan dat de nieuwe categorie er nog niet bij staat omdat er nog geen snippets in staan?

Goed idee trouwens, is ook leuk om die kleine dingetjes, zoals van Jelmer, te ontdekken, dat met ifSet() vind ik wel leuk. Daar kun je nog eens in gaan bladeren als je niets te doen hebt, ontdek je toch nog leuke dingen.
 
- -

- -

21/07/2008 22:27:00
 
Onbekend Onbekend

Onbekend Onbekend

21/07/2008 22:35:00
Quote Anchor link
Ja, dit is denk ik een goeie toevoeging voor PHP Hulp!

Lol @ iCrhis.nl tekst-onder-naam-gedoe..
 
- -

- -

21/07/2008 22:38:00
Quote Anchor link
Het is iChris.nl voor jou Tommy! :) hehe
 
Nicoow Unknown

Nicoow Unknown

21/07/2008 22:40:00
Quote Anchor link
En dat was het moment waarop het niveau daalde \
 
Onbekend Onbekend

Onbekend Onbekend

21/07/2008 23:00:00
Quote Anchor link
Het zijn denk ik niet de 'normale' snippets, maar toch echt de wat beknoptere, kleine, nuttige en effeciënte (?) stukjes code die de programmeurs hier gebruiken om hun code te verbeteren, aan te vullen en hun programmeren te versnellen.
 
B a s
Beheerder

B a s

22/07/2008 01:26:00
Quote Anchor link
Mooie nietszeggende stelling Tommy, maar mooi geprobeerd ;-).

Nice snippets Jelmer! De MD5 is ook nieuws voor mij..
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.