Extra forum/Scripts categorie: Tips/Snippets

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Senior Java Ontwikkelaar

Dit ga je doen Werken aan uiteenlopende interne projecten voor grote (internationale) organisaties; Ontwikkelen van diverse (web)applicaties en platformen met technieken als Java, Azure en ASP.NET; Complexe vraagstukken tackelen met jouw expertise en ervaring; Waar nodig help jij je collega's om samen tot de juiste oplossing te komen. Hier ga je werken Als Java Developer kom je te werken bij een internationale organisatie in regio Amsterdam die zich richt op procesoptimalisatie door middel van zeer complexe IT oplossingen. Dit doen zij op het allerhoogste niveau met vestigingen over heel de wereld en met een groot aantal aansprekende, maatschappelijk betrokken klanten.

Bekijk vacature »

Front end developer Zorgplatform

Functie Jij als Front end ontwikkelen zult komen te werken samen met 1 PHP ontwikkelaar, 1 Python developer en een flexibele schil aan ontwikkelaars . Samen ga je ervoor zorgen dat de huidige producten doorontwikkeld worden. De Marketplace is geschreven in PHP Laravel en in de front end React. De roostersoftware is ontwikkeld in Python in combinatie met React in de front end. Jij zult als Front ender dus voornamelijk bezig zijn met het verbeteren van onze interfaces op onze verschillende producten. Momenteel ligt de uitdaging in het feit dat de roostersoftware breder schaalbaar moet worden zodat het voor meerdere

Bekijk vacature »

Senior Mobile Developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als Senior Mobile Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Onze klantenkring is groot en divers, dat vraagt om flexibiliteit van jou. Tegelijkertijd betekent dit dagelijks nieuwe dingen leren én dat geen werkdag hetzelfde is. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling waarbij iedereen welkom is, zowel

Bekijk vacature »

Functioneel applicatiebeheerder - SOP-SYS-SAM

TenneT is hard groeiend om de onze ambities waar te kunnen maken. Zo nemen wij een leidende rol in het aanjagen van de energietransitie. Het werven van nieuw talent speelt daarin een cruciale rol. Wij zijn op zoek naar een gedreven Functioneel Applicatiebeheerder voor het financiele domein op onze locatie Arnhem die hieraan wil bijdragen en misschien ben jij dat wel? Jouw bijdrage aan TenneT Je gaat samenwerken in een team van circa 15 functioneel applicatiebeheerders en gaat onderdeel uitmaken van een DevOps team. Met dit team ga je applicaties (laten) ontwikkelen en beheren. Hierbij concentreer je je vooral op

Bekijk vacature »

WordPress & Azure Developer

Dit ga je doen Zowel front- als back-end development aan de online website omgeving; Het up-to-date houden van alle WordPress-sites; Koppelingen maken tussen applicaties; Meedenken en adviseren over verbeteringen; Development door middel van WordPress, Javascript, HTML en CSS; Werken binnen Scrum/Agile team. Hier ga je werken Voor een grote overheidsinstelling in Den Haag zijn wij opzoek naar een WordPress developer, met kennis en ervaring op het gebied van Azure. De organisatie zit in een grote transitie waarbij de gehele website/online omgeving vernieuwd zal gaan worden. Binnen dit Scrum/Agile team ben je verantwoordelijk voor deze grote migratie/ombouw van de omgeving. De

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Functie omschrijving C# .NET Developer gezocht. Ben jij een full stack developer die op zoek is naar een nieuwe uitdaging binnen een leuk snel groeiend bedrijf? Lees dan snel verder! Wij zijn op zoek naar een Developer met ervaring op het gebied van .NET die een organisatie in de regio Bennekom gaat versterken. Jij gaat je binnen dit bedrijf vooral bezighouden met het verbeteren van de functionaliteiten van hun dataplatform. Samen met andere ontwikkelaars denk je mee in oplossingsrichtingen, architectuur en nieuwe technologieën. Bedrijfsprofiel De organisatie waar je voor gaat werken heeft een onafhankelijk dataplatform ontwikkelt voor de agrarische sector.

Bekijk vacature »

C# developer

Functie Als ervaren Software Engineer wordt jij verantwoordelijk voor het bedenken en ontwikkelen van technische (maatwerk) oplossingen voor onze klanten en dit samen met de klant af te stemmen. Jij wordt o.a. verantwoordelijk voor de doorontwikkeling het software pakket welke voor ons enorm belangrijk is. Dit pakket zorgt er namelijk voor dat wij complete productielijnen kunnen aansturen en monitoren. Daarnaast heb jij actief contact met onze hoofdvestiging om het software achter een van onze systemen te verbeteren en te herschrijven. Momenteel zijn onze C# applicaties geschreven met o.a. Winforms. Echter hebben wij de actieve ambitie om dit te gaan herschrijven

Bekijk vacature »

Senior Front-end Developer

Dit ga je doen Met behulp van diverse programmeertalen ontwikkelen van Front-end software; Het begeleiden van het front-end team; Het oplossen van incidenten; Het bijhouden van een backlog; Je hebt een actieve bijdrage in de wekelijkse overleggen met de omliggende teams; Je houdt trends bij en adviseert het management hierover waar nodig; Helder communiceren met de stakeholders om hen zo mee te nemen in projecten en laten inzien wat de duur en toegevoegde waarde van bepaalde projecten is. Hier ga je werken Deze organisatie heeft circa 40 miljoen bezoekers per maand en heeft innovatie hoog in het vaandel staan. Het

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Als junior .NET Developer start jij in een team met 15 developers. In het team is er genoeg senioriteit om ervoor te zorgen dat jij de juiste begeleiding krijgt. Jij begint als eerst alle software pakketten en processen eigen te maken. Vervolgens ga jij deze software programmeren, onderhouden en testen. Ook ga jij research doen naar nieuwe mogelijkheden en zoek jij uit hoe je dit kan implementeren. Jullie werken intern op project basis en afhankelijk van het project werken jullie wel of niet iedere ochtend met een standup. Je gaat als Full stack developer aan de slag en gaat

Bekijk vacature »

Technisch Applicatie ontwikkelaar

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging en zoek jij een informele werkgever waar je zelfstandig kunt werken binnen een leuk IT team, lees dan snel verder want wie weet zijn wij op zoek naar jou! In deze functie werk jij voornamelijk aan: Het onderhouden en ontwikkelen van de IT systemen; Het opzetten van Azure Cloud systemen, denk aan interfaces, hardware op de Cloud, webportalen of BI functies; Werk je aan scripts binnen verschillende software applicaties, denk aan ERP en CAD; Ontwikkel en implementeren je MS PowerApps en Power BI. Bedrijfsprofiel Je komt terecht bij een familiair

Bekijk vacature »

Hands-on Solution Architect / Software Architect (

TenneT is hard groeiend om de onze ambities waar te kunnen maken. Zo nemen wij een leidende rol in het aanjagen van de energietransitie. Het werven van nieuw talent speelt daarin een cruciale rol. Wij zijn op zoek naar een gedreven Solution Architect / Software Architect op onze locatie Arnhem die hieraan wil bijdragen en misschien ben jij dat wel? Jouw bijdrage aan TenneT Je werkt samen met gedreven DevOps teams, bestaande uit frontend, backend en middleware developers, testers, UX-designers. Samen met de teams ben je continu op zoek naar de beste oplossingen voor onze klanten. Als Solution Architect onderzoek

Bekijk vacature »

Junior Software developer

Functie Als junior .NET ontwikkelaar start jij in een compact team met drie ervaren .NET ontwikkelaars. Wij werken op projectbasis en begeleiden zelf het hele traject van A tot Z. Wij bieden jou dan ook een brede functie aan met veel technische uitdaging! Ons traject ziet er als volgt uit: 1) Wij analyseren de behoefte van onze klant 2) Wij werken de behoefte uit en vertalen dit naar technische werkzaamheden en maken een uren/kosten schatting; 3) Wij gaan aan de slag met het ontwikkelen van het product met directe feedback van de klant, zodat datgene gerealiseerd wordt, wat gewenst is;

Bekijk vacature »

Java Developer

Dit ga je doen Als Java Developer ben je verantwoordelijk voor: Het ontwikkelen van nieuwe en bestaande webservices; Het uitbreiden van functionaliteiten binnen de producten- en dienstenportefeuille; Het werken aan gegevensuitwisseling met bijvoorbeeld SOAP; Testen van frameworks met gebruik van UNIT en Selenium. Hier ga je werken De organisatie waar je komt te werken is een semi-overheidsinstelling, gesitueerd in Utrecht en zorgt voor een goede samenwerking tussen verschillende overheidsinstanties. Het is een familiaire club die gaat voor kwaliteit en langdurige relaties. Zo zorgen zij ervoor dat er op grote schaal vertrouwelijke informatie tussen verschillende overheidsinstellingen wordt uitgewisseld. Hun werk zorgt

Bekijk vacature »

Lead React Developer

Dit ga je doen Als Lead React Developer zul jij je voornamelijk gaan bezighouden met: Het werken aan tal van uiteenlopende projecten waar gloednieuwe (web)applicaties van scratch af aan ontwikkeld worden met o.a. React (Native) en Drupal; Het aansturen van een team bestaande uit 5-6 talentvolle en gedreven ontwikkelaars; Het adviseren en meedenken over nieuwe (technische) oplossingen en te gebruiken tools/frameworks; Het meedenken over de architectuur en de juiste implementatiebeslissingen maken; De doorontwikkeling van huidige applicaties. Hier ga je werken Als je inderdaad een ervaren Lead React Developer bent die zichzelf graag nog verder wil ontwikkelen dan is het goed

Bekijk vacature »

Fullstack JavaScript Developer Webapplicaties

Bedrijfsomschrijving Voor deze organisatie ben ik op zoek naar een getalenteerde Fullstack JavaScript Developer. Ze is een snelgroeiend software development agency dat zich richt op het ontwikkelen van moderne webapplicaties en complexe systemen voor haar klanten. Ze is gevestigd onder de rook van Utrecht en heeft als doel om tot de top van de Nederlandse agencies te behoren. Deze organisatie maakt softwareoplossingen voor verschillende soorten bedrijven. Innovatie staat hoog in het vaandel en je zult dus met nieuwe technieken aan de slag gaan. Ze hebben klanten in vele branches zitten, zoals retail, finance, gezondheid en onderwijs. De diverse klanten zorgen

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

PHP Newbie

PHP Newbie

21/07/2008 15:16:00
Quote Anchor link
Heey allemaal,

Ik zat me te bedenken dat het misschien wel handig is om gewoon een forum-categorie of script-categorie "Tips" aan te maken. Hierin kunnen dan kleine handige snippets in geplaatst worden die eigenijk niet in de huidige scriptlib thuis horen, maar wel gewoon handig zijn.

Daarnaast zouden hier gewoon tips gepost kunnen worden van dingen die vaak mis gaan tijdens het scripten. Gewoon even een simpel voorbeeldje van wat ik bedoel:


-------------------
Bij een inlogcontrole wordt vaak de volgende SQL-code gebruikt:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php
    $sql
= "SELECT
                id
            FROM
                users
            WHERE
                username = '"
.mysql_real_escape_string($_POST['username'])."'
                AND password = MD5('"
.mysql_real_escape_string($_POST['password'])."')";
?>


In eerste instantie lijkt hier niets mis mee, maar veel mensen weten niet dat op deze manier het wachtwoord keurig netjes onbeschermd in de SQL-logs komt te staan.
Gebruik daarom liever:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php
    $sql
= "SELECT
                id
            FROM
                users
            WHERE
                username = '"
.mysql_real_escape_string($_POST['username'])."'
                AND password = '"
.md5($_POST['password'])."'";
?>


Op deze manier komt het md5() gehashte wachtwoord in de logs te staan en kan niemand het wachtwoord dus nog achterhalen.
------------------

Dit is toch iets waarmee mensen redelijk vaak de fout in gaan en er is geen echte plek om dit soort tips/snippets te posten.

Laat eens horen wat je van het idee vindt.

Groet
Newb

edit:
Thx SanThe
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door PHP Newbie
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 18:39:43
 
- SanThe -

- SanThe -

21/07/2008 15:43:00
Quote Anchor link
Ik vind dat wel een goed idee.
Quote:
password = ..... $_POST['username']

=> password = ..... $_POST['password']
 
- -

- -

21/07/2008 15:44:00
Quote Anchor link
Inderdaad, in de scriptlib hoort niet alleen volledige scripts, maar ook kleine snippets.
 
Jacco Engel

Jacco Engel

21/07/2008 15:50:00
Quote Anchor link
iChris.nl schreef op 21.07.2008 15:44:
Inderdaad, in de scriptlib hoort niet alleen volledige scripts, maar ook kleine snippets.


Heb je het topic en de reactie uberhaupt gelezen?
 
- -

- -

21/07/2008 15:52:00
Quote Anchor link
Quote:
Hierin kunnen dan kleine handige snippets in geplaatst worden die eigenijk niet in de huidige scriptlib thuis horen, maar wel gewoon handig zijn.
 
Jacco Engel

Jacco Engel

21/07/2008 15:54:00
Quote Anchor link
Quote:
Ik zat me te bedenken dat het misschien wel handig is om gewoon een forum-categorie of script-categorie "Tips" aan te maken. Hierin kunnen dan kleine handige snippets in geplaatst worden die eigenijk niet in de huidige scriptlib thuis horen, maar wel gewoon handig zijn.

Quote:
Inderdaad, in de scriptlib hoort niet alleen volledige scripts, maar ook kleine snippets.


Die staan er nu ook al in regelmatig om keihard te worden afgeschoten. Zoals jij het zegt moet het blijven zoals het is en dat is het punt van TS dat het nie zo is
 
Jelmer -

Jelmer -

21/07/2008 15:55:00
Quote Anchor link
Kleintje die vooral handig kan zijn bij formpjes:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
function ifset(&$x, $y = null) {
    return isset($x) ? $x : $y;
}

?>

Dan kan je gemakkelijk voor-ingevulde waarden in je formulier zetten, tenzij de gebruiker al iets gepost heeft:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
echo '<input type="text" name="naam" value="' . htmlentities(ifset($_POST['naam'], 'je voornaam'), ENT_QUOTES) . '">';
?>


Dankzij de reference (het &-tekentje voor $x) kan je niet-bestaande variabelen meegeven zonder dat PHP boos wordt. Nadeel is wel dat je alleen maar variabelen mee kan geven, en dit bijvoorbeeld niet zal werken:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
echo ifset('a', 'b'); // levert error op
?>


edit: En omdat ik de bestanden toch toevallig open heb staan, deze 2 heb ik gisteren nog gemaakt. Bleken wel handig te zijn:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php
function array_validate($callback, array $input) {
    foreach($input as $value) {
        if(!call_user_func($callback, $value)) return false;
    }

    
    return true;
}

?>

Hiermee kan je gemakkelijk een hele array testen tegen een bepaalde functie. Zodra een enkele waarde niet voldoet, stopt hij met testen en geeft hij 'false' terug. Voorbeeldje:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
$nummers
= array(1, 2, 3, 4, 5);
var_dump(array_validate('is_int', $nummers)); // geeft true

$meer_nummers = array(1, "2", 3.1);
var_dump(array_validate('is_int', $meer_nummers)); // geeft false
?>

Het verbaasde me een beetje dat PHP niet standaard zo soort functie heeft.

En als laatste, een one-liner om je gegenereerde code een beetje netjes te houden:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
function str_indent($text, $depth = 1) {
    return implode("\n", array_map(create_function('$s', 'return "' . str_repeat("\t", $depth) . '$s";'), explode("\n", $text)));
}

?>

Je gooit er een lap tekst in, en er komt een lap tekst met $depth maal een tab teken op iedere regel uit.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Jelmer -
 
- -

- -

21/07/2008 15:55:00
Quote Anchor link
Sorry, je hebt gelijk Jacco, ik formuleerde het verkeerd; Ik bedoelde dat er een aparte categorie voor de snippets moet komen :)
 
Jacco Engel

Jacco Engel

21/07/2008 15:59:00
Quote Anchor link
Jelmer kan aan mij liggen maar kun je jou probleem niet oplossen door gewoon

function ifset($var = null)
{
return $var;
}

Te doen? in dat geval krijg je met een gevulde waarde de waarde terug en anders krijg je null terug. en nu kun je wel vaste waarden doen zoals ifset('a')
 
PHP Newbie

PHP Newbie

21/07/2008 16:04:00
Quote Anchor link
Inderdaad Jelmer, dat soort dingen!

Maar dit topic was alleen om even het idee aan te dragen, niet om hier al allerlei scripts neer te gooien. Dat kan altijd nog als de meerderheid het géén goed idee vindt.
 
Jelmer -

Jelmer -

21/07/2008 16:05:00
Quote Anchor link
Jacco, dan zal je een Notice van PHP krijgen omdat je een variabele aanroept die niet bestaat.
 

21/07/2008 16:56:00
Quote Anchor link
Jelmer schreef op 21.07.2008 15:55:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
<?php
function array_validate($callback, array $input) { ?>

Bedoel je niet:
function array_validate(array $input, $callback) {

Verder vind ik het ook wel een goed id, maar het moeten dan wel goede snippetes zijn dus niet iets van:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
for ( $i=0; $i <= 10; $counter++) {
    echo "blaat" . $i;
}
?>

Om maar een veel te simpel en lomp voorbeeld te geven.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door
 
Jelmer -

Jelmer -

21/07/2008 16:58:00
Quote Anchor link
Eerst wel, maar toen dacht ik, "laat ik dezelfde volgorde gebruiken als array_map" en heb ik het verandert. Ik heb de voorbeelden even verandert zodat de volgorde weer klopt ;)
 
B a s
Beheerder

B a s

21/07/2008 19:19:00
Quote Anchor link
Heb een categorie 'snippets' aangemaakt. Als je nu scripts toevoegt kun je deze kiezen :). Goed idee, tnx!
 
Onbekend Onbekend

Onbekend Onbekend

21/07/2008 22:18:00
Quote Anchor link
Ik neem aan dat de nieuwe categorie er nog niet bij staat omdat er nog geen snippets in staan?

Goed idee trouwens, is ook leuk om die kleine dingetjes, zoals van Jelmer, te ontdekken, dat met ifSet() vind ik wel leuk. Daar kun je nog eens in gaan bladeren als je niets te doen hebt, ontdek je toch nog leuke dingen.
 
- -

- -

21/07/2008 22:27:00
 
Onbekend Onbekend

Onbekend Onbekend

21/07/2008 22:35:00
Quote Anchor link
Ja, dit is denk ik een goeie toevoeging voor PHP Hulp!

Lol @ iCrhis.nl tekst-onder-naam-gedoe..
 
- -

- -

21/07/2008 22:38:00
Quote Anchor link
Het is iChris.nl voor jou Tommy! :) hehe
 
Nicoow Unknown

Nicoow Unknown

21/07/2008 22:40:00
Quote Anchor link
En dat was het moment waarop het niveau daalde \
 
Onbekend Onbekend

Onbekend Onbekend

21/07/2008 23:00:00
Quote Anchor link
Het zijn denk ik niet de 'normale' snippets, maar toch echt de wat beknoptere, kleine, nuttige en effeciënte (?) stukjes code die de programmeurs hier gebruiken om hun code te verbeteren, aan te vullen en hun programmeren te versnellen.
 
B a s
Beheerder

B a s

22/07/2008 01:26:00
Quote Anchor link
Mooie nietszeggende stelling Tommy, maar mooi geprobeerd ;-).

Nice snippets Jelmer! De MD5 is ook nieuws voor mij..
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.