Feedback (graag wel serieus)

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als ervaren .NET ontwikkelaar start jij in één van onze vier scrumteams. Met 30 ontwikkelaars werk jij aan de doorontwikkeling van ons core product. Ook werkt jouw team aan maatwerkoplossingen op aanvraag van de klant en op projectbasis. Wij vinden het erg belangrijk dat onze ontwikkelaars met plezier naar werk gaan. Een deel hiervan ligt uiteraard bij jezelf, als jij ontwikkelen niet leuk vindt, ben jij bij ons echt aan het verkeerde adres. Jouw team bestaat namelijk uit een groep gepassioneerde vakidioten die dit werk doen omdat dit eerst een hobby was! Daarnaast wordt er intern rekening gehouden met

Bekijk vacature »

Senior Organisatieontwikkelaar

Als Organisatieontwikkelaar zorg je ervoor dat we in het magazijn van Coolblue altijd vooruit voetballen op het gebied Medewerker en Organisatie Ontwikkeling. Zo draag je bij aan een toekomstbestendig magazijn waar we klanten én medewerkers elke dag blijven verwonderen. Wat doe je als Senior Organisatieontwikkelaar bij Coolblue? Als Organisatieontwikkelaar werk je voor het magazijn van Coolblue. Je krijgt er energie van om continue te bouwen aan een toekomstbestendige organisatie. Dat doe je samen met 17 collega's in het HR-team, ieder met een eigen specialisme. Je werkt graag zelfstandig en je weet snel je weg te vinden als verandermanager. Ook ben

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Applicatieontwikkelaar ABAP

Bedrijfsomschrijving Functieomschrijving De kandidaat zal worden ingezet binnen een van de DevOps teams binnen SCI (Service Centrum Inburgering) voor het ontwerpen en bouwen in SAP ABAP van de binnen SCI gebruikte informatiesystemen. Voornaamste voorkomende werkzaamheden zijn het aanpassen van en bouwen van nieuwe programmatuur in ABAP (Objects), waarbij ook gebruikt wordt gemaakt van DDD (Domain Driven Design) en het opstellen/aanpassen van Functionele/Technische ontwerpen. Daarnaast moeten ook formulieren met SAP Smartforms worden aangepast. Verder speelt de overgang naar SAP4Hana en SAP CPI. Vanwege het veelvuldig gebruik van SAP PO is kennis hiervan een pré. Achtergrond opdracht Momenteel werken meerdere DevOps teams

Bekijk vacature »

Junior PHP Developer

Dit ga je doen Software development met behulp van C# .NET en / of PHP, je mag zelf kiezen waar jij je in wil specialiseren Meedenken over het nieuwe pakket, waar moet het aan voldoen? Unit-, integratie- en diverse andere tests schrijven en uitvoeren Nauw samenwerken met je IT collega's zoals Testers, Developers, DevOps Specialisten en Architecten Jezelf ontwikkelen met behulp van trainingen en cursussen Hier ga je werken Onze klant, een grote speler in de medische sector, is op zoek naar een enthousiaste junior (of meer ervaren) Software Developer die klaar is voor een nieuwe stap in zijn of

Bekijk vacature »

.NET Developer C#

Dit ga je doen Als developer nieuwe gave features implementeren; Werken met technieken als C# .NET en (REST) API's webservices; Ontwikkelen van koppelingen middels API's; Maken van technische keuzes en beslissingen over de architectuur; Junior collega's coachen; Initiatief nemen voor nieuwe technische mogelijkheden; Je bent een belangrijke schakel - en vindt het leuk - om te schakelen met de business. Hier ga je werken Als C# .NET Developer wordt je verantwoordelijk voor het ontwikkelen van applicaties voor belangrijkste product van deze organisatie. Dit product is een applicatie voor alles omtrent hypotheken. De programmeertaal die je hierbij beheerst is C#. Er

Bekijk vacature »

.NET Developer Medior Senior

Dit ga je doen Ontwikkelprocessen verder optimaliseren en verder ontwikkelen met C#; CI/CD-pipelines automatiseren; Herbruikbare componenten maken; Testen; Front-end pagina's gebruiksvriendelijk maken. Hier ga je werken Als .NET Developer kom jij terecht binnen een grote en internationale organisatie. Zij streven naar een positieve impact op de mens, milieu en maatschappij. Het bedrijf is oorspronkelijk een familiebedrijf en werkt aan de productie van hoogwaardige en technische systemen voor de gezondheidszorg. Momenteel willen zij betere ontwikkelprocessen creëren op internationaal gebied en staat kwaliteit en veiligheid voor hun op nummer 1! Als .NET Developer werk jij aan het ontwikkelen van verbeterde software voor

Bekijk vacature »

Java/Kotlin Developer

Java/Kotlin Developer Ben jij een ervaren Java/Kotlin developer met een passie voor het automatiseren van bedrijfsprocessen? Wil je graag deelnemen aan uitdagende projecten bij aansprekende klanten? En ben je op zoek naar een professioneel, ambitieus en dynamisch bedrijf om je carrière verder te ontwikkelen? Kom dan ons team bij Ritense in Amsterdam versterken! Zo ziet de functie eruit: Als Java/Kotlin developer bij Ritense ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling en implementatie van applicaties die bedrijfsprocessen automatiseren, zodat onze klanten slimmer, efficiënter en klantgerichter kunnen werken. Als developer ben je in de lead en zorg je voor de correcte oplevering van

Bekijk vacature »

Java developer (remote)

Functie Wat ga je doen als Java Developer? Jij als Java ontwikkelaar komt te werken in 1 van onze SCRUM teams. Momenteel werken er zo’n 30 ontwikkelaars binnen onze organisatie waarbij jij de brug slaat tussen het bouwen van verschillende functionaliteiten binnen onze applicaties en deze vervolgens te integreren in onze centrale hub. Je start je dag om 9 uur met een stand up en dan pak je jouw taken op voor de dag. Hieronder een aantal taken die jij zal uitvoeren: – Het bedenken en uitbouwen van features binnen de verschillende applicaties – Onderhouden van CI/CD pipelines – Bezighouden

Bekijk vacature »

Developer Full Stack

Functie omschrijving Full Stack Developer gezocht! Wij zijn op zoek naar een Full Stack Developer voor een bedrijf in de regio Nijkerk. Je maakt in deze functie onderdeel uit van een groeiend team met een goede ambitie waarbij eenheid, betrokken en overtreffen de belangrijkste kernwaardes zijn. Het bedrijf werkt volgens de AGILE/SCRUM methode, wat je o.a. terug vindt in de tweewekelijkse sprints, retrospectives en een daily standup. Je takenpakket bestaat uit: Bijdragen aan het door ontwikkelen, onderhouden en optimaliseren van een Saas applicatie; Bijdragen aan de innovatie van het bedrijf en hun klanten; Het ontwikkelen op de laatste technologie van

Bekijk vacature »

PHP Developer

Dit ga je doen Ontwikkelen, implementeren en testen van PHP-oplossingen en Apps voor klanten en bedrijfsprocessen; Opstellen van requirements en uitwerken van de oplossingen; Testen van software en borgen van een soepele overdracht, inclusief documentatie; Proactief adviseren vanuit eigen expertisegebied over ontwikkelingen en verbeterpunten in technische toepassingen en processen binnen de organisatie. Hier ga je werken De organisatie is een ambitieuze en vooruitstrevende speler in de markt in de regio Rotterdam. Ze zijn de snelst groeiende in hun branche. Met een excellent aanbod en service willen zij de beste keuze zijn voor hun bestaande en nieuwe klanten. Dit alles doen

Bekijk vacature »

Medior C# Developer

You'll build modern applications for Coolblue's back office. We have a lot of friends, and they crave well-structured data and user-friendly, task-focused applications. How do I become a Medior C# Developer at Coolblue? You regularly participate in brainstorm sessions about user experience, data, and task flow with the UX Designer, Product Owner, and Data Scientists in your team. Besides that you will create disconnected, highly congruent, and testable code that can easily be maintained and is future-proof. Want to become C# Developer at Coolblue? Read below if the job suits you. You enjoy doing this Working with various types of

Bekijk vacature »

Developer Full Stack

Functie omschrijving Developer gezocht! Ben jij een enthousiaste developer die graag wil bijdragen aan ontwikkelingen binnen een mooie organisatie? Solliciteer dan snel. Wij zijn op zoek naar een Full Stack Developer uit de regio Nijkerk die gaat bijdragen aan het door ontwikkelen, onderhouden en optimaliseren van een SaaS applicatie. Je moet beschikken over beheersing van zowel de Nederlandse als Engelse taal aangezien je samen met de klant gaat werken. Bedrijfsprofiel Je komt te werken binnen een echt familiebedrijf dat al sinds 1925 actief is binnen de FMCG branche. Het bedrijf heeft 40 medewerkers en er heerst een platte communicatiestructuur waarbij

Bekijk vacature »

Digitale Tovenaar Gezocht: Junior Low-code/No-code

Bedrijfsomschrijving Duik mee in een wereld vol innovatieve avonturen waar gegevens en technologie een magische symbiose aangaan! Al meer dan twee decennia lang zijn we de tovenaars achter de schermen die oplossingen creëren voor de meest complexe klantcontactvraagstukken en datagedreven software-uitdagingen. Bij ons draait het om de kracht van samenwerking en groei. We zijn een hechte vriendengroep die samen bergen verzet om elkaar én onze klanten te laten schitteren. Jouw succes is ons succes en we streven ernaar om elkaar naar nieuwe hoogten te tillen, niet voor even, maar voor altijd. We willen dat jij je helemaal thuis voelt in

Bekijk vacature »
Robert  dat ben ik

Robert dat ben ik

22/03/2011 15:16:06
Quote Anchor link
Goede middag programmeurs

Ik ben nog maar net een weekje bezig met OOP en PDO

en wil graag wat feedback van jullie hebben of ik op de juiste weg ben.


Commentaar zo als:
-Beveiligingen
-Structuur van de code

zijn erg welkom

Ik heb mijn script online in werking staan.

graag als het kan ook sql inject proberen om het beter te kunnen beveilingen.


De sessie id die word mee gegeven in de getName($id) zal uiteindelijk nog 2 variables mee krijgen.

dus hij controlleerd nu op het moment alleen de user id's wat uiteindelijk meer zal worden

maar om dit verder uit te bouwen wil ik dus eerst weten of ik zo goed bezig bent.


Voorbeeld + Code



Al vast heel erg bedankt

m.v.g Rob
Gewijzigd op 22/03/2011 15:16:40 door Robert dat ben ik
 
PHP hulp

PHP hulp

20/04/2024 14:56:15
 
Wouter J

Wouter J

22/03/2011 16:17:45
Quote Anchor link
[USER CLASS]
- Foutafhandeling moet je niet doen met een echo van de fout, maar met het returnen van false. Tegelijkertijd maak je een nieuwe exception aan en die kan je dan in de producele code opvangen door middel van een try catch systeem. Zie exceptions
- Ik zou niet bij getName weer opnieuw id en username uit de database halen en de sessions aanmaken. Dit laat je over aan de login methode. De getName method hoeft eigenlijk alleen maar de private var username te returnen. Deze kun je bijv. laten opslaan in login methode.
- mysql_real_escape_string is niet de juiste voor pdo, zie ook eerste puntje bij producele code.

[PRODUCELE CODE]
- Wat betekend:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
if( !preg_match( '/[a-z0-9_]{0,}$/i', $password ) ) { $error++; } //password sql inject protect
?>

Want doordat je gebruikt maakt van prepared statements kan er geen SQL injection gedaan worden. En als je SQL injection tegen wilt gaan moet je werken met mysql_real_escape_string of voor PDO pdo.quote.
- De header functie in index.php gaat een foutmelding opleveren, omdat je deze uitvoert terwijl er al output naar de browser is geweest.

[HTML CODE]
- Je hebt geen doctype, head en html tag. Daardoor gaat hij niet goed werken.
 
Chris -

Chris -

22/03/2011 16:40:58
Quote Anchor link
Een wachtwoord alleen bepaalde tekens toe laten, is het slechtste wat je kan doen. Een wachtwoord zet je gecodeerd (MD*, SHA*) in de database en die bestaan ten alle tijden uit cijfers en letters. Onzin dus.

En een echo in een class? Nee, dat heeft weinig nut. Je geeft het terug als een resultaat (array bijvoorbeeld) en die roep je vervolgens aan...
 
Robert  dat ben ik

Robert dat ben ik

22/03/2011 16:51:28
Quote Anchor link
Wouter J op 22/03/2011 16:17:45:
[USER CLASS]
- Foutafhandeling moet je niet doen met een echo van de fout, maar met het returnen van false. Tegelijkertijd maak je een nieuwe exception aan en die kan je dan in de producele code opvangen door middel van een try catch systeem. Zie exceptions
- Ik zou niet bij getName weer opnieuw id en username uit de database halen en de sessions aanmaken. Dit laat je over aan de login methode. De getName method hoeft eigenlijk alleen maar de private var username te returnen. Deze kun je bijv. laten opslaan in login methode.
- mysql_real_escape_string is niet de juiste voor pdo, zie ook eerste puntje bij producele code.

[PRODUCELE CODE]
- Wat betekend:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
if( !preg_match( '/[a-z0-9_]{0,}$/i', $password ) ) { $error++; } //password sql inject protect
?>

Want doordat je gebruikt maakt van prepared statements kan er geen SQL injection gedaan worden. En als je SQL injection tegen wilt gaan moet je werken met mysql_real_escape_string of voor PDO pdo.quote.
- De header functie in index.php gaat een foutmelding opleveren, omdat je deze uitvoert terwijl er al output naar de browser is geweest.

[HTML CODE]
- Je hebt geen doctype, head en html tag. Daardoor gaat hij niet goed werken.



Bedankt voor je informatie Wouter
hier kan ik iets mee om het te verbeteren met error handelingen.
maar dit:
- De header functie in index.php gaat een foutmelding opleveren, omdat je deze uitvoert terwijl er al output naar de browser is geweest.

wat bedoel je hier mee?

Toevoeging op 22/03/2011 16:52:30:

Chris Horeweg op 22/03/2011 16:40:58:
Een wachtwoord alleen bepaalde tekens toe laten, is het slechtste wat je kan doen. Een wachtwoord zet je gecodeerd (MD*, SHA*) in de database en die bestaan ten alle tijden uit cijfers en letters. Onzin dus.

En een echo in een class? Nee, dat heeft weinig nut. Je geeft het terug als een resultaat (array bijvoorbeeld) en die roep je vervolgens aan...




@Chris:
Het wachtwoord word met MD5 opgeslagen.
het bepalen van tekens is niet handig dat weet ik maar het is even om te testen local.
 
Wouter J

Wouter J

22/03/2011 16:58:13
Quote Anchor link
MaDHouSe xxxx op 22/03/2011 16:51:28:
wat bedoel je hier mee?

Zie http://www.phphulp.nl/php/forum/topic/header-probleem/77018/ en mijn uitleg in dat topic.
 
Pim -

Pim -

22/03/2011 17:33:05
Quote Anchor link
Je User klasse doet te veel.
Het is de drager van de gegevens van een gebruiker.
Het regelt het inloggen.
Het regelt het registeren.
Het regelt de authenticatie (het ingelogd zijn).
Het regelt de autorisatie (wat mag je wel en wat niet).
Je communiceert met de sessie.

Dit hoort (zo veel mogelijk) door verschillende objecten te worden afgehandeld.
 
Robert  dat ben ik

Robert dat ben ik

22/03/2011 17:46:36
Quote Anchor link
Wouter J op 22/03/2011 16:58:13:
MaDHouSe xxxx op 22/03/2011 16:51:28:
wat bedoel je hier mee?

Zie http://www.phphulp.nl/php/forum/topic/header-probleem/77018/ en mijn uitleg in dat topic.


het eenigste wat in die global_header.php staat is dit:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
<?php

ini_set('display_errors', 1);
error_reporting(E_ALL);
session_start();

include_once "include/db_config.php";
include_once "include/class/users.class.php";

$user = new User($db);
if(isset($_SESSION['id']) && isset($_SESSION['name']))
{

    echo "<a href='index.php'>Start</a> | <a href='logout.php'>Logout</a> | <a href='code.php'>Bekijk Code</a><br> ";
}

else
{
    echo "<a href='index.php'>Start</a> | <a href='register.php'>Register</a> ";
}

?>


het is niet meer dan bestanden te include bij de pagina waar de class gebruikt word.


De headers zijn

HTTP/1.1 200 OK
Date: Tue, 22 Mar 2011 20:33:55 GMT
Server: Apache/2.2.3 (CentOS)
X-Powered-By: PHP/5.1.6
Set-Cookie: PHPSESSID=q5o38276ueovs1180dith1fc45; path=/
Expires: Thu, 19 Nov 1981 08:52:00 GMT
Cache-Control: no-store, no-cache, must-revalidate, post-check=0, pre-check=0
Pragma: no-cache
Content-Length: 1046
Connection: close
Content-Type: text/html; charset=UTF-8



dit is toch goed?
Gewijzigd op 22/03/2011 20:36:17 door Robert dat ben ik
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.