Feedback (graag wel serieus)

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Fullstack developer

Functieomschrijving Heb jij kort geleden jouw HBO ICT diploma in ontvangst mogen nemen? Of ben je toe aan een andere uitdaging? Voor een erkende werkgever in de omgeving van Breda zijn wij op zoek naar een Fullstack developer. Kennis of ervaring met C# & SQL is een must! Je houdt je bezig met het ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten; Je bent verantwoordelijk voor de beheer en ontwikkeling van de software; Je draagt bij aan de implementatie van aanpassingen, verbeteringen en aanvullingen in de C# based applicaties; Je test de software en ontwikkelt deze door; Je brengt de aanpassingssuggesties van klanten in

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

OutSystems developer

Dit ga je doen Klanten adviseren over de mogelijkheden van OutSystems; OutSystems oplossingen ontwikkelen en implementeren; Stakeholdermanagement; Kennis en expertise up to date houden en delen met het team. Hier ga je werken Onze opdrachtgever, gevestigd in regio Amsterdam, is een innovatieve dienstverlener die zich richt op grote corporates in verschillende sectoren. Doordat je bij veel verschillende klanten aan de slag zal gaan is geen enkel project hetzelfde. De organisatie kenmerkt zich door hoge mate van professionaliteit en innovatieve oplossingen. In de rol van OutSystems developer zal jij verschillende grote klanten helpen om efficiënte OutSystems oplossingen te ontwikkelen en implementeren.

Bekijk vacature »

Cymer Patch Server Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Veldhoven Vacature ID: 12919 Introductie This new patch server will be built on Python and Django ReST and GraphQL services with a React frontend, it will consist of several microservices and run on a Kubernetes cluster. It will be supported by several middleware applications such as ElasticSearch, Redis, RabbitMQ, Oracle and Artifactory. Functieomschrijving The Patch Admin team always aim to deliver software at a high quality, we avoid sacrifices here to maintain our velocity. Practically this means that we practice test driven development and perform end-to-end automated testing on our software. This means

Bekijk vacature »

PHP Software Developer

Functie omschrijving PHP Software Developer gezocht! Voor een organisatie in de regio Zeist die zich bezighoud met het verbeteren van de medicatieveiligheid zoeken wij een Software Developer. In deze functie zijn wij op zoek naar een slimme en enthousiaste Developer die interesse heeft in farmacie, logistiek en ICT. Daarnaast beschik je over een goed analytisch vermogen en ben je van nature gestructureerd en resultaatgericht. Je moet in deze functie daadkrachtig, flexibel en communicatief goed zijn. Je verantwoordelijkheden bestaan uit: Object georiënteerd programmeren; Werken in een scrumteam aan de ontwikkeling van een medicatiebewakingssysteem; Meedenken over de mogelijkheden en onmogelijkheden van projecten;

Bekijk vacature »

Senior PHP Developer

Als Senior PHP Developer bij Coolblue zorg je ervoor dat onze webshops elke dag een beetje beter zijn en coach je andere developers op de hard en soft skills. Wat doe je als Senior PHP Developer bij Coolblue? Als PHP Developer werk je met andere development teams samen om onze webshop zo optimaal mogelijk te laten werken en onze klanten blij te maken. Hoewel je een PHP Developer bent, sta je open om C# of Typescript in te zetten of te leren. Ook PHP Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om

Bekijk vacature »

Low Code Ontwikkelaar

In het kort Als Low Code Developer werk je aan projecten bij en voor onze klanten, waarbij je voor het ontwikkelen van de oplossingen een technisch low-code platform gebruikt. Samen met het team streef je naar de beste oplossing en bepalen jullie de juiste aanpak. Je rol is divers en je bent van begin tot eind betrokken bij de ontwikkeling zowel de back-end en de front-end van de applicatie. Naast de ontwikkeling en oplevering, breng je ook advies uit aan de klant waarom bepaalde keuzes worden gemaakt. Je bent dan ook communicatief sterk en kunt je keuzes goed (inhoudelijk) onderbouwen.

Bekijk vacature »

Software Programmeur PHP - JAVA

Functie Wil jij bij een platte en informele organisatie werken? Lees dan snel verder! Voor een opdrachtgever in omgeving Boskoop dat zich gespecialiseerd heeft in het realiseren van veilige netwerkverbindingen zijn wij op zoek naar een leuke software developer ter versterking van het huidige team. Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten.Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een projecten goed verlopen. Je gaat klanten ondersteunen op het gebied van geleverde software en webapplicaties. Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen

Bekijk vacature »

Medior/Senior Front-end Developers gezocht (Utrech

Functie Het team bestaat uit 10+ gespecialiseerde (veel senior) front-end ontwikkelaars en ontwerpers die werken aan projecten voor klanten van verschillende groottes (kan twee jaar bezig zijn met 1 klant). Je helpt klanten met ingewikkelde front-end vraagstukken, hierbij kun je denken aan: UX/UI design, CI/CD, architectuur en integratie met back-end systemen. De werkzaamheden verricht je op locatie bij de klant, dit is vaak in de Randstad. De organisatiestructuur is plat en er heerst een informele sfeer, zo kun je met vragen dus terecht bij de directie. Er wordt veel nadruk gelegd op het bevorderen van persoonlijke ontwikkeling door middel van

Bekijk vacature »

Lead javascript developer Node.js React

Functie Als fullstack JavaScript developer vind jij het uitdagend om op basis van concrete klantvragen nieuwe functionaliteiten te ontwikkelen. Bij voorkeur worden deze functionaliteiten op een bepaalde manier geprogrammeerd, zodat ze door meerdere klanten te gebruiken zijn. Je hebt dus vaak te maken met abstracte vraagstukken. Om dit te kunnen realiseren sta je nauw in contact met de product owner en/of klant. Je bent niet alleen onderdeel van het development team, maar hebt ook vaak contact met de product-owner en/of klanten om daardoor inzichten te verzamelen die leiden tot productverbeteringen. • Inzichten verzamelen bij de klant en/of product owner •

Bekijk vacature »

TypeScript developer (tot € 6.000, - bruto pe

Functie Om bovenstaande ambities waar te kunnen maken zijn ze op zoek naar een ervaren Typecript developer die niet alleen zichzelf verder ontwikkelt, maar het ook leuk vinden om op termijn meer junior collega’s op pad te helpen. Je zult aan de slag gaan met het migreren van hun bestaande UI in Angular. Maar ook het ontwikkelen van een mobiele app. Hierbij hechten ze veel waarde aan User Experience en kiezen ze duidelijk voor kwaliteit i.p.v. snelheid. Je krijgt dus de ruimte om vanuit gedegen onderzoek te werk te gaan en het borgen van kwaliteit staat hoog in het vaandel.

Bekijk vacature »

Medior Front-end Developer

Bij Getnoticed doen wij wat we leuk vinden, websites bouwen en online marketing. Voor veel van onze klanten doen we dan ook allebei. Wel zo fijn om campagnes te draaien voor conversiegerichte websites die in eigen beheer zijn. In onze vestiging in Nederweert zit onze development afdeling en worden de websites gebouwd. Op dit moment zijn we op zoek naar jou: dé Medior Front-end Developer die net als wij, het hoofd boven het maaiveld durft uit te steken! In het kort Even een paar punten die omschrijven wat deze toffe baan inhoudt: Het uitwerken van designs tot functionele layouts Je

Bekijk vacature »

.Net Front-end Ontwikkelaar

Wij zoeken een .Net Front-end Ontwikkelaar! Omschrijving Kun jij snel schakelen en ben je stressbestendig? Dan zoeken wij jou! Als .Net Front-end Ontwikkelaar help je mee aan de webapplicatie die over de hele wereld door allerlei bedrijven wordt gebruikt. Je werkt daarnaast mee aan nieuwe en verbeterde functionaliteiten en helpt met het oplossen van bugs. Over de opdrachtgever Je komt te werken in een ambitieus team dat zich blijft ontwikkelen. Dit is alle informatie die we nu kunnen delen over de werkplek. Als jij de .Net Front-end Ontwikkelaar bent voor deze job, vertellen we je snel nóg meer. Eisen Heb

Bekijk vacature »

C#.NET Developer Jr. Functie

Functie omschrijving Bouw jij graag aan applicaties om processen in distributiecentra te optimaliseren? Wij zijn op zoek naar een C#.NET ontwikkelaar in regio Breda die hier graag een steentje aan bijdraagt! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien: Je krijgt veel vrijheid in de keuze van de technieken die je gaat gebruiken. Uiteraard wel binnen de gestelde kaders, en door gebruik te maken van het .NET platform. Je gaat aan de slag met de ontwikkeling van een nieuwe module binnen de WMS suite van dit bedrijf. Deze "carrier" module gaat er voor zorgen dat de selectie van een vervoerder volledig

Bekijk vacature »

Front-end developer (HTML, CSS, SASS, JavaScript)

Functie Momenteel zijn we voor ons Digital team op zoek naar een (medior) Front-end developer. Samen met je collega’s werk je in een Agile/Scrum omgeving aan de ontwikkeling van onze webapplicaties, websites en andere oplossingen. Je draagt bij aan een sterk ontwikkelproces waarin kwaliteit voorop staat. Hiervoor ben je niet alleen bezig met eigen code maar ook code reviews van andere collega’s. Ben jij graag op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen in je vakgebied en wil je deze toepassen voor diverse projecten? Dan komen wij graag met je in contact! Eisen • HBO werk- en denkniveau • Minimaal 2

Bekijk vacature »
Robert  dat ben ik

Robert dat ben ik

22/03/2011 15:16:06
Quote Anchor link
Goede middag programmeurs

Ik ben nog maar net een weekje bezig met OOP en PDO

en wil graag wat feedback van jullie hebben of ik op de juiste weg ben.


Commentaar zo als:
-Beveiligingen
-Structuur van de code

zijn erg welkom

Ik heb mijn script online in werking staan.

graag als het kan ook sql inject proberen om het beter te kunnen beveilingen.


De sessie id die word mee gegeven in de getName($id) zal uiteindelijk nog 2 variables mee krijgen.

dus hij controlleerd nu op het moment alleen de user id's wat uiteindelijk meer zal worden

maar om dit verder uit te bouwen wil ik dus eerst weten of ik zo goed bezig bent.


Voorbeeld + Code



Al vast heel erg bedankt

m.v.g Rob
Gewijzigd op 22/03/2011 15:16:40 door Robert dat ben ik
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 19:29:58
 
Wouter J

Wouter J

22/03/2011 16:17:45
Quote Anchor link
[USER CLASS]
- Foutafhandeling moet je niet doen met een echo van de fout, maar met het returnen van false. Tegelijkertijd maak je een nieuwe exception aan en die kan je dan in de producele code opvangen door middel van een try catch systeem. Zie exceptions
- Ik zou niet bij getName weer opnieuw id en username uit de database halen en de sessions aanmaken. Dit laat je over aan de login methode. De getName method hoeft eigenlijk alleen maar de private var username te returnen. Deze kun je bijv. laten opslaan in login methode.
- mysql_real_escape_string is niet de juiste voor pdo, zie ook eerste puntje bij producele code.

[PRODUCELE CODE]
- Wat betekend:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
if( !preg_match( '/[a-z0-9_]{0,}$/i', $password ) ) { $error++; } //password sql inject protect
?>

Want doordat je gebruikt maakt van prepared statements kan er geen SQL injection gedaan worden. En als je SQL injection tegen wilt gaan moet je werken met mysql_real_escape_string of voor PDO pdo.quote.
- De header functie in index.php gaat een foutmelding opleveren, omdat je deze uitvoert terwijl er al output naar de browser is geweest.

[HTML CODE]
- Je hebt geen doctype, head en html tag. Daardoor gaat hij niet goed werken.
 
Chris -

Chris -

22/03/2011 16:40:58
Quote Anchor link
Een wachtwoord alleen bepaalde tekens toe laten, is het slechtste wat je kan doen. Een wachtwoord zet je gecodeerd (MD*, SHA*) in de database en die bestaan ten alle tijden uit cijfers en letters. Onzin dus.

En een echo in een class? Nee, dat heeft weinig nut. Je geeft het terug als een resultaat (array bijvoorbeeld) en die roep je vervolgens aan...
 
Robert  dat ben ik

Robert dat ben ik

22/03/2011 16:51:28
Quote Anchor link
Wouter J op 22/03/2011 16:17:45:
[USER CLASS]
- Foutafhandeling moet je niet doen met een echo van de fout, maar met het returnen van false. Tegelijkertijd maak je een nieuwe exception aan en die kan je dan in de producele code opvangen door middel van een try catch systeem. Zie exceptions
- Ik zou niet bij getName weer opnieuw id en username uit de database halen en de sessions aanmaken. Dit laat je over aan de login methode. De getName method hoeft eigenlijk alleen maar de private var username te returnen. Deze kun je bijv. laten opslaan in login methode.
- mysql_real_escape_string is niet de juiste voor pdo, zie ook eerste puntje bij producele code.

[PRODUCELE CODE]
- Wat betekend:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
if( !preg_match( '/[a-z0-9_]{0,}$/i', $password ) ) { $error++; } //password sql inject protect
?>

Want doordat je gebruikt maakt van prepared statements kan er geen SQL injection gedaan worden. En als je SQL injection tegen wilt gaan moet je werken met mysql_real_escape_string of voor PDO pdo.quote.
- De header functie in index.php gaat een foutmelding opleveren, omdat je deze uitvoert terwijl er al output naar de browser is geweest.

[HTML CODE]
- Je hebt geen doctype, head en html tag. Daardoor gaat hij niet goed werken.



Bedankt voor je informatie Wouter
hier kan ik iets mee om het te verbeteren met error handelingen.
maar dit:
- De header functie in index.php gaat een foutmelding opleveren, omdat je deze uitvoert terwijl er al output naar de browser is geweest.

wat bedoel je hier mee?

Toevoeging op 22/03/2011 16:52:30:

Chris Horeweg op 22/03/2011 16:40:58:
Een wachtwoord alleen bepaalde tekens toe laten, is het slechtste wat je kan doen. Een wachtwoord zet je gecodeerd (MD*, SHA*) in de database en die bestaan ten alle tijden uit cijfers en letters. Onzin dus.

En een echo in een class? Nee, dat heeft weinig nut. Je geeft het terug als een resultaat (array bijvoorbeeld) en die roep je vervolgens aan...




@Chris:
Het wachtwoord word met MD5 opgeslagen.
het bepalen van tekens is niet handig dat weet ik maar het is even om te testen local.
 
Wouter J

Wouter J

22/03/2011 16:58:13
Quote Anchor link
MaDHouSe xxxx op 22/03/2011 16:51:28:
wat bedoel je hier mee?

Zie http://www.phphulp.nl/php/forum/topic/header-probleem/77018/ en mijn uitleg in dat topic.
 
Pim -

Pim -

22/03/2011 17:33:05
Quote Anchor link
Je User klasse doet te veel.
Het is de drager van de gegevens van een gebruiker.
Het regelt het inloggen.
Het regelt het registeren.
Het regelt de authenticatie (het ingelogd zijn).
Het regelt de autorisatie (wat mag je wel en wat niet).
Je communiceert met de sessie.

Dit hoort (zo veel mogelijk) door verschillende objecten te worden afgehandeld.
 
Robert  dat ben ik

Robert dat ben ik

22/03/2011 17:46:36
Quote Anchor link
Wouter J op 22/03/2011 16:58:13:
MaDHouSe xxxx op 22/03/2011 16:51:28:
wat bedoel je hier mee?

Zie http://www.phphulp.nl/php/forum/topic/header-probleem/77018/ en mijn uitleg in dat topic.


het eenigste wat in die global_header.php staat is dit:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
<?php

ini_set('display_errors', 1);
error_reporting(E_ALL);
session_start();

include_once "include/db_config.php";
include_once "include/class/users.class.php";

$user = new User($db);
if(isset($_SESSION['id']) && isset($_SESSION['name']))
{

    echo "<a href='index.php'>Start</a> | <a href='logout.php'>Logout</a> | <a href='code.php'>Bekijk Code</a><br> ";
}

else
{
    echo "<a href='index.php'>Start</a> | <a href='register.php'>Register</a> ";
}

?>


het is niet meer dan bestanden te include bij de pagina waar de class gebruikt word.


De headers zijn

HTTP/1.1 200 OK
Date: Tue, 22 Mar 2011 20:33:55 GMT
Server: Apache/2.2.3 (CentOS)
X-Powered-By: PHP/5.1.6
Set-Cookie: PHPSESSID=q5o38276ueovs1180dith1fc45; path=/
Expires: Thu, 19 Nov 1981 08:52:00 GMT
Cache-Control: no-store, no-cache, must-revalidate, post-check=0, pre-check=0
Pragma: no-cache
Content-Length: 1046
Connection: close
Content-Type: text/html; charset=UTF-8



dit is toch goed?
Gewijzigd op 22/03/2011 20:36:17 door Robert dat ben ik
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.