feedback

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Gezocht: Ervaren VB6 developer met C# ambitie!

Bedrijfsomschrijving Dit bedrijf is een vooraanstaande softwareleverancier die gespecialiseerd is in het ontwikkelen van software pakketten voor autoschade herstel bedrijven. De software wordt gebruikt door meer dan de helft van alle autoschade herstel bedrijven in Nederland. Het team van professionals is op zoek naar getalenteerde collega developers die hun vaardigheden willen inzetten om het bedrijf te laten groeien. Functieomschrijving Voor dit bedrijf zoek ik een ervaren VB6 / VB.NET developer met interesse om op termijn verder te gaan in C#. In deze functie ben je verantwoordelijk voor het onderhouden van de bestaande softwarepakketten. Een deel van de code is nog

Bekijk vacature »

Medior/senior PHP ontwikkelaar E-commerce

Functie Het software development team bestaat momenteel 5 scrum teams . Ieder team heeft een eigen SCRUM Master en eigen tester. Zij werken voornamelijk in PHP en met hun eigen geschreven framework wat Symfony based is . Jij bent samen met je collega’s verantwoordelijk voor het interne softwaresysteem en alle projecten die daar omheen lopen. Alles wat jij ontwikkelt, wordt direct toegepast en uitgerold (wereldwijd). Dit maakt jouw werk tastbaar en uitdagend! Een greep uit jouw werkzaamheden: Toevoegen en ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten Logistieke software ontwikkelen voor intern gebruik Tientallen gigabytes aan data inzichtelijk maken Altijd op zoek gaan naar

Bekijk vacature »

Back end developer PHP

Functie Met een complex en uitgebreid e-commerce platform, een eigen PIM-systeem en eigen scan applicatie – krijg jij dagelijks te zien hoe jouw werk gebruikt wordt door miljoenen gebruikers. En we staan qua development pas in de startblokken, aangezien er nog meerdere projecten op de plank liggen te wachten! Ons huidige development team bestaat uit 8 programmeurs. Er wordt dagelijks gereflecteerd op geschreven code, Scrum taken en kennisdelen onderling is een must. Onze voertaal binnen ons team is Engels, dit omdat wij twee internationale collega’s hebben. Ons huidige “IT Landschap” bestaat voornamelijk uit allerlei losse onderdelen die individueel, maar ook

Bekijk vacature »

Low Code Ontwikkelaar

In het kort Als Low Code Developer werk je aan projecten bij en voor onze klanten, waarbij je voor het ontwikkelen van de oplossingen een technisch low-code platform gebruikt. Samen met het team streef je naar de beste oplossing en bepalen jullie de juiste aanpak. Je rol is divers en je bent van begin tot eind betrokken bij de ontwikkeling zowel de back-end en de front-end van de applicatie. Naast de ontwikkeling en oplevering, breng je ook advies uit aan de klant waarom bepaalde keuzes worden gemaakt. Je bent dan ook communicatief sterk en kunt je keuzes goed (inhoudelijk) onderbouwen.

Bekijk vacature »

Ambitieuze medior developer

Wat je gaat doen: Heb jij al een paar jaar ervaring als developer maar wil jij naar the next level? In ons NextLevelDev Programma helpen wij jou om de volgende stap te zetten: een mooi programma aan trainingen op het gebied van Java, hippe frameworks, Agile/Scrum, OCP-certificering en optioneel: andere JVM-talen als Kotlin en Scala; Cloud (AWS, Azure, GCP) Soc Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun

Bekijk vacature »

PHP developer (Symfony, Doctrine)

Functie Als PHP developer wordt er een hoge mate van zelfstandigheid verwacht, maar ook dat je goed opereert in een team waar kennis wordt gedeeld en dingen als codereviews erg veel voorkomen. Kwaliteit staat voorop, mede hierom werken ze bijvoorbeeld zonder echte deadlines in hun sprints. De SaaS-applicatie wordt volledig ontwikkeld in PHP en Symfony. De module bestaat uit een stuk informatie verrijking en intelligentie wat resulteert in een medische check. De logica wordt daarom in de code geïntrigeerd. Je bent onder andere bezig met complexe databases waar meer dan 80.000 medicijnen op verschillende niveaus in staan, die maandelijks worden

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Als junior .NET ontwikkelaar start jij in een ontwikkelteam met 7 .NET developers. In ons team werken er drie senior .NET developer, twee medior .NET developers en twee junior .NET developers. Er is dan ook genoeg senioriteit in ons team om jou te kunnen bieden wat jij nodig hebt! Wij werken in scrum en hebben drie wekelijkste sprints. Daarnaast doen wij minimaal vier keer per jaar een release. Ons platform is ontzettend complex en groot. Het is dan ook in het begin belangrijk dat jij de processen gaat begrijpen. Jij krijgt dan ook een cursus om beter te begrijpen

Bekijk vacature »

Senior .NET developer

Functie As a Senior .NET developer you will work in our Research & development team. Our team consists of 17 colleagues! We are currently busy setting up a completely new architecture for a new product. We use VS2022 and .NET 6.0 for our new product. Your function is therefore mainly backend oriented. Since we develop measuring equipment for the chemical industry, it is also very important to develop high-quality software for its control. You are also responsible for designing, implementing and testing new features. For this position its also very important to ensure future-proof and sustainable architecture. Eisen - A

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functieomschrijving Vanuit het hoofdkantoor in de regio van Bergen op Zoom ben je als PHP Developer niet alleen gefocust op het ontwikkelen van Software. Daarnaast ben je ook voortdurend bezig met het zoeken naar nieuwe mogelijkheden en innovaties die essentieel kunnen zijn voor de efficiëntie van software ontwikkeling. Je deelt veel kennis en informatie met het team en ontvangt deze dan ook graag terug. Techstack: PHP, Symfony & mySQL. Bedrijfsprofiel Deze uitdagende opdrachtgever is ruim 20 jaar actief in de regio Bergen op Zoom. Het vooruitstrevende team staat de hele dag voor je klaar om je te helpen en ondersteunen.

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als .NET ontwikkelaar ga jij aan de slag bij een van onze klanten actief in de High Tech Industrie. Onze klanten zijn voornamelijk gelokaliseerd in de omgeving van Eindhoven. Wij zijn erg selectief als het gaat om de projecten die wij accepteren en richten ons dan ook alleen op innovatieve en complexe projecten. Omdat onze klanten voornamelijk gespecialiseerd zijn in de machinebouw, werk jij ook vaak dicht tegen de machines aan. Ons team bestaat momenteel uit Embedded engineers, IOT developers en Cloud engineers. Wij werken voornamelijk aan Microsoft projecten waar er gebruik wordt gemaakt van WPF, UWP, .NET Core

Bekijk vacature »

Experienced Lead Java Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Delft Vacature ID: 13301 Introductie We are seeking a Lead Java Developer for our team in the area of Delft. You will develop an application used exclusively by the engineers and geologists for site characterizations, which imports raw field and laboratory measurements for further processing, integration, ground modelling, and geotechnical analysis and reporting. The client/server application is entirely written in Java, and the server is hosted in the Amazon cloud, utilizing frameworks such as Spring and Hibernate, and connected to an MS SQL Server RDS instance. There is a trend towards using more

Bekijk vacature »

C# .NET developer voor innovatieve applicaties gez

Bedrijfsomschrijving Deze werkgever houdt zich al ruim 20 jaar bezig met het ontwikkelen van innovatieve software en dat willen ze graag nog lang doorzetten. En dat merk je ook als je als .NET developer hier aan de slag gaat. De applicaties worden continu doorontwikkeld met altijd als uitgangspunt dat zowel de kwaliteit als het gebruikersgemak van hoog niveau is. Het bedrijf telt inmiddels ruim 25 medewerkers waarvan meer dan de helft op de development afdeling werken. Meer weten over deze werkgever? Mail naar [email protected] of bel 0657578548 Functieomschrijving Je komt te werken in een Scrum team met andere .NET developers

Bekijk vacature »

Front-end developer Consultancy in teamverband wer

Functie Het team bestaat uit User Experience designers, Data Scientists en Software Engineers. Momenteel zijn ze op zoek naar een ervaren Front-end of Fullstack developer die samen met de consultants aan de slag gaat om de business requirements te vertalen naar technische oplossingen. Los van het finetunen van extenties, help je bij het configureren van bijvoorbeeld een mobiel bankieren app. Hierin ben je van A tot Z betrokken en zie je bijvoorbeeld ook toe op de uitvoering van testen. Je expertise wordt optimaal benut en je krijgt verschillende kansen om deze uit te breiden door met verschillende innovatieve technologieën aan

Bekijk vacature »

Front-end Developer - React - Data Driven

Bedrijfsomschrijving Onze klant is een snelgroeiende organisatie die een data-driven inspectieapp op de markt hebben gebracht die nu al een aantal jaar door verschillende organisaties wereldwijd gebruikt wordt. Er zijn zo'n 6 mensen werkzaam bij dit bedrijf en ze zijn nu vooral op zoek naar een sterke front-end developer die wil gaan werken aan nieuwbouw applicaties en de uitbouw van de huidige applicaties. De reden dat ze zoeken is omdat er veel werk op komst is en ze hier de juiste capaciteit voor willen hebben. Er heerst hier een hele prettige sfeer waarin respect en eerlijke communicatie belangrijk is. Ook

Bekijk vacature »

SAP HANA Cloud Application Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Veldhoven Vacature ID: 12662 Introductie HANA Cloud Application Developer at a High Tech company. The company is the world's leading provider of lithography systems for the semiconductor industry, manufacturing complex machines that are critical to the production of integrated circuits or chips. Our purpose is “unlocking the potential of people and society by pushing technology to new limits”. We do this guided by the principles “Challenge”, “Collaborate” and “Care”. This role is situated in the Big Data Analytics (BDA) Domain. The teams have mixture of young talent and senior specialists and have a

Bekijk vacature »
Bas Pin

Bas Pin

16/03/2011 14:26:40
Quote Anchor link
Goedemiddag,

Ik ben nog niet zo goed met PHP, en heb daarom een scriptje gemaakt om het te leren.
Graag zou ik op dit scriptje feedback willen hebben van jullie, over wat beter kan en hoe het dan zou moeten :).

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
<?php
session_start();


if(!isset($_SESSION['scoregoed']) and !isset($_SESSION['scoreslecht'] )){
    $_SESSION['scoregoed']=0;
    $_SESSION['scoreslecht']=0;
}







if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST'){
$nummer2 = rand(0,99);
if(isset($_POST['hoger'])){
    if($nummer2 > $_SESSION['nummer']){
        echo "je had gelijk" . $nummer2 . "vorige" . $_SESSION['nummer'] ;
        unset($_SESSION['nummer']);
        $_SESSION['scoregoed'] = $_SESSION['scoregoed'] +1;
    }

    else{
        echo "je had ongelijk" . $nummer2 . "vorige" . $_SESSION['nummer'] ;
        unset($_SESSION['nummer']);
        $_SESSION['scoreslecht'] = $_SESSION['scoreslecht'] +1;
    }
}


else{

    if($nummer2 < $_SESSION['nummer']){
        echo "je had gelijk" . $nummer2 . "vorige" . $_SESSION['nummer'] ;
        unset($_SESSION['nummer']);
        $_SESSION['scoregoed'] = $_SESSION['scoregoed'] +1;
        
        
    }

    else{
        echo "je had ongelijk" . $nummer2 . "vorige" . $_SESSION['nummer'] ;
        unset($_SESSION['nummer']);
        $_SESSION['scoreslecht'] = $_SESSION['scoreslecht'] +1;
    }
}

}

else{
if(isset($_SESSION['nummer'])){           //kijken of er al een waarde is
    unset($_SESSION['nummer']);           //ja dus verwijderen
    $_SESSION['nummer'] = rand(0,100);    //opnieuw maken
}
else{
    $_SESSION['nummer'] = rand(0,100);    // er was geen waarde, dus een maken
}

echo $_SESSION['nummer'];

?>


<html>
<head>
</head>
<body>
<form action="hoger.php" method="post">


<input type="submit" name="hoger" value="hoger"/>
<input type="submit" name="lager" value="lager"/>

</form>
</body>
</html>

<?php
echo"je hebt het al ".$_SESSION['scoregoed']. " goed gehad en " . $_SESSION['scoreslecht'] . " keer fout.";

}

?>


Alvast bedankt!
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 00:34:24
 
Robert  dat ben ik

Robert dat ben ik

16/03/2011 15:05:57
Quote Anchor link
opzich niks verkeerds aan je de code,

alleen je inspring mag wel iets netter op sommige punten denk ik. :)


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
<?php
session_start();


if(!isset($_SESSION['scoregoed']) and !isset($_SESSION['scoreslecht'] ))
{

    $_SESSION['scoregoed']=0;
    $_SESSION['scoreslecht']=0;
}




if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST')
{

    $nummer2 = rand(0,99);
    if(isset($_POST['hoger']))
    {

        if($nummer2 > $_SESSION['nummer'])
        {

            echo "je had gelijk" . $nummer2 . "vorige" . $_SESSION['nummer'] ;
            unset($_SESSION['nummer']);
            $_SESSION['scoregoed'] = $_SESSION['scoregoed'] +1;
        }

        else
        {
            echo "je had ongelijk" . $nummer2 . "vorige" . $_SESSION['nummer'] ;
            unset($_SESSION['nummer']);
            $_SESSION['scoreslecht'] = $_SESSION['scoreslecht'] +1;
            }
    }

    else
    {
        if($nummer2 < $_SESSION['nummer'])
        {

            echo "je had gelijk" . $nummer2 . "vorige" . $_SESSION['nummer'] ;
            unset($_SESSION['nummer']);
            $_SESSION['scoregoed'] = $_SESSION['scoregoed'] +1;
        }

        else
        {
            echo "je had ongelijk" . $nummer2 . "vorige" . $_SESSION['nummer'] ;
            unset($_SESSION['nummer']);
            $_SESSION['scoreslecht'] = $_SESSION['scoreslecht'] +1;
        }
    }

    else
    {
        if(isset($_SESSION['nummer']))              //kijken of er al een waarde is
        {          
            unset($_SESSION['nummer']);         //ja dus verwijderen
            $_SESSION['nummer'] = rand(0,100);  //opnieuw maken
        }
        else
        {
            $_SESSION['nummer'] = rand(0,100);  // er was geen waarde, dus een maken
        }

        echo $_SESSION['nummer'];

        ?>


        <html>
        <head>
        </head>
        <body>
        <form action="hoger.php" method="post">


        <input type="submit" name="hoger" value="hoger"/>
        <input type="submit" name="lager" value="lager"/>

        </form>
        </body>
        </html>

        <?php
        echo"je hebt het al ".$_SESSION['scoregoed']. " goed gehad en " . $_SESSION['scoreslecht'] . " keer fout.";
    }
}

?>
Gewijzigd op 16/03/2011 15:20:09 door Robert dat ben ik
 
- SanThe -

- SanThe -

16/03/2011 15:18:35
Quote Anchor link
@MaDHouSe: Jij hebt ook niet alle inspring netjes staan. Als je dat wel zou hebben dan had je direct gezien dat je twee keer een { niet afsluit.
 
Robert  dat ben ik

Robert dat ben ik

16/03/2011 15:20:28
Quote Anchor link
nu wel :) sorry :)
Gewijzigd op 16/03/2011 15:20:53 door Robert dat ben ik
 
Jordi Kroon

Jordi Kroon

16/03/2011 15:21:24
Quote Anchor link
Ik vind het best wel netjes voor een beginner :)
and moet trouwens eigenlijk met hoofdletters AND , OR
 
- SanThe -

- SanThe -

16/03/2011 15:21:28
Quote Anchor link
Okee, je hebt het al verbeterd.
 
Bas Pin

Bas Pin

16/03/2011 15:23:56
Quote Anchor link
Oké, bedankt voor de tips jongens!
 
Kris Peeters

Kris Peeters

16/03/2011 15:39:17
Quote Anchor link
(Dit alles is gescheven toen er nog niets van andere commentaren stonden.)
Ik vind dit er proper uit zien. Veelgemaakte fouten (the usual suspects) die we vaak zien bij mensen die gelijkaardige vragen stellen, zie ik hier niet.

Nu, een aantal punten

- Wees consequenter in het indenteren (= de tabs of spaties links van de statements).
Je gebruikt het zelfde systeem dat ik gebruik (openende accolade niet op een volgende lijn). De keuze van het systeem op zich is een kwestie van smaak, maar zie dat je het goed gebruikt.

Alles wat staat binnen (onder)
if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST') {
zou meer naar rechts moeten.

- Ik ben geen voorstander van verschillende submit knoppen in 1 formulier en op het controleren op de waarde van die knoppen.
Ik zou twee aparte formulieren gebruikt hebben.
bv.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
<form action="hoger.php?waarde=hoger" method="post"><input type="submit" value="hoger"/></form>
<form action="hoger.php?waarde=lager" method="post"><input type="submit" value="lager"/></form>


Nu, wie me op dit punt ongelijk geeft, zal ik niet tegenspreken.

- commentaar:
Goed commentaar is essentieel.

Wat is de bedoeling? Leg uit wat je van plan bent.
Je moet in je commentaar niet uitleggen wat een functie doet, als je die gebruikt.
bv.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$text
= nl2br($tekt); // zorgt er voor dat alle "\n" worden omgezet in "<br/>"
?>


Dit hoeft dus niet. Wil je weten wat nl2br doet, dan moet je maar kijken naar de documentatie van die functie op php.net

Waar gebruik je wel commentaar? Een goed idee is om de grote if() blokken uit te leggen. Leg uit wat binnen die blok code zal gebeuren.

bv.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
<?php
if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST') {
  // de gebruiker stuurt de vorige waarde op + een gok "hoger" of "lager"
  // We genereren een random waarde.  We controleren of de gok juist is

  
  $nummer2 = rand(0,99);
...
}

else {
  // We genereren een random waarde tussen 0 en 100.  We steken die in een session variabele.
  // De client krijgt een formulier waarbij die moet gokken of het volgende random getal hoger of lager zal zijn

}
?>


- Wanneer je twee keer het zelfde doet, is de kans vrij groot dat je, met wat andere logica, het in 1 keer zou kunnen doen.

Denk bv. eens na over dit stuk code
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php
...
    if(isset($_SESSION['nummer'])){           //kijken of er al een waarde is
        unset($_SESSION['nummer']);           //ja dus verwijderen
        $_SESSION['nummer'] = rand(0,100);    //opnieuw maken
    }
    else{
        $_SESSION['nummer'] = rand(0,100);    // er was geen waarde, dus een maken
    }
...

?>


Dit doet logisch gezien niets anders dan simpelweg
$_SESSION['nummer'] = rand(0,100);

Nu ja, wat mij betreft, goed bezig; doe zo voort.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.