feedback

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

PHP developer (Symfony, Doctrine)

Functie Als PHP developer wordt er een hoge mate van zelfstandigheid verwacht, maar ook dat je goed opereert in een team waar kennis wordt gedeeld en dingen als codereviews erg veel voorkomen. Kwaliteit staat voorop, mede hierom werken ze bijvoorbeeld zonder echte deadlines in hun sprints. De SaaS-applicatie wordt volledig ontwikkeld in PHP en Symfony. De module bestaat uit een stuk informatie verrijking en intelligentie wat resulteert in een medische check. De logica wordt daarom in de code geïntrigeerd. Je bent onder andere bezig met complexe databases waar meer dan 80.000 medicijnen op verschillende niveaus in staan, die maandelijks worden

Bekijk vacature »

Ventilatiesysteem Productontwikkelaar HBO WO Verwa

Samengevat: Zij bieden flexibele ventilatiematerialen, geluidsdempers, rookgasafvoer producten en industrieslangen. Ben jij een technisch productontwikkelaar? Heb jij ervaring met het ontwikkelen van nieuwe producten? Vaste baan: Technisch Productontwikkelaar HBO WO €3.000 - €4.000 Zij bieden een variëteit aan flexibele ventilatiematerialen, geluiddempers, rookgasafvoer producten, industrieslangen en ventilatieslangen voor de scheepsbouw. Met slimme en innovatieve materialen zorgen wij voor een gezonde en frisse leefomgeving. Deze werkgever is een organisatie die volop in ontwikkeling is met hardwerkende collega's. Dit geeft goede ontwikkelingsmogelijkheden. De branche van dit bedrijf is Techniek en Engineering. Functie: Voor de vacature als Technisch Productontwikkelaar Ede Gld HBO WO ga

Bekijk vacature »

Als PHP developer bijdragen aan beter onderwijs?

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een PHP developer die mee gaat werken aan de (door)ontwikkeling van de producten en zo helpt aan de uitvoering van hun ontwikkelprojecten. Je komt te werken binnen hun development team bestaande uit 6 ontwikkelaars. Ze staan zowel open voor meer junior als medior/senior developers. Je kunt snel veel verantwoordelijkheid krijgen en doorgroeien binnen het bedrijf. Bovendien ben je betrokken bij het bepalen van de product roadmap en de inbreng van (nieuwe) technologieën. De applicaties waaraan je werk worden gebruikt op onderwijsinstellingen door heel Nederland. De tech-stack bestaat voornamelijk uit Laravel (PHP), Vue.js en

Bekijk vacature »

Software Developer C++ en Perl

Ben je een slimme en enthousiaste universitair opgeleide bèta die graag bij een relatief klein softwarebedrijf wil werken waar de sfeer goed is en eigen inbreng gewaardeerd wordt? Wij, IntelliMagic in Leiden, ontwikkelen technisch hoogwaardige software op het gebied van IT infrastructuur performance analytics. Het type software zorgt voor intellectueel interessante uitdagingen. We ontwerpen de producten zelf en verkopen deze als off-the-shelf software aan grote bedrijven in Europa en de VS. Wij zoeken een ervaren C++ software engineer met kennis van Perl voor een van onze ontwikkelteams. Werkzaamheden Samen met de andere ontwikkelaars specificeren, ontwerpen en implementeren van nieuwe functionaliteit

Bekijk vacature »

Low Code Developer

Functie omschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en ben jij HBO afgestudeerd in de richting van IT? Heb jij verstand van datamodellering, NO CODE Platformen en kun jij het aan om projecten te leiden? Voor een leuke opdrachtgever in omgeving Rotterdam zijn wij op zoek naar een No Code developer die zich bezig gaat houden met het optimaliseren van bedrijfsprocessen bij klanten in heel het land! Wat ga je hier zoal doen? Je gaat geen code kloppen maar bedenken hoe applicaties eruit moet komen te zien. Je gaat werken met een non code platform, je kunt denken aan

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Als junior .NET developer start jij in een development team met twee ervaren software ontwikkelaars. Jouw persoonlijke ontwikkeling is voor ons erg belangrijk en jij gaat dan ook meelopen met onze Senior .NET ontwikkelaar die jou met zijn kennis en ervaring een goede begeleiding kan aanbieden. Als team zijn jullie verantwoordelijk voor het schrijven van software voor onze toonaangevende Automatiseringssystemen. Jij gaat aan de slag met de onderhoud van de kernsoftware, ondersteund de software van derden door het gebruik van onze webservices en als team zijn jullie verantwoordelijk voor het ontwikkelen van onze backend oplossingen. Wij maken op dit

Bekijk vacature »

Creatieve Front-end developer gezocht!

Functie Het front-end team bestaat momenteel uit 4 collega’s en is hard aan het groeien! Samen leveren jullie een essentiële bijdrage aan de applicaties die ze voor hun klanten realiseren. Je werkt in het front-end team samen met de back-end teams en product owners om te zorgen dat de applicaties een fijne gebruikerservaring opleveren. Jouw expertise zorgt ervoor dat de juiste keuzes gemaakt worden qua techniek en ontwerp, van back-end tot aan gebruiker. In samenspraak met je team bepalen jullie de beste keuze voor techniek. Ook is er altijd ruimte om nieuwe technieken te ontdekken. Eisen • Je hebt gedegen

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

SAP HANA Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Veldhoven Vacature ID: 13382 Introductie We is looking for a HANA Developer to work for our client. The candidate has to have an experience in building Data Intensive Applications (DIA’s). The role of a HANA Developer at ASML involves working on building Data Intensive Applications in an industrial/enterprise environment. The primary responsibility is to handle data from various sources and determine the best way to structure it for use by data analysts, who will run queries and algorithms against it for predictive and prescriptive analytics through machine learning. Wat verwachten we van jou?

Bekijk vacature »

Junior/medior Back end developer PHP, Laravel

Functie Jij als ontwikkelaar komt te werken in een team bestaande uit 4 back end programmeurs, 2 vormgevers/ Front end developers en een online marketeer. Qua persoonlijkheden is het team erg gevarieerd van sportfanaten tot gameliefhebbers en Golfers. Een ding heeft iedereen hier gemeen; Passie voor goede code. In jouw rol zul je voor veel van je tijd je bezig houden met het ontwikkelen van maatwerk features en applicaties. Daarnaast hebben wij op aanvraag ook wel eens een website of onderhoudsklusje, die opgepakt moet worden en hier ben jij ook niet vies van. Jij als full stack developer zult dus

Bekijk vacature »

Front-end developer Supply Chain Angular, ReactJS,

Functie Het development team bestaat momenteel uit 9 fullstack (Python en .NET) developers. Binnen het team ga jij je toespitsen op het creëren van de optimale toegankelijkheid en user experience. Om dit voor elkaar te krijgen zul je ontwerpen, programmeren, testen en implementeren. Het hele proces dus! Maar ook bijvoorbeeld meedenken over strategie en design. Hierin krijg je veel vrijheid om de functie naar eigen inzicht in te vullen en te pionieren. Alle data die wordt gebruikt is zichtbaar in een webapplicatie, geschreven in Angular en React. Momenteel zijn ze bezig om de dashboards anders vorm te geven en de

Bekijk vacature »

Ervaren PHP ontwikkelaar

Functie Jij als PHP ontwikkelaar komt te werken in een team van 4 andere PHP ontwikkelaars. Je zult je voornamelijk bezig houden met: – Het ontwikkelen van nieuwe features – Doorontwikkelen van de API – Nadenken over de technische infrastructuur – Datakwaliteit Samen met het team ben jij verantwoordelijk voor de verdere ontwikkeling van de software en om de positie als marktleider in Europa te behouden. Ze werken volgens SCRUM in 2 wekelijkse sprints, werken met Jira voor alle tickets en communiceren veel via Slack. Eisen • Minimaal 3 jaar ervaring als back end developer • Je hebt affiniteit met

Bekijk vacature »

SQL Database ontwikkelaar

Functie omschrijving Wil jij meewerken aan het creëren van slimme software om magazijnen als een geoliede machine te laten lopen? Wij zoeken een zorgvuldig persoon, iemand die niet snel de hand omdraait voor complexe algoritmes. Denk jij dat jij de SQL ontwikkelaar bent die wij zoeken? Lees snel verder en wie weet zitten we binnenkort samen aan tafel! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien: Je houdt je bezig met het ontwerpen en ontwikkelen van MS SQL server databases, dit doe je met T-SQL als programmeer laag. Je gaat aan high-end software oplossingen werken, dit doe je voor de optimalisatie

Bekijk vacature »

Ambitieuze medior developer

Wat je gaat doen: Heb jij al een paar jaar ervaring als developer maar wil jij naar the next level? In ons NextLevelDev Programma helpen wij jou om de volgende stap te zetten: een mooi programma aan trainingen op het gebied van Java, hippe frameworks, Agile/Scrum, OCP-certificering en optioneel: andere JVM-talen als Kotlin en Scala; Cloud (AWS, Azure, GCP) Soc Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun

Bekijk vacature »
Bas Pin

Bas Pin

16/03/2011 14:26:40
Quote Anchor link
Goedemiddag,

Ik ben nog niet zo goed met PHP, en heb daarom een scriptje gemaakt om het te leren.
Graag zou ik op dit scriptje feedback willen hebben van jullie, over wat beter kan en hoe het dan zou moeten :).

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
<?php
session_start();


if(!isset($_SESSION['scoregoed']) and !isset($_SESSION['scoreslecht'] )){
    $_SESSION['scoregoed']=0;
    $_SESSION['scoreslecht']=0;
}







if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST'){
$nummer2 = rand(0,99);
if(isset($_POST['hoger'])){
    if($nummer2 > $_SESSION['nummer']){
        echo "je had gelijk" . $nummer2 . "vorige" . $_SESSION['nummer'] ;
        unset($_SESSION['nummer']);
        $_SESSION['scoregoed'] = $_SESSION['scoregoed'] +1;
    }

    else{
        echo "je had ongelijk" . $nummer2 . "vorige" . $_SESSION['nummer'] ;
        unset($_SESSION['nummer']);
        $_SESSION['scoreslecht'] = $_SESSION['scoreslecht'] +1;
    }
}


else{

    if($nummer2 < $_SESSION['nummer']){
        echo "je had gelijk" . $nummer2 . "vorige" . $_SESSION['nummer'] ;
        unset($_SESSION['nummer']);
        $_SESSION['scoregoed'] = $_SESSION['scoregoed'] +1;
        
        
    }

    else{
        echo "je had ongelijk" . $nummer2 . "vorige" . $_SESSION['nummer'] ;
        unset($_SESSION['nummer']);
        $_SESSION['scoreslecht'] = $_SESSION['scoreslecht'] +1;
    }
}

}

else{
if(isset($_SESSION['nummer'])){           //kijken of er al een waarde is
    unset($_SESSION['nummer']);           //ja dus verwijderen
    $_SESSION['nummer'] = rand(0,100);    //opnieuw maken
}
else{
    $_SESSION['nummer'] = rand(0,100);    // er was geen waarde, dus een maken
}

echo $_SESSION['nummer'];

?>


<html>
<head>
</head>
<body>
<form action="hoger.php" method="post">


<input type="submit" name="hoger" value="hoger"/>
<input type="submit" name="lager" value="lager"/>

</form>
</body>
</html>

<?php
echo"je hebt het al ".$_SESSION['scoregoed']. " goed gehad en " . $_SESSION['scoreslecht'] . " keer fout.";

}

?>


Alvast bedankt!
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 13:24:55
 
Robert  dat ben ik

Robert dat ben ik

16/03/2011 15:05:57
Quote Anchor link
opzich niks verkeerds aan je de code,

alleen je inspring mag wel iets netter op sommige punten denk ik. :)


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
<?php
session_start();


if(!isset($_SESSION['scoregoed']) and !isset($_SESSION['scoreslecht'] ))
{

    $_SESSION['scoregoed']=0;
    $_SESSION['scoreslecht']=0;
}




if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST')
{

    $nummer2 = rand(0,99);
    if(isset($_POST['hoger']))
    {

        if($nummer2 > $_SESSION['nummer'])
        {

            echo "je had gelijk" . $nummer2 . "vorige" . $_SESSION['nummer'] ;
            unset($_SESSION['nummer']);
            $_SESSION['scoregoed'] = $_SESSION['scoregoed'] +1;
        }

        else
        {
            echo "je had ongelijk" . $nummer2 . "vorige" . $_SESSION['nummer'] ;
            unset($_SESSION['nummer']);
            $_SESSION['scoreslecht'] = $_SESSION['scoreslecht'] +1;
            }
    }

    else
    {
        if($nummer2 < $_SESSION['nummer'])
        {

            echo "je had gelijk" . $nummer2 . "vorige" . $_SESSION['nummer'] ;
            unset($_SESSION['nummer']);
            $_SESSION['scoregoed'] = $_SESSION['scoregoed'] +1;
        }

        else
        {
            echo "je had ongelijk" . $nummer2 . "vorige" . $_SESSION['nummer'] ;
            unset($_SESSION['nummer']);
            $_SESSION['scoreslecht'] = $_SESSION['scoreslecht'] +1;
        }
    }

    else
    {
        if(isset($_SESSION['nummer']))              //kijken of er al een waarde is
        {          
            unset($_SESSION['nummer']);         //ja dus verwijderen
            $_SESSION['nummer'] = rand(0,100);  //opnieuw maken
        }
        else
        {
            $_SESSION['nummer'] = rand(0,100);  // er was geen waarde, dus een maken
        }

        echo $_SESSION['nummer'];

        ?>


        <html>
        <head>
        </head>
        <body>
        <form action="hoger.php" method="post">


        <input type="submit" name="hoger" value="hoger"/>
        <input type="submit" name="lager" value="lager"/>

        </form>
        </body>
        </html>

        <?php
        echo"je hebt het al ".$_SESSION['scoregoed']. " goed gehad en " . $_SESSION['scoreslecht'] . " keer fout.";
    }
}

?>
Gewijzigd op 16/03/2011 15:20:09 door Robert dat ben ik
 
- SanThe -

- SanThe -

16/03/2011 15:18:35
Quote Anchor link
@MaDHouSe: Jij hebt ook niet alle inspring netjes staan. Als je dat wel zou hebben dan had je direct gezien dat je twee keer een { niet afsluit.
 
Robert  dat ben ik

Robert dat ben ik

16/03/2011 15:20:28
Quote Anchor link
nu wel :) sorry :)
Gewijzigd op 16/03/2011 15:20:53 door Robert dat ben ik
 
Jordi Kroon

Jordi Kroon

16/03/2011 15:21:24
Quote Anchor link
Ik vind het best wel netjes voor een beginner :)
and moet trouwens eigenlijk met hoofdletters AND , OR
 
- SanThe -

- SanThe -

16/03/2011 15:21:28
Quote Anchor link
Okee, je hebt het al verbeterd.
 
Bas Pin

Bas Pin

16/03/2011 15:23:56
Quote Anchor link
Oké, bedankt voor de tips jongens!
 
Kris Peeters

Kris Peeters

16/03/2011 15:39:17
Quote Anchor link
(Dit alles is gescheven toen er nog niets van andere commentaren stonden.)
Ik vind dit er proper uit zien. Veelgemaakte fouten (the usual suspects) die we vaak zien bij mensen die gelijkaardige vragen stellen, zie ik hier niet.

Nu, een aantal punten

- Wees consequenter in het indenteren (= de tabs of spaties links van de statements).
Je gebruikt het zelfde systeem dat ik gebruik (openende accolade niet op een volgende lijn). De keuze van het systeem op zich is een kwestie van smaak, maar zie dat je het goed gebruikt.

Alles wat staat binnen (onder)
if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST') {
zou meer naar rechts moeten.

- Ik ben geen voorstander van verschillende submit knoppen in 1 formulier en op het controleren op de waarde van die knoppen.
Ik zou twee aparte formulieren gebruikt hebben.
bv.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
<form action="hoger.php?waarde=hoger" method="post"><input type="submit" value="hoger"/></form>
<form action="hoger.php?waarde=lager" method="post"><input type="submit" value="lager"/></form>


Nu, wie me op dit punt ongelijk geeft, zal ik niet tegenspreken.

- commentaar:
Goed commentaar is essentieel.

Wat is de bedoeling? Leg uit wat je van plan bent.
Je moet in je commentaar niet uitleggen wat een functie doet, als je die gebruikt.
bv.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$text
= nl2br($tekt); // zorgt er voor dat alle "\n" worden omgezet in "<br/>"
?>


Dit hoeft dus niet. Wil je weten wat nl2br doet, dan moet je maar kijken naar de documentatie van die functie op php.net

Waar gebruik je wel commentaar? Een goed idee is om de grote if() blokken uit te leggen. Leg uit wat binnen die blok code zal gebeuren.

bv.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
<?php
if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST') {
  // de gebruiker stuurt de vorige waarde op + een gok "hoger" of "lager"
  // We genereren een random waarde.  We controleren of de gok juist is

  
  $nummer2 = rand(0,99);
...
}

else {
  // We genereren een random waarde tussen 0 en 100.  We steken die in een session variabele.
  // De client krijgt een formulier waarbij die moet gokken of het volgende random getal hoger of lager zal zijn

}
?>


- Wanneer je twee keer het zelfde doet, is de kans vrij groot dat je, met wat andere logica, het in 1 keer zou kunnen doen.

Denk bv. eens na over dit stuk code
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php
...
    if(isset($_SESSION['nummer'])){           //kijken of er al een waarde is
        unset($_SESSION['nummer']);           //ja dus verwijderen
        $_SESSION['nummer'] = rand(0,100);    //opnieuw maken
    }
    else{
        $_SESSION['nummer'] = rand(0,100);    // er was geen waarde, dus een maken
    }
...

?>


Dit doet logisch gezien niets anders dan simpelweg
$_SESSION['nummer'] = rand(0,100);

Nu ja, wat mij betreft, goed bezig; doe zo voort.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.