File meesturen in mail

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Tim Kampherbeek

Tim Kampherbeek

09/11/2009 18:30:00
Quote Anchor link
Beste mensen,

Momenteel ben ik bezig met een factuur systeem.

De PDF heb ik bijna zo goed als af en alles word via een get opgehaalt en met die gegevens word de factuur in elkaar gezet.

Nu wil ik echt graag dat ik deze file via een mail kan opsturen.

Graag wil ik weten hoe.

Dit is mijn mail gedeelte,

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?
$php_mail_from
= PHP_EMAIL_FROM;
$php_mail_reply = PHP_EMAIL_REPLY;
$php_mail_subject = "blaat";
$php_mail_headers = "From: " . $php_mail_from . "\r\n" . "Reply-To: " . $php_mail_reply . "";
$php_mail_message = "blaat";
while($mail_data = mysql_fetch_assoc( $invoice_mail_check )) {
mail($mail_data['user_email'], $php_mail_subject, $php_mail_message, $php_mail_headers);
?>


B.V.D

Tim
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Tim Kampherbeek
 
PHP hulp

PHP hulp

29/04/2024 06:05:13
 
Sebastiaan Blaas

Sebastiaan Blaas

09/11/2009 18:34:00
Quote Anchor link
Zoek eens naar de class "phpmailer" die biedt alles wat u zoekt ;)
 
John Cena

John Cena

09/11/2009 18:41:00
 
Tim Kampherbeek

Tim Kampherbeek

09/11/2009 18:48:00
Quote Anchor link
Is hier niet gewoon een normale functie voor?
 
Tim Kampherbeek

Tim Kampherbeek

09/11/2009 22:46:00
Quote Anchor link
Heb nu een goed systeem in elkaar gezet,,,

En mijn pdf's laden ook goed als ik ze download van mijn site.

Maar als ik ze per mail opstuur als de bestelling aan word gemaakt kan ik deze echt niet openen.

Hier misschien een oplossing voor?

Gelieve Niet Bumpen::
Twee of meer keer achter elkaar in een topic posten heet bumpen. Bumpen is pas na 24 uur toegestaan en kan een reden zijn voor de admins en moderators om een topic te sluiten. Gebruik indien nodig de Afbeelding knop om je tekst aan te passen.

SanThe.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Tim Kampherbeek
 

09/11/2009 23:31:00
Quote Anchor link
Bump toch niet.
Dat moet jij nu wel eens weten.
swiftmailer of phpmailer zijn de makkelijkste / beste oplossingen.
Anders, vind een tutorial:
attach file email php
zijn er ook genoeg van.
 
Tim Kampherbeek

Tim Kampherbeek

09/11/2009 23:34:00
Quote Anchor link
Ik gebruik momenteel php mailer,, maar wat het is probleem is dat de factuur eerst opgeslagen moet staan voor ik hem mee kan sturen via een mail,

Aangezien de gegevens in de factuur opgemaakt worden vanuit mijn database
 
Gerben G

Gerben G

09/11/2009 23:50:00
Quote Anchor link
Kijk hier maar eens naar.
http://www.fpdf.org/en/FAQ.php#q15

Daar staat precies beschreven hoe je via phpmailer en FPDF een pdfje kunt versturen.
 
Tim Kampherbeek

Tim Kampherbeek

10/11/2009 00:19:00
Quote Anchor link
Krijg het niet voor elkaar,

Denk dat ik die output functie moet gebruiken maar als ik dat doe krijg ik een fout dat hij de file niet kan vinden
 
Sebastiaan Blaas

Sebastiaan Blaas

10/11/2009 10:31:00
Quote Anchor link
ehmz je kan toch eerst de pdf genereren en opslaan en dan attachen? En als je die factuur daarna niet meer nodig hebt verwijder je hem?

Ik zie eigenlijk het probleem niet zo waar je tegen aanloopt ?
 
Tim Kampherbeek

Tim Kampherbeek

10/11/2009 14:10:00
Quote Anchor link
Jah dat wou ik ook Sebas maar graag wil ik dan een voorbeeld code hoe dit moet
 
Sebastiaan Blaas

Sebastiaan Blaas

10/11/2009 14:48:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php
$cPdf
->storePdf ();
$sFilename = $cPdf->getPdfFilename ();

$cMail = new PHPMailer();
// set to subject / body etc.
if ( isset ($sFilename ) AND $sFilename != '' )
   $cMail->AddAttachment ( $sFilename, $sFilename );

$cMail->Send();
?>
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.