FILTER_SANITIZE_EMAIL

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

.NET developer

Functie The position we have for you As a .NET developer you will work for one of our customers active in the High Tech Industry. Our customers are mainly located in the Eindhoven area. We are very selective when it comes to the projects we accept and therefore only focus on innovative and complex projects. Because our customers are mainly specialized in machine construction, you often work close to the machines. Our team currently consists of Embedded engineers, IOT developers and Cloud engineers. We mainly work on Microsoft projects where WPF, UWP, .NET Core and Microsoft Azure are used. Eisen

Bekijk vacature »

C#.NET/Unity Developer

Functieomschrijving Voor een gewaardeerde werkgever in de omgeving van Breda zijn wij op zoek naar een software ontwikkelaar. Dit bedrijf houdt zich bezig met de ontwikkeling van WMS Software (C#/Unity & SQL). Past dit bij jou? Lees snel verder! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien: Je werkt aan innovatieve softwareoplossingen voor het verbeteren en/of vernieuwen van processen; Samen met 6 applicatieontwikkelaars hebben jullie de verantwoordelijkheid voor de uitbreiding en ontwikkeling van de webapplicaties; Het uitvoeren van updates/aanpassingen aan de huidig draaiende applicaties; Je bent een luisterend oor naar klanten en vertaalt hun wensen door naar bruikbare software. Bedrijfsprofiel Wie

Bekijk vacature »

.Net ontwikkelaars voor de zorgsector

Bedrijfsomschrijving Voor onze klant in de omgeving van Zwolle zijn wij op zoek naar een ervaren .Net ontwikkelaar, bij voorkeur met ervaring binnen de belangrijkste sector van Nederland, namelijk: de zorgsector. Deze internationale organisatie ontwikkelt software voor de zorgsector. Er werken zo'n 25 medewerkers hard aan een oplossing die gebruikt wordt door heel Nederland. Er heerst een informele sfeer waarbij er altijd ruimte is voor een grapje. Je collega's zijn stuk voor stuk sterke ontwikkelaars vanuit verschillende achtergronden en met verschillende leeftijden. Je komt hier terecht in een organisatie die zich hard inzet om de zorgsector te verbeteren. De mogelijkheden

Bekijk vacature »

Fullstack developer

Functie omschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en zou jij graag bij een platte maar informele organisatie werken? Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Gouda zijn wij op zoek naar versterking op de afdeling Software Development! Als Fullstack react.js developer wordt je bij dit bedrijf onderdeel van de volledige ontwikkeling van requirement tot oplevering! Onderdelen van jouw functie: Jouw focus ligt op de front end en alles wat daarbij komt kijken. Je gaat ontwerpen, ontwikkelen, testen en valideren. Je zult voornamelijk werken met React.js en Typescript. Maar ook Javascript, HTML en CSS komen aanbod. Daarnaast zal je ook

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar C# .NET

Functie omschrijving Startende Software Ontwikkelaar gezocht met kennis van C# .NET! Ben jij net klaar met je opleiding en ben je op zoek naar je eerste echte werkervaring? Of heb jij al enige werkervaring maar ben toe aan iets nieuws? Dan is dit de perfecte kans voor jou! Wij zoeken namelijk een Junior Software Ontwikkelaar die klaar is voor een nieuwe uitdaging bij een leuke werkgeven in de regio Zeist. In deze functie werk jij vaak aan verschillende projecten en ga je bij klanten op bezoek. Ben jij op zoek naar een functie met uitdaging, diversiteit en verantwoordelijkheid? Dan is

Bekijk vacature »

Applicatie ontwikkelaar

Functie omschrijving Zelfstandige applicatie ontwikkelaar gezocht voor familiair bedrijf in omgeving Rotterdam! Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging en zoek jij een informele werkgever waar je zelfstandig kunt werken binnen een leuk IT team, lees dan snel verder want wie weet zijn wij op zoek naar jou! Binnen deze rol houdt jij je met het volgende bezig: Onderhouden en ontwikkelen van de IT systemen; Opzetten van Azure Cloud systemen, denk aan interfaces, hardware op de Cloud, webportalen of BI functies; Werken aan scripts binnen verschillende software applicaties, denk aan ERP en CAD; Ontwikkelen en implementeren van MS PowerApps

Bekijk vacature »

Front-end React developer

Functie Het frontend team bestaat momenteel uit 4 dedicated front-enders en is hard aan het groeien! Ook werken er diverse designers waar je veel mee schakelt. Samen leveren jullie een essentiële bijdrage aan de applicaties die ze voor hun klanten realiseren, jij bent hierin de schakel tussen de eindgebruiker en de slimme backend. Je werkt in het frontend team samen met de backend teams en product owners om te zorgen dat onze applicaties een fijne gebruikerservaring opleveren. Ze werken o.a. met: React, Atomic design, Styled components, JavaScript / TypeScript, NPM, Webpack Blade templates, HTML, SCSS, Git flow. Eisen • HBO

Bekijk vacature »

PHP Developer Symfony

Dit ga je doen Ontwikkelen van Product Informatie Management (PIM) systemen; Werken aan zowel grotere als kleine projecten voor toonaangevende klanten binnen o.a. de retail. Hier ga je werken Als PHP Developer kom je te werken binnen een vooruitstrevende organisatie die Product Informatie Management (PIM) systemen levert aan hun klanten. Hun klanten zijn toonaangevende bedrijven binnen o.a. de retail. De organisatie zit gevestigd in regio Zwolle en bestaat uit zo'n 35 medewerkers, waarvan 30 IT. Je komt te werken binnen één van de zelfsturende development teams welke ieder verantwoordelijk zijn voor hun 'eigen' klanten. Jouw team bestaat uit 6 backend

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

PHP ontwikkelaar

Functie Met een complex en uitgebreid e-commerce platform, een eigen PIM-systeem en eigen scan applicatie – krijg jij dagelijks te zien hoe jouw werk gebruikt wordt door miljoenen gebruikers. En we staan qua development pas in de startblokken, aangezien er nog meerdere projecten op de plank liggen te wachten! Ons huidige development team bestaat uit 8 programmeurs. Er wordt dagelijks gereflecteerd op geschreven code, Scrum taken en kennisdelen onderling is een must. Onze voertaal binnen ons team is Engels, dit omdat wij twee internationale collega’s hebben. Ons huidige “IT Landschap” bestaat voornamelijk uit allerlei losse onderdelen die individueel, maar ook

Bekijk vacature »

Junior Front end developer Onderwijssoftware

Functie Als Junior front end developer kom jij terecht in een klein, maar hecht team bestaande uit 5 andere developers (waarvan 2 senioren, 2 medior en 1 junior). Met de gezamenlijke missie om “ieder kind te helpen met onze software” wordt er dagelijks gepassioneerd en hard gewerkt aan ons in-house ontwikkeld platform. Deze software is gebaseerd is op AI, machine Learning en wetenschappelijke inzichten. Dagelijks zul jij werken met onze high traffic webapplicatie. We hebben ruim 300.00 gebruikers en meer dan 2 miljard records waar je te maken mee krijgt! Verder zul jij je bezighouden met: – Het ontwikkelen van

Bekijk vacature »

Senior Developer Betty Blocks Blauwe Haven Rotterd

Functieomschrijving Voor de Politie zijn wij opzoek naar een Senior Developer Betty Blocks Blauwe Haven Rotterdam. De politieorganisatie heeft jaarlijks te maken met een aanzienlijk aantal politiemedewerkers die vanwege mentale overbelasting niet of beperkt inzetbaar zijn. De Blauwe Haven Rotterdam ondersteunt deze politiemedewerkers in hun herstel en re-integratieproces. De huidige digitale systemen van de Politie bieden onvoldoende ondersteuning in het herstel- en re-integratieproces van politiemedewerkers. Zowel voor de politiemedewerkers als voor de organisatie. Politiemedewerkers worden buitengesloten, waardoor zij eigen regie verliezen. Begeleiders kunnen de voortgang van de medewerkers niet goed monitoren. Management beschikt niet over de mogelijkheid trends te signaleren

Bekijk vacature »

Back-end Developer C#

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Ben jij een ervaren back-end developer, die graag in een in-house functie wil werken? Passen de woorden innovatie, programmeren en teamspeler bij jou? Zoek niet verder en lees snel verder. Voor een echt familiebedrijf in de regio van Uden ben ik op zoek naar een back-end developer, die met name kennis heeft van C# en .NET. Jij gaat de interne applicaties verder optimaliseren en nieuwe features ontwikkelen. Verder ga je de volgende werkzaamheden uitvoeren: Ondersteunen gebruikers; Uitvoeren van analyses van de software/applicaties; Maken van functionele ontwerpen en deze door vertalen

Bekijk vacature »

Junior Low-code ontwikkelaar gezocht omgeving Arnh

Bedrijfsomschrijving Wij zijn een dynamisch IT-bedrijf dat zich richt op het stroomlijnen van bedrijfsprocessen en het creëren van ondersteunende applicaties. Onze kracht ligt in het combineren van zakelijk inzicht met IT-expertise via gestroomlijnde procesontwerpen en wendbare applicatieontwikkeling met behulp van Low-code technologieën. Als jonge professional krijg je de kans om samen te werken met een team van 15 deskundige collega's, verspreid over nationale en internationale locaties. We bieden je een leerzame omgeving waar je je vaardigheden kunt ontwikkelen en groeien in je rol als Low-code ontwikkelaar. Word jij onze nieuwe Junior Low-code Ontwikkelaar (OutSystems)? Versterk ons team en draag bij

Bekijk vacature »

PHP Developer - Draag bij aan de maatschappij!

Bedrijfsomschrijving Wil jij als applicatieontwikkelaar deel uitmaken van een gedreven ontwikkelteam en werken aan innovatieve producten? Dan hebben wij dé uitdaging voor jou! Wij zijn op zoek naar een enthousiaste collega die samen met ons de technische ondergrond van onze producten verder wil ontwikkelen met behulp van PHP. Met jouw expertise geef je de finishing touch aan onze producten om jezelf steeds opnieuw weer te verrassen. Functieomschrijving Bij ons staan innovatie en creativiteit centraal. Wij zijn op zoek naar een enthousiaste PHP ontwikkelaar die nieuwe ideeën en inzichten kan inbrengen en daarmee zichzelf en het team verder kan laten groeien.

Bekijk vacature »
Jan R

Jan R

02/07/2019 16:42:24
Quote Anchor link
hoi

volgens https://www.w3schools.com/php/php_filter.asp
Quote:
The following example uses the filter_var() function to first remove all illegal characters from the $email variable, then check if it is a valid email address:


Dit lijkt me een beetje raar. Als je de illegale tekens verwijderd krijg je mogelijks een correct adres
vb: een aanhalingsteken is een illegaal karakter
dus x.y@xx."yy wordt eigenlijk [email protected] wat wel een correct adres is maar de input is het eigenlijk niet.

Het resultaat is wel false zoals het moet.
ik heb de functie een beetje getest met
* extra spatie
* een aanhalingsteken
* een <div>

Kan iemand beter uitleggen?

Jan
Gewijzigd op 02/07/2019 16:52:34 door Jan R
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 18:27:01
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

02/07/2019 17:49:49
Quote Anchor link
Ik vind "sanitize" functions sowieso slecht. Deze proberen recht te buigen wat krom is. Invoer is goed of fout, maar niet "misschien goed als we deze een beetje verbouwen". Hierbij pas je ook de invoer van de gebruiker aan. Deze zou gewoon foute invoer terug op zijn/haar bord moeten krijgen.

Daarnaast had het valideren van e-mailadressen problemen met internationale adressen/domeinen. Misschien is dit inmiddels opgelost of verbeterd, geen idee eigenlijk. Maar wat je dus eigenlijk (alleen) wilt doen is valideren. Weet je zeker dat je niet op zoek was naar FILTER_VALIDATE_EMAIL in plaats van FILTER_SANITIZE_EMAIL?

Het op deze manier controleren op de geldigheid van e-mailadressen levert mogelijk veel false positives/negatives op.

En als extra controle zou je volgens mij ook nog moeten kijken of het domein een MX-record heeft.

Maar je zou natuurlijk ook gewoon altijd een controle-mailtje kunnen sturen :).
Gewijzigd op 02/07/2019 17:51:24 door Thomas van den Heuvel
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

02/07/2019 18:08:04
Quote Anchor link
Je kan ook bij https://3v4l.org eens in de snadbox kunnen kijken hoe de validatie van mailadressen verloopt. Vroeger had je nog geen lange tld's, die je nu wel hebt.
 
Jan R

Jan R

02/07/2019 18:27:57
Quote Anchor link
Thomas van den Heuvel op 02/07/2019 17:49:49:
Weet je zeker dat je niet op zoek was naar FILTER_VALIDATE_EMAIL in plaats van FILTER_SANITIZE_EMAIL?

En als extra controle zou je volgens mij ook nog moeten kijken of het domein een MX-record heeft.

Maar je zou natuurlijk ook gewoon altijd een controle-mailtje kunnen sturen :).


Stom van mij. Ik gebruikte weldegelijk FILTER_VALIDATE_EMAIL en schrijf in het bericht sanitize. Was 2° tab in mijn zoektocht.

mx record is nieuw voor mij. Zal even vriend google moeten raadplegen

Controlemailtje bij inloggen. Wat bedoel je?

Jan

Toevoeging op 02/07/2019 18:37:55:

Ik vond dit op https://www.php.net/manual/en/function.getmxrr.php
wel de eregi gewijzigd naar if(filter_var($email, FILTER_VALIDATE_EMAIL)) {
en de split naar explode

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
<?php
$email
= "[email protected]";

print("Checking: $email<br>");

if (eregi("^[_a-z0-9-]+(\.[_a-z0-9-]+)*@[a-z0-9-]+(\.[a-z0-9-]+)+$", $email)) {

    print("Format Test: PASSED<br>");
    print("Online host verification Test...<br><br>");
    print("MX Records for: $email<br>");
    
    list($alias, $domain) = split("@", $email);
    
    if (checkdnsrr($domain, "MX")) {
    
        getmxrr($domain, $mxhosts);
        
        foreach($mxhosts as $mxKey => $mxValue){
            print("&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;$mxValue<br>");
        }

        
        print("Online host verification Test: PASSED<br><br>");
        print("Email Status: VALID");
    
    }
else {
    
        print("&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;No records found.<br>");
        print("Online host verification Test: FAILED<br><br>");
        print("Email Status: INVALID");
    
    }

}
else {

    print("Format Test: FAILED<br><br>");
    print("Invalid email address provided.<br><br>");
    print("Email Status: INVALID");
    
}

?>


Is dit een goed testscript?

Toevoeging op 02/07/2019 18:38:57:

Wanneer test je het mx record. bij inloggen, bij invoeren, bij wijzigen?

Jan
Gewijzigd op 02/07/2019 18:40:55 door Jan R
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

02/07/2019 19:01:40
Quote Anchor link
Bij het invoeren van een mailadres. Je komt hiermee te weten of de domeinnaam bestaat en mails kan ontvangen. Maar bij het wijzigen is het juist ook erg waardevol, zodat niet iemand een onzinnige onbestaand maialdres kan invullen. Hoewel dat zijn verantwoording is.
Gewijzigd op 02/07/2019 19:02:42 door - Ariën -
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.