FILTER_SANITIZE_EMAIL

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Full Stack Software Developer C#.NET

Functieomschrijving Wij zijn op zoek naar een gepassioneerde Full Stack C#.NET Software Developer. Als Software Developer ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Je werkt samen met andere ontwikkelaars en engineers om de sensoren in machines uit te lezen en deze data om te zetten in management informatie voor jullie klanten. Taken en verantwoordelijkheden: Ontwikkelen en onderhouden van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Testen en valideren van de ontwikkelde software. Actief deelnemen aan code reviews en bijdragen aan het verbeteren van de kwaliteit van de software. Je gaat aan

Bekijk vacature »

Senior .NET developer

Functie As a Senior .NET developer you will work in our Research & development team. Our team consists of 17 colleagues! We are currently busy setting up a completely new architecture for a new product. We use VS2022 and .NET 6.0 for our new product. Your function is therefore mainly backend oriented. Since we develop measuring equipment for the chemical industry, it is also very important to develop high-quality software for its control. You are also responsible for designing, implementing and testing new features. For this position its also very important to ensure future-proof and sustainable architecture. Eisen - A

Bekijk vacature »

Team Lead Java Developer

Functie Wat ga je doen als Java developer? Als Team Lead Java Developer draag een grote verantwoordelijk je stuurt ontwikkelaars aan en staat dagelijks in contact met jou ICT Manager. De team Bestaat uit front-end en backend systemen. Je ben in staat op hoog niveau de technische vak te bepalen en ook te bewaren. Je dag zie er als volgt uit, ontwikkelen van nieuwe en bestaande applicaties, het uitvoeren van processen en analyses en het beschrijven van functioneel ontwerpen. Ook zal samen met jouw Tester applicaties gaan testen door middel van peer reviews en het leveren van support aan gebruikers

Bekijk vacature »

Senior Front-end Developer

Wordt jij de nieuwe Front end specialist / developer? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Onze klantenkring is groot en divers, dat vraagt om flexibiliteit van jou. Tegelijkertijd betekent dit dagelijks nieuwe dingen leren én dat geen werkdag hetzelfde is. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling waarbij iedereen welkom is, zowel binnen als

Bekijk vacature »

C#.NET Developer

Dit ga je doen Ontwikkelen van de Back-end in .NET6 / C# en WebAPI (Focus);) Ontwikkelen van de Front-End in Nodje.js en Angular (secundair); Opstellen van een technisch ontwerp; Testen, documenteren en implementeren van de nieuwe applicatie; Verzorgen van de nazorg, na de implementatie; Het oplossen van bugs en incidenten. Hier ga je werken Als C#.NET Developer binnen deze organisatie kan jij het verschil maken. Zij werken momenteel nog met programmatuur die is ontwikkeld in C++. Hiervan gaan zij afscheid nemen zodra alle nieuwe software in C#.NET geschreven is. Een grootschalig en langdurig project. Voor hen is deze software van

Bekijk vacature »

Software ontwikkelaar

Ben jij graag bezig met verschillende projecten? Vind jij beleving van klanten én medewerkers ook belangrijk? Wij zijn vanwege de doorontwikkeling van het applicatielandschap van onze opdrachtgever op zoek naar een fulltime software ontwikkelaar. Omschrijving Jij en jouw collega’s zijn verantwoordelijk voor de continuïteit en waarborging van het applicatielandschap. Om de processen vloeiend te laten verlopen is software ontwikkeling daarom van essentieel belang. Onze opdrachtgever doet dit voornamelijk zelf, met door hun eigen ontwikkelde applicaties. Dit betekent dat jij: functionele eisen vertaalt naar gebruiksvriendelijke software; tijdens SCRUM sessies advies geeft over het te bouwen ontwerp; nieuwe software ontwikkelt en het

Bekijk vacature »

Node.js developer

Functie Onder begeleiding van 3 accountmanagers waarvan er 1 binnen jouw expertise je aanspreekpunt zal zijn ga je aan de slag bij diverse opdrachtgevers. Hij of zij helpt je bij het vinden van een passende en uitdagende opdracht. Hierin houden ze uiteraard rekening met jouw situatie, ervaring en (technische) ambities. De opdrachten duren gemiddeld één tot 2 jaar. Hierdoor kun je je ook echt vastbijten in een project en als consultant impact maken. Naast de opdracht ben je regelmatig met je collega’s van de IT-afdeling om bijvoorbeeld onderlinge kennis te delen, of nieuwe trends te bespreken. Ook worden er regelmatig

Bekijk vacature »

Backend Developer Scrummaster .NET

Samengevat: Deze werkgever is een ambitieus internetbedrijf met een passie voor digitale communicatie. Ben jij geschikt als Backend Developer? Heb je ervaring met .NET platform? Vaste baan: Backend Developer / SCRUM Master Scrum HBO WO €3.800 - €6.000 Deze werkgever is een innovatief bedrijf met enthousiaste mensen die jarenlang ervaring hebben met het ontwikkelen internet- en intranetoplossingen. Wij houden van korte lijnen en open en eerlijke communicatie. Wij zetten graag onze jarenlange ervaring in om perfect werkende oplossingen te ontwikkelen. Wij ondersteunen dienstverlenende organisaties bij het ontwikkelen en realiseren van een effectief, adaptief communicatieplatform. Je ontwikkelt met ons de meest

Bekijk vacature »

Junior Back end developer PHP, Symfony

Functie Wij hebben onlangs onze eerste collega’s aangenomen, waardoor ons development team momenteel uit 4 personen bestaat. We bouwen onze software op basis van een PHP-framework (wat op zichzelf een Symfony framework is). Qua ontwikkeling focussen wij ons op 3 focus velden; – API-ontwikkeling/ Component Creatie – Implementatie – Framework ontwikkeling; het toevoegen van nieuwe functionaliteit of interne microservices Onze senior software engineer focust zich momenteel op de laatste twee punten, maar wij komen handen te kort op het eerste veld. Daarom zijn wij op zoek naar een enthousiaste junior software engineer die graag de kneepjes van het vak wil

Bekijk vacature »

Medior/senior PHP ontwikkelaar E-commerce

Functie Het software development team bestaat momenteel 5 scrum teams . Ieder team heeft een eigen SCRUM Master en eigen tester. Zij werken voornamelijk in PHP en met hun eigen geschreven framework wat Symfony based is . Jij bent samen met je collega’s verantwoordelijk voor het interne softwaresysteem en alle projecten die daar omheen lopen. Alles wat jij ontwikkelt, wordt direct toegepast en uitgerold (wereldwijd). Dit maakt jouw werk tastbaar en uitdagend! Een greep uit jouw werkzaamheden: Toevoegen en ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten Logistieke software ontwikkelen voor intern gebruik Tientallen gigabytes aan data inzichtelijk maken Altijd op zoek gaan naar

Bekijk vacature »

Back-end Developer

Functie omschrijving Als Back-end Developer heb je de eer om als eerste interne developer bij deze organisatie te beginnen. Op dit moment zijn er externe developers, maar daar wil de organisatie verandering in brengen. Op termijn moet de gehele afdeling uit intern personeel bestaan. Je kan je voorstellen dat de eerste interne developer ook de nodige kennis mee moet brengen. Dat klopt. Je gaat je namelijk aan het begin bekommeren over de externe developers en uiteindelijk over je interne collega's. Verder ga je het volgende doen: Het bedenken, beheren en onderhouden van webportalen, API-koppelingen en applicaties; Je bedenkt en werkt

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

.NET Developer

Dit ga je doen (Door)Ontwikkelen van het applicatielandschap; (Door)Ontwikkelen van microservices; Bouwen van nieuwe functionaliteiten; Verbeteringen aandragen voor het applicatielandschap; Sparren met de business. Hier ga je werken De organisatie is werkzaam in de financiële dienstverlening met meer dan 200 medewerkers en meer dan 250.000 eindgebruikers is het een van de grotere binnen haar branche. Je komt te werken in een team waarmee je verantwoordelijk bent voor het ontwikkelen en onderhouden van de financiële applicaties binnen de organisatie, denk hierbij aan het bouwen en onderhouden van portalen. Als .net developer ga jij het development team ondersteunen met de transitie naar

Bekijk vacature »

Senior Front-end developer

Functie Als front-end developer ga je aan de slag voor verschillende klanten, waarbij veel rekening wordt gehouden met waar je woont (dit is altijd binnen het uur), en word er gezocht naar een organisatie die past bij jou. Zowel qua persoonlijke ambities als de technische aansluiting. De opdrachten duren gemiddeld 1 à 2 jaar maar dit hangt ook af van je wensen. Je werkt in een teamverband voor een klant en zult nauw samenwerken met zowel eigen collega’s als die bij de klant werkzaam zijn. Ze zijn op zoek naar een technische front-end developer die ruime ervaring heeft in één

Bekijk vacature »
Jan R

Jan R

02/07/2019 16:42:24
Quote Anchor link
hoi

volgens https://www.w3schools.com/php/php_filter.asp
Quote:
The following example uses the filter_var() function to first remove all illegal characters from the $email variable, then check if it is a valid email address:


Dit lijkt me een beetje raar. Als je de illegale tekens verwijderd krijg je mogelijks een correct adres
vb: een aanhalingsteken is een illegaal karakter
dus x.y@xx."yy wordt eigenlijk [email protected] wat wel een correct adres is maar de input is het eigenlijk niet.

Het resultaat is wel false zoals het moet.
ik heb de functie een beetje getest met
* extra spatie
* een aanhalingsteken
* een <div>

Kan iemand beter uitleggen?

Jan
Gewijzigd op 02/07/2019 16:52:34 door Jan R
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 04:59:42
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

02/07/2019 17:49:49
Quote Anchor link
Ik vind "sanitize" functions sowieso slecht. Deze proberen recht te buigen wat krom is. Invoer is goed of fout, maar niet "misschien goed als we deze een beetje verbouwen". Hierbij pas je ook de invoer van de gebruiker aan. Deze zou gewoon foute invoer terug op zijn/haar bord moeten krijgen.

Daarnaast had het valideren van e-mailadressen problemen met internationale adressen/domeinen. Misschien is dit inmiddels opgelost of verbeterd, geen idee eigenlijk. Maar wat je dus eigenlijk (alleen) wilt doen is valideren. Weet je zeker dat je niet op zoek was naar FILTER_VALIDATE_EMAIL in plaats van FILTER_SANITIZE_EMAIL?

Het op deze manier controleren op de geldigheid van e-mailadressen levert mogelijk veel false positives/negatives op.

En als extra controle zou je volgens mij ook nog moeten kijken of het domein een MX-record heeft.

Maar je zou natuurlijk ook gewoon altijd een controle-mailtje kunnen sturen :).
Gewijzigd op 02/07/2019 17:51:24 door Thomas van den Heuvel
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

02/07/2019 18:08:04
Quote Anchor link
Je kan ook bij https://3v4l.org eens in de snadbox kunnen kijken hoe de validatie van mailadressen verloopt. Vroeger had je nog geen lange tld's, die je nu wel hebt.
 
Jan R

Jan R

02/07/2019 18:27:57
Quote Anchor link
Thomas van den Heuvel op 02/07/2019 17:49:49:
Weet je zeker dat je niet op zoek was naar FILTER_VALIDATE_EMAIL in plaats van FILTER_SANITIZE_EMAIL?

En als extra controle zou je volgens mij ook nog moeten kijken of het domein een MX-record heeft.

Maar je zou natuurlijk ook gewoon altijd een controle-mailtje kunnen sturen :).


Stom van mij. Ik gebruikte weldegelijk FILTER_VALIDATE_EMAIL en schrijf in het bericht sanitize. Was 2° tab in mijn zoektocht.

mx record is nieuw voor mij. Zal even vriend google moeten raadplegen

Controlemailtje bij inloggen. Wat bedoel je?

Jan

Toevoeging op 02/07/2019 18:37:55:

Ik vond dit op https://www.php.net/manual/en/function.getmxrr.php
wel de eregi gewijzigd naar if(filter_var($email, FILTER_VALIDATE_EMAIL)) {
en de split naar explode

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
<?php
$email
= "[email protected]";

print("Checking: $email<br>");

if (eregi("^[_a-z0-9-]+(\.[_a-z0-9-]+)*@[a-z0-9-]+(\.[a-z0-9-]+)+$", $email)) {

    print("Format Test: PASSED<br>");
    print("Online host verification Test...<br><br>");
    print("MX Records for: $email<br>");
    
    list($alias, $domain) = split("@", $email);
    
    if (checkdnsrr($domain, "MX")) {
    
        getmxrr($domain, $mxhosts);
        
        foreach($mxhosts as $mxKey => $mxValue){
            print("&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;$mxValue<br>");
        }

        
        print("Online host verification Test: PASSED<br><br>");
        print("Email Status: VALID");
    
    }
else {
    
        print("&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;No records found.<br>");
        print("Online host verification Test: FAILED<br><br>");
        print("Email Status: INVALID");
    
    }

}
else {

    print("Format Test: FAILED<br><br>");
    print("Invalid email address provided.<br><br>");
    print("Email Status: INVALID");
    
}

?>


Is dit een goed testscript?

Toevoeging op 02/07/2019 18:38:57:

Wanneer test je het mx record. bij inloggen, bij invoeren, bij wijzigen?

Jan
Gewijzigd op 02/07/2019 18:40:55 door Jan R
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

02/07/2019 19:01:40
Quote Anchor link
Bij het invoeren van een mailadres. Je komt hiermee te weten of de domeinnaam bestaat en mails kan ontvangen. Maar bij het wijzigen is het juist ook erg waardevol, zodat niet iemand een onzinnige onbestaand maialdres kan invullen. Hoewel dat zijn verantwoording is.
Gewijzigd op 02/07/2019 19:02:42 door - Ariën -
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.