Financieële updates

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Software Developer C++ en Perl

Ben je een slimme en enthousiaste universitair opgeleide bèta die graag bij een relatief klein softwarebedrijf wil werken waar de sfeer goed is en eigen inbreng gewaardeerd wordt? Wij, IntelliMagic in Leiden, ontwikkelen technisch hoogwaardige software op het gebied van IT infrastructuur performance analytics. Het type software zorgt voor intellectueel interessante uitdagingen. We ontwerpen de producten zelf en verkopen deze als off-the-shelf software aan grote bedrijven in Europa en de VS. Wij zoeken een ervaren C++ software engineer met kennis van Perl voor een van onze ontwikkelteams. Werkzaamheden Samen met de andere ontwikkelaars specificeren, ontwerpen en implementeren van nieuwe functionaliteit

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als .NET developer werk jij samen in een multidisciplinair ontwikkel team met 1-2 Senior .NET developers, twee front-end developers, Data Scientists en één UX designer. Als team werken jullie aan het ontwikkelen van een Cloud based applicatie en aan het stabieler maken van deze applicatie. Ook unit testing gaat erg belangrijk worden in jouw nieuwe functie. Samen met de Senior .NET ontwikkelaar wordt jij verantwoordelijk voor het ontwikkelen van de API. Jullie werken met veel data en incidenteel komen er ook data vraagstukken en zullen er wat queries gedraaid moeten worden. Dit betekend dat jij veel gaat werken met

Bekijk vacature »

Full stack developer

Functie Binnen een ontzettend stimulerende werkomgeving kom jij te werken in een software team van 14 developers. Met ontzettend stimulerend bedoel ik een modern pand, wat voorzien is van alle nodige soft- en hardware, zodat jij jouw werk goed kan uitvoeren. Daarnaast zitten ze in een bos, waardoor je in een groene omgeving rustig kunt werken. Het team bestaat uit front end, back end en full stack developers. Jij krijgt dus de keuze hier waar jij jezelf het liefst op zou richten, maar de voorkeur gaat uit naar back end. Er wordt hier Scrum (agile) gewerkt in multidisciplinaire teams met

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functie Middels Scrum en sprints bouw jij in deze functie mee aan complexe webapplicaties en ons SaaS platform. Hierbij hoort ook architectuur tot een van je taken. Daarnaast ben je één van de leden van het Scrum team. Dat betekent dat je naast je kerntaken ook in contact staat met de product owner. Oftewel, je bent bij het gehele ontwikkelproces betrokken. Tools die hierbij gebruikt worden zijn o.a. PHP, Symfony en Git. Eisen • Minimaal HBO werk- en denkniveau • Minimaal 3 jaar aantoonbare ervaring met PHP • Kennis en ervaring Symfony (Laravel is pré) & Lando • Kennis van

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie As a .NET developer you work together in a multidisciplinary development team with 1-2 Senior .NET developers, two front-end developers, Data Scientists and one UX designer. As a team you work on developing a Cloud based application and making this application more stable. Unit testing will also become very important in your new position. Together with the Senior .NET developer you will be responsible for developing the API. You work with a lot of data and occasionally there will also be data issues and some queries will have to be run. This means that you will work a lot

Bekijk vacature »

Senior Applicatie ontwikkelaar Java

Bedrijfsomschrijving De IV- organisatie van de Belastingdienst is verantwoordelijk voor en verzorgt de ICT- voorzieningen. Het merendeel van de applicaties wordt op dit moment door de IV- organisatie zelf ontwikkeld, onderhouden en beheerd in het eigen data center. Naast de zorg voor continuïteit op de massale heffing- en inningsprocessen die plaatsvinden binnen een degelijke, stabiele omgeving, wordt er tevens volop gewerkt aan modernisering van het IV- landschap. Dit gebeurt deels intern door gebruik te maken van de expertise die intern aanwezig is, maar ook door het aantrekken van (kant-en-klaar) oplossingen en expertise uit de markt. Functieomschrijving We verwachten van je,

Bekijk vacature »

Java Developer

Functieomschrijving Are you an experienced Java Developer who wants to be challenged? Then this is your job! As a Java Developer, you are co-responsible for building custom applications within our extensive IT landscape. Development takes place on both the back-end side (Spring/JEE). Together with the IT department, you are responsible for the daily adjustments and expansions of our IT systems. In addition, you will work in small scrum teams using the Agile methodologies. Besides the realization of our in-house systems, you are responsible for the roll-out of the application (version) as well as the operational support after going live. Team

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Wij zijn bezig met het ontwikkelen van een nieuw product en wij hebben jouw hulp hierbij nodig! Als junior .NET ontwikkelaar krijg jij de kans om samen met ons deze nieuwe uitdaging aan te gaan! Momenteel bestaat ons team uit drie interim Software Engineers. Twee hiervan zijn zeer ervaren .NET specialisten die inmiddels hun strepen in dit vakgebied al hebben behaald. Ook hebben wij een junior als onderdeel van ons team die zich op dit moment nog bezig houdt met de Front-end (Angular/TypeScript), maar zich nu ook meer gaat verdiepen in de backend. Wij willen ons team graag verder

Bekijk vacature »

APEX Ontwikkelaar in een team van Oracle Developer

Bedrijfsomschrijving Wij zijn op zoek naar een APEX Ontwikkelaar om onze opdrachtgever in Den Haag te versterken. In deze rol zul je verantwoordelijk zijn voor het ontwikkelen en onderhouden van de front-end van onze applicaties met behulp van Oracle Application Express (APEX). Je werkt aan zowel inhouse als externe projecten. De sfeer binnen het Oracle team is gemoedelijk en men probeert elkaar te helpen én van elkaar te leren. Zo ontstaat er een prettige en plezierige werksfeer waar ruimte is voor persoonlijke ontwikkeling en groei. Er wordt gewerkt met de meest nieuwe technologieën waardoor je kennis up-to-date blijft. Het bedrijf

Bekijk vacature »

Belastingdienst - Freelance Applicatieontwikkelaar

Startdatum: 01.06.2023 Richttarief: €65,00 - €75,00 Duur van de opdracht: 6 maanden Uren per week: 36 Taal: Nederlands vereist! Gelieve in het Nederlands te solliciteren. Hybride. Kantoordagen in Utrecht, incidenteel in Apeldoorn Functieomschrijving: De afdeling IV – Generieke Voorzieningen – Interactie Online is onderdeel van de keten Interactie. De missie van de keten is: “het faciliteren van de interactie met alle burgers, bedrijven en hun vertegenwoordigers om hen in staat te stellen aan hun fiscale verplichtingen te voldoen en aanspraak te maken op hun rechten.” De afdeling Interactie Online heeft een belangrijke bijdrage binnen deze keten. Dit door het ontwikkelen

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Als junior .NET ontwikkelaar start jij in ons development team met twee andere .NET developers. Als team werken jullie in scrum en is er iedere ochtend om 11.00 een standup. Jij krijgt als junior .NET ontwikkelaar een inwerk traject dat echt specifiek wordt ingericht op basis van wat jij nodig hebt. Een van de grootste pluspunten bij ons is dat wij binnen ons bedrijf veel (technische) vrijheid geven en juist eigen initiatieven erg stimuleren. Jouw werkzaamheden gaan er bij ons als volgt uit zien: – Het ontwikkelen van nieuwe software samen met interne en eventueel externe ontwikkelaars; – Het

Bekijk vacature »

Senior Java Developer

Als Senior Java Developer bij Sogeti ben je onderdeel van onze toonaangevende community die bestaat uit ruim 100 gepassioneerde Java professionals. In teamverband lever je mooie prestaties. Daarmee draag je aan bij de meerwaarde die wij leveren aan onze top-opdrachtgevers. Geen werkdag is hetzelfde! Je bent voortdurend bezig met het oplossen van allerlei complexe vraagstukken binnen bedrijfs kritische systemen voor onze klanten in regio Noordoost zoals DUO, ING, CJIB en Tendernet. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je verder te certificeren in dit vakgebied. We organiseren regelmatig technische Meetups en doen veel aan kennisdeling. Sogetisten hebben plezier in hun werk en

Bekijk vacature »

Low-Code Expert/Developer: Power Platform Speciali

Bedrijfsomschrijving Als Low-Code Expert/Developer bij ons innovatieve bedrijf, neem je een cruciale rol op je in de creatie, ondersteuning en implementatie van diverse oplossingen met behulp van het veelzijdige Power Platform. Dit platform omvat Power Apps, Power BI, Power Automate, Power Virtual Agent en Azure Logic Apps. Het Power Platform biedt je de mogelijkheid om klanten te voorzien van naadloze integraties door op maat gemaakte oplossingen te creëren die compatibel zijn met (bijna) alle bestaande software-infrastructuren. Dankzij het uitgebreide scala aan toepassingen, krijg je de kans om als architect en projectleider van je eigen oplossing te fungeren. Dompel jezelf onder

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Jij begint als .NET ontwikkelaar in een team met 10 andere Software Engineers. De werkzaamheden zijn afwisselend, zo kan het dat jij bezig bent met volledig nieuwe features of het door ontwikkelen van bestaande sites of shops. Wij ontwikkelen web applicaties, maar ook mobiele applicaties. Daarnaast bijt jij je soms ook van in externe koppelingen met systemen zoals een ERP. Als team is er een duidelijke focus m.b.t. het waarborgen van de performance en snelheid van webshops. Ook zijn wij expert op het gebied van configuratoren. Kortom enorm veel afwisselende werkzaamheden! Ook jouw werkplek kan afwisselend zijn. Soms heb

Bekijk vacature »
Jens

Jens

16/09/2007 18:16:00
Quote Anchor link
Goedenavond,

Bij een managerspel heb je altijd inkomsten en uitgaven.
Ik probeerd dmv een cronjob (het MOET met een cronjob, want als de gebruiker 2 weken niet inlogt, moet hij nog altijd zijn wekelijkste uitgaven betalen) elke gebruiker zijn spelers te selecteren uit de database en hun salarissen bij elkaar optellen. Dit totaal zet ik weer in een andere cronjob, de cronjob die iedere onbetaald item betaald en verwijdert. Deze laatste cronjob is al helemaal klaar en werkt perfect. Enkel met de eerste heb ik wat moeilijkheden, als ik het door de user zelf laat doen dan gaat het, maar dan zit ik met het probleem, dat de inactieve gebruikers niet zullen klikken, waardoor zij geen salaris moeten betalen!

Moeilijke uitleg, maar ik heb men best gedaan!
Kan iemand me hierbij helpen?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Jens
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 14:53:27
 
Frank -

Frank -

16/09/2007 18:23:00
Quote Anchor link
Quote:
het MOET met een cronjob, want als de gebruiker 2 weken niet inlogt, moet hij nog altijd zijn wekelijkste uitgaven betalen
En leg mij eens uit waarom je dat niet kunt doen wanneer de gebruiker weer inlogt...

Een cronjob is voor zaken die absuluut op een vast moment, bv. 00:00 uur 's nachts moeten gebeuren. Het hele systeem moet bij wijze van spreken instorten mocht de job niet is uitgevoerd. Alarmbellen moeten afgaan! En dat is hier niet het geval, het zal je een rotzorg zijn, je kunt op ieder willekeurig moment de job uitvoeren, zolang de gegevens maar up-to-date zijn wanneer iemand inlogt. Iemand die niet speelt, hoeft ook niet te weten hoe de vlag er bijhangt. Dit is weer zo'n typisch voorbeeld waarbij je géén cronjobs nodig hebt.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Frank -
 
Jens

Jens

16/09/2007 20:30:00
Quote Anchor link
Een inactieve gebruiker kan dus ook nooit failliet gaan volgens jou redenering.. En dit mag niet, aangezien we zo van de inactieve gebruikers verlost geraken.
Dus ik doe het met een Cronjob. Hoe doe ik het?
 
Frank -

Frank -

16/09/2007 20:42:00
Quote Anchor link
Maak een script die de update-query uitvoert en stel een cron in die dit script aanroept. En klaar is Klara.
 
Jens

Jens

16/09/2007 20:53:00
Quote Anchor link
Jij antwoordt altijd op vragen die niet gesteld worden.
Ik weet wel hoe ik een cronjob moet aanroepen, ik weet enkel niet hoe ik de query bij alle gebruikers moet updaten..

1. Selecteer een 'manager'
2. Selecteer elke speler die voor deze manager speelt en tel hun salarissen op.
3. Sla het bedrag op in database voor de desbetreffende gebruiker
4. Begin met de volgende gebruiker
 
Frank -

Frank -

16/09/2007 21:00:00
Quote Anchor link
En hoe denk je dat wij moeten raden hoe jouw datamodel er uitziet? De vraag 'hoe doe ik het?' is nogal ruim opgesteld, vind je niet?

Ik bespeur in elk geval een JOIN en een punt 4 die lichtelijk overdreven is. Het is onzinnig om per gebruiker een aparte query uit te voeren, dan kan best in 1 klap. Gebruik wel een transaction om in geval van problemen alles ongedaan te kunnen maken.

Maar zonder datamodel kan niemand je helpen.
 
Klaasjan Boven

Klaasjan Boven

16/09/2007 21:10:00
Quote Anchor link
En waarschijnlijk heb je geen CRONJOB nodig. Voer het script gewoon uit bij de eerste gebruiker van de week.
 
Jurgen assaasas

Jurgen assaasas

16/09/2007 21:53:00
Quote Anchor link
Een cron is ook niet nodig, tenzij geld automatisch erbij of eraf gaat. Als er nl geen actie is kan er niets worden gewijzigd toch?

Je kunt ook als gebruiker X inlogt gebruiker X en gebruiker Y updaten. Een cron is dus niet nodig.
 
Martijn

Martijn

16/09/2007 21:59:00
Quote Anchor link
Of je doet het natuurlijk zo, je registreert de salarissen voor iedere gebruiker en voert ze pas uit als hij online komt.

Stel dat hij dus 2 weken niet inlogt, dan staan er voor hem dus 2 weken salaris "te wachten" die worden bijgeteld als hij inlogt.
 
Jelmer -

Jelmer -

16/09/2007 22:14:00
Quote Anchor link
Martijn schreef op 16.09.2007 21:59:
Of je doet het natuurlijk zo, je registreert de salarissen voor iedere gebruiker en voert ze pas uit als hij online komt.

Stel dat hij dus 2 weken niet inlogt, dan staan er voor hem dus 2 weken salaris "te wachten" die worden bijgeteld als hij inlogt.


Misschien is het juist wel de bedoeling dat de 'manager' een mailtje krijgt waneer deze failliet gaat, of dat anderen kunnen zien of hij failliet is.

In dat laatste geval is het denk ik efficiënter om het wel in een (nep)cronjob te doen, zodat je niet bij iedere query hoeft te controleren of de salarissen al up-to-date zijn.
 
Jens

Jens

16/09/2007 22:21:00
Quote Anchor link
Het kan ook met het feit dat gebruiker X inlogt en dat alle gebruikers dan geupdate worden. Maar het mag NIET dat wanneer gebruiker A inlogt na 10 weken inactiviteit, dat er dan 10 weken loon te wachten staat.

Ik probeer het data model zo goed mogelijk uit te leggen:

1. Selecteer alle gebruikers in de tabel gebruikers waar de actieve status gelijk is aan 1.
2. Selecteer alle spelers die voor de desbetreffende manager spelen uit de tabel spelers en tel hun salarissen op (veld salaris)
3. Sla de nieuw record op in financien met gebruiker,bedrag,betaald (0= niet betaald, 1 is wel betaald)

@ Frank, het was ook niet mijn bedoeling om alle gebruikers een voor een te updaten, was gewoon bij wijze van spreken.
 
Frank -

Frank -

16/09/2007 22:28:00
Quote Anchor link
Geef gewoon even een SQL-dump van de tabellen en de foreign key's, dat is 100x duidelijker dan de boel in tekst uitleggen.
 
Jens

Jens

16/09/2007 22:41:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
<?

--
--
Tabel structuur voor tabel `financereports`
--

CREATE TABLE `financien` (
  `id` int(255) NOT NULL auto_increment,
  `persoon` varchar(255) NOT NULL default '',
  `bedrag` int(255) NOT NULL default '0',
  `betaald` int(255) NOT NULL default '0',
  PRIMARY KEY  (`id`)
)
ENGINE=MyISAM DEFAULT CHARSET=latin1 AUTO_INCREMENT=1;

--
--
Tabel structuur voor tabel `spelers`
--

CREATE TABLE `spelers` (
  `id` int(255) NOT NULL auto_increment,
  `naam` varchar(255) NOT NULL default '',
  `leeftijd` int(255) NOT NULL default '0',
  `salaris` int(255) NOT NULL default '0',
  `eigenaar` varchar(255) NOT NULL default 'Geen',
  PRIMARY KEY  (`id`)
)
ENGINE=MyISAM DEFAULT CHARSET=latin1 AUTO_INCREMENT=1 ;

--
--
Tabel structuur voor tabel `[users]`
--

CREATE TABLE `gebruikers` (
  `id` int(11) NOT NULL auto_increment,
  `ip` varchar(128) NOT NULL default '',
  `regdat` datetime NOT NULL default '0000-00-00 00:00:00',
  `name` varchar(50) NOT NULL default '',
  PRIMARY KEY  (`id`)
)
ENGINE=MyISAM DEFAULT CHARSET=latin1 AUTO_INCREMENT=1 ;

?>
 
Frank -

Frank -

16/09/2007 22:58:00
Quote Anchor link
MyISAM... Er is dus geen enkel verband tussen de diverse tabellen af te dwingen en zodra er ergens iets fout gaat, is jouw data (-base) naar de klote.

Waarom gebruik je geen innoDB? Dat is de enige engine in MySQL waar iets zinnigs mee is te doen.

Een INT(255) bestaat niet en (geld-) bedragen kun je meestal beter opslaan in een DECIMAL().

Verder zul je eerst eens moeten gaan normaliseren, het verband tussen de diverse tabellen is niet (goed) vastgelegd. Zie de tutorials hoe je gaat normaliseren en hoe je de foreignkeys kunt gebruiken.

Met jouw huidige opzet ga ik je niet verder helpen, heb niet zo'n zin om je met lapmiddelen van de wal in de sloot te helpen.

Ps. NOT NULL default '0000-00-00 00:00:00' slaat nergens op (eigenschap van PMA, maar goed). Je geeft óf een NOT NULL óf een default waarde op. Nooit beide, daarmee help je de NOT NULL om zeep. 'het is verplicht om een waarde op te geven, maar mocht je dat vergeten, neem dan de default waarde.'. Dan is het blijkbaar niet verplicht om een waarde op te geven!
 
Jens

Jens

16/09/2007 23:02:00
Quote Anchor link
Dank je wel,
Ik ben ook maar een beginner en ik script maar voor het plezier en om te leren.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.