Financieële updates

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

.NET developer

Functie Als .NET ontwikkelaar start jij in een multidisciplinair team met 7 ontwikkelaars. Dit team is verdeeld onder Front-end ontwikkelaars en backend developers. De backend developers werken voornamelijk aan desktop applicaties in combinatie met backend systemen. Hier ga jij dus ook mee aan de slag! Hierbij wordt voornamelijk gebruik gemaakt van C# .NET, WPF, UWP, XAML en MVVM. WPF, UWP, .NET Core, Azure Devops en Entity Framework. WPF en UWP worden dan ook voornamelijk gebruikt voor de user interface van de desktop applicatie. Het development team is dan ook erg gedreven m.b.t. het ontwikkelen van vooruitstrevende en innovatieve horeca automatiseringsoplossingen.

Bekijk vacature »

Ervaren Magento developer gezocht!

Functie Je komt te werken in een zelfsturend team waarin vertrouwen voorop staat en inbreng en ideeën worden gewaardeerd. Ook staat innovatie centraal. Ze bieden jou de mogelijkheid om jezelf door te ontwikkelen. Denk hierbij aan cursussen en een persoonlijk ontwikkelplan. Je komt terecht in het team van momenteel 4 (ervaren) collega’s en zal meewerken aan de doorontwikkeling en nieuwbouw van de Magento platformen van meerdere opdrachtgevers volgens Agile/Scrum. Denk hierbij aan nieuwe functionaliteiten, UX en koppelingen met verschillende back-end systemen. Als ervaren developer zul je hiernaast ook andere developers assisteren en waar nodig de leiding nemen in het project.

Bekijk vacature »

.NET Developer

Dit ga je doen Binnen het team bouw je aan een applicatie met andere .Net Developers, testers een Product Owner en een Business Analyst. Met het team wordt de backlog besproken. In overleg claim jij jouw deel en zorgt ervoor dat onderhoud en innovatie wordt gerealiseerd. Het project dat momenteel draait is het opgraden van de omgeving. Doorontwikkelen van de huidige applicatie; Overleggen met teamleden om de backlog te verdelen; Onderhouden van de huidige omgeving; Sparren met de business en het ophalen van nieuwe requirements. Hier ga je werken De organisatie is een van de grootste landelijke aanbieder van diverse

Bekijk vacature »

Digitale Tovenaar Gezocht: Junior Low-code/No-code

Bedrijfsomschrijving Duik mee in een wereld vol innovatieve avonturen waar gegevens en technologie een magische symbiose aangaan! Al meer dan twee decennia lang zijn we de tovenaars achter de schermen die oplossingen creëren voor de meest complexe klantcontactvraagstukken en datagedreven software-uitdagingen. Bij ons draait het om de kracht van samenwerking en groei. We zijn een hechte vriendengroep die samen bergen verzet om elkaar én onze klanten te laten schitteren. Jouw succes is ons succes en we streven ernaar om elkaar naar nieuwe hoogten te tillen, niet voor even, maar voor altijd. We willen dat jij je helemaal thuis voelt in

Bekijk vacature »

SQL Database Ontwikkelaar

Functie omschrijving Kan jij goed overweg met complexe algoritmes en het schrijven van procedures in T-SQL? Heb jij al wat ervaring opgedaan met SQL en vind je het tijd voor de volgende stap? Lees dan snel verder! Dit software bedrijf, gespecialiseerd in de ontwikkeling van logistieke software, is op zoek naar een ervaren SQL database developer. Jouw werkzaamheden zullen onder andere bestaan uit: Je houdt je bezig met het ontwerp en de ontwikkeling van MS SQL server databases, dit doe je met T-SQL als programmeer laag. De begeleiding van projecten van A tot Z, je zult aansluiten bij meetings met

Bekijk vacature »

Als Front-end developer werken aan apps voor het o

Functie Als Front-end developer werk je intensief samen met 1 van de UX-designers en denk je mee over de gebruiksvriendelijkheid en design van onze web- en mobile apps. Je bent betrokken bij sessies met gebruikers om designs te valideren en usability van de app-in-wording te testen. Vervolgens gebruik je dit om samen met je team waarin ook back-end (.NET) developers zitten, te zorgen voor de realisatie van de best mogelijke apps voor studenten en docenten. Eisen • Je hebt een hands-on development en coding mind-set en werkt graag aan een high quality code base welke je consequent onderhouden kan worden

Bekijk vacature »

Low Code Developer voor o.a. overheidsprojecten!

Bedrijfsomschrijving Wil jij ook behoren tot de specialist in Low Code? Dan zou ik zeker aanraden om verder te lezen. Deze organisatie is ooit opgericht door twee studenten en is inmiddels uitgegroeid tot een serieuze werkgever met een groot aanzien op Low Code projecten. De sfeer is echter niet veranderd, er heerst een informele sfeer met een open deuren beleid, en hierin mag de eigen bar natuurlijk niet ontbreken. Momenteel maakt deze organisatie een flinke groei door en hier kan jij natuurlijk niet bij ontbreken. Daarom ben ik op zoek naar Low Code Developers met een degelijke technische achtergrond. Kennis

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Full stack developer

Functie Binnen een ontzettend stimulerende werkomgeving kom jij te werken in een software team van 14 developers. Met ontzettend stimulerend bedoel ik een modern pand, wat voorzien is van alle nodige soft- en hardware, zodat jij jouw werk goed kan uitvoeren. Daarnaast zitten ze in een bos, waardoor je in een groene omgeving rustig kunt werken. Het team bestaat uit front end, back end en full stack developers. Jij krijgt dus de keuze hier waar jij jezelf het liefst op zou richten, maar de voorkeur gaat uit naar back end. Er wordt hier Scrum (agile) gewerkt in multidisciplinaire teams met

Bekijk vacature »

Full stack .NET developer Microsoft 365

Wat ga je doen als Full stack .NET developer Microsoft 365? Je stelt je op als sparringpartner voor het team en PO over toekomstige functionaliteiten, architectuur en mogelijke nieuwe producten. Je bent mede-verantwoordelijk voor het vertalen en omzetten van een user story in een passend technisch design. Je implementeert functionaliteiten op basis van een technisch design en user story. Je bent mede-verantwoordelijk voor het beheer van Azure DevOps, waaronder het beheer van GIT, Build Pipelines, Release Pipelines en geautomatiseerde testen. Hier herken jij jezelf in Hbo werk- en denkniveau of hoger aangevuld met relevante certificeringen en/of cursussen; Minimaal 3 jaar

Bekijk vacature »

Lead javascript developer Node.js React

Functie Als fullstack JavaScript developer vind jij het uitdagend om op basis van concrete klantvragen nieuwe functionaliteiten te ontwikkelen. Bij voorkeur worden deze functionaliteiten op een bepaalde manier geprogrammeerd, zodat ze door meerdere klanten te gebruiken zijn. Je hebt dus vaak te maken met abstracte vraagstukken. Om dit te kunnen realiseren sta je nauw in contact met de product owner en/of klant. Je bent niet alleen onderdeel van het development team, maar hebt ook vaak contact met de product-owner en/of klanten om daardoor inzichten te verzamelen die leiden tot productverbeteringen. • Inzichten verzamelen bij de klant en/of product owner •

Bekijk vacature »

Scrum Master

TenneT is hard groeiend om de onze ambities waar te kunnen maken. Zo nemen wij een leidende rol in het aanjagen van de energietransitie. Het werven van nieuw talent speelt daarin een cruciale rol. Wij zijn op zoek naar een gedreven Scrum master op onze locatie Arnhem die hieraan wil bijdragen en misschien ben jij dat wel? Jouw bijdrage aan TenneT Je begeleidt twee teams binnen de afdeling Platform Services (PLS). Je helpt mee de devops manier van werken van de teams verder door te ontwikkelen. Je helpt de PO bij het managen van de product backlog; het voorbereiden van

Bekijk vacature »

Klein team zoekt grote fullstack .NET developer to

Bedrijfsomschrijving Deze werkgever is marktleider in de Benelux en is Europees ook al aardig aan de weg aan het timmeren. Ze voorzien technische winkels van apparatuur om producten een langer leven te geven. Hiermee reduceren ze flink wat CO2 uitstoot en dat is natuurlijk goed voor iedereen! IT speelt een belangrijke rol in de bedrijfsvoering en de applicaties zijn van goed niveau. Als fullstack .NET developer ga jij je bijdrage leveren aan het verder verbeteren van de applicaties en de interne processen. Ze zijn nu met ruim 50 medewerkers in totaal en de afdeling development bestaat uit een 5tal developers.

Bekijk vacature »

Software Developer Java

Java/Kotlin Developer Ben jij een ervaren Java/Kotlin developer met een passie voor het automatiseren van bedrijfsprocessen? Wil je graag deelnemen aan uitdagende projecten bij aansprekende klanten? En ben je op zoek naar een professioneel, ambitieus en dynamisch bedrijf om je carrière verder te ontwikkelen? Kom dan ons team bij Ritense in Amsterdam versterken! Zo ziet de functie eruit: Als Java/Kotlin developer bij Ritense ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling en implementatie van applicaties die bedrijfsprocessen automatiseren, zodat onze klanten slimmer, efficiënter en klantgerichter kunnen werken. Als developer ben je in de lead en zorg je voor de correcte oplevering van

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack .NET Developer

Dit ga je doen Start op 7 augustus 2023 bij de Experis Academy en ontwikkel jezelf tot een gewilde Full Stack .NET Developer. Maar hoe ziet het traineeship eruit en wat kun je verwachten? Periode 1 De eerste 3 maanden volg je fulltime, vanuit huis, een op maat gemaakte training in teamverband. Je leert belangrijke theorie en krijgt kennis van de benodigde vaardigheden en competenties die nodig zijn om de IT-arbeidsmarkt te betreden. Zowel zelfstandig als in teamverband voer je praktijkopdrachten op het gebied van front- en backend development uit. Wat er per week op het programma staat kun je

Bekijk vacature »
Jens

Jens

16/09/2007 18:16:00
Quote Anchor link
Goedenavond,

Bij een managerspel heb je altijd inkomsten en uitgaven.
Ik probeerd dmv een cronjob (het MOET met een cronjob, want als de gebruiker 2 weken niet inlogt, moet hij nog altijd zijn wekelijkste uitgaven betalen) elke gebruiker zijn spelers te selecteren uit de database en hun salarissen bij elkaar optellen. Dit totaal zet ik weer in een andere cronjob, de cronjob die iedere onbetaald item betaald en verwijdert. Deze laatste cronjob is al helemaal klaar en werkt perfect. Enkel met de eerste heb ik wat moeilijkheden, als ik het door de user zelf laat doen dan gaat het, maar dan zit ik met het probleem, dat de inactieve gebruikers niet zullen klikken, waardoor zij geen salaris moeten betalen!

Moeilijke uitleg, maar ik heb men best gedaan!
Kan iemand me hierbij helpen?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Jens
 
PHP hulp

PHP hulp

29/04/2024 03:05:28
 
Frank -

Frank -

16/09/2007 18:23:00
Quote Anchor link
Quote:
het MOET met een cronjob, want als de gebruiker 2 weken niet inlogt, moet hij nog altijd zijn wekelijkste uitgaven betalen
En leg mij eens uit waarom je dat niet kunt doen wanneer de gebruiker weer inlogt...

Een cronjob is voor zaken die absuluut op een vast moment, bv. 00:00 uur 's nachts moeten gebeuren. Het hele systeem moet bij wijze van spreken instorten mocht de job niet is uitgevoerd. Alarmbellen moeten afgaan! En dat is hier niet het geval, het zal je een rotzorg zijn, je kunt op ieder willekeurig moment de job uitvoeren, zolang de gegevens maar up-to-date zijn wanneer iemand inlogt. Iemand die niet speelt, hoeft ook niet te weten hoe de vlag er bijhangt. Dit is weer zo'n typisch voorbeeld waarbij je géén cronjobs nodig hebt.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Frank -
 
Jens

Jens

16/09/2007 20:30:00
Quote Anchor link
Een inactieve gebruiker kan dus ook nooit failliet gaan volgens jou redenering.. En dit mag niet, aangezien we zo van de inactieve gebruikers verlost geraken.
Dus ik doe het met een Cronjob. Hoe doe ik het?
 
Frank -

Frank -

16/09/2007 20:42:00
Quote Anchor link
Maak een script die de update-query uitvoert en stel een cron in die dit script aanroept. En klaar is Klara.
 
Jens

Jens

16/09/2007 20:53:00
Quote Anchor link
Jij antwoordt altijd op vragen die niet gesteld worden.
Ik weet wel hoe ik een cronjob moet aanroepen, ik weet enkel niet hoe ik de query bij alle gebruikers moet updaten..

1. Selecteer een 'manager'
2. Selecteer elke speler die voor deze manager speelt en tel hun salarissen op.
3. Sla het bedrag op in database voor de desbetreffende gebruiker
4. Begin met de volgende gebruiker
 
Frank -

Frank -

16/09/2007 21:00:00
Quote Anchor link
En hoe denk je dat wij moeten raden hoe jouw datamodel er uitziet? De vraag 'hoe doe ik het?' is nogal ruim opgesteld, vind je niet?

Ik bespeur in elk geval een JOIN en een punt 4 die lichtelijk overdreven is. Het is onzinnig om per gebruiker een aparte query uit te voeren, dan kan best in 1 klap. Gebruik wel een transaction om in geval van problemen alles ongedaan te kunnen maken.

Maar zonder datamodel kan niemand je helpen.
 
Klaasjan Boven

Klaasjan Boven

16/09/2007 21:10:00
Quote Anchor link
En waarschijnlijk heb je geen CRONJOB nodig. Voer het script gewoon uit bij de eerste gebruiker van de week.
 
Jurgen assaasas

Jurgen assaasas

16/09/2007 21:53:00
Quote Anchor link
Een cron is ook niet nodig, tenzij geld automatisch erbij of eraf gaat. Als er nl geen actie is kan er niets worden gewijzigd toch?

Je kunt ook als gebruiker X inlogt gebruiker X en gebruiker Y updaten. Een cron is dus niet nodig.
 
Martijn

Martijn

16/09/2007 21:59:00
Quote Anchor link
Of je doet het natuurlijk zo, je registreert de salarissen voor iedere gebruiker en voert ze pas uit als hij online komt.

Stel dat hij dus 2 weken niet inlogt, dan staan er voor hem dus 2 weken salaris "te wachten" die worden bijgeteld als hij inlogt.
 
Jelmer -

Jelmer -

16/09/2007 22:14:00
Quote Anchor link
Martijn schreef op 16.09.2007 21:59:
Of je doet het natuurlijk zo, je registreert de salarissen voor iedere gebruiker en voert ze pas uit als hij online komt.

Stel dat hij dus 2 weken niet inlogt, dan staan er voor hem dus 2 weken salaris "te wachten" die worden bijgeteld als hij inlogt.


Misschien is het juist wel de bedoeling dat de 'manager' een mailtje krijgt waneer deze failliet gaat, of dat anderen kunnen zien of hij failliet is.

In dat laatste geval is het denk ik efficiënter om het wel in een (nep)cronjob te doen, zodat je niet bij iedere query hoeft te controleren of de salarissen al up-to-date zijn.
 
Jens

Jens

16/09/2007 22:21:00
Quote Anchor link
Het kan ook met het feit dat gebruiker X inlogt en dat alle gebruikers dan geupdate worden. Maar het mag NIET dat wanneer gebruiker A inlogt na 10 weken inactiviteit, dat er dan 10 weken loon te wachten staat.

Ik probeer het data model zo goed mogelijk uit te leggen:

1. Selecteer alle gebruikers in de tabel gebruikers waar de actieve status gelijk is aan 1.
2. Selecteer alle spelers die voor de desbetreffende manager spelen uit de tabel spelers en tel hun salarissen op (veld salaris)
3. Sla de nieuw record op in financien met gebruiker,bedrag,betaald (0= niet betaald, 1 is wel betaald)

@ Frank, het was ook niet mijn bedoeling om alle gebruikers een voor een te updaten, was gewoon bij wijze van spreken.
 
Frank -

Frank -

16/09/2007 22:28:00
Quote Anchor link
Geef gewoon even een SQL-dump van de tabellen en de foreign key's, dat is 100x duidelijker dan de boel in tekst uitleggen.
 
Jens

Jens

16/09/2007 22:41:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
<?

--
--
Tabel structuur voor tabel `financereports`
--

CREATE TABLE `financien` (
  `id` int(255) NOT NULL auto_increment,
  `persoon` varchar(255) NOT NULL default '',
  `bedrag` int(255) NOT NULL default '0',
  `betaald` int(255) NOT NULL default '0',
  PRIMARY KEY  (`id`)
)
ENGINE=MyISAM DEFAULT CHARSET=latin1 AUTO_INCREMENT=1;

--
--
Tabel structuur voor tabel `spelers`
--

CREATE TABLE `spelers` (
  `id` int(255) NOT NULL auto_increment,
  `naam` varchar(255) NOT NULL default '',
  `leeftijd` int(255) NOT NULL default '0',
  `salaris` int(255) NOT NULL default '0',
  `eigenaar` varchar(255) NOT NULL default 'Geen',
  PRIMARY KEY  (`id`)
)
ENGINE=MyISAM DEFAULT CHARSET=latin1 AUTO_INCREMENT=1 ;

--
--
Tabel structuur voor tabel `[users]`
--

CREATE TABLE `gebruikers` (
  `id` int(11) NOT NULL auto_increment,
  `ip` varchar(128) NOT NULL default '',
  `regdat` datetime NOT NULL default '0000-00-00 00:00:00',
  `name` varchar(50) NOT NULL default '',
  PRIMARY KEY  (`id`)
)
ENGINE=MyISAM DEFAULT CHARSET=latin1 AUTO_INCREMENT=1 ;

?>
 
Frank -

Frank -

16/09/2007 22:58:00
Quote Anchor link
MyISAM... Er is dus geen enkel verband tussen de diverse tabellen af te dwingen en zodra er ergens iets fout gaat, is jouw data (-base) naar de klote.

Waarom gebruik je geen innoDB? Dat is de enige engine in MySQL waar iets zinnigs mee is te doen.

Een INT(255) bestaat niet en (geld-) bedragen kun je meestal beter opslaan in een DECIMAL().

Verder zul je eerst eens moeten gaan normaliseren, het verband tussen de diverse tabellen is niet (goed) vastgelegd. Zie de tutorials hoe je gaat normaliseren en hoe je de foreignkeys kunt gebruiken.

Met jouw huidige opzet ga ik je niet verder helpen, heb niet zo'n zin om je met lapmiddelen van de wal in de sloot te helpen.

Ps. NOT NULL default '0000-00-00 00:00:00' slaat nergens op (eigenschap van PMA, maar goed). Je geeft óf een NOT NULL óf een default waarde op. Nooit beide, daarmee help je de NOT NULL om zeep. 'het is verplicht om een waarde op te geven, maar mocht je dat vergeten, neem dan de default waarde.'. Dan is het blijkbaar niet verplicht om een waarde op te geven!
 
Jens

Jens

16/09/2007 23:02:00
Quote Anchor link
Dank je wel,
Ik ben ook maar een beginner en ik script maar voor het plezier en om te leren.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.