Financieële updates

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Java developer

Functie Je gaat aan de slag als Tester voor een aantal mooie projecten. Je komt terecht in een DevOps team waar jij aan de slag gaat om de kwaliteit te waarborgen omtrent de maatwerk software voor de klanten. Je draait je hand er niet voor om de adviserende rol te bekleden op het gebied van testautomatisering en het opzetten van testframeworks. Zoals aangegeven ga je daadwerkelijk in het eigen team aan de slag en is het daarnaast ook gebruikelijk bij de klanten op locatie te komen om te werken aan de opdrachten. Je krijgt zodoende echt een mooie kijk in

Bekijk vacature »

Software Programmeur PHP - JAVA

Functie Voor een opdrachtgever in omgeving Zoetermeer zijn wij op zoek naar een ontwikkelaar ter versterking van het huidige developers team. Heb jij altijd al willen werken voor een bedrijf, dat veilige netwerkverbindingen levert, door middel van veilige oplossingen, die door middel van de nieuwste technologieën ontwikkelt zijn? Stop dan nu met zoeken! Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen C / C++ / PHP. Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een projecten

Bekijk vacature »

Software Developer C# .NET

Functie omschrijving Zoek jij een nieuwe uitdaging binnen development waar je komt te werken binnen een flexibel, jong en ondernemend bedrijf? Wij zijn voor deze functie op zoek naar een C# .NET Developer die enthousiast wordt van het aansluiten en begeleiden van (complexe) nieuwe klanten. Verder begeleid je complexe projecten, ben jij iemand die altijd kansen ziet? Dan zoeken wij jou! Verder ga jij je bezighouden met: Het verbeteren van functionaliteiten binnen het dataplatform; Meedenken in oplossingsrichtingen; Werken aan de architectuur; Ontwikkelen van nieuwe technologieën. Bedrijfsprofiel Waar ga je werken? De organisatie waar je voor gaat werken heeft een onafhankelijk

Bekijk vacature »

Java Front-end Developer

Dit ga je doen Ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten in Java met tools als Springboot, MS SQL Server (T-SQL) en JavaScript; Het onderhouden van de (web-)applicaties binnen een complexe omgeving; Werken aan de migratie van een monolithisch systeem naar een architectuur gebaseerd op Kubernetes; Code reviews met collega's en actieve kennisuitdelingsessies voeren; Het uitvoeren van unit- en systeemtests Experimenteren met nieuwe tools en technieken. Hier ga je werken Binnen deze organisatie kom je te werken op de afdeling die gegevens verzamelt vanuit het hele land. Denk hierbij aan vertrouwelijke persoonsgegevens. Het team verwerkt al deze data met als doel het waarborgen

Bekijk vacature »

OutSystems Developer

Dit ga je doen Het van scratch af aan ontwikkelen van applicaties met OutSystems; Het aanhaken bij diverse projecten binnen de organisatie; Schakelen met de business; Meedenken over de mogelijkheden van het platform binnen de organisatie. Hier ga je werken Deze organisatie is een toonaangevende speler in de vastgoedbranche en telt momenteel ruim 500 medewerkers. Met meer dan 150 applicaties staat er een complex applicatielandschap, bestaande uit standaard- en maatwerkapplicaties. De maatwerkapplicaties worden ontwikkeld door een inhouse development team. Het doel voor de komende periode is het verder vernieuwen en optimaliseren van het huidige applicatielandschap. Zo staat de organisatie aan

Bekijk vacature »

PHP Developer

Dit ga je doen Je werkt nauw samen met het websitebureau aan de ontwikkeling en optimalisering van het internationale platform; Je ziet nieuwe webshops op en voert optimalisaties door; Je bouwt aan technische, functioneel en commercial resultaat; Je vindt het leuk om zelfstandig binnen een internationale organisatie te werken, maar krijgt ook energie om samen met collega's te werken. Hier ga je werken Voor een bedrijf in de regio Rotterdam zijn wij opzoek naar een PHP Developer. Je wordt onderdeel van het communicatieteam en gaat je bezighouden met het optimaliseren van de website van dit internationale bedrijf. Je schakelt veel

Bekijk vacature »

Lead Java Developer

Dit ga je doen Je taken bestaan onder andere uit: Het aansturen van een development team bestaande uit 8 collega's op technisch maar ook HR gebied; Het maken van strategische keuzes omtrent de (nieuw)bouw van deze applicatie; Het maken van technische ontwerpen; Hands-on mee ontwikkelen met het team (met o.a. Java, Spring, Angular, REST); Reviewen van code en feedback geven op collega developers. Hier ga je werken Als Lead Software Developer ben je verantwoordelijk voor één van de vier Agile Java ontwikkelteams die bouwen aan technologie die duizenden instanties wereldwijd verbindt. Dit Agile team, data Jira en Confluence gebruikt en

Bekijk vacature »

Mendix Developer

Functie Wat ga je doen als Mendix Developer? We leven in een wereld die snel ontwikkelt en veranderd, ook nemen bedrijfsbelangen toe en blijken risico’s moeilijker in te schatten, daarom wij op zoek naar Junior, Medior en Senior Developers die bedrijven kunnen helpen met hun screeningproces en zorgen dat deze efficiënt en 100 procent AVG compliant is. Het concept achter Mendix is duidelijk. De klant heeft een vraag/probleem. Dit kunnen we door middel van slimme software oplossen. In plaats van te werken met de nieuwste technieken en tools, wordt er gekozen voor het implementeren en maken van software dat op

Bekijk vacature »

Front-end developer gezocht

Functie Je komt in een team met ambitieuze developers die de passie voor Front-End met jou delen. Samen ga je aan de slag met leuke en leerzame opdrachten. Het team heeft een eigen budget en financiën en zij bepalen zelf hoe dat besteed en investeert wordt. Je gebruikt tools als JavaScript, Node.js, React, Angular, Typescript en Vue.js wanneer je werkt aan de opdrachten. Daarnaast zul je veel leren van je collega’s en gezamenlijk een leuke tijd doorbrengen tijdens activiteiten zoals wintersport, hackatons en conferentiebezoeken. Je krijgt niet alleen de mogelijkheid Front-End te ontwikkelen, maar ook vooral jezelf. Dit kan behaald

Bekijk vacature »

C#.NET-developer - JUNIOR

Functie omschrijving Voor een leuke opdrachtgever in omgeving Brielle zijn wij op zoek naar een junior developer. Werk jij graag met de volgende tools & technieken? C#, .NET, ASP.NET, MVC en SQL? Kijk dan snel of dit iets voor jou is! Als programmeur bij een productiebedrijf zal je voornamelijk nieuwe software schrijven maar ook bestaande software verbeteren. Verder werk je veel samen in back end projecten met leuke collega's. Bedrijfsprofiel Met een team van ruim 130 personen staan ze elke dag weer klaar om IT en Business te combineren door het ontwikkelen van producten op maat. Er zijn 3 teams,

Bekijk vacature »

Front-end developer Consultancy in teamverband wer

Functie Het team bestaat uit User Experience designers, Data Scientists en Software Engineers. Momenteel zijn ze op zoek naar een ervaren Front-end of Fullstack developer die samen met de consultants aan de slag gaat om de business requirements te vertalen naar technische oplossingen. Los van het finetunen van extenties, help je bij het configureren van bijvoorbeeld een mobiel bankieren app. Hierin ben je van A tot Z betrokken en zie je bijvoorbeeld ook toe op de uitvoering van testen. Je expertise wordt optimaal benut en je krijgt verschillende kansen om deze uit te breiden door met verschillende innovatieve technologieën aan

Bekijk vacature »

Frontend Developer - Leeuwarden

Als Frontend Developer bouw jij mee aan het onderwijs van de toekomst! In een scrum team werken met jonge en enthousiaste collega’s, moderne technieken, ruimte voor eigen ontwikkeling en op een proactieve wijze kunnen meewerken aan innovatie binnen het onderwijs. Magister is het state-of-the-art softwarepakket dat scholen in het voortgezet onderwijs op alle fronten ontzorgt. Van leerlingenadministratie tot het ondersteunen van individuele leerlijnen, van toegang tot digitaal lesmateriaal tot het plannen van het lesrooster. In de Magister app bedient Magister ruim 2,5 miljoen gebruikers waarvan, dagelijks meer dan 600.000 unieke. Hiermee is Magister de absolute marktleider in onderwijsland. Wat vragen

Bekijk vacature »

C# Ontwikkelaar

Functieomschrijving Voor een software ontwikkelaar in de omgeving van Vught zijn we op zoek naar een gemotiveerde C# ontwikkelaar. Deel jij hun passie voor development en dan vooral in C#.NET? Dan kan dit wel eens jouw droombaan zijn! Jouw werkzaamheden zullen er ongeveer als volgt uit gaan zien Door de wensen van de klant goed te begrijpen ga jij aan de slag dit om te zetten naar passende oplossingen en werk je deze uit tot een sterk eindproduct. Je gaat je bezighouden met de ontwikkeling van webapplicaties en websites, dit doe je door middel van ASP.NET, MVC Frameworks en C#.

Bekijk vacature »

In-house .NET software developer

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een uitdagende in-house development functie? Maak jij graag hét verschil m.b.t. interne automatisering? Haal jij energie uit het automatiseren van processen voor je eigen collega's? Dan hebben wij de perfecte vacature voor je! Voor een gezellig Brabants familiebedrijf, zijn wij op zoek naar een .NET software developer. Je gaat in deze zelfstandige functie werken aan de ontwikkeling van eigen applicaties & en het koppelen van deze applicaties aan de ingekocht software. Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Het management team signaleert behoeftes vanuit de business. Vervolgens worden deze behoeftes uitgewerkt en geprioriteerd.

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack Java developer

Dit ga je doen Start jij op 7 augustus bij de Experis Academy dan kickstart jij jouw IT-carrière! We leiden je op tot een gewilde Full Stack Java Developer met alle kennis en vaardigheden die nodig zijn om de arbeidsmarkt te betreden. Wat kun je verwachten, hoe zit een dag in het leven van een Trainee eruit? Periode 1 Als Full Stack Java Developer Trainee volg je vanuit huis een op maat gemaakte onlinetraining die in het Engels wordt gegeven. De tijd die je kwijt bent aan het volgen van de training kun je vergelijken met een fulltime werkweek. In

Bekijk vacature »
Jens

Jens

16/09/2007 18:16:00
Quote Anchor link
Goedenavond,

Bij een managerspel heb je altijd inkomsten en uitgaven.
Ik probeerd dmv een cronjob (het MOET met een cronjob, want als de gebruiker 2 weken niet inlogt, moet hij nog altijd zijn wekelijkste uitgaven betalen) elke gebruiker zijn spelers te selecteren uit de database en hun salarissen bij elkaar optellen. Dit totaal zet ik weer in een andere cronjob, de cronjob die iedere onbetaald item betaald en verwijdert. Deze laatste cronjob is al helemaal klaar en werkt perfect. Enkel met de eerste heb ik wat moeilijkheden, als ik het door de user zelf laat doen dan gaat het, maar dan zit ik met het probleem, dat de inactieve gebruikers niet zullen klikken, waardoor zij geen salaris moeten betalen!

Moeilijke uitleg, maar ik heb men best gedaan!
Kan iemand me hierbij helpen?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Jens
 
PHP hulp

PHP hulp

29/04/2024 03:52:08
 
Frank -

Frank -

16/09/2007 18:23:00
Quote Anchor link
Quote:
het MOET met een cronjob, want als de gebruiker 2 weken niet inlogt, moet hij nog altijd zijn wekelijkste uitgaven betalen
En leg mij eens uit waarom je dat niet kunt doen wanneer de gebruiker weer inlogt...

Een cronjob is voor zaken die absuluut op een vast moment, bv. 00:00 uur 's nachts moeten gebeuren. Het hele systeem moet bij wijze van spreken instorten mocht de job niet is uitgevoerd. Alarmbellen moeten afgaan! En dat is hier niet het geval, het zal je een rotzorg zijn, je kunt op ieder willekeurig moment de job uitvoeren, zolang de gegevens maar up-to-date zijn wanneer iemand inlogt. Iemand die niet speelt, hoeft ook niet te weten hoe de vlag er bijhangt. Dit is weer zo'n typisch voorbeeld waarbij je géén cronjobs nodig hebt.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Frank -
 
Jens

Jens

16/09/2007 20:30:00
Quote Anchor link
Een inactieve gebruiker kan dus ook nooit failliet gaan volgens jou redenering.. En dit mag niet, aangezien we zo van de inactieve gebruikers verlost geraken.
Dus ik doe het met een Cronjob. Hoe doe ik het?
 
Frank -

Frank -

16/09/2007 20:42:00
Quote Anchor link
Maak een script die de update-query uitvoert en stel een cron in die dit script aanroept. En klaar is Klara.
 
Jens

Jens

16/09/2007 20:53:00
Quote Anchor link
Jij antwoordt altijd op vragen die niet gesteld worden.
Ik weet wel hoe ik een cronjob moet aanroepen, ik weet enkel niet hoe ik de query bij alle gebruikers moet updaten..

1. Selecteer een 'manager'
2. Selecteer elke speler die voor deze manager speelt en tel hun salarissen op.
3. Sla het bedrag op in database voor de desbetreffende gebruiker
4. Begin met de volgende gebruiker
 
Frank -

Frank -

16/09/2007 21:00:00
Quote Anchor link
En hoe denk je dat wij moeten raden hoe jouw datamodel er uitziet? De vraag 'hoe doe ik het?' is nogal ruim opgesteld, vind je niet?

Ik bespeur in elk geval een JOIN en een punt 4 die lichtelijk overdreven is. Het is onzinnig om per gebruiker een aparte query uit te voeren, dan kan best in 1 klap. Gebruik wel een transaction om in geval van problemen alles ongedaan te kunnen maken.

Maar zonder datamodel kan niemand je helpen.
 
Klaasjan Boven

Klaasjan Boven

16/09/2007 21:10:00
Quote Anchor link
En waarschijnlijk heb je geen CRONJOB nodig. Voer het script gewoon uit bij de eerste gebruiker van de week.
 
Jurgen assaasas

Jurgen assaasas

16/09/2007 21:53:00
Quote Anchor link
Een cron is ook niet nodig, tenzij geld automatisch erbij of eraf gaat. Als er nl geen actie is kan er niets worden gewijzigd toch?

Je kunt ook als gebruiker X inlogt gebruiker X en gebruiker Y updaten. Een cron is dus niet nodig.
 
Martijn

Martijn

16/09/2007 21:59:00
Quote Anchor link
Of je doet het natuurlijk zo, je registreert de salarissen voor iedere gebruiker en voert ze pas uit als hij online komt.

Stel dat hij dus 2 weken niet inlogt, dan staan er voor hem dus 2 weken salaris "te wachten" die worden bijgeteld als hij inlogt.
 
Jelmer -

Jelmer -

16/09/2007 22:14:00
Quote Anchor link
Martijn schreef op 16.09.2007 21:59:
Of je doet het natuurlijk zo, je registreert de salarissen voor iedere gebruiker en voert ze pas uit als hij online komt.

Stel dat hij dus 2 weken niet inlogt, dan staan er voor hem dus 2 weken salaris "te wachten" die worden bijgeteld als hij inlogt.


Misschien is het juist wel de bedoeling dat de 'manager' een mailtje krijgt waneer deze failliet gaat, of dat anderen kunnen zien of hij failliet is.

In dat laatste geval is het denk ik efficiënter om het wel in een (nep)cronjob te doen, zodat je niet bij iedere query hoeft te controleren of de salarissen al up-to-date zijn.
 
Jens

Jens

16/09/2007 22:21:00
Quote Anchor link
Het kan ook met het feit dat gebruiker X inlogt en dat alle gebruikers dan geupdate worden. Maar het mag NIET dat wanneer gebruiker A inlogt na 10 weken inactiviteit, dat er dan 10 weken loon te wachten staat.

Ik probeer het data model zo goed mogelijk uit te leggen:

1. Selecteer alle gebruikers in de tabel gebruikers waar de actieve status gelijk is aan 1.
2. Selecteer alle spelers die voor de desbetreffende manager spelen uit de tabel spelers en tel hun salarissen op (veld salaris)
3. Sla de nieuw record op in financien met gebruiker,bedrag,betaald (0= niet betaald, 1 is wel betaald)

@ Frank, het was ook niet mijn bedoeling om alle gebruikers een voor een te updaten, was gewoon bij wijze van spreken.
 
Frank -

Frank -

16/09/2007 22:28:00
Quote Anchor link
Geef gewoon even een SQL-dump van de tabellen en de foreign key's, dat is 100x duidelijker dan de boel in tekst uitleggen.
 
Jens

Jens

16/09/2007 22:41:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
<?

--
--
Tabel structuur voor tabel `financereports`
--

CREATE TABLE `financien` (
  `id` int(255) NOT NULL auto_increment,
  `persoon` varchar(255) NOT NULL default '',
  `bedrag` int(255) NOT NULL default '0',
  `betaald` int(255) NOT NULL default '0',
  PRIMARY KEY  (`id`)
)
ENGINE=MyISAM DEFAULT CHARSET=latin1 AUTO_INCREMENT=1;

--
--
Tabel structuur voor tabel `spelers`
--

CREATE TABLE `spelers` (
  `id` int(255) NOT NULL auto_increment,
  `naam` varchar(255) NOT NULL default '',
  `leeftijd` int(255) NOT NULL default '0',
  `salaris` int(255) NOT NULL default '0',
  `eigenaar` varchar(255) NOT NULL default 'Geen',
  PRIMARY KEY  (`id`)
)
ENGINE=MyISAM DEFAULT CHARSET=latin1 AUTO_INCREMENT=1 ;

--
--
Tabel structuur voor tabel `[users]`
--

CREATE TABLE `gebruikers` (
  `id` int(11) NOT NULL auto_increment,
  `ip` varchar(128) NOT NULL default '',
  `regdat` datetime NOT NULL default '0000-00-00 00:00:00',
  `name` varchar(50) NOT NULL default '',
  PRIMARY KEY  (`id`)
)
ENGINE=MyISAM DEFAULT CHARSET=latin1 AUTO_INCREMENT=1 ;

?>
 
Frank -

Frank -

16/09/2007 22:58:00
Quote Anchor link
MyISAM... Er is dus geen enkel verband tussen de diverse tabellen af te dwingen en zodra er ergens iets fout gaat, is jouw data (-base) naar de klote.

Waarom gebruik je geen innoDB? Dat is de enige engine in MySQL waar iets zinnigs mee is te doen.

Een INT(255) bestaat niet en (geld-) bedragen kun je meestal beter opslaan in een DECIMAL().

Verder zul je eerst eens moeten gaan normaliseren, het verband tussen de diverse tabellen is niet (goed) vastgelegd. Zie de tutorials hoe je gaat normaliseren en hoe je de foreignkeys kunt gebruiken.

Met jouw huidige opzet ga ik je niet verder helpen, heb niet zo'n zin om je met lapmiddelen van de wal in de sloot te helpen.

Ps. NOT NULL default '0000-00-00 00:00:00' slaat nergens op (eigenschap van PMA, maar goed). Je geeft óf een NOT NULL óf een default waarde op. Nooit beide, daarmee help je de NOT NULL om zeep. 'het is verplicht om een waarde op te geven, maar mocht je dat vergeten, neem dan de default waarde.'. Dan is het blijkbaar niet verplicht om een waarde op te geven!
 
Jens

Jens

16/09/2007 23:02:00
Quote Anchor link
Dank je wel,
Ik ben ook maar een beginner en ik script maar voor het plezier en om te leren.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.