Foreign keys omzetten

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

PHP developer

Functie omschrijving Voor een klein bedrijf in de buurt van Nieuwegein zijn wij per direct op zoek naar een talentvolle PHP developer. Er wordt veel ruimte geboden voor eigen initiateven, waardoor je een mooie stempel kan drukken op jouw eigen werkzaamheden (zowel operationeel als strategisch). Het bedrijf heeft middels externe programmeurs een multimedia platform ontwikkeld, maar willen geleidelijk de ontwikkeling naar binnen halen. Om die reden zoeken zij een communicatieve interne PHP developer die graag meebouwt aan het succesvolle product. Je gaat de volgende werkzaamheden verrichten: Platform beheren en programmeren (PHP, MySQL, JQuery, Javascript, XML & HTML); Communicatie en aansturing

Bekijk vacature »

Front-end developer E-Commere

Functie E-commerce is een ‘’snelle’’ wereld. Om hierin continu voorop te blijven omarmen ze in een vroeg stadium nieuwe technieken. Een webshop is nooit af en kan altijd beter, sneller en efficiënter. Tegelijkertijd hebben ze vanaf hun oprichting altijd vastgehouden aan kwaliteit boven snelheid, en dit loont. Als front-end developer heb je een adviserende rol en sta je aan het eindpunt van alles wat met designs te maken heeft. Je overlegt met klanten en collega’s, en zet je in om ideeen om te zetten tot unieke concepten. Je bent het aanspreekpunt voor de klant en bewaakt tevens de planning. Eisen

Bekijk vacature »

Mendix Ontwikkelaar - Vernieuwen van het applicati

Bedrijfsomschrijving De ontwikkelingen in de transportsector gaan razendsnel. Bij ons kun je een belangrijke rol spelen in deze sector. We streven ernaar om onze klanten te ontzorgen op het gebied van continuïteit en veiligheid met innovatieve producten en diensten. We willen dat onze klanten de veiligste vervoerders van Europa worden. Ons team werkt hard om deze ambitieuze doelstellingen te bereiken en we bieden een motiverende werkomgeving aan. We zijn op zoek naar zelfstarters met een focus op resultaat en beslissingsbevoegdheid. Functieomschrijving Als Mendix ontwikkelaar bij deze organisatie heb je een gevarieerde baan. Het applicatielandschap wordt vernieuwd en de “schade en

Bekijk vacature »

C#.NET Developer

Functieomschrijving Voor een software ontwikkelaar in de omgeving van Vught zijn we op zoek naar een gemotiveerde C# ontwikkelaar. Deel jij hun passie voor development en dan vooral in C#.NET? Dan kan dit wel eens jouw droombaan zijn! Jouw werkzaamheden zullen er ongeveer als volgt uit gaan zien Door de wensen van de klant goed te begrijpen ga jij aan de slag dit om te zetten naar passende oplossingen en werk je deze uit tot een sterk eindproduct. Je gaat je bezighouden met de ontwikkeling van webapplicaties en websites, dit doe je door middel van ASP.NET, MVC Frameworks en C#.

Bekijk vacature »

No-Code Betty Blocks ontwikkelaar

Bedrijfsomschrijving Wil jij de bedrijfsprocessen van klanten revolutionair digitaliseren en optimaliseren zonder beperkt te worden door programmeertalen? Kom werken bij een snelgroeiende en professionele organisatie met een gezonde dosis humor en veel vrijheid om jezelf te ontwikkelen. Als No-Code Betty Blocks ontwikkelaar werk je vanuit ons kantoor in het hart van Nederland, je thuiswerkplek of op locatie bij de klant. We faciliteren de juiste trainingen en ondersteuning zodat je een echte Betty Blocks expert wordt. Naast het werk zijn er bij ons bijzondere events, zoals een jaarlijkse zeildag, een zomerse barbecue en een knus kerstdiner om de grillige maanden door

Bekijk vacature »

C++ Ontwikkelaar

Functieomschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en werk je graag en goed in C++ en C#? Dan zijn we op zoek naar jou! Dit bedrijf is dé specialist op het gebied van automatiseringssoftware voor een specifieke branche en ze zijn per direct op zoek naar versterking in hun development team. Wat jij gaat doen binnen jouw rol als C++ ontwikkelaar; Je vertaalt de wensen van gebruikers naar een functioneel ontwerp. Je houdt je bezig met het ontwerpen, programmeren en testen van product aanpassingen. Je gaat nieuwe product releases implementeren in de projectteams. Je gaat de effecten van nieuwe

Bekijk vacature »

C#.NET developer

Functieomschrijving Wij zijn op zoek naar een gepassioneerde Full Stack C#.NET Software Developer. Als Software Developer ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Je werkt samen met andere ontwikkelaars en engineers om de sensoren in machines uit te lezen en deze data om te zetten in management informatie voor jullie klanten. Taken en verantwoordelijkheden: Testen en valideren van de ontwikkelde software. Ontwikkelen en onderhouden van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Je gaat aan de slag met diverse technologieën en frameworks. Denk hierbij aan C#, JS frameworks, HTML, CSS, TypeScript,

Bekijk vacature »

Database Developer

Functieomschrijving Heb jij ongeveer 3 jaar ervaring als Database Developer met MS SQL of een vergelijkbare database? Wil jij werken voor een ambitieuze werkgever in regio Tilburg waar jij volledig de mogelijkheid krijgt jezelf te ontwikkelen? Lees dan snel verder! Hoe ziet jouw takenpakket eruit? Je gaat projecten gedurende het hele proces begeleiden. Je sluit aan bij afspraken met klanten om hun processen helder te krijgen. Vervolgens voer jij het project uit en zorgt dat dit zo goed mogelijk verloopt; Je werkt aan nieuwe softwareoplossingen die de logistieke processen verbeteren of vernieuwen; Je houdt je bezig met het ontwikkelen van

Bekijk vacature »

Senior Node.js developer Digital Agency

Functie Door de groei van de organisatie zijn ze op zoek naar een Tech Lead. Als tech lead ben jij verantwoordelijk Als Back end Node.js developer kom je terecht in een van de 8 multidisciplinaire teams in het projectenhuis. Afhankelijk van jouw interesses, wensen en capaciteiten word je bij projecten en onderwerpen naar keuze betrokken. Als ervaren ontwikkelaar zul jij vaak leiding nemen in de projecten en in het team een aanvoerder zijn van technische discussies. Uiteindelijk wil jij natuurlijk de klantwensen zo goed mogelijk vertalen naar robuuste code. De projecten kunnen varieren van langlopende- tot kleinschalige trajecten. Voorheen werkte

Bekijk vacature »

Gezocht: .Net ontwikkelaars met een maatschappelij

Bedrijfsomschrijving Zoek jij als medior .Net ontwikkelaar een inspirerende werkplek bij een bedrijf met maatschappelijk verantwoordelijkheidsgevoel? Dan is deze vacature je op het lijf geschreven. De organisatie bestaat ruim 20 jaar en ze ontwikkelen in house applicaties waarmee de zorgsector enorm mee gebaat is. Jouw applicaties worden gebruikt door duizenden gebruikers waardoor je echt een waardevolle bijdrage kan leveren aan de maatschappij. Het bedrijf is zeer innovatief en vindt een goede werk/privé balans belangrijk. Je krijgt alle mogelijkheden om jezelf verder te ontwikkelen, je werktijden in te delen en daarnaast is het ook mogelijk om deels thuis te werken. Het

Bekijk vacature »

Low Code Developer

Functie omschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en ben jij HBO afgestudeerd in de richting van IT? Heb jij verstand van datamodellering, NO CODE Platformen en kun jij het aan om projecten te leiden? Voor een leuke opdrachtgever in omgeving Capelle aan den IJssel zijn wij op zoek naar een No Code developer die zich bezig gaat houden met het optimaliseren van bedrijfsprocessen bij klanten in heel het land! Wat ga je hier zoal doen? Je gaat geen code kloppen maar bedenken hoe applicaties eruit moet komen te zien. Je gaat werken met een non code platform, je

Bekijk vacature »

Back-end programmeur

Functieomschrijving Heb jij recent jouw HBO ICT diploma in ontvangst mogen nemen? Of ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Voor een erkende werkgever in regio Waalwijk zijn wij op zoek naar een back-end developer. Kennis of ervaring met C# & SQL is een must! Je houdt je bezig met het ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten; Je bent verantwoordelijk voor de beheer en ontwikkeling van de software; Je draagt bij aan de implementatie van aanpassingen, verbeteringen en aanvullingen in de C# based applicaties; Je test de software en ontwikkelt deze door; Je brengt de aanpassingssuggesties van klanten in kaart, om ze

Bekijk vacature »

VB.NET developer

Functie Het development team waar jij in terecht komt bestaat uit twee ervaren software developers. De directeur/eigenaar is tevens één van deze developers. Jij werkt direct samen met jouw werkgever en kan dan ook veel kennis en ervaring bij dit bedrijf op doen. Als team zijn jullie verantwoordelijk voor de kantoorapplicatie die deze organisatie aanbied in een niche markt. Het team is op dit moment actief bezig met een migratie waarbij het eindstation eindigt in een C# .NET omgeving. Echter is een deel van de software al geschreven in C# .NET. Hierbij is gebruik gemaakt van C# .NET, CSS, HTML,

Bekijk vacature »

Front end developer

Functie Binnen de functie van Front-end developer werk je mee aan uitdagende klantprojecten. In teamverband werk je aan de voorkant van onze state-of-the-art portaal oplossingen en apps. Dit alles gebeurt in een multidisciplinaire omgeving waarbij je de ruimte hebt om te sparren, je ideeën scherp te stellen, en waar je met de benodigde kennis en ervaring om je heen altijd terecht kunt bij je collega’s voor vragen en ondersteuning. Meestal werk je vanuit ons kantoor maar we bieden ook alle faciliteiten om thuis te kunnen werken. Voor sommige projecten ga je mee naar de klant, wellicht zelfs in het buitenland!

Bekijk vacature »

C# developer

Functie Als ervaren Software Engineer wordt jij verantwoordelijk voor het bedenken en ontwikkelen van technische (maatwerk) oplossingen voor onze klanten en dit samen met de klant af te stemmen. Jij wordt o.a. verantwoordelijk voor de doorontwikkeling het software pakket welke voor ons enorm belangrijk is. Dit pakket zorgt er namelijk voor dat wij complete productielijnen kunnen aansturen en monitoren. Daarnaast heb jij actief contact met onze hoofdvestiging om het software achter een van onze systemen te verbeteren en te herschrijven. Momenteel zijn onze C# applicaties geschreven met o.a. Winforms. Echter hebben wij de actieve ambitie om dit te gaan herschrijven

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Lars van Beek

Lars van Beek

14/03/2012 11:44:48
Quote Anchor link
hallo,

we moeten voor school een project maken waar we een site maken voor een pizzaria,
in mijn database staat een tabel met de pizza's met pizzanummer, ingredientnummer, naam vd pizza en de prijs.
De ingredientnummers komen uit een andere tabel, waar die nummers staat met de naam van het ingredient.

Nu loop ik vast op het stuk waar ik het menu maak, waar de informatie uit de pizza-tabel komt, waar hij dat als ingredienten al die nummers weergeeft.

Is er een manier om deze nummers om te zetten naar de namen uit de ingredienten tabel?

Alvast bedankt :)
 
PHP hulp

PHP hulp

09/05/2024 12:02:31
 
Erwin H

Erwin H

14/03/2012 12:16:31
Quote Anchor link
Duidelijk geval van een join.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
SELECT a.pizza_name, b.ingredient_name
FROM pizzas a
LEFT JOIN ingredients b ON a.ingredient_id = b.ingredient_id
WHERE a.pizza_id = 1


Uiteraard zijn de tabel/kolom namen compleet verzonnen, maar ik hoop dat je de structuur begrijpt
 
Lars van Beek

Lars van Beek

14/03/2012 12:23:48
Quote Anchor link
hmhm, ik snap de structuur, enige probleem is dat er meerdere ingredientnummers in staan (een pizza bestaat natuurlijk niet uit 1 ingredient)

*dus de fk is bijv 2,5,24*
Gewijzigd op 14/03/2012 12:28:47 door Lars van Beek
 
Erwin H

Erwin H

14/03/2012 12:42:13
Quote Anchor link
Je hebt toch niet alle ingredienten in een kolom staan hoop ik....
 
Kris Peeters

Kris Peeters

14/03/2012 12:44:55
Quote Anchor link
1 ingrediënt kan voorkomen in meerdere soorten pizza's
1 pizza kan meerdere ingrediënten bevattten

en in beide gevallen weet je niet hoeveel links er kunnen zijn.

Je hebt dus een koppeltabel nodig.

Noem die bv. pizza_samenstelling (voel je vrij om dat anders te noemen)

In pizza_samenstelling heb je de velden id, pizzanummer, ingredientnummer

Om 1 pizza calzone samen te stellen, doe je iets als dit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
SELECT pizza.naam as pizza, ingredient.naam as ingredient
FROM pizza_samenstelling
INNER JOIN pizza ON pizza_samenstelling.pizzanummer = pizza.id
INNER JOIN ingredient ON pizza_samenstelling.ingredientnummer = ingredient.id
WHERE pizza.naam = "calzone"


Dat geeft dus een aantal records; 1 per ingrediënt
 
Lars van Beek

Lars van Beek

14/03/2012 14:38:00
Quote Anchor link
okee, kben nu 2 uur lang bezig geweest met die code, zonder succes.
Iemand anders had mij dit gestuurd:
$sql = "SELECT * FROM Ingredienten";
$result = $db->query($sql);
$row = $result->fetch();
$ingredient[$row['ingredientnr']] = htmlentities($row['naam']);

Wat ook nog niet werkt, maar misschien weten jullie of hier een fout in zit, of dat het überhaupt niet werkt?
 
Erwin H

Erwin H

14/03/2012 14:41:08
Quote Anchor link
Dat laatste moet je in elk geval niet doen.... Dan gooi je het hele idee van een relationele database weg. De methode van Kris is de manier waarop je het het beste kan doen.
Als dat niet lukt, laat eens zien dan wat je hebt. Toon de tabel structuur en het SQL statement dat je probeert.
 
Lars van Beek

Lars van Beek

14/03/2012 14:55:42
Quote Anchor link
Er is ook een probleem dat er nog een sql statement bijzit, die ook gebruikt wordt, dat is: SELECT * FROM Pizza ORDER BY pizzanr

De tabel Pizza: Afbeelding
De tabel Ingredienten: Afbeelding
(een deel van) De tabel pizza_samenstelling: Afbeelding

Ik heb meerdere sql queries geprobeerd, meest recente was:

SELECT Pizza.*, Ingredienten.ingredient
FROM pizza_samenstelling, Pizza
ORDER BY Pizza.pizzanr
INNER JOIN Pizza.naam ON pizza_samenstelling.pizzanr = Pizza.pizzanr
INNER JOIN Ingredienten.ingredient ON pizza_samenstelling.ingredientnr
 
Maichel van Roessel

Maichel van Roessel

14/03/2012 15:06:53
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
SELECT pizza.prijs, pizza.naam, ingredienten.ingredient
FROM pizza_samenstelling
INNER JOIN pizza ON pizza_samenstelling.pizzanr = Pizza.pizzanr
INNER JOIN Ingredienten ON pizza_samenstelling.ingredientnr = Ingredienten.ingredientnr;


ik denk dat dit meer in de buurt komt
Gewijzigd op 14/03/2012 15:08:07 door Maichel van Roessel
 
Lars van Beek

Lars van Beek

14/03/2012 15:28:51
Quote Anchor link
Dit is trouwens de code die gebruikt wordt om het om het scherm te laten komen: (met de laatst gekregen sql query, die helaas ook niet werkt)

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
<?php
$sql
= 'SELECT Pizza.prijs, Pizza.naam, Ingredienten.ingredient, Pizza.pizzanr
        FROM pizza_samenstelling
        INNER JOIN pizza ON pizza_samenstelling.pizzanr = Pizza.pizzanr
        INNER JOIN Ingredienten ON pizza_samenstelling.ingredientnr = Ingredienten.ingredientnr;'
;
$result = $db->query($sql);
$output[] = '<ul>';
while ($row = $result->fetch()) {
    $output[] = '<li>"'.$row['naam'].'" met '.$row['ingredient'].': &euro;'.$row['prijs'].'<br /><a href="cart.php?action=add&id='.$row['pizzanr'].'">Toevoegen aan winkelwagen</a></li>';
}

$output[] = '</ul>';
echo join('',$output);
?>
 
Erwin H

Erwin H

14/03/2012 15:36:26
Quote Anchor link
En waarom werkt die niet? Wat krijg je en wat had je verwacht te krijgen? Met het SQL statement is volgens mij weinig mis, alleen denk ik dat je het te "simpel" ziet.
 
Lars van Beek

Lars van Beek

14/03/2012 15:39:41
Quote Anchor link
Ik heb echt geen idee waarom het niet werkt, wat er zou moeten komen zijn alle ingredienten op een rijtje, wat er komt is helemaal niks, hij gaat gewoon verder met de prijs. (het heeft wel gewerkt toen ik nog alle nummers in 1 kolom had, dus het zou moeten kunnen werken)
 
Erwin H

Erwin H

14/03/2012 15:42:37
Quote Anchor link
Zet eens in plaats van de output regel de volgende regel (dus binnen die while loop):

print_r($row);

Hiermee print je de hele $row in een keer zodat je kan zien welke waardes erin staan (met de keys). Plaats de output hier eens. Dan kunnen we zien wat je krijgt en wat niet.
 
Lars van Beek

Lars van Beek

14/03/2012 15:57:56
Quote Anchor link
sorry, of ik begrijp je niet goed, of er verandert helemaal niks....
 
Erwin H

Erwin H

14/03/2012 16:10:12
Quote Anchor link
Dan even helemaal:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
$sql
= 'SELECT Pizza.prijs, Pizza.naam, Ingredienten.ingredient, Pizza.pizzanr
        FROM pizza_samenstelling
        INNER JOIN pizza ON pizza_samenstelling.pizzanr = Pizza.pizzanr
        INNER JOIN Ingredienten ON pizza_samenstelling.ingredientnr = Ingredienten.ingredientnr;'
;
$result = $db->query($sql);
while ($row = $result->fetch()) {
    print_r($row)
}

?>

Als je dit even runt kan je zien wat er uit je database wordt gehaald en dus waar het mis gaat.
Gewijzigd op 14/03/2012 16:10:36 door Erwin H
 
Lars van Beek

Lars van Beek

14/03/2012 16:23:30
Quote Anchor link
ah, dan begreep ik je toch wel goed, en verandert er helemaal niks, dit is het resultaat:
Afbeelding
 
Erwin H

Erwin H

14/03/2012 16:36:27
Quote Anchor link
Dat kan niet kloppen, want je ziet wel de namen van de pizza's. Je doet dus iets niet goed met die print_r. Gebruik eens precies de code zoals ik die hierboven heb gepost.
 
Lars van Beek

Lars van Beek

14/03/2012 16:54:56
Quote Anchor link
letterlijk gecopy paste, verandert niks :S....

Toevoeging op 14/03/2012 17:03:13:

ooh fuck, kzie nu een fout van al een tijdje, 1 moment, nieuwe results komen eraan

Toevoeging op 14/03/2012 17:06:26:

Parse error: syntax error, unexpected '}' in /home/larsvhw1/domains/pizzario.be/public_html/menu2.php on line 125

unexpected einde vd while, nu snap ik hem echt niet meer....
 
Erwin H

Erwin H

14/03/2012 17:15:30
Quote Anchor link
Dat laatste is mijn fout, moet een ; achter de print_r($row) (regel 8 in bovestaande code)
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

14/03/2012 17:18:31
Quote Anchor link
er ontbreekt een ; achter de pront_r($row)
 
Lars van Beek

Lars van Beek

14/03/2012 17:20:40
Quote Anchor link
okeeee, de ingredienten worden dus wel gevonden in ieder geval :)
Afbeelding
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.