Foreign keys omzetten

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Applicatie Ontwikkelaar

Bedrijfsomschrijving DUO verzorgt als uitvoeringsorganisatie, zijnde onderdeel van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap de uitvoering van complexe wet- en regelgeving en heeft een uitgebreid dienstenpakket. DUO financiert en informeert onderwijsdeelnemers en onderwijsinstellingen. Voor verdere informatie zie www.duo.nl Functieomschrijving Wie zoeken we? Jij bent een enthousiaste, flexibele OPS’er die het leuk vindt om het bestaande examenlandschap te vernieuwen. Je bent leergierig en hebt interesse in cloud- en containertechnieken zoals OpenShift, Docker en Helm. Je gaat een uitdaging niet uit de weg en wil je nieuw opgedane kennis graag delen met de collega’s binnen en buiten het team. Doordat de

Bekijk vacature »

Medior/senior front end developer React Sportsoftw

Functie Voor deze functie ben ik op zoek naar een enthousiaste front end developer die communicatief vaardig is. Jij wordt onderdeel van een enthousiast jong team dat werkt aan grote websites. Binnen jouw rol ben jij diegene die de vertaling maakt van design naar functionele code en zorg jij voor goede experience op meerdere platformen. Dit doe je natuurlijk door gebruik te maken van onze stack; Javascript, HTML, CSS en React. Daarnaast wordt er gebruik gemaakt van Webcomponents en verschillende authenticatie tools. Doordat er hier gestreefd wordt naar de beste gebruikerservaringen, wordt het product constant doorontwikkeld. Hierdoor blijven ze voor

Bekijk vacature »

Medior/Senior Software Developers gezocht in de Ra

Functie Op dit moment staan er posities open voor de volgende functies: Front-end, Back-End & Fullstack software developer. Als Front-End software developer werk je met JavaScript en de bijbehorende technologieën zoals TypeScript, Angular, React, Vue en Svelte. Als Back-End software developer ben je bezig in NodeJS en doe je dit met behulp van AWS, NoSQL, REST en GraphQL. Je krijgt leuke en uitdagende opdrachten met een gemiddelde duur van anderhalf jaar. Hier werk je in een team met andere IT’ers aan het ontwikkelen en verbeteren van software. Je wordt begeleid door een accountmanager die fungeert als jouw aanspreekpunt. Het team

Bekijk vacature »

Fullstack JavaScript Developer Webapplicaties

Bedrijfsomschrijving Voor deze organisatie ben ik op zoek naar een getalenteerde Fullstack JavaScript Developer. Ze is een snelgroeiend software development agency dat zich richt op het ontwikkelen van moderne webapplicaties en complexe systemen voor haar klanten. Ze is gevestigd onder de rook van Utrecht en heeft als doel om tot de top van de Nederlandse agencies te behoren. Deze organisatie maakt softwareoplossingen voor verschillende soorten bedrijven. Innovatie staat hoog in het vaandel en je zult dus met nieuwe technieken aan de slag gaan. Ze hebben klanten in vele branches zitten, zoals retail, finance, gezondheid en onderwijs. De diverse klanten zorgen

Bekijk vacature »

Developer

Functie omschrijving Gaat jouw hart sneller kloppen van software developen in C#.NET? Voor een softwarebedrijf in regio Den Bosch zijn wij op zoek naar een C# programmeur. Lees snel verder! Wat ga je doen? Je gaat werken met C# en ASP.NET MVC Framework om onder meer webapplicaties, webshops en websites te ontwikkelen. Je optimaliseert de bestaande software en helpt mee aan het automatiseren van bedrijfsprocessen. Je gaat samen met je collega's de juiste oplossing op basis van de wensen van de klanten uitwerken tot een mooi product. Bedrijfsprofiel Het ontwikkelen van softwareoplossingen en kantoorautomatiseringen is waar dit bedrijf voor staat.

Bekijk vacature »

Cobol Developer

Dit ga je doen Als Cobol Ontwikkelaar zal je gaan meebouwen aan een onderdeel van het backend systeem waarbij je het functionele ontwerp vertaald naar een technische oplossing die geïntegreerd kan worden in de huidige omgeving. Je zorgt ervoor dat de bedrijfsprocessen op een efficiënte manier worden uitgevoerd en werkt proactief aan het verbeteren hiervan. Samen met jouw collega’s reviewen jullie elkaars code en test je je eigen code. Je werkt nauw samen met andere ontwikkelaars, testers en functioneel ontwerpers. Taken pakket: Beheren en doorontwikkelen van de bestaande omgeving; Vertalen van een functionele vragen naar een technische oplossing; Doorvoeren van

Bekijk vacature »

Laravel developer

Zie jij mogelijkheden om onze tooling technisch te verbeteren en uit te bouwen? Over Jobmatix Jobmatix is een innovatieve en internationale speler op het gebied van jobmarketing. Onze jobmarketing automation tool helpt organisaties bij het aantrekken van nieuw talent door vacatures digitaal, geautomatiseerd en op een efficiënte manier te adverteren en onder de aandacht te brengen bij de doelgroep op 25+ jobboards. Volledig performance-based, waarbij organisaties betalen op basis van cost per click of cost per applicant. Maandelijks wordt onze jobmarketing automation tool al gebruikt door vele directe werkgevers, intermediairs en mediabureaus, waaronder Picnic, Rijkswaterstaat, AdverOnline, Schiphol, DPA, Teleperformance en

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Junior .NET Software Developer

Dit ga je doen Software development met behulp van C# .NET en / of PHP, je mag zelf kiezen waar jij je in wil specialiseren Meedenken over het nieuwe pakket, waar moet het aan voldoen? Unit-, integratie- en diverse andere tests schrijven en uitvoeren Nauw samenwerken met je IT collega's zoals Testers, Developers, DevOps Specialisten en Architecten Jezelf ontwikkelen met behulp van trainingen en cursussen Hier ga je werken Onze klant, een grote speler in de medische sector, is op zoek naar een enthousiaste junior (of meer ervaren) Software Developer die klaar is voor een nieuwe stap in zijn of

Bekijk vacature »

Junior Software Developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Junior Software Developer!? Sta jij aan het begin van jouw loopbaan of heb jij misschien al enige ervaring? Vind jij het daarnaast belangrijk om jezelf constant te kunnen ontwikkelen en uitdagen? Lees dan snel verder! Voor een vooraanstaand softwarehuis in Nieuwegein ben ik op zoek naar een Junior Software Developer. De eigenaar van het bedrijf is ervan bewust dat je als junior nog een hoop kan leren, waardoor je de eerste maanden veel begeleiding en diverse trainingen krijgt. Daarna ga je samen met je collega's aan zowel kleine als grote projecten werken.

Bekijk vacature »

Senior Front end developer Digital Agency

Functie Jij als Front end developer komt te werken in een van de 8 multidisciplinaire teams binnen de organisatie. Deze teams werken op basis van Scrum agile in 2 wekelijkse sprints. De grootte van de teams varieert van 9-14 collega’s en bestaan altijd uit één of meerdere project managers en een project manager. Samen met je team werk je aan verschillende projecten voor uiteenlopende klanten zoals grote multinationals tot het kleine mkb. De stack waarmee gewerkt wordt is voornamelijk Javascript, ES6, Es.next, HTML, CSS, React.js en Node.js. Wat deze organisatie onderscheid is dat ze echt langdurige partnerships aangaan met hun

Bekijk vacature »

Full Stack Developer

Dit ga je doen Ontwikkelen van Product Informatie Management (PIM) systemen; Werken aan zowel grotere als kleine projecten voor toonaangevende klanten binnen o.a. de retail; Verantwoordelijk voor de front-end werkzaamheden; Naast de front-end werk je ook aan de backend. Hier ga je werken Als Full Stack Developer komt je te werken binnen een vooruitstrevende organisatie die Product Informatie Management (PIM) systemen levert aan hun klanten. Hun klanten zijn toonaangevende bedrijven binnen o.a. de retail. De organisatie zit gevestigd in regio Zwolle en bestaat uit zo'n 35 medewerkers, waarvan 30 IT. Je komt te werken binnen één van de zelfsturende development

Bekijk vacature »

Software Developer

Functie omschrijving Psst hé jij daar! Op zoek naar een nieuwe uitdaging als developer? Wacht niet langer en reageer direct. In deze functie ga je bij een familiebedrijf werken als developer. Je gaat maatwerk software ontwikkelen met de Microsoft stack. Je gebruikt technieken als C#, ASP.NET en MVC. Je werkt in een leuk team van andere developers. Je krijgt veel vrijheid in je werk en kan flexibel werken. Dagje thuiswerken? Geen probleem! Daarnaast is er veel ruimte om écht mee te denken met het bedrijf en met de klanten. Bedrijfsprofiel Deze organisatie is gevestigd in de regio van Boxtel. Vanaf

Bekijk vacature »

API Developer Red Hat Fuse

Dit ga je doen Als API Developer zal je verantwoordelijk zijn voor het: het maken van API's en het correct laten draaien van de API's op het platform. Hierdoor kom je in aanraking met Red Hat Fuse, Springt Boot, 3Scale, Red Hat SSO, Openshift en Azure DevOps; zorgen voor de kwaliteit van de ontwikkeling, integratie en prestaties van de API's; zorgen voor een stabiel integratieplatform. Hier ga je werken Deze organisatie is een toonaangevende speler in de vastgoedbranche en telt momenteel ruim 500 medewerkers. Met meer dan 150 applicaties staat er een complex applicatielandschap dat hoofdzakelijk op OpenShift, Azure en

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Lars van Beek

Lars van Beek

14/03/2012 11:44:48
Quote Anchor link
hallo,

we moeten voor school een project maken waar we een site maken voor een pizzaria,
in mijn database staat een tabel met de pizza's met pizzanummer, ingredientnummer, naam vd pizza en de prijs.
De ingredientnummers komen uit een andere tabel, waar die nummers staat met de naam van het ingredient.

Nu loop ik vast op het stuk waar ik het menu maak, waar de informatie uit de pizza-tabel komt, waar hij dat als ingredienten al die nummers weergeeft.

Is er een manier om deze nummers om te zetten naar de namen uit de ingredienten tabel?

Alvast bedankt :)
 
PHP hulp

PHP hulp

09/05/2024 08:21:53
 
Erwin H

Erwin H

14/03/2012 12:16:31
Quote Anchor link
Duidelijk geval van een join.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
SELECT a.pizza_name, b.ingredient_name
FROM pizzas a
LEFT JOIN ingredients b ON a.ingredient_id = b.ingredient_id
WHERE a.pizza_id = 1


Uiteraard zijn de tabel/kolom namen compleet verzonnen, maar ik hoop dat je de structuur begrijpt
 
Lars van Beek

Lars van Beek

14/03/2012 12:23:48
Quote Anchor link
hmhm, ik snap de structuur, enige probleem is dat er meerdere ingredientnummers in staan (een pizza bestaat natuurlijk niet uit 1 ingredient)

*dus de fk is bijv 2,5,24*
Gewijzigd op 14/03/2012 12:28:47 door Lars van Beek
 
Erwin H

Erwin H

14/03/2012 12:42:13
Quote Anchor link
Je hebt toch niet alle ingredienten in een kolom staan hoop ik....
 
Kris Peeters

Kris Peeters

14/03/2012 12:44:55
Quote Anchor link
1 ingrediënt kan voorkomen in meerdere soorten pizza's
1 pizza kan meerdere ingrediënten bevattten

en in beide gevallen weet je niet hoeveel links er kunnen zijn.

Je hebt dus een koppeltabel nodig.

Noem die bv. pizza_samenstelling (voel je vrij om dat anders te noemen)

In pizza_samenstelling heb je de velden id, pizzanummer, ingredientnummer

Om 1 pizza calzone samen te stellen, doe je iets als dit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
SELECT pizza.naam as pizza, ingredient.naam as ingredient
FROM pizza_samenstelling
INNER JOIN pizza ON pizza_samenstelling.pizzanummer = pizza.id
INNER JOIN ingredient ON pizza_samenstelling.ingredientnummer = ingredient.id
WHERE pizza.naam = "calzone"


Dat geeft dus een aantal records; 1 per ingrediënt
 
Lars van Beek

Lars van Beek

14/03/2012 14:38:00
Quote Anchor link
okee, kben nu 2 uur lang bezig geweest met die code, zonder succes.
Iemand anders had mij dit gestuurd:
$sql = "SELECT * FROM Ingredienten";
$result = $db->query($sql);
$row = $result->fetch();
$ingredient[$row['ingredientnr']] = htmlentities($row['naam']);

Wat ook nog niet werkt, maar misschien weten jullie of hier een fout in zit, of dat het überhaupt niet werkt?
 
Erwin H

Erwin H

14/03/2012 14:41:08
Quote Anchor link
Dat laatste moet je in elk geval niet doen.... Dan gooi je het hele idee van een relationele database weg. De methode van Kris is de manier waarop je het het beste kan doen.
Als dat niet lukt, laat eens zien dan wat je hebt. Toon de tabel structuur en het SQL statement dat je probeert.
 
Lars van Beek

Lars van Beek

14/03/2012 14:55:42
Quote Anchor link
Er is ook een probleem dat er nog een sql statement bijzit, die ook gebruikt wordt, dat is: SELECT * FROM Pizza ORDER BY pizzanr

De tabel Pizza: Afbeelding
De tabel Ingredienten: Afbeelding
(een deel van) De tabel pizza_samenstelling: Afbeelding

Ik heb meerdere sql queries geprobeerd, meest recente was:

SELECT Pizza.*, Ingredienten.ingredient
FROM pizza_samenstelling, Pizza
ORDER BY Pizza.pizzanr
INNER JOIN Pizza.naam ON pizza_samenstelling.pizzanr = Pizza.pizzanr
INNER JOIN Ingredienten.ingredient ON pizza_samenstelling.ingredientnr
 
Maichel van Roessel

Maichel van Roessel

14/03/2012 15:06:53
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
SELECT pizza.prijs, pizza.naam, ingredienten.ingredient
FROM pizza_samenstelling
INNER JOIN pizza ON pizza_samenstelling.pizzanr = Pizza.pizzanr
INNER JOIN Ingredienten ON pizza_samenstelling.ingredientnr = Ingredienten.ingredientnr;


ik denk dat dit meer in de buurt komt
Gewijzigd op 14/03/2012 15:08:07 door Maichel van Roessel
 
Lars van Beek

Lars van Beek

14/03/2012 15:28:51
Quote Anchor link
Dit is trouwens de code die gebruikt wordt om het om het scherm te laten komen: (met de laatst gekregen sql query, die helaas ook niet werkt)

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
<?php
$sql
= 'SELECT Pizza.prijs, Pizza.naam, Ingredienten.ingredient, Pizza.pizzanr
        FROM pizza_samenstelling
        INNER JOIN pizza ON pizza_samenstelling.pizzanr = Pizza.pizzanr
        INNER JOIN Ingredienten ON pizza_samenstelling.ingredientnr = Ingredienten.ingredientnr;'
;
$result = $db->query($sql);
$output[] = '<ul>';
while ($row = $result->fetch()) {
    $output[] = '<li>"'.$row['naam'].'" met '.$row['ingredient'].': &euro;'.$row['prijs'].'<br /><a href="cart.php?action=add&id='.$row['pizzanr'].'">Toevoegen aan winkelwagen</a></li>';
}

$output[] = '</ul>';
echo join('',$output);
?>
 
Erwin H

Erwin H

14/03/2012 15:36:26
Quote Anchor link
En waarom werkt die niet? Wat krijg je en wat had je verwacht te krijgen? Met het SQL statement is volgens mij weinig mis, alleen denk ik dat je het te "simpel" ziet.
 
Lars van Beek

Lars van Beek

14/03/2012 15:39:41
Quote Anchor link
Ik heb echt geen idee waarom het niet werkt, wat er zou moeten komen zijn alle ingredienten op een rijtje, wat er komt is helemaal niks, hij gaat gewoon verder met de prijs. (het heeft wel gewerkt toen ik nog alle nummers in 1 kolom had, dus het zou moeten kunnen werken)
 
Erwin H

Erwin H

14/03/2012 15:42:37
Quote Anchor link
Zet eens in plaats van de output regel de volgende regel (dus binnen die while loop):

print_r($row);

Hiermee print je de hele $row in een keer zodat je kan zien welke waardes erin staan (met de keys). Plaats de output hier eens. Dan kunnen we zien wat je krijgt en wat niet.
 
Lars van Beek

Lars van Beek

14/03/2012 15:57:56
Quote Anchor link
sorry, of ik begrijp je niet goed, of er verandert helemaal niks....
 
Erwin H

Erwin H

14/03/2012 16:10:12
Quote Anchor link
Dan even helemaal:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
$sql
= 'SELECT Pizza.prijs, Pizza.naam, Ingredienten.ingredient, Pizza.pizzanr
        FROM pizza_samenstelling
        INNER JOIN pizza ON pizza_samenstelling.pizzanr = Pizza.pizzanr
        INNER JOIN Ingredienten ON pizza_samenstelling.ingredientnr = Ingredienten.ingredientnr;'
;
$result = $db->query($sql);
while ($row = $result->fetch()) {
    print_r($row)
}

?>

Als je dit even runt kan je zien wat er uit je database wordt gehaald en dus waar het mis gaat.
Gewijzigd op 14/03/2012 16:10:36 door Erwin H
 
Lars van Beek

Lars van Beek

14/03/2012 16:23:30
Quote Anchor link
ah, dan begreep ik je toch wel goed, en verandert er helemaal niks, dit is het resultaat:
Afbeelding
 
Erwin H

Erwin H

14/03/2012 16:36:27
Quote Anchor link
Dat kan niet kloppen, want je ziet wel de namen van de pizza's. Je doet dus iets niet goed met die print_r. Gebruik eens precies de code zoals ik die hierboven heb gepost.
 
Lars van Beek

Lars van Beek

14/03/2012 16:54:56
Quote Anchor link
letterlijk gecopy paste, verandert niks :S....

Toevoeging op 14/03/2012 17:03:13:

ooh fuck, kzie nu een fout van al een tijdje, 1 moment, nieuwe results komen eraan

Toevoeging op 14/03/2012 17:06:26:

Parse error: syntax error, unexpected '}' in /home/larsvhw1/domains/pizzario.be/public_html/menu2.php on line 125

unexpected einde vd while, nu snap ik hem echt niet meer....
 
Erwin H

Erwin H

14/03/2012 17:15:30
Quote Anchor link
Dat laatste is mijn fout, moet een ; achter de print_r($row) (regel 8 in bovestaande code)
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

14/03/2012 17:18:31
Quote Anchor link
er ontbreekt een ; achter de pront_r($row)
 
Lars van Beek

Lars van Beek

14/03/2012 17:20:40
Quote Anchor link
okeeee, de ingredienten worden dus wel gevonden in ieder geval :)
Afbeelding
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.