Foreign keys omzetten

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Software Developer C# .NET

Functie omschrijving Software Developer C# .NET gezocht voor een dynamische organisatie! Ben jij net afgestudeerd of toe aan een volgende stap in je maatschappelijke carrière? Lees dan snel verder! Wij zijn op zoek naar een Software Developer die klaar is voor een nieuwe uitdaging en die een organisatie in de regio Houten wil versterken. Je werkt in deze functie aan verschillende projecten en gaat vaak op bezoek bij klanten. In deze functie kun je een grote mate van uitdaging, diversiteit en verantwoordelijkheid verwachten. Bedrijfsprofiel Waar kom je te werken? Je komt te werken bij een organisatie dat gespecialiseerd is in

Bekijk vacature »

Front end developer

Functie Binnen de functie van Front-end developer werk je mee aan uitdagende klantprojecten. In teamverband werk je aan de voorkant van onze state-of-the-art portaal oplossingen en apps. Dit alles gebeurt in een multidisciplinaire omgeving waarbij je de ruimte hebt om te sparren, je ideeën scherp te stellen, en waar je met de benodigde kennis en ervaring om je heen altijd terecht kunt bij je collega’s voor vragen en ondersteuning. Meestal werk je vanuit ons kantoor maar we bieden ook alle faciliteiten om thuis te kunnen werken. Voor sommige projecten ga je mee naar de klant, wellicht zelfs in het buitenland!

Bekijk vacature »

Database Developer

Functie omschrijving Voor een logistieke dienstverlener in omgeving Zuid Beijerland zijn wij op zoek naar versterking. Weet jij als geen ander systemen aan elkaar te koppelen en heb jij goede kennis van SQL en UML, lees dan snel verder! Jouw taken zien er als volgt uit: Je bent in deze rol voornamelijk verantwoordelijk voor het bouwen, implementeren en beheren van koppelingen tussen de bestaande systemen (zowel business 2 business als application 2 application). Daarnaast inventariseer je de wensen van in- en externe klanten, die je vervolgens samen met je collega's, vertaalt naar technische specificaties, die jullie zelf ontwikkelen en implementeren.

Bekijk vacature »

Web Application Developer

Dit ga je doen Samen met het team werk je aan de visualisatie functionaliteiten en hoe dit gebruikt kan worden in een operationele setting; Het ontwerpen, ontwikkelen, onderhouden en leveren van support betreft het Warehouse Management Systeem en de bijbehorende web visualisaties; Je gebruikt hierbijde tools WebGL en ASP.net; Het meewerken in implementatieprojecten; Het leveren van Go-Live Support; Sparren met jouw Amerikaanse collega's. Hier ga je werken Voor een internationale organisatie in de transport zijn wij momenteel op zoek naar een Web Application Developer. Ze zijn wereldwijd de grootste speler en lopen voorop met het automatiseren van alle processen van

Bekijk vacature »

Anaplan Developer

Dit ga je doen What are you going to do: Picking up Stories: Design planning had, how are we going to build it in Anaplan; Talking to the end user to build a forecasting model; Having contact with the data team about which data is needed; Being able to convert an Excel sheet into a 3, 4 or 5 dimensional modeling environment; Giving knowledge sessions about Anaplan; Solving incidents; Making instructional videos on how teams should read forecasts; Writing blogs about forecasting. Hier ga je werken We are looking for an Anaplan Builder to deliver end-to-end solutions within a big

Bekijk vacature »

Top Low-Code Developer Gezocht!

Bedrijfsomschrijving Unieke Kansen, Uitstekende Arbeidsvoorwaarden & Inspirerend Team Wij zijn een toonaangevende, internationale organisatie die de toekomst van technologie vormgeeft door het creëren van innovatieve en baanbrekende oplossingen. Ons succes is gebaseerd op een hecht en gepassioneerd team van professionals die altijd streven naar het overtreffen van verwachtingen. Als jij deel wilt uitmaken van een dynamische, vooruitstrevende en inspirerende werkomgeving, dan is dit de perfecte kans voor jou! Functieomschrijving Als Low-Code Developer ben je een cruciaal onderdeel van ons team. Je werkt samen met collega's uit verschillende disciplines om geavanceerde applicaties te ontwikkelen en te optimaliseren met behulp van Low-code

Bekijk vacature »

Cobol Developer

Dit ga je doen Als Cobol Ontwikkelaar zal je gaan meebouwen aan een onderdeel van het backend systeem waarbij je het functionele ontwerp vertaald naar een technische oplossing die geïntegreerd kan worden in de huidige omgeving. Je zorgt ervoor dat de bedrijfsprocessen op een efficiënte manier worden uitgevoerd en werkt proactief aan het verbeteren hiervan. Samen met jouw collega’s reviewen jullie elkaars code en test je je eigen code. Je werkt nauw samen met andere ontwikkelaars, testers en functioneel ontwerpers. Taken pakket: Beheren en doorontwikkelen van de bestaande omgeving; Vertalen van een functionele vragen naar een technische oplossing; Doorvoeren van

Bekijk vacature »

Front-end Developer - Juniorfunctie

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een uitdagende baan als front-end developer, in een informele werksfeer, waar jij echt het verschil kan maken? Wil jij graag werken voor een bedrijf dat sportiviteit en een open communicatie, hoog in het vaandel heeft staan? Dan hebben wij de perfecte vacature voor je! Voor een klein bedrijf in Rijen dat gespecialiseerd is in het omzetten van digitale woningtekeningen naar managementinformatie, zijn wij per direct op zoek naar een allround front-end developer. Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Ja gaat nauw samenwerken met de back-end developer. De database structuur is volledig gebouwd

Bekijk vacature »

Junior/medior Back end developer PHP, Laravel

Functie Jij als ontwikkelaar komt te werken in een team bestaande uit 4 back end programmeurs, 2 vormgevers/ Front end developers en een online marketeer. Qua persoonlijkheden is het team erg gevarieerd van sportfanaten tot gameliefhebbers en Golfers. Een ding heeft iedereen hier gemeen; Passie voor goede code. In jouw rol zul je voor veel van je tijd je bezig houden met het ontwikkelen van maatwerk features en applicaties. Daarnaast hebben wij op aanvraag ook wel eens een website of onderhoudsklusje, die opgepakt moet worden en hier ben jij ook niet vies van. Jij als full stack developer zult dus

Bekijk vacature »

PHP ontwikkelaar

Functie Jij komt te werken in een development team van 9 man. Het grootste deel doet back end development en daarnaast is er 1 teamlead en 1 tester in het team. Dit Agile team is van groots belang voor de organisatie omdat zij voornamelijk alle eigen systemen in-house ontwikkelen. Naast het door ontwikkelen van het bestaande platform en de software die daarbij komt kijken, zul jij je ook bezighouden met het realiseren en opzetten van nieuwe projecten binnen het bedrijf. Je staat nauw met de klant in contact om zo hun wensen zo goed mogelijk te kunnen realiseren. Daarnaast ontwikkel

Bekijk vacature »

Front-end developer (medior/senior)

Functie Het team bestaat uit een architect, fullstack developers, app developers, de product owner en projectmanager. Eenieder draagt vanuit zijn discipline bij aan een complete oplossing voor de klant. Uiteraard zul je hierin nauw samenwerken met je collega’s. Jij wordt verantwoordelijk voor de front-end implementatie en fungeert als lead op dit gebied binnen het team. Je kunt helder formuleren, ideeën uitdragen en overbrengen aan je collega’s. Qua technische stack is het vooral van belang dat je ervaren bent met Angular, HTML5, CSS en TypeScript. Verder is ervaring in NgRx, Bootstrap, BEM en Cypress een pré, evenals affiniteit met UX/UI Design!

Bekijk vacature »

Software Developer .NET

Functie omschrijving .NET developer gezocht! Wij zoek op zoek naar een .NET Developer die zich niet uit het veld laat slaan voor een software bedrijf in de regio Veenendaal. Je gaat in deze functie aan de slag met het door ontwikkelen van bestaande producten en het ontwikkelen van nieuwe producten. Dit bedrijf ontwikkeld SaaS applicaties die zowel intern als extern gebruikt worden. Verder bestaat je functie uit: Het ontwikkelen en bouwen van webapplicatie, mobiele applicaties en websites vallen onder jouw verantwoordelijkheden; Werken met onder andere .NET, C#, HTML/CSS, Javascript en MSSQL/Oracle Databases; Hierin werk je samen met andere developers en

Bekijk vacature »

Back-end PHP Developer

Dit ga je doen Her- en uitbouwen van het inhouse softwareplatform dmv PHP; Onderhouden van bovengenoemd platform in PHP; Sparren met het team; Meedenken over nieuwe functionaliteiten, security etc; Jouw input leveren aan het proces door op de hoogte te blijven van nieuwe ontwikkelingen etc. Hier ga je werken Onze klant, gevestigd in de omgeving van Alkmaar, levert wereldwijd oplossingen op het gebied van IT. Dag in dag uit werken zij met veel passie aan hun product waarmee ze streven naar verbeteringen binnen zorg. Voor onze klant zijn we op zoek naar een medior PHP Developer. Je komt te werken

Bekijk vacature »

Gezocht: Ervaren VB6 developer met C# ambitie!

Bedrijfsomschrijving Dit bedrijf is een vooraanstaande softwareleverancier die gespecialiseerd is in het ontwikkelen van software pakketten voor autoschade herstel bedrijven. De software wordt gebruikt door meer dan de helft van alle autoschade herstel bedrijven in Nederland. Het team van professionals is op zoek naar getalenteerde collega developers die hun vaardigheden willen inzetten om het bedrijf te laten groeien. Functieomschrijving Voor dit bedrijf zoek ik een ervaren VB6 / VB.NET developer met interesse om op termijn verder te gaan in C#. In deze functie ben je verantwoordelijk voor het onderhouden van de bestaande softwarepakketten. Een deel van de code is nog

Bekijk vacature »

Senior Airport Developer ( System engineer)

De functie Nice to know (you) De nieuwe A-pier wordt de duurzaamste van Schiphol. Als deze af is ligt er 4000 vierkante meter zonnepanelen op het dak. En de toiletten? Die spoelen door met regenwater. we gaan ervoor: het creëren van de meest duurzame en hoogwaardige luchthavens ter wereld. een toekomstbestendig en duurzaam Schiphol. Daar werken we elke dag hard aan in team Development & Sustainability. Jij bent regisseur, expert én aanjager van de ontwikkeling van Schiphol. Connecting your world Hoe maak je de ambities en doelstellingen van Schiphol concreet in een project? De waarde voor Schiphol naar eisen die

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Lars van Beek

Lars van Beek

14/03/2012 11:44:48
Quote Anchor link
hallo,

we moeten voor school een project maken waar we een site maken voor een pizzaria,
in mijn database staat een tabel met de pizza's met pizzanummer, ingredientnummer, naam vd pizza en de prijs.
De ingredientnummers komen uit een andere tabel, waar die nummers staat met de naam van het ingredient.

Nu loop ik vast op het stuk waar ik het menu maak, waar de informatie uit de pizza-tabel komt, waar hij dat als ingredienten al die nummers weergeeft.

Is er een manier om deze nummers om te zetten naar de namen uit de ingredienten tabel?

Alvast bedankt :)
 
PHP hulp

PHP hulp

27/04/2024 15:20:14
 
Erwin H

Erwin H

14/03/2012 12:16:31
Quote Anchor link
Duidelijk geval van een join.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
SELECT a.pizza_name, b.ingredient_name
FROM pizzas a
LEFT JOIN ingredients b ON a.ingredient_id = b.ingredient_id
WHERE a.pizza_id = 1


Uiteraard zijn de tabel/kolom namen compleet verzonnen, maar ik hoop dat je de structuur begrijpt
 
Lars van Beek

Lars van Beek

14/03/2012 12:23:48
Quote Anchor link
hmhm, ik snap de structuur, enige probleem is dat er meerdere ingredientnummers in staan (een pizza bestaat natuurlijk niet uit 1 ingredient)

*dus de fk is bijv 2,5,24*
Gewijzigd op 14/03/2012 12:28:47 door Lars van Beek
 
Erwin H

Erwin H

14/03/2012 12:42:13
Quote Anchor link
Je hebt toch niet alle ingredienten in een kolom staan hoop ik....
 
Kris Peeters

Kris Peeters

14/03/2012 12:44:55
Quote Anchor link
1 ingrediënt kan voorkomen in meerdere soorten pizza's
1 pizza kan meerdere ingrediënten bevattten

en in beide gevallen weet je niet hoeveel links er kunnen zijn.

Je hebt dus een koppeltabel nodig.

Noem die bv. pizza_samenstelling (voel je vrij om dat anders te noemen)

In pizza_samenstelling heb je de velden id, pizzanummer, ingredientnummer

Om 1 pizza calzone samen te stellen, doe je iets als dit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
SELECT pizza.naam as pizza, ingredient.naam as ingredient
FROM pizza_samenstelling
INNER JOIN pizza ON pizza_samenstelling.pizzanummer = pizza.id
INNER JOIN ingredient ON pizza_samenstelling.ingredientnummer = ingredient.id
WHERE pizza.naam = "calzone"


Dat geeft dus een aantal records; 1 per ingrediënt
 
Lars van Beek

Lars van Beek

14/03/2012 14:38:00
Quote Anchor link
okee, kben nu 2 uur lang bezig geweest met die code, zonder succes.
Iemand anders had mij dit gestuurd:
$sql = "SELECT * FROM Ingredienten";
$result = $db->query($sql);
$row = $result->fetch();
$ingredient[$row['ingredientnr']] = htmlentities($row['naam']);

Wat ook nog niet werkt, maar misschien weten jullie of hier een fout in zit, of dat het überhaupt niet werkt?
 
Erwin H

Erwin H

14/03/2012 14:41:08
Quote Anchor link
Dat laatste moet je in elk geval niet doen.... Dan gooi je het hele idee van een relationele database weg. De methode van Kris is de manier waarop je het het beste kan doen.
Als dat niet lukt, laat eens zien dan wat je hebt. Toon de tabel structuur en het SQL statement dat je probeert.
 
Lars van Beek

Lars van Beek

14/03/2012 14:55:42
Quote Anchor link
Er is ook een probleem dat er nog een sql statement bijzit, die ook gebruikt wordt, dat is: SELECT * FROM Pizza ORDER BY pizzanr

De tabel Pizza: Afbeelding
De tabel Ingredienten: Afbeelding
(een deel van) De tabel pizza_samenstelling: Afbeelding

Ik heb meerdere sql queries geprobeerd, meest recente was:

SELECT Pizza.*, Ingredienten.ingredient
FROM pizza_samenstelling, Pizza
ORDER BY Pizza.pizzanr
INNER JOIN Pizza.naam ON pizza_samenstelling.pizzanr = Pizza.pizzanr
INNER JOIN Ingredienten.ingredient ON pizza_samenstelling.ingredientnr
 
Maichel van Roessel

Maichel van Roessel

14/03/2012 15:06:53
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
SELECT pizza.prijs, pizza.naam, ingredienten.ingredient
FROM pizza_samenstelling
INNER JOIN pizza ON pizza_samenstelling.pizzanr = Pizza.pizzanr
INNER JOIN Ingredienten ON pizza_samenstelling.ingredientnr = Ingredienten.ingredientnr;


ik denk dat dit meer in de buurt komt
Gewijzigd op 14/03/2012 15:08:07 door Maichel van Roessel
 
Lars van Beek

Lars van Beek

14/03/2012 15:28:51
Quote Anchor link
Dit is trouwens de code die gebruikt wordt om het om het scherm te laten komen: (met de laatst gekregen sql query, die helaas ook niet werkt)

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
<?php
$sql
= 'SELECT Pizza.prijs, Pizza.naam, Ingredienten.ingredient, Pizza.pizzanr
        FROM pizza_samenstelling
        INNER JOIN pizza ON pizza_samenstelling.pizzanr = Pizza.pizzanr
        INNER JOIN Ingredienten ON pizza_samenstelling.ingredientnr = Ingredienten.ingredientnr;'
;
$result = $db->query($sql);
$output[] = '<ul>';
while ($row = $result->fetch()) {
    $output[] = '<li>"'.$row['naam'].'" met '.$row['ingredient'].': &euro;'.$row['prijs'].'<br /><a href="cart.php?action=add&id='.$row['pizzanr'].'">Toevoegen aan winkelwagen</a></li>';
}

$output[] = '</ul>';
echo join('',$output);
?>
 
Erwin H

Erwin H

14/03/2012 15:36:26
Quote Anchor link
En waarom werkt die niet? Wat krijg je en wat had je verwacht te krijgen? Met het SQL statement is volgens mij weinig mis, alleen denk ik dat je het te "simpel" ziet.
 
Lars van Beek

Lars van Beek

14/03/2012 15:39:41
Quote Anchor link
Ik heb echt geen idee waarom het niet werkt, wat er zou moeten komen zijn alle ingredienten op een rijtje, wat er komt is helemaal niks, hij gaat gewoon verder met de prijs. (het heeft wel gewerkt toen ik nog alle nummers in 1 kolom had, dus het zou moeten kunnen werken)
 
Erwin H

Erwin H

14/03/2012 15:42:37
Quote Anchor link
Zet eens in plaats van de output regel de volgende regel (dus binnen die while loop):

print_r($row);

Hiermee print je de hele $row in een keer zodat je kan zien welke waardes erin staan (met de keys). Plaats de output hier eens. Dan kunnen we zien wat je krijgt en wat niet.
 
Lars van Beek

Lars van Beek

14/03/2012 15:57:56
Quote Anchor link
sorry, of ik begrijp je niet goed, of er verandert helemaal niks....
 
Erwin H

Erwin H

14/03/2012 16:10:12
Quote Anchor link
Dan even helemaal:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
$sql
= 'SELECT Pizza.prijs, Pizza.naam, Ingredienten.ingredient, Pizza.pizzanr
        FROM pizza_samenstelling
        INNER JOIN pizza ON pizza_samenstelling.pizzanr = Pizza.pizzanr
        INNER JOIN Ingredienten ON pizza_samenstelling.ingredientnr = Ingredienten.ingredientnr;'
;
$result = $db->query($sql);
while ($row = $result->fetch()) {
    print_r($row)
}

?>

Als je dit even runt kan je zien wat er uit je database wordt gehaald en dus waar het mis gaat.
Gewijzigd op 14/03/2012 16:10:36 door Erwin H
 
Lars van Beek

Lars van Beek

14/03/2012 16:23:30
Quote Anchor link
ah, dan begreep ik je toch wel goed, en verandert er helemaal niks, dit is het resultaat:
Afbeelding
 
Erwin H

Erwin H

14/03/2012 16:36:27
Quote Anchor link
Dat kan niet kloppen, want je ziet wel de namen van de pizza's. Je doet dus iets niet goed met die print_r. Gebruik eens precies de code zoals ik die hierboven heb gepost.
 
Lars van Beek

Lars van Beek

14/03/2012 16:54:56
Quote Anchor link
letterlijk gecopy paste, verandert niks :S....

Toevoeging op 14/03/2012 17:03:13:

ooh fuck, kzie nu een fout van al een tijdje, 1 moment, nieuwe results komen eraan

Toevoeging op 14/03/2012 17:06:26:

Parse error: syntax error, unexpected '}' in /home/larsvhw1/domains/pizzario.be/public_html/menu2.php on line 125

unexpected einde vd while, nu snap ik hem echt niet meer....
 
Erwin H

Erwin H

14/03/2012 17:15:30
Quote Anchor link
Dat laatste is mijn fout, moet een ; achter de print_r($row) (regel 8 in bovestaande code)
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

14/03/2012 17:18:31
Quote Anchor link
er ontbreekt een ; achter de pront_r($row)
 
Lars van Beek

Lars van Beek

14/03/2012 17:20:40
Quote Anchor link
okeeee, de ingredienten worden dus wel gevonden in ieder geval :)
Afbeelding
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.