Foreign keys omzetten

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Java Developer

Dit ga je doen Het ontwikkelen van nieuwe software; Het ombouwen van de bestaande software; Zowel back- als front-end software ontwikkelen; Het testen; Het implementeren van de volledig geteste software; Het verzorgen van nazorg en het oplossen van bugs; Het opstellen en bijhouden van procesdocumentatie; Je draagt bij aan het agile/scrum processen van het team. Hier ga je werken Ongetwijfeld heb je een of meerdere producten van deze organisatie in huis. Het proces erachter, daar ben je ongetwijfeld minder bekend mee. Deze opdracht geeft je de kans meer over dit proces te weten te komen en een mooie bijdrage te

Bekijk vacature »

Lead developer

Functie Als lead developer wordt jij verantwoordelijk voor een van onze development teams. Samen met de Software Architect bewaak jij de kwaliteit en uitvoering van onze complexe vraagstukken. Daarnaast ben jij verantwoordelijk voor het inschatten, designen en ontwikkelen van middelgrote tot grote veranderingen in de software. Ook coördineer jij het proces rondom complexe technische vraagstukken. Verder bestaat jouw takenpakket uit het volgende: – Het aansturen van jouw development team; – Het begeleiden van Junior Software Engineers; – Het maken van technische analyses m.b.t. nieuwe aanvragen en het tijdsbestek inschatten voor de uitvoering hiervan; – Het uitvoeren van de ontwikkeling van

Bekijk vacature »

Software Programmeur PHP

Functie Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging als PHP developer en zoek je een leuke platte organisatie? Lees dan snel verder! Voor een opdrachtgever in omgeving Capelle aan den IJssel dat zich gespecialiseerd heeft in het realiseren van veilige netwerkverbindingen zijn wij op zoek naar een leuke software developer ter versterking van het huidige team. Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen PHP, JAVA en Node.js. Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een C# .NET Developer voor een bedrijf in de omgeving van Utrecht! Wil jij werken voor een internationaal bedrijf waar je legio mogelijkheden krijgt als Software Ontwikkelaar? Grijp nu je kans! Je kunt een uitdagende rol gaan vervullen als C#.NET Developer binnen een internationaal bedrijf dat gevestigd is in omgeving van Utrecht. Je zult gaan samenwerken met collega's die over de hele wereld verspreid zitten. Dit bedrijf is zeer vooruitstrevend en werkt met de nieuwste technieken. Als C#.NET Developer ga jij je bezig houden met het volgende: Je blijft op de hoogte van

Bekijk vacature »

Medior Front-end Developer

Bij Getnoticed doen wij wat we leuk vinden, websites bouwen en online marketing. Voor veel van onze klanten doen we dan ook allebei. Wel zo fijn om campagnes te draaien voor conversiegerichte websites die in eigen beheer zijn. In onze vestiging in Nederweert zit onze development afdeling en worden de websites gebouwd. Op dit moment zijn we op zoek naar jou: dé Medior Front-end Developer die net als wij, het hoofd boven het maaiveld durft uit te steken! In het kort Even een paar punten die omschrijven wat deze toffe baan inhoudt: Het uitwerken van designs tot functionele layouts Je

Bekijk vacature »

Front end developer

Functie Het team bestaat uit User Experience designers, Data Scientists en Software Engineers met passie voor hun vak. De consultants en ontwikkelaars werken volgens de Design Thinking methode waarbij de eerste stappen van ontwerp en ontwikkeling zullen samenkomen in een proof of concept. Nadat is vastgesteld dat de oplossing voldoet aan de belangrijkste behoeftes worden producten of services gevalideerd door middel van korte iteraties. Hiermee zorgen ze ervoor dat het werk voldoet aan de technische vereisten en gebruikersbehoefte. Door het inzetten van de nieuwste technologieën die toekomstbestendig zijn weten ze klanten omver te blazen. Ook geven en organiseren ze veel

Bekijk vacature »

Ontwikkelaar MS Dynamics 365 Projecten

Samengevat: Deze werkgever is de kwaliteitsdienst in de tuinbouwsector. Ben jij een ervaren ontwikkelaar? Heb jij ervaring met Ms Dynamics 365 BC? Vaste baan: Ontwikkelaar Ms Dynamics 365 BC ICT MBO 3.500 - 5.000 Ontwikkelaar Ms Dynamics 365 BC Ons bedrijf bewaakt en bevordert de kwaliteit van producten, processen en ketens in de tuinbouw. Wij kenmerken zich door openheid, ruimte voor initiatief, collegialiteit en zelfontplooiing. Deze werkgever is een veelzijdige organisatie. Je werkt voor de eigen IT organisatie. Zij werken met moderne technologie en staan open voor innovatie. Functie: Voor de vacature als Ontwikkelaar Ms Dynamics 365 BC Roelofarendsveen MBO

Bekijk vacature »

PHP developer (Laravel, Docker, Gitlab-CI)

Functie Het IT-team bestaat momenteel uit 4 ontwikkelaars. Ieder onderdeel van de software draait op aparte servers en het bestaat dus echt uit verschillende componenten intern ontwikkeld en je werkt aan alle facetten. Van uitbreiding van de core tot maatwerk voor de klant. Ook liggen er verschillende uitdagingen op servervlak en databases. Je zult de eerste periode veel samenwerken met de lead developer om vervolgens echt je gang te gaan binnen de software. Een groot deel van de systemen is gebouwd met behulp van het Laravel framework en PHP (minimaal 7.2), Docker voor lokaab gebruik en Gitlab-CI voor het deployen

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als .NET ontwikkelaar ga jij aan de slag bij een van onze klanten actief in de High Tech Industrie. Onze klanten zijn voornamelijk gelokaliseerd in de omgeving van Eindhoven. Wij zijn erg selectief als het gaat om de projecten die wij accepteren en richten ons dan ook alleen op innovatieve en complexe projecten. Omdat onze klanten voornamelijk gespecialiseerd zijn in de machinebouw, werk jij ook vaak dicht tegen de machines aan. Ons team bestaat momenteel uit Embedded engineers, IOT developers en Cloud engineers. Wij werken voornamelijk aan Microsoft projecten waar er gebruik wordt gemaakt van WPF, UWP, .NET Core

Bekijk vacature »

Front-end developer (medior/senior)

Functie Het team bestaat uit een architect, fullstack developers, app developers, de product owner en projectmanager. Eenieder draagt vanuit zijn discipline bij aan een complete oplossing voor de klant. Uiteraard zul je hierin nauw samenwerken met je collega’s. Jij wordt verantwoordelijk voor de front-end implementatie en fungeert als lead op dit gebied binnen het team. Je kunt helder formuleren, ideeën uitdragen en overbrengen aan je collega’s. Qua technische stack is het vooral van belang dat je ervaren bent met Angular, HTML5, CSS en TypeScript. Verder is ervaring in NgRx, Bootstrap, BEM en Cypress een pré, evenals affiniteit met UX/UI Design!

Bekijk vacature »

C++ Ontwikkelaar

Functieomschrijving Ben jij als software ontwikkelaar toe aan een nieuwe uitdaging? Dan zoeken wij jou! Voor het maken van de procesbesturingssoftware gebruiken onze projectteams een in C++ en C# geschreven tool. Dit is een gedistribueerd object framework wat alle kernfuncties biedt voor een procesautomatisering. Verder zullen jouw werkzaamheden o.a. bestaan uit: Ontwerpen, programmeren en testen van product aanpassingen; Analyseren van vragen en wensen van gebruikers en deze vertalen naar een functioneel ontwerp; Inzichtelijk maken van voortgang omtrent softwarewerkzaamheden, o.a. door middel van SCRUM; Continu toetsen van het effect van nieuwe releases op andere tools en processen; Implementeren van nieuwe product

Bekijk vacature »

NodeJS developer

Functie Als Fullstack developer kom je te werken in het ontwikkelteam. Je bent samen met je collega’s continu bezig om de software uit te breiden, maar hiernaast doe je onderzoek naar de inzet van nieuwe technieken, tools of bijvoorbeeld Machine Learning. Ze willen met hun software echt voorlopen op andere en toegevoegde waarde leveren voor de eindgebruiker. Mede hierom zijn ze erg benieuwd naar iemand zijn persoonlijkheid, of hij graag nieuwe dingen uitzoekt (Google!), en initiatief neemt. Qua technische kennis zoeken ze iemand die goed op de hoogte is van de nieuwste ontwikkelingen, daar zij nu ontwikkelen op NodeJs back-end,

Bekijk vacature »

Java Developer

Java Developers opgelet! Bij Luminis zijn ze opzoek naar jou. Lees de vacature en solliciteer direct. Luminis is een software- en technologiebedrijf met meerdere vestigingen. Vanuit deze vestigingen werken 200 professionals aan technisch hoogwaardige oplossingen voor klanten zoals KLM, Nike en Bol.com. Ook ontwikkelt Luminis eigen oplossingen op het gebied van cloud, Internet of Things, data intelligence, e-sports en e-learning. Luminis onderscheidt zich door aantoonbaar voorop te lopen in technologie en innovatie. Luminis heeft drie kernpunten die verankerd zitten in alles wat we doen: het omarmen van nieuwe technologie, meesterschap en kennis delen. Functiebeschrijving First things first! Het is belangrijk

Bekijk vacature »

.NET Software Developer

Dit ga je doen Als .NET Software Developer zul jij je voornamelijk bezig houden met: Het van scratch af aan bouwen van applicaties (.NET, C#, Bootstrap, KnockoutJs en WebAPI2); Het testen van jouw code d.m.v. het uitvoeren van unittesten; Het oplossen van bugs in de code; Het onderhouden van contact met collega's betreffende de door jouw ontwikkelde applicaties; Het verbeteren en doorontwikkelen van maatwerkapplicaties. Hier ga je werken Jij gaat aan de slag als .NET Software Developer en gaat je focussen op het bedenken, ontwikkelen en testen van maatwerkapplicaties in voornamelijk C#. Dit ga je doen bij een grote, internationale

Bekijk vacature »

PHP Laravel developer

Functie omschrijving Weet jij alles van Laravel en krijg je energie van het ontwikkelen van software hiermee? Laat snel wat van je horen want wij zoeken een PHP/Laravel developer in regio 's-Hertogenbosch. Jouw taken zullen bestaan uit: Softwareapplicaties ontwikkelen en verder optimaliseren in veel diverse projecten op basis van Agile/Scrum. Uitleg geven over software en applicaties Klantcontact hebben over bestaande applicaties. Documentatie schrijven over applicaties. Techstack: PHP, Laravel, HTML, CSS, Javascript. Bedrijfsprofiel Deze organisatie zit in de regio van 's-Hertogenbosch en is een klein softwarebedrijf. Er werken ongeveer 15 medewerkers, verdeeld in meerdere teams, zoals back-end en front-end development, projectmanagement

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Lars van Beek

Lars van Beek

14/03/2012 11:44:48
Quote Anchor link
hallo,

we moeten voor school een project maken waar we een site maken voor een pizzaria,
in mijn database staat een tabel met de pizza's met pizzanummer, ingredientnummer, naam vd pizza en de prijs.
De ingredientnummers komen uit een andere tabel, waar die nummers staat met de naam van het ingredient.

Nu loop ik vast op het stuk waar ik het menu maak, waar de informatie uit de pizza-tabel komt, waar hij dat als ingredienten al die nummers weergeeft.

Is er een manier om deze nummers om te zetten naar de namen uit de ingredienten tabel?

Alvast bedankt :)
 
PHP hulp

PHP hulp

28/04/2024 03:33:24
 
Erwin H

Erwin H

14/03/2012 12:16:31
Quote Anchor link
Duidelijk geval van een join.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
SELECT a.pizza_name, b.ingredient_name
FROM pizzas a
LEFT JOIN ingredients b ON a.ingredient_id = b.ingredient_id
WHERE a.pizza_id = 1


Uiteraard zijn de tabel/kolom namen compleet verzonnen, maar ik hoop dat je de structuur begrijpt
 
Lars van Beek

Lars van Beek

14/03/2012 12:23:48
Quote Anchor link
hmhm, ik snap de structuur, enige probleem is dat er meerdere ingredientnummers in staan (een pizza bestaat natuurlijk niet uit 1 ingredient)

*dus de fk is bijv 2,5,24*
Gewijzigd op 14/03/2012 12:28:47 door Lars van Beek
 
Erwin H

Erwin H

14/03/2012 12:42:13
Quote Anchor link
Je hebt toch niet alle ingredienten in een kolom staan hoop ik....
 
Kris Peeters

Kris Peeters

14/03/2012 12:44:55
Quote Anchor link
1 ingrediënt kan voorkomen in meerdere soorten pizza's
1 pizza kan meerdere ingrediënten bevattten

en in beide gevallen weet je niet hoeveel links er kunnen zijn.

Je hebt dus een koppeltabel nodig.

Noem die bv. pizza_samenstelling (voel je vrij om dat anders te noemen)

In pizza_samenstelling heb je de velden id, pizzanummer, ingredientnummer

Om 1 pizza calzone samen te stellen, doe je iets als dit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
SELECT pizza.naam as pizza, ingredient.naam as ingredient
FROM pizza_samenstelling
INNER JOIN pizza ON pizza_samenstelling.pizzanummer = pizza.id
INNER JOIN ingredient ON pizza_samenstelling.ingredientnummer = ingredient.id
WHERE pizza.naam = "calzone"


Dat geeft dus een aantal records; 1 per ingrediënt
 
Lars van Beek

Lars van Beek

14/03/2012 14:38:00
Quote Anchor link
okee, kben nu 2 uur lang bezig geweest met die code, zonder succes.
Iemand anders had mij dit gestuurd:
$sql = "SELECT * FROM Ingredienten";
$result = $db->query($sql);
$row = $result->fetch();
$ingredient[$row['ingredientnr']] = htmlentities($row['naam']);

Wat ook nog niet werkt, maar misschien weten jullie of hier een fout in zit, of dat het überhaupt niet werkt?
 
Erwin H

Erwin H

14/03/2012 14:41:08
Quote Anchor link
Dat laatste moet je in elk geval niet doen.... Dan gooi je het hele idee van een relationele database weg. De methode van Kris is de manier waarop je het het beste kan doen.
Als dat niet lukt, laat eens zien dan wat je hebt. Toon de tabel structuur en het SQL statement dat je probeert.
 
Lars van Beek

Lars van Beek

14/03/2012 14:55:42
Quote Anchor link
Er is ook een probleem dat er nog een sql statement bijzit, die ook gebruikt wordt, dat is: SELECT * FROM Pizza ORDER BY pizzanr

De tabel Pizza: Afbeelding
De tabel Ingredienten: Afbeelding
(een deel van) De tabel pizza_samenstelling: Afbeelding

Ik heb meerdere sql queries geprobeerd, meest recente was:

SELECT Pizza.*, Ingredienten.ingredient
FROM pizza_samenstelling, Pizza
ORDER BY Pizza.pizzanr
INNER JOIN Pizza.naam ON pizza_samenstelling.pizzanr = Pizza.pizzanr
INNER JOIN Ingredienten.ingredient ON pizza_samenstelling.ingredientnr
 
Maichel van Roessel

Maichel van Roessel

14/03/2012 15:06:53
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
SELECT pizza.prijs, pizza.naam, ingredienten.ingredient
FROM pizza_samenstelling
INNER JOIN pizza ON pizza_samenstelling.pizzanr = Pizza.pizzanr
INNER JOIN Ingredienten ON pizza_samenstelling.ingredientnr = Ingredienten.ingredientnr;


ik denk dat dit meer in de buurt komt
Gewijzigd op 14/03/2012 15:08:07 door Maichel van Roessel
 
Lars van Beek

Lars van Beek

14/03/2012 15:28:51
Quote Anchor link
Dit is trouwens de code die gebruikt wordt om het om het scherm te laten komen: (met de laatst gekregen sql query, die helaas ook niet werkt)

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
<?php
$sql
= 'SELECT Pizza.prijs, Pizza.naam, Ingredienten.ingredient, Pizza.pizzanr
        FROM pizza_samenstelling
        INNER JOIN pizza ON pizza_samenstelling.pizzanr = Pizza.pizzanr
        INNER JOIN Ingredienten ON pizza_samenstelling.ingredientnr = Ingredienten.ingredientnr;'
;
$result = $db->query($sql);
$output[] = '<ul>';
while ($row = $result->fetch()) {
    $output[] = '<li>"'.$row['naam'].'" met '.$row['ingredient'].': &euro;'.$row['prijs'].'<br /><a href="cart.php?action=add&id='.$row['pizzanr'].'">Toevoegen aan winkelwagen</a></li>';
}

$output[] = '</ul>';
echo join('',$output);
?>
 
Erwin H

Erwin H

14/03/2012 15:36:26
Quote Anchor link
En waarom werkt die niet? Wat krijg je en wat had je verwacht te krijgen? Met het SQL statement is volgens mij weinig mis, alleen denk ik dat je het te "simpel" ziet.
 
Lars van Beek

Lars van Beek

14/03/2012 15:39:41
Quote Anchor link
Ik heb echt geen idee waarom het niet werkt, wat er zou moeten komen zijn alle ingredienten op een rijtje, wat er komt is helemaal niks, hij gaat gewoon verder met de prijs. (het heeft wel gewerkt toen ik nog alle nummers in 1 kolom had, dus het zou moeten kunnen werken)
 
Erwin H

Erwin H

14/03/2012 15:42:37
Quote Anchor link
Zet eens in plaats van de output regel de volgende regel (dus binnen die while loop):

print_r($row);

Hiermee print je de hele $row in een keer zodat je kan zien welke waardes erin staan (met de keys). Plaats de output hier eens. Dan kunnen we zien wat je krijgt en wat niet.
 
Lars van Beek

Lars van Beek

14/03/2012 15:57:56
Quote Anchor link
sorry, of ik begrijp je niet goed, of er verandert helemaal niks....
 
Erwin H

Erwin H

14/03/2012 16:10:12
Quote Anchor link
Dan even helemaal:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
$sql
= 'SELECT Pizza.prijs, Pizza.naam, Ingredienten.ingredient, Pizza.pizzanr
        FROM pizza_samenstelling
        INNER JOIN pizza ON pizza_samenstelling.pizzanr = Pizza.pizzanr
        INNER JOIN Ingredienten ON pizza_samenstelling.ingredientnr = Ingredienten.ingredientnr;'
;
$result = $db->query($sql);
while ($row = $result->fetch()) {
    print_r($row)
}

?>

Als je dit even runt kan je zien wat er uit je database wordt gehaald en dus waar het mis gaat.
Gewijzigd op 14/03/2012 16:10:36 door Erwin H
 
Lars van Beek

Lars van Beek

14/03/2012 16:23:30
Quote Anchor link
ah, dan begreep ik je toch wel goed, en verandert er helemaal niks, dit is het resultaat:
Afbeelding
 
Erwin H

Erwin H

14/03/2012 16:36:27
Quote Anchor link
Dat kan niet kloppen, want je ziet wel de namen van de pizza's. Je doet dus iets niet goed met die print_r. Gebruik eens precies de code zoals ik die hierboven heb gepost.
 
Lars van Beek

Lars van Beek

14/03/2012 16:54:56
Quote Anchor link
letterlijk gecopy paste, verandert niks :S....

Toevoeging op 14/03/2012 17:03:13:

ooh fuck, kzie nu een fout van al een tijdje, 1 moment, nieuwe results komen eraan

Toevoeging op 14/03/2012 17:06:26:

Parse error: syntax error, unexpected '}' in /home/larsvhw1/domains/pizzario.be/public_html/menu2.php on line 125

unexpected einde vd while, nu snap ik hem echt niet meer....
 
Erwin H

Erwin H

14/03/2012 17:15:30
Quote Anchor link
Dat laatste is mijn fout, moet een ; achter de print_r($row) (regel 8 in bovestaande code)
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

14/03/2012 17:18:31
Quote Anchor link
er ontbreekt een ; achter de pront_r($row)
 
Lars van Beek

Lars van Beek

14/03/2012 17:20:40
Quote Anchor link
okeeee, de ingredienten worden dus wel gevonden in ieder geval :)
Afbeelding
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.