Formulier validatie

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

.NET developer

Functie Als .NET developer start jij in een development team met één Senior .NET developer en één junior .NET developer. Als team zijn jullie verantwoordelijk voor het schrijven van software voor onze toonaangevende Automatiseringssystemen. Jij gaat aan de slag met de onderhoud van de kernsoftware, ondersteund de software van derden door het gebruik van onze webservices en als team zijn jullie verantwoordelijk voor het ontwikkelen van onze backend oplossingen. Wij maken op dit moment veel gebruik van .NET met ASP.NET. Komend kwartaal gaan wij wel gedeeltelijk overstappen naar .NET Core. Verder werken wij ook met SOAP, REST, JSON, HTML5, CSS3

Bekijk vacature »

Fullstack Software Developer

Functieomschrijving Voor een ambitieuze werkgever in regio Roosendaal zijn wij op zoek naar een Full Stack C#.NET Developer. Als software programmeur ben je verantwoordelijk voor het bouwen van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Je werkt samen met andere developers en engineers om de sensoren in machines uit te lezen en deze data om te zetten in management informatie voor jullie klanten. Taken en verantwoordelijkheden: Verder ontwikkelen en onderhouden van webapplicaties, dashboards en apps voor de eigen IOT-oplossingen; Testen en goedkeuren van de software; Je gaat aan de slag met de volgende technologieën en frameworks: C#, JS frameworks,

Bekijk vacature »

Als Front-end developer werken aan apps voor het o

Functie Als Front-end developer werk je intensief samen met 1 van de UX-designers en denk je mee over de gebruiksvriendelijkheid en design van onze web- en mobile apps. Je bent betrokken bij sessies met gebruikers om designs te valideren en usability van de app-in-wording te testen. Vervolgens gebruik je dit om samen met je team waarin ook back-end (.NET) developers zitten, te zorgen voor de realisatie van de best mogelijke apps voor studenten en docenten. Eisen • Je hebt een hands-on development en coding mind-set en werkt graag aan een high quality code base welke je consequent onderhouden kan worden

Bekijk vacature »

PHP developer

Functie omschrijving Voor een klein bedrijf in de buurt van Nieuwegein zijn wij per direct op zoek naar een talentvolle PHP developer. Er wordt veel ruimte geboden voor eigen initiateven, waardoor je een mooie stempel kan drukken op jouw eigen werkzaamheden (zowel operationeel als strategisch). Het bedrijf heeft middels externe programmeurs een multimedia platform ontwikkeld, maar willen geleidelijk de ontwikkeling naar binnen halen. Om die reden zoeken zij een communicatieve interne PHP developer die graag meebouwt aan het succesvolle product. Je gaat de volgende werkzaamheden verrichten: Platform beheren en programmeren (PHP, MySQL, JQuery, Javascript, XML & HTML); Communicatie en aansturing

Bekijk vacature »

Lasrobotprogrammeur/operator

Heb je interesse in trekkers en beschik je overvlijmscherpse precisie? Solliciteer dan op deze vacature! Als Lasoperator ben je vooral bezig met het maken van nieuwe lasrobotprogramma’s en het optimaliseren van bestaande programma’s, zowel online als offline (incl. het bedienen van de Lasrobots). Daarnaast draag je bij aan een optimaal rendement van de las robots. Verder heb je de volgende werkzaamheden: Het meewerken als operator c.q. Robotlassen niveau 2 (van complexe samenstellingen/halffabricaten), het om- en instellen van de diverse stations van lasmallen (productdragers), het afwerken van laswerk (verwijderen lasspetters en oxiden), het bewaken van de machineplanning (op bewerkingen) incl. de

Bekijk vacature »

Java Developer

Java/Kotlin Developer Ben jij een ervaren Java/Kotlin developer met een passie voor het automatiseren van bedrijfsprocessen? Wil je graag deelnemen aan uitdagende projecten bij aansprekende klanten? En ben je op zoek naar een professioneel, ambitieus en dynamisch bedrijf om je carrière verder te ontwikkelen? Kom dan ons team bij Ritense in Amsterdam versterken! Zo ziet de functie eruit: Als Java/Kotlin developer bij Ritense ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling en implementatie van applicaties die bedrijfsprocessen automatiseren, zodat onze klanten slimmer, efficiënter en klantgerichter kunnen werken. Als developer ben je in de lead en zorg je voor de correcte oplevering van

Bekijk vacature »

.Net Ontwikkelaar

Dit ga je doen Het ontwerpen en ontwikkelen van software voor klanten; Het bijdragen van kennis en ervaring; Het integreren van van de software en afstemmen met klanten; Het functioneel testen van de ontwikkelde software. Hier ga je werken Voor onze relatie zijn wij momenteel op zoek naar een .Net Developer die wilt werken aan software die draait op machines wereldwijd. De organisatie produceert software voor applicaties die gebruikt worden in verschillende branches. De software wordt geleverd aan fabrikanten van verschillende robotica en machines. Als .Net ontwikkelaar ben je intern onderdeel van het team wat de applicatie omgevingen ontwikkeld en

Bekijk vacature »

Randstad - Freelance Backend Developer/ Data Engin

Starting date: 10.05.2023 Salary range: €67,00 - €77,00 Duration: 6 months Hours: 40 Working model: Hybrid* MUST be NL based Job description: Our vision is to have a consistent and data driven experience for all sales across all our operating companies. Our mission is to enable our salespeople to be able to reach out to the right company at the right time. We do this by creating data driven micro services and solutions. We mainly focus on implementation in the Google Cloud but also integrate with local systems and other cloud solutions. A typical day: As a back-end developer you

Bekijk vacature »

C#.NET developer

Functie Het development team bestaat momenteel uit vijf backend C#/.NET ontwikkelaars. Op dit moment zit één ontwikkelaar dedicated op de mobiele applicatie. Als team werk je samen aan het zelf ontwikkelde software platform. Dit bestaat uit zowel apps als websites. Om het systeem door meer dan honderdduizenden gebruikers wordt gebruikt is het bijna vanzelfsprekend dat de kwaliteit van het product hoog moet liggen. Het systeem bestaat uit drie projecten. Je werkt dus aan deze drie projecten waarbij de focus op z’n tijd verschuift. De technieken die worden toegepast zijn o.a. .NET Core, Xamarin, C# en MVC. Je zal dus met

Bekijk vacature »

Lead C++ Developer

The role of Lead C++ Developer As Lead C++ Developer at KUBUS you will be responsible for the implementation design of requirements and the software architecture of the desktop applications of BIMcollab, our platform for 3D model validation and issue management aimed at improving the quality of 3D building design models. Better 3D models lead to better buildings, thus contributing to the sustainability of the built environment with smarter use of materials, less waste and energy-efficient buildings. A good user experience is of paramount importance to us; we go for innovation and quality in our development. In your role as

Bekijk vacature »

Junior PHP ontwikkelaar

Functie Wij hebben onlangs onze eerste collega’s aangenomen, waardoor ons development team momenteel uit 4 personen bestaat. We bouwen onze software op basis van een PHP-framework (wat op zichzelf een Symfony framework is). Qua ontwikkeling focussen wij ons op 3 focus velden; – API-ontwikkeling/ Component Creatie – Implementatie – Framework ontwikkeling; het toevoegen van nieuwe functionaliteit of interne microservices Onze senior software engineer focust zich momenteel op de laatste twee punten, maar wij komen handen te kort op het eerste veld. Daarom zijn wij op zoek naar een enthousiaste junior software engineer die graag de kneepjes van het vak wil

Bekijk vacature »

Full stack developer Node.js, React Remote

Functie Als fullstack JavaScript developer vind jij het uitdagend om op basis van concrete klantvragen nieuwe functionaliteiten te ontwikkelen. Bij voorkeur worden deze functionaliteiten op een bepaalde manier geprogrammeerd, zodat ze door meerdere klanten te gebruiken zijn. Je hebt dus vaak te maken met abstracte vraagstukken. Om dit te kunnen realiseren sta je nauw in contact met de product owner en/of klant. Je bent niet alleen onderdeel van het development team, maar hebt ook vaak contact met de product-owner en/of klanten om daardoor inzichten te verzamelen die leiden tot productverbeteringen. • Inzichten verzamelen bij de klant en/of product owner •

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functie Middels Scrum en sprints bouw jij in deze functie mee aan complexe webapplicaties en ons SaaS platform. Hierbij hoort ook architectuur tot een van je taken. Daarnaast ben je één van de leden van het Scrum team. Dat betekent dat je naast je kerntaken ook in contact staat met de product owner. Oftewel, je bent bij het gehele ontwikkelproces betrokken. Tools die hierbij gebruikt worden zijn o.a. PHP, Symfony en Git. Eisen • Minimaal HBO werk- en denkniveau • Minimaal 3 jaar aantoonbare ervaring met PHP • Kennis en ervaring Symfony (Laravel is pré) & Lando • Kennis van

Bekijk vacature »

Software Developer .NET

Functie omschrijving .NET developer gezocht! Wij zoek op zoek naar een .NET Developer die zich niet uit het veld laat slaan voor een software bedrijf in de regio Veenendaal. Je gaat in deze functie aan de slag met het door ontwikkelen van bestaande producten en het ontwikkelen van nieuwe producten. Dit bedrijf ontwikkeld SaaS applicaties die zowel intern als extern gebruikt worden. Verder bestaat je functie uit: Het ontwikkelen en bouwen van webapplicatie, mobiele applicaties en websites vallen onder jouw verantwoordelijkheden; Werken met onder andere .NET, C#, HTML/CSS, Javascript en MSSQL/Oracle Databases; Hierin werk je samen met andere developers en

Bekijk vacature »

Laravel / PHP developer gezocht!

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Laravel PHP Developer voor een leuk bedrijf in de omgeving van Amsterdam! Je zult je bezig houden met de volgende werkzaamheden: Je gaat aan de hand van de wensen van klanten software ontwikkelen; Je bent bij het gehele proces betrokken; van A tot Z; Je hebt na de oplevering contact met de klant wanneer zij problemen ervaren; Je denkt mee over het verbeteren van de werkprocessen; Je denkt mee over softwareoplossingen; Je speelt in op de behoefte van de klant; Je houdt je bezig met het verbeteren, aanpassen en vernieuwen van de

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Jorn Reed

Jorn Reed

19/02/2020 03:59:50
Quote Anchor link
Stel ik heb een formulier met 3 velden, maakt opzich niet uit wat voor veld het is.

Het formulier mag alleen verstuurd worden als er maar liefst 1 of meerdere zijn ingevuld/geselecteerd.
Hoe doe ik dat?
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 22:23:26
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

19/02/2020 08:55:17
Quote Anchor link
Het maakt dus niet uit welke geselecteerd zijn, als het maar minimaal 1 is?
 
Michael -

Michael -

19/02/2020 12:39:51
Quote Anchor link
Je kunt toch gewoon een controle doen? Niet getest.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == "POST") {
    if(isset($_POST['veld_1'],$_POST['veld_2'],$_POST['veld_3']) && (trim($_POST['veld_1'] != "") || trim($_POST['veld_2'] != "") || trim($_POST['veld_3'] != "")) {
        echo 'Minimaal een van de velden is ingevuld.';
    }
}

?>
Gewijzigd op 19/02/2020 12:40:39 door Michael -
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

19/02/2020 12:46:03
Quote Anchor link
Of je kan de formulier-elemrnten in de array ook tellen met count(). Dan hoef je niet te hardcoden ;-)
Gewijzigd op 19/02/2020 12:46:36 door - Ariën -
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

19/02/2020 15:09:26
Quote Anchor link
Jorn Reed op 19/02/2020 03:59:50:
ingevuld/geselecteerd.


Dit impliceert al twee verschillende validatieregels:
- een regel waarbij een veld simpelweg "niet leeg" is, wat dat ook moge zijn
- een regel waarbij een waarde uit een lijst van toegestane waarden is geselecteerd

Ik vind het sowieso een beetje een raar criterium, dat ten minste één ingevuld veld al voldoet. Doorgaans moet de validatie van alle velden succesvol zijn om formulierinvoer te accepteren. Want hoe verwerk je dit verder? Verwerk je enkel het veld dat goed was ingevuld?

Maar goed, als dat is wat je daadwerkelijk wilt, dan zou je het aantal succesvolle validaties kunnen tellen.

Maar wat "succesvol" is hangt dus van het type invoer af en wat jij beschouwt als "acceptabele invoer".

Ben ik toch benieuwd waarom het formulier zo in elkaar zit, waar het zo zou moeten werken, en wat je hiermee denkt te bereiken?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

19/02/2020 15:13:36
Quote Anchor link
Kan natuurlijk ook iets van een poll zijn die je aanmaakt, of een enquête met meerdere aantwoorden waarvan je minimaal iets moet invoeren. Ben benieuwd....
Gewijzigd op 19/02/2020 15:14:47 door - Ariën -
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

19/02/2020 16:01:45
Quote Anchor link
Mja, maar zouden dat soort zaken niet nog steeds onder één "veld" gegroepeerd zijn? Die heten toch doorgaans allemaal hetzelfde? Dus dan zou nog steeds alles gevalideerd moeten zijn, zelfs als je een "niet van toepassing" keuze hebt ofzo, die is dan nog steeds ingevuld.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

19/02/2020 16:18:52
Quote Anchor link
Maar goed... Om even in te haken op de vraag van de topicstarter:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
    <form action="" method="POST">
        Keuze 1: <input type="text" name="keuze[]"><br>
        Keuze 2: <input type="text" name="keuze[]"><br>
        Keuze 3: <input type="text" name="keuze[]"><br>
        <input type="submit" name="submit" value="Verstuur!"><br>
        
    </form>
<?php
if($_SERVER['REQUEST_METHOD']=="POST") {
    $arrayCleaned = array_filter($_POST['keuze']);
        echo "<pre>".print_r($arrayCleaned ,true)."</pre>";
}

?>

Dit stript de lege velden, zodat je uiteindelijk met count() op de $arrayCleaned kan tellen.
Gewijzigd op 19/02/2020 16:22:54 door - Ariën -
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

19/02/2020 16:33:38
Quote Anchor link
Ik zou eerst kijken naar wat je precies probeert te doen met het formulier, en zien of je dit niet op een andere manier aan kunt vliegen, op een zodanige manier dat je voorkomt dat het merendeel van je formulier mogelijk niet is ingevuld.

Dit (aanpak TS) lijkt mij gewoon de verkeerde insteek, omdat je dan op een niet-/quasi-deterministische manier moet gaan beoordelen of je de invoer doorlaat of niet.

Tenzij je de combinaties die zijn toegestaan op een of andere manier volledig vastlegt. Maar ook dat lijkt mij een gekunstelde oplossing. Als je al deze problematiek simpelweg kunt voorkomen door je formulier anders op te zetten dan zou je dat gewoon moeten doen omdat dat de simpelste oplossing qua code levert.

Maar de topicstarter heeft niet verduidelijkt waarom deze opzet noodzakelijk zou zijn / er geen andere insteek mogelijk is.

Ik kijk liever eerst naar de aanpak voordat ik een oplossing formuleer.
Gewijzigd op 19/02/2020 16:35:15 door Thomas van den Heuvel
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

19/02/2020 16:38:17
Quote Anchor link
Laten we eerst maar even horen wat de TS precies wilt, want misschien is het toch de juiste insteek of het helpt het hem op weg.
Gewijzigd op 19/02/2020 16:50:40 door - Ariën -
 
Jorn Reed

Jorn Reed

24/02/2020 16:13:22
Quote Anchor link
Sorry voor de laatste reactie. Het is de bedoeling dat ik bijvoorbeeld 3 velden heb, het gaat hier om een opleidingscentrum. Er is 1 inschrijvingsformulier. Je kunt je op de opleiding voor 3 soorten inschrijven (cursus, workshop, opleiding). Het kan dus zijn dat je een workshop kiest, maar bijvoorbeeld geen cursus of opleiding. Dan wil ik dat het formulier nog steeds verstuurd kan worden ondanks dat je dan bijvoorbeeld 2 velden leeg hebt gelaten.

Toevoeging op 24/02/2020 16:16:12:

Stel ik gebruik die manier van arrays in de inputs, zou ik dan ook ervoor kunnen kiezen dat als je een opleiding kiest, dat er in de php komt te staan `opleiding: Pedicure`. Dus dat het type van de opleiding meegegeven word via de array waardes, zonder dat ik het er hardcoded in hoef te zetten.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

24/02/2020 16:53:49
Quote Anchor link
Zoiets?
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<form action="" method="POST">
        Keuze 1: <input type="text" name="keuze['pedicure'][]"><br>
        Keuze 2: <input type="text" name="keuze['pedicure'][]"><br>
        Keuze 3: <input type="text" name="keuze['pedicure'][]"><br>
        <input type="submit" name="submit" value="Verstuur!"><br>
    </form>
 
Jorn Reed

Jorn Reed

28/02/2020 04:36:53
Quote Anchor link
Meer dit idee:

```php
<form action="" method="POST">
Keuze 1: <select name="keuze['opleiding'][]"><br>
Keuze 2: <select name="keuze['cursus'][]"><br>
Keuze 3: <select name="keuze['workshop'][]"><br>
<input type="submit" name="submit" value="Verstuur!"><br>
</form>

```

Je kan van elke select maar 1 kiezen, maar er moet sowieso een opleiding, cursus of workshop aanwezig zijn in de form data.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

28/02/2020 08:16:43
Quote Anchor link
Maar dan heb je verschillende array's....
Met mijn manier een enkele waarin je kan filteren.
 
Jorn Reed

Jorn Reed

28/02/2020 16:44:48
Quote Anchor link
Uhm ik vind het zelf een beetje lastig uit te leggen maar uiteindelijk word er een mail verzonden met bijvoorbeeld dit als resultaat:

Naam: Jip
Achternaam: De Raaf
Opleiding: -
Cursus: Voet massages
Workshop: -

In dit voorbeeld zie je dat hij de cursus select element alleen heeft geselecteerd. De andere heeft hij leeggelaten, en toch moet het formulier dan verzonden worden. Dat is een beetje wat ik probeer.
 
Michael -

Michael -

28/02/2020 16:54:50
Quote Anchor link
Dan zou ik het nog steeds zo doen zoals Arien weergeeft, dan hoef je alleen de Array te controleren.

Waarom heb je 3 select menu's? Waarom niet gewoon 1?
Je kunt met optgroup groepen maken als Opleiding, Cursus, Workshop, maar dan kan er tenminste maar 1 keuze gemaakt worden en dus hoef je ook alleen hierop te controleren.
Of kan iemand meerdere dingen kiezen?

Toevoeging op 28/02/2020 17:16:32:

Misschien helpt dit je op weg?
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
<?php
if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == "POST") {
    $keuzes = array_filter($_POST['keuzes']);
    if(isset($keuzes) && count($keuzes) > 0) {
        echo 'Een keuze gemaakt';
        foreach($keuzes as $keuze) {
            echo '<br>' . htmlspecialchars($keuze);
        }
    }
else {
        echo 'Geen keuze gemaakt';
    }
}

?>

<form method="POST">
    <div>
        <select name="keuzes['opleiding']">
            <option></option>
            <option value="Pizza bakken">Pizza bakken</option>
        </select>
    </div>
    <div>
        <select name="keuzes['cursus']">
            <option></option>
            <option value="Pizza snijden">Pizza snijden</option>
        </select>
    </div>
    <div>
        <select name="keuzes['workshop']">
            <option></option>
            <option value="Pizza eten">Pizza eten</option>
        </select>
    </div>
    <button>Verzenden</button>
</form>
Gewijzigd op 28/02/2020 17:17:32 door Michael -
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

28/02/2020 19:40:52
Quote Anchor link
Kies inderdaad één naam.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<label><input type="checkbox" name="deelname[opleiding]">opleiding</label>
<label><input type="checkbox" name="deelname[cursus]">cursus</label>
<label><input type="checkbox" name="deelname[workshop]">workshop</label>

Dan hoef je maar één kapstok te inspecteren, in plaats van X kapstokken.

Tenzij je dus één specifieke opleiding selecteert, en daarnaast een andere (specifieke) cursus en mogelijk ook weer een andere (specifieke) workshop. Dan zijn dropdowns mogelijk meer op zijn plaats.

NB de aanpak met array_filter() lijkt een beetje op een hack? De isset() is een beetje een wassen neus en mogelijk bestaat $_POST['keuzes'] niet, afhankelijk van hoe je dit in HTML aanzwengelt, dus dat levert je dan mogelijk nog steeds een notice op / is het nogal onvoorspelbaar wat array_filter() retourneert?
 
Jorn Reed

Jorn Reed

02/03/2020 18:38:58
Quote Anchor link
Dus mijn laatste voorbeeld is het handigst dus met `name="type['workshop']"` etc? Ik wil geen optgroup gebruiken, want dan kan ik alleen maar 1 keuze maken tenzij ik multiple select aanzet. Maar dat vind ik dan weer lelijk omdat ik 3 verschillende school types verdeeld wil hebben zodat de gebruiker ziet "oh hier kan ik een opleiding selecteren", "hier een cursus" en "hier een workshop".

Toevoeging op 02/03/2020 19:35:22:

Ik heb nu dit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
<!DOCTYPE html>
<html lang="en">
<head>
    <meta charset="UTF-8">
    <meta name="viewport" content="width=device-width, initial-scale=1.0">
    <title>Document</title>
</head>
<body>
    <form action="" method="POST">
        Keuze 1: <select name="choices['opleiding']">
                    <option value="">-</option>
                    <option value="pedicure">Pedicure</option>
                    <option value="manicure">Manicure</option>
                </select><br>
        Keuze 2: <select name="choices['cursus']">
                    <option value="">-</option>
                    <option value="cursus maseren">Maseren</option>
                    <option value="cursus voetmasage">voetmasage</option>
                </select><br>
        Keuze 3: <select name="choices['workshop']">
                    <option value="">-</option>
                    <option value="workshop 1 dag">1 dag</option>
                    <option value="workshop 2 dagen">2 dagen</option>
                </select><br>
        <input type="submit" name="submit" value="Verstuur"><br>
    </form>
</body>
</html>
<?php
if(isset($_POST['submit'])){
    $choices = array_filter($_POST['choices']);
    if(!empty($choices) && count($choices) > 0) {
       echo json_encode($choices);
    }
else {
        echo 'No choice is made, make atleast 1!';
    }
}

?>

Dit werkt prima, alleen vraag ik me af of het wel de beste manier is om in een 'selecteer tenminste 1 van de 3' situatie is?
Gewijzigd op 02/03/2020 19:45:24 door Jorn Reed
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

03/03/2020 00:04:17
Quote Anchor link
Meh, dit werkt prima voor wat je ermee wilt doen. Zou alleen de enkele quotes om de opties weghalen, anders komen die ook in je JSON terecht.

EDIT: als je een soort van formuliersysteem zou hebben waarbij je per veld valideert zou je hiervoor een extra custom validatie voor moeten maken ofzo, maar als dit een standalone formulier is dan is het prima zo.
Gewijzigd op 03/03/2020 00:54:59 door Thomas van den Heuvel
 
Jorn Reed

Jorn Reed

03/03/2020 02:42:36
Quote Anchor link
Ja die quotes zijn weg haha. Voor de rest werkt dit prima. Als er minimaal 1 veld is geselecteerd word het formulier verzonden, ook als ze alle 3 zijn ingevuld. Dus ik ben blij haha. Dat `json_encode` was puur om even de array te echoen.
 
Michael -

Michael -

03/03/2020 08:54:54
Quote Anchor link
Of een formulier verzonden is controleer je niet met if(isset($_POST['submit'])){ maar met if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == "POST") {
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.