foto upload + diverse afmetingen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Jacques

jacques

27/05/2009 20:55:00
Quote Anchor link
Hallo,

ik heb een resize script waarmee ik foto's upload. Nu zou ik echter van de foto's die ik upload verschillende afmetingen willen opslaan.
BV: 200 x 300 en 100 x 150 en 60 x 30.
Hoe start ik hiermee?
 
PHP hulp

PHP hulp

29/04/2024 01:50:08
 

27/05/2009 20:57:00
Quote Anchor link
Met gd of imagick.
 
Tim Kampherbeek

Tim Kampherbeek

28/05/2009 01:39:00
Quote Anchor link
Wil je het 3 keer resize of resize naar wat het dichts in de buurt zit?
 
RvW Of toch niet

RvW Of toch niet

28/05/2009 09:58:00
 
Jacques

jacques

28/05/2009 10:53:00
Quote Anchor link
Tim Kampherbeek schreef op 28.05.2009 01:39:
Wil je het 3 keer resize of resize naar wat het dichts in de buurt zit?


De bedoeling was 3 verschillende formaten in 3 verschillende mappen.
 
Jacques

jacques

28/05/2009 10:54:00
Quote Anchor link
rvw schreef op 28.05.2009 09:58:


Het script is php5 en ik werk nog met php4.

Gelieve Niet Bumpen::
Twee of meer keer achter elkaar in een topic posten heet bumpen. Bumpen is pas na 24 uur toegestaan en kan een reden zijn voor de admins en moderators om een topic te sluiten. Gebruik indien nodig de Afbeelding knop om je tekst aan te passen.

SanThe.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door jacques
 
RvW Of toch niet

RvW Of toch niet

28/05/2009 11:31:00
Quote Anchor link
jacques schreef op 28.05.2009 10:54:
[quote='rvw schreef op ...


Het script is php5 en ik werk nog met php4.
[/quote]

Daar zou ik dan maar is al de Brandweer verandering in maken !
 
Jason de Ridder

Jason de Ridder

28/05/2009 11:56:00
Quote Anchor link
Waarschijnlijk werkt het principe hetzelfde:

1. Uploaden
2. Originele afbeelding laden
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php ($imOrig = imagecreatefromstring(file_get_contents($_FILES['naam']['tmp_name']));
list($origWidth, $origHeight) = getimagesize($_FILES['naam']['tmp_name']
?>

3. Afbeeldingen maken met goede formaten (of relatief waarbij je de X- of Y-as dynamisch veranderd bijvoorbeld afbeelding is 150 x 100 en je mag max 60 breed zijn: (100 (hoogte) x 60 (nieuwe breedte)) / 150 (oude breedte) )
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
$imNewBig
= imagecreatetruecolor(200, 300);
$imNewMedium = imagecreatetruecolor(100, 150);
$imNewSmall = imagecreatetruecolor(60, 30);
?>

4. Originele afbeelding kopieren naar nieuwe afbeelding
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
imagecopyresampled($imNewBig, $imOrig, 0, 0, 0, 0, $origWidth, $origHeight, 200, 300);
imagecopyresampled($imNewMedium, $imOrig, 0, 0, 0, 0, $origWidth, $origHeight, 100, 150);
imagecopyresampled($imNewSmall, $imOrig, 0, 0, 0, 0, $origWidth, $origHeight, 60, 30);
?>

5. Afbeeldingen opslaan of weergeven bijvoorbeeld in JPG
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
imagejpeg($imNewBig. '/path/om/op/te/slaan/afb.jpg', 100);
imagejpeg($imNewMedium. '/path/om/op/te/slaan/afb.jpg', 100);
imagejpeg($imNewSmall. '/path/om/op/te/slaan/afb.jpg', 100);
?>



Succes verder!
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Jason de Ridder
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.