Foto's verwijderen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Medior PHP developer

Functie Samen met je development team werk je Agile Scrum en met jullie gezamenlijke kennis en ervaring bepalen jullie samen de beste keuze voor techniek en architectuur. Naast het ontwikkelen van software ben je continue bezig om ook jezelf te ontwikkelen. Ze werken met o.a.: PHP, Laravel, Doctrine, PHP Unit, Behat, React, TypeScript, (My)SQL, Postgress, Redis, ElasticSearch, Docker, Nginx, GIT flow, JIRA, AWS. Eisen • HBO werk- en denkniveau • Je hebt goede kennis en ervaring met PHP • Je bent niet bang voor complexe projecten • Je werkt graag zelfstandig aan applicaties • Je bent altijd nieuwsgierig naar nieuwe

Bekijk vacature »

.Net Front-end Ontwikkelaar

Wij zoeken een .Net Front-end Ontwikkelaar! Omschrijving Kun jij snel schakelen en ben je stressbestendig? Dan zoeken wij jou! Als .Net Front-end Ontwikkelaar help je mee aan de webapplicatie die over de hele wereld door allerlei bedrijven wordt gebruikt. Je werkt daarnaast mee aan nieuwe en verbeterde functionaliteiten en helpt met het oplossen van bugs. Over de opdrachtgever Je komt te werken in een ambitieus team dat zich blijft ontwikkelen. Dit is alle informatie die we nu kunnen delen over de werkplek. Als jij de .Net Front-end Ontwikkelaar bent voor deze job, vertellen we je snel nóg meer. Eisen Heb

Bekijk vacature »

Senior developer (PHP en VB.NET)

Functie De development afdeling bestaat uit 2 teams. Het productteam (10 developers) is verantwoordelijk voor verschillende applicaties met als doel om zoveel mogelijk te automatiseren en uit te werken tot standaard software. Met diverse Solutions Architecten en ervaren developers denken ze voortdurend mee met hun klanten en bouwen ze de basis van het uiteindelijke maatwerk dat wordt geleverd. Hiernaast hebben ze een maatwerk/projectteam. Dit team bestaat momenteel uit 8 developers (junior tot senior) en is verantwoordelijk voor het maatwerk in hun klantprojecten. Momenteel zijn ze op zoek naar een senior developer die aan de slag gaat in het productteam. Hierin

Bekijk vacature »

Full Stack C#.NET developer

Functieomschrijving Wij zijn op zoek naar een gepassioneerde Full Stack C#.NET Software Developer. Als Software Developer ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Je werkt samen met andere ontwikkelaars en engineers om de sensoren in machines uit te lezen en deze data om te zetten in management informatie voor jullie klanten. Taken en verantwoordelijkheden: Ontwikkelen en onderhouden van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Testen en valideren van de ontwikkelde software. Actief deelnemen aan code reviews en bijdragen aan het verbeteren van de kwaliteit van de software. Je gaat aan

Bekijk vacature »

Full Stack Developer

Ben jij een kei van een full-stack developer? Heb je ambitie om te groeien en jezelf te ontwikkelen binnen een ambitieus bedrijf? Gaat jouw hart sneller kloppen van transpilers of frameworks zoals Angular, Vue of React? Dan ben jij de persoon die wij zoeken! Voor onze opdrachtgever zijn wij op zoek naar een full-stack developer om onderdeel te zijn van een team dat bestaat uit gedreven developers. Ieders met hun eigen specialiteiten en kennis van de projecten en behoeften vanuit de product owners. We zoeken iemand die met zijn/haar huidige competenties en domeinen dit team wil begeleiden, stimuleren en tevens

Bekijk vacature »

SQL Database ontwikkelaar

Functie omschrijving Wil jij meewerken aan het creëren van slimme software om magazijnen als een geoliede machine te laten lopen? Wij zoeken een zorgvuldig persoon, iemand die niet snel de hand omdraait voor complexe algoritmes. Denk jij dat jij de SQL ontwikkelaar bent die wij zoeken? Lees snel verder en wie weet zitten we binnenkort samen aan tafel! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien: Je houdt je bezig met het ontwerpen en ontwikkelen van MS SQL server databases, dit doe je met T-SQL als programmeer laag. Je gaat aan high-end software oplossingen werken, dit doe je voor de optimalisatie

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als ervaren .NET ontwikkelaar start jij in één van onze vier scrumteams. Met 30 ontwikkelaars werk jij aan de doorontwikkeling van ons core product. Ook werkt jouw team aan maatwerkoplossingen op aanvraag van de klant en op projectbasis. Wij vinden het erg belangrijk dat onze ontwikkelaars met plezier naar werk gaan. Een deel hiervan ligt uiteraard bij jezelf, als jij ontwikkelen niet leuk vindt, ben jij bij ons echt aan het verkeerde adres. Jouw team bestaat namelijk uit een groep gepassioneerde vakidioten die dit werk doen omdat dit eerst een hobby was! Daarnaast wordt er intern rekening gehouden met

Bekijk vacature »

Front end developer React

Functie Wij zijn van origine een wordpress bureau, maar sinds 2006 zijn wij dit wel redelijk ontgroeid. Naar mate de jaren verstreken zijn we gegroeid in omvang, maar ook in de complexiteit van opdrachten waarin wij onze klanten kunnen bedienen. Momenteel bestaat onze organisatie uit 4 front end developers, 12 back end developer 3 projectmanagers en een 2 koppig management. Wij zijn een hele informele, bijna familiaire organisatie. Geen strak pak of overhemd, nee gewoon dragen waar jij je prettig bij voelt. De gemiddelde leeftijd ligt tussen de 25 en 30 en wij doen er veel aan om onze hechte

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Dit ga je doen Ontwikkelen van de Back-end in .NET6 / C# en WebAPI (Focus);) Ontwikkelen van de Front-End in Nodje.js en Angular (secundair); Ontwikkelen in Blazor; Opstellen van een technisch ontwerp; Testen, documenteren en implementeren van de nieuwe applicatie; Verzorgen van de nazorg, na de implementatie. Hier ga je werken Binnen deze organisatie werken duizenden mensen binnen allerlei verschillende disciplines. Tevens hebben zij veel specialiteiten in huis, waaronder ook .Net Developers. Ter uitbreiding van een nieuw team en ter ondersteuning van het project zijn ze opzoek naar een nieuwe collega voor het team. Als C#.NET Developer zal jij je

Bekijk vacature »

BizTalk/ Azure Developer

Dit ga je doen •Understanding the scope of required functionality, translate them within context of way of working of the team into developed solutions, whilst safeguarding documentation; •Planning based on assigned sprint tasks; •Acting as an expert in estimation techniques and planning; •Understanding your role in the agile process and act in this way; •Facilitating internal communication and effective collaboration; •Working closely with scrum master to handle backlogs and new requests; •Providing information to the third parties about activities and needs for compliance. Hier ga je werken Our client is a leading organization focusing on animal nutrition, offering solutions that

Bekijk vacature »

Database Developer

Functie omschrijving Voor een logistieke dienstverlener in omgeving Zuid Beijerland zijn wij op zoek naar versterking. Weet jij als geen ander systemen aan elkaar te koppelen en heb jij goede kennis van SQL en UML, lees dan snel verder! Jouw taken zien er als volgt uit: Je bent in deze rol voornamelijk verantwoordelijk voor het bouwen, implementeren en beheren van koppelingen tussen de bestaande systemen (zowel business 2 business als application 2 application). Daarnaast inventariseer je de wensen van in- en externe klanten, die je vervolgens samen met je collega's, vertaalt naar technische specificaties, die jullie zelf ontwikkelen en implementeren.

Bekijk vacature »

Android developer

De functie Schiphol is een plek om te reizen, te verblijven en te werken. Door middel van data en technologie richten we op al deze gebieden het leef- en werkklimaat optimaal in en zorgen we voor een slimmere en efficiëntere operatie. Wij ontwikkelen nieuwe producten en diensten vanuit de wensen en behoeften van onze klanten, voorspellen passagier flows en testen digitale oplossingen om rijen en andere pijnpunten in het proces te verminderen. Met slimme feedback van sensortechnologie maken we zelfs data van toiletten en stoelen inzichtelijk en bruikbaar. Het Commercial Platform bestaat uit multidisciplinaire teams met een end-2-end verantwoordelijkheid voor

Bekijk vacature »

.NET Developer

Dit ga je doen Binnen het team bouw je aan een applicatie met andere .Net Developers, testers een Product Owner en een Business Analyst. Met het team wordt de backlog besproken. In overleg claim jij jouw deel en zorgt ervoor dat onderhoud en innovatie wordt gerealiseerd. Het project dat momenteel draait is het opgraden van de omgeving. Doorontwikkelen van de huidige applicatie; Overleggen met teamleden om de backlog te verdelen; Onderhouden van de huidige omgeving; Sparren met de business en het ophalen van nieuwe requirements. Hier ga je werken De organisatie is een van de grootste landelijke aanbieder van diverse

Bekijk vacature »

Back end developer Onderwijssoftware

Functie Als back end developer kom jij terecht in een klein, maar hecht team bestaande uit 5 andere developers (waarvan 2 senioren, 2 medior en 1 junior). Met de gezamenlijke missie om “ieder kind te helpen met onze software” wordt er dagelijks gepassioneerd en hard gewerkt aan ons in-house ontwikkeld platform. Deze software is gebaseerd is op AI, machine Learning en wetenschappelijke inzichten. Dagelijks zul jij werken met onze high traffic webapplicatie. We hebben ruim 300.00 gebruikers en meer dan 2 miljard records waar je te maken mee krijgt! Verder zul jij je bezighouden met: – Het ontwikkelen van hoogwaardige

Bekijk vacature »

Starter/junior Magento developer gezocht!

Functie Je komt te werken in een zelfsturend team waarin vertrouwen voorop staat en inbreng en ideeën worden gewaardeerd. Ook staat innovatie centraal. Ze bieden jou de mogelijkheid om jezelf door te ontwikkelen. Denk hierbij aan cursussen en een persoonlijk ontwikkelplan. Je komt terecht in het team van momenteel 4 (ervaren) collega’s en zal meewerken aan de doorontwikkeling en nieuwbouw van de Magento platformen van meerdere opdrachtgevers volgens Agile/Scrum. Denk hierbij aan nieuwe functionaliteiten, UX en koppelingen met verschillende back-end systemen. Als starter/junior developer zul je direct begeleid worden door een senior uit het team. Het is van belang dat

Bekijk vacature »

09/02/2004 22:17:00
Quote Anchor link
Hallo,

Ik heb het volgende probleem.

Op mijn site heb ik een uploadscriptje gemaakt. Werkt goed. Een php script kijkt in een dir en geeft alle foto's die erin staan weer. Perfect

Nu wil ik dat gebruikers niet alleen na een inlogsessie foto's kunnen uploaden, maar ook dat ze foto's kunnen verwijderen.

Het mooist zou zijn dat een script kijkt in de directory, alle foto's weergeeft met daaronder een link "verwijder". Als je daarop drukt een vraag om bevestiging krijft en vervolgens de foto wordt verwijderd.

Nu is mijn vraag, hoe krijg ik dit in godsnaam voor elkaar. Heb het een en ander geprobeerd met unlink(), maar lukt me niet.

Iemand die me kan helpen?
 
PHP hulp

PHP hulp

29/04/2024 10:36:45
 
Arend a

Arend a

10/02/2004 01:12:00
Quote Anchor link
http://www.phphulp.nl/php/scripts/5/106

Gewoon, het grootste deel over nemen: de directory uitlezen..

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
<?php

$dir
= '/home/plaats/naar/willekeurige/plaatjes';
# Absolute pad naar de plaatjes directory.

$url = 'http://www.willekeurigesite.nl/willekeurige/plaatjes';
# Geen laatste '/'!

$handle = opendir($dir);

while (false !== ($file = readdir($handle))) {
 if (!is_dir($file)) {
        # dit voorkomt dat directories of '.' en '..' in de array komen
        $files[] = $file;
 }
}


foreach ($files as $file) {
   print "$file: <a href="delete.php?file=$file">Delete</a>\n";
}

?>


In delete.php kan je met unlink() de meegegeven file verwijderen. NB: voor het verwijderen van files moet je ALTIJD absolute paths gebruiken, dus geen URL.

Ook is het aan te bevelen om te controleren of $_GET['file'] in delete.php alleen letters of punten bevat (evt op jpg, gif of png eindigt). Anders kan iemand straks willekeurige files gaan deleten, dat is niet het grootste feest.


Goede nacht,

Adje
 

10/02/2004 08:45:00
Quote Anchor link
Bedankt voor zover.

Het script werkt op zich. Ik zit nu nog met twee puntjes.

Ik zie nu nog alle bestandsnamen met daarachter een link om te verwijderen. Hoe krijg ik alle plaatjes zelf te zien? Ik heb ook even gekeken naar jou script, maar die laat een willekeurige zien. Ben nog niet zo'n php ster.

Het tweede puntje. Hoe gebruik ik die unlink() in delete.php precies? Zoals ik al zei...ben niet zo'n php ster. Ik probeer van alles, maar lukt me steeds net niet :-)

Alvast bedankt!
 
Arend a

Arend a

10/02/2004 09:46:00
Quote Anchor link
Nee, valt wel mee.

mijn script, zet alle files in de array $files. Daarna zoekt hij een random item uit uit de array.

Maar het gedeelte wat je nodig hebt is het gedeelte waar die files in de array gezet worden. De plaatjes zelf krijg je te zien door bij het doorlopen <img src="http://weg/naar/plaatjes/$file"> te echo'en. Niet te ingewikkeld dus.

kan je eens je error geven? Want waarschijnlijk kan je geen files deleten die je niet via php geupload hebt. Maar geef de foutmelding eens?
 

10/02/2004 15:29:00
Quote Anchor link
Ik heb de plaatjes nu voor elkaar. En zo dat als ik op de plaatje klik delete.php wordt opgeroepen.

De volgende foutmelding volgt:

Warning: unlink(foto.gif): No such file or directory in delete.php on line 4

delete.php staat het volgende in:

[linebreak]Code (php) 123 &lt;?phpunlink($_REQUEST[file]);?&gt; [linebreak]

Wat moet ik hierin zetten?
 
Arend a

Arend a

10/02/2004 16:21:00
Quote Anchor link
gebruik voor de volledigeheid anders het volledige pad naar je file.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?
$path
= '/users/pad/naar/file/met/slash/aan/het/eind/';
unink("$path$_GET['file']");
?>
 

10/02/2004 16:54:00
Quote Anchor link
Nu krijg ik deze:

Parse error: parse error, unexpected T_ENCAPSED_AND_WHITESPACE, expecting T_STRING or T_VARIABLE or T_NUM_STRING in delete.php on line 4

Dit is nu mijn script. De bestanden staan in de map uploads. delete.php staat in dezelfde dir als uploads.

[linebreak]Code (php) 1234 &lt;?php $path= uploads/; unlink(&quot;$path $_GET[file]&quot;); ?&gt; [linebreak]
 
Arend a

Arend a

10/02/2004 18:41:00
Quote Anchor link
er moet geen spatie tussen.
 

10/02/2004 18:53:00
Quote Anchor link
Ja dat dacht ik ook, maar ik alle spaties verwijderd en het blijft hetzelfde.

Als ik de " wijzig in ' of weghaal krijg ik de foutmelding:

Parse error: parse error, unexpected T_STRING in delete.php on line 4

Het script ziet er nu als volgt uit:

[linebreak]Code (php) 1234 &lt;?php $path=uploads/; unlink(&quot;$path$_GET[file]&quot;); ?&gt; [linebreak][linebreak]Wat zie ik nou over het hoofd?
 
Mitch X

Mitch X

10/02/2004 19:01:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php  
$path
='uploads/';  
unlink("$path$_GET[file]");  
?>


Zonder die ' en ' werkt ut bij mij meestal wel als er een T_STRING of T_VARIABLE melding is :D
 

10/02/2004 19:38:00
Quote Anchor link
Ik heb het script nu als volgt aangepast:

[linebreak]Code (php) 1234 &lt;?php $path=uploads/;unlink($path/$_GET[file]); ?&gt; [linebreak]

Dan krijg ik de volgende melding:

Warning: Division by zero in D:\Websites\www\familie\foto_pers\annika\del_een.php on line 3

Warning: unlink(): Permission denied in delete.php on line 3

Dit is zonder ' '

Met ' ', dus zo :
[linebreak]Code (php) 1234 &lt;?php $path=uploads/;unlink($path/$_GET[file]); ?&gt; [linebreak]krijg ik dit[linebreak][linebreak][linebreak]Parse error: parse error, unexpected T_STRING in delete.php on line 3
 

10/02/2004 20:15:00
Quote Anchor link
Oh ja,
Ik maak gebruik van W2K Prof en op de dir staan de NTFS rechten goed ingesteld.
 
Johan

Johan

10/02/2004 20:38:00
Quote Anchor link
ff een tip:

er staat dit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php  
$path
='uploads/';
unlink('$path/$_GET['file']');  
?>


maar nu krijg je dus uploads//$_GET['file'] en dat hoort niet...

hoe ik het zou doen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?
$getfile
= $_GET['file'];
$delbestand = 'uploads/$getfile';
unlink('$delbestand');

?>


misschien een beetje omsl8tich, maar je weet wel (bijna) cker dat je geen fouten krijgt...

succes!!
 

10/02/2004 22:27:00
Quote Anchor link
Ok...ik snap er intussen niet veel meer van.

Die foutmelding is weg, maar heeft plaats gemaakt voor een andere nadat ik jou script Johan heb overgenomen.

Warning: unlink($delbestand): No such file or directory in delete.php on line 7

php script als volgt:

[linebreak]Code (php) 12345 &lt;?php $getfile = $_GET[file]; $delbestand = uploads/$getfile; unlink($delbestand); ?&gt; [linebreak]
 
Arend a

Arend a

11/02/2004 00:28:00
Quote Anchor link
$delbestand = 'uploads/$getfile';

moet met dubbele aanhalingstekens, anders wordt het bestand /uploads/$getfile (letterlijk!) opgezocht.

Dus $delbestand = "uploads/$getfile";
 

11/02/2004 08:40:00
Quote Anchor link
YES!! Het werkt. Logisch van die " Ik zag het even niet meer :-)

Mensen ontzettend bedankt voor jullie hulp!!!! Te gek!!
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.