Foto's verwijderen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

PHP developer

Functie omschrijving Voor een klein bedrijf in de buurt van Nieuwegein zijn wij per direct op zoek naar een talentvolle PHP developer. Er wordt veel ruimte geboden voor eigen initiateven, waardoor je een mooie stempel kan drukken op jouw eigen werkzaamheden (zowel operationeel als strategisch). Het bedrijf heeft middels externe programmeurs een multimedia platform ontwikkeld, maar willen geleidelijk de ontwikkeling naar binnen halen. Om die reden zoeken zij een communicatieve interne PHP developer die graag meebouwt aan het succesvolle product. Je gaat de volgende werkzaamheden verrichten: Platform beheren en programmeren (PHP, MySQL, JQuery, Javascript, XML & HTML); Communicatie en aansturing

Bekijk vacature »

Software Developer

Longship.io gaat de wereld veroveren met baanbrekende software en legendarische... pizza-avonden! Lees hier de vacature van Software Developer! Bij Longship werken we met een team van 5 mensen aan software voor laadpaal operators. Longship is ontstaan in 2020 met als doel om de elektrische mobiliteitstransitie aan te jagen. We zijn nu al een wereldwijde speler doordat we continu voorop lopen in innovatie. Ons platform helpt het versneld elektrificeren van wagenparken, internationaal! Wij zijn een startup met grote ambities die we willen bereiken met een relatief klein en efficiënt team. Je krijg de kans om ontzettend veel te leren van ervaren

Bekijk vacature »

Back end Node.js developer

Functie Het ontwikkelteam bestaat momenteel uit 5 (back-end) Developers, 2 systeembeheerders, 1 DevOps engineer, 1 Tech Lead en 2 Scrum Masters. Samen wordt er doorontwikkeld aan twee SaaS-platformen die in een hoog tempo doorontwikkeld moeten worden. Omdat innovatie een belangrijk speerpunt binnen de organisatie is, wordt er ook continu naar snellere en slimmere oplossingen te bedenken en realiseren. Als Back-end Developer hou jij je dagelijks bezig met vraagstukken zoals: API-development, high volume datastromen, het ontwikkelen van Bots aan de hand van A.I. Daarnaast denk en werk jij mee aan de onlineapplicaties voor klanten. Er wordt zelfstandig en in teamverband gewerkt

Bekijk vacature »

Junior Software Developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Junior Software Developer .NET, C# voor een gaaf bedrijf in de omgeving van Utrecht! Sta jij aan het begin van je carrière en heb je net je HBO of WO-diploma in de richting van ICT of Techniek mogen ontvangen? En heb jij grote affiniteit met software development? Lees dan snel verder! Voor een opdrachtgever in de omgeving van Utrecht, zijn wij op zoek naar een Junior Software Developer. Werk jij graag aan verschillende projecten en ga je graag klanten op bezoek? Dan is dit de ideale functie voor jou! Binnen deze functie

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Voor jou als junior .NET ontwikkelaar staat er een flinke uitdaging klaar bij dit bedrijf waar jij veel van kan gaan leren. Zo willen zij een flinke uitbreiding doen op het webbased gedeelte dat zij nu hebben en willen zij het standaard deel gaan moderniseren. Jouw team is dan ook op zoek naar een junior .NET ontwikkelaar die het leuk vindt om op basis van research en development aan de slag te gaan. Jouw mening telt mee als het gaat om hoe en met wat deze applicaties gebouwd en herschreven gaan worden. Jouw functie bij dit bedrijf gaat dan

Bekijk vacature »

.Net ontwikkelaar - Het schoolsysteem verbeteren!

Bedrijfsomschrijving Onze klant is een prettige en kleinschalige organisatie waar hard gewerkt wordt om het onderwijs te verbeteren. Daarom werken ze aan complexe om administratieve, financiële en facilitaire processen te versnellen en te verbeteren. Dit doen ze vanuit een platte organisatie voor klanten die door geheel Nederland verspreid zitten, hier horen vanzelfsprekend een aantal aansprekende HBO scholen en universiteiten toe. Functieomschrijving Je komt terecht in een organisatie waar op dit moment 2 scrumteams werken. Jij zal als .Net developer binnen 1 van deze scrumteams functioneren, iedereen binnen dit team heeft zijn/haar eigen expertise waardoor er met verschillende invalshoeken aan een

Bekijk vacature »

Software developer - senior

Functie omschrijving Voor een echt softwarebedrijf in omgeving Gouda zijn wij op zoek naar versterking voor de afdeling Software Development! Ben jij op zoek naar een werkgever waar meerdere software developers werken aan interessante projecten? Ben jij op zoek naar een werkgever waar je onderdeel wordt van een team dat echt passie heeft voor het ontwikkelen van software? Dan ben je hier aan het juiste adres! Als softwareontwikkelaar kom je terecht bij een onafhankelijk, door kwaliteit gedreven, doortastend en daarbij op een Agile wijze werkend bedrijf. Ben jij een expert in het vertalen van Componenten van Functionaliteit naar Business lagen?

Bekijk vacature »

Senior java ontwikkelaar integratie

Functieomschrijving Voor de gemeente Rotterdam zijn wij op zoek naar een senior java ontwikkelaar integratie. Taken Binnen een zelfsturend Scrumteam voer je geheel zelfstanding je opdrachten uit en levert het eindresultaat op aan het Integratieteam. Jij voelt je net als alle teamleden verantwoordelijk voor alle aspecten, vanaf de vraag tot en met de oplevering in productie. Je bent kritisch, je helpt de klant om zijn wensen helder te krijgen, je schrijft zelfstandig clean code die van hoge kwaliteit is, met bijbehorende unit- en integratietesten, je ondersteunt zo nodig bij deployments naar productie. Het Integratieteam bouwt componenten (Endpoints) op de ESB.

Bekijk vacature »

Delphi Programmeur

Functie omschrijving Onze opdrachtgever is gespecialiseerd in kantoor-bedrijfssoftware en zit gevestigd in omgeving Numansdorp. Als programmeur ben jij bij dit bedrijf met het volgende bezig; Je vertaalt technische en functionele ontwerpen naar kwalitatieve software. Je ontwikkelt, ontwerpt en test software. Je maakt daarbij veel gebruik met de volgende tools & technologieën: Delphi 10.3 (Rio), QuickReport 6. Je krijgt in deze rol veel vrijheid en verantwoordelijkheid. Je levert projecten van A - Z op, en werkt daarbij projectmatig en gestructureerd. Bedrijfsprofiel Dit bedrijf richt zich op maatwerk software oplossingen. Deze software oplossingen worden ingezet in de financiële branche. Het betreft een

Bekijk vacature »

Cloud Developer

Cloud Developers opgelet! Bij Luminis zijn ze opzoek naar jou. Lees de vacature en solliciteer direct. Luminis is een software- en technologiebedrijf met meerdere vestigingen. Vanuit deze vestigingen werken 200 professionals aan technisch hoogwaardige oplossingen voor klanten zoals KLM, Nike en Bol.com. Ook ontwikkelt Luminis eigen oplossingen op het gebied van cloud, Internet of Things, data intelligence, e-sports en e-learning. Luminis onderscheidt zich door aantoonbaar voorop te lopen in technologie en innovatie. Luminis heeft drie kernpunten die verankerd zitten in alles wat we doen: het omarmen van nieuwe technologie, meesterschap en kennis delen. Functiebeschrijving First things first! Het is belangrijk

Bekijk vacature »

Teamlead PHP Developer

Functieomschrijving Voor een gewaardeerde werkgever in de buurt van Middelburg zijn wij op zoek naar een gemotiveerde teamlead PHP developer met affiniteit met Symfony/Laravel. Een enthousiast persoon die het ontwikkelteam komt versterken met het aanpakken van uitdagende projecten. Ben jij op zoek naar een uitdaging waar je de tijd en ruimte krijgt jezelf te ontwikkelen en je eigen IT-team aan te sturen? Lees dan snel verder! Die ga je doen: Bijdragen aan de implementatie van aanpassingen, verbeteringen en aanvullingen in de PHP based applicaties; Ontwikkeling en beheer van de serviceportal in Symfony en de webshops in de tweede versie van

Bekijk vacature »

Medior Java developer

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Full Stack .NET Developer C# ASP.NET

Samengevat: Deze werkgever is gespecialiseerd in het op afstand bewaken en besturen van machines en processen. Ben jij een ervaren Full Stack .NET Developer? Heb je ervaring met C# en ASP.NET? Vaste baan: .Net Developer C# ASP.NET HBO €3.300 - €4.500 Deze werkgever is een snel groeiende onderneming gespecialiseerd in het op afstand bewaken en besturen van machines en processen, IoT (Internet of Things). Deze werkgever is een veelzijdige organisatie. Je werkt voor de eigen IT organisatie. Zij werken met moderne technologie en staan open voor innovatie. Wil jij bij de top specialisten horen? Ben jij op zoek naar een

Bekijk vacature »

Java Developer

Dit ga je doen Als Java Developer ben je verantwoordelijk voor: Het ontwikkelen van nieuwe en bestaande webservices; Het uitbreiden van functionaliteiten binnen de producten- en dienstenportefeuille; Het werken aan gegevensuitwisseling met bijvoorbeeld SOAP; Testen van frameworks met gebruik van UNIT en Selenium. Hier ga je werken De organisatie waar je komt te werken is een semi-overheidsinstelling, gesitueerd in Utrecht en zorgt voor een goede samenwerking tussen verschillende overheidsinstanties. Het is een familiaire club die gaat voor kwaliteit en langdurige relaties. Zo zorgen zij ervoor dat er op grote schaal vertrouwelijke informatie tussen verschillende overheidsinstellingen wordt uitgewisseld. Hun werk zorgt

Bekijk vacature »

Embedded Software Developer Games

Functie omschrijving Heb jij affiniteit met hardware en wil jij kleuren binnen een Qt framework? Spreek jij de talen C en of C ++? Dan ben ik wellicht opzoek naar jou! Voor een super gave opdrachtgever in omgeving Delft is er namelijk plek voor een nieuwe kracht! Dit bedrijf is gespecialiseerd in het ontwerpen van software voor een unieke game industrie. Wil jij betrokken worden bij een proces dat loopt van ontwikkeling tot installatie? Waarbij je bezig zult zijn met perfecte systemen die geleverd worden aan binnen en buitenland? Je zult in een team, samen met vier ontwikkelaars, de mooiste

Bekijk vacature »

09/02/2004 22:17:00
Quote Anchor link
Hallo,

Ik heb het volgende probleem.

Op mijn site heb ik een uploadscriptje gemaakt. Werkt goed. Een php script kijkt in een dir en geeft alle foto's die erin staan weer. Perfect

Nu wil ik dat gebruikers niet alleen na een inlogsessie foto's kunnen uploaden, maar ook dat ze foto's kunnen verwijderen.

Het mooist zou zijn dat een script kijkt in de directory, alle foto's weergeeft met daaronder een link "verwijder". Als je daarop drukt een vraag om bevestiging krijft en vervolgens de foto wordt verwijderd.

Nu is mijn vraag, hoe krijg ik dit in godsnaam voor elkaar. Heb het een en ander geprobeerd met unlink(), maar lukt me niet.

Iemand die me kan helpen?
 
PHP hulp

PHP hulp

29/04/2024 17:10:06
 
Arend a

Arend a

10/02/2004 01:12:00
Quote Anchor link
http://www.phphulp.nl/php/scripts/5/106

Gewoon, het grootste deel over nemen: de directory uitlezen..

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
<?php

$dir
= '/home/plaats/naar/willekeurige/plaatjes';
# Absolute pad naar de plaatjes directory.

$url = 'http://www.willekeurigesite.nl/willekeurige/plaatjes';
# Geen laatste '/'!

$handle = opendir($dir);

while (false !== ($file = readdir($handle))) {
 if (!is_dir($file)) {
        # dit voorkomt dat directories of '.' en '..' in de array komen
        $files[] = $file;
 }
}


foreach ($files as $file) {
   print "$file: <a href="delete.php?file=$file">Delete</a>\n";
}

?>


In delete.php kan je met unlink() de meegegeven file verwijderen. NB: voor het verwijderen van files moet je ALTIJD absolute paths gebruiken, dus geen URL.

Ook is het aan te bevelen om te controleren of $_GET['file'] in delete.php alleen letters of punten bevat (evt op jpg, gif of png eindigt). Anders kan iemand straks willekeurige files gaan deleten, dat is niet het grootste feest.


Goede nacht,

Adje
 

10/02/2004 08:45:00
Quote Anchor link
Bedankt voor zover.

Het script werkt op zich. Ik zit nu nog met twee puntjes.

Ik zie nu nog alle bestandsnamen met daarachter een link om te verwijderen. Hoe krijg ik alle plaatjes zelf te zien? Ik heb ook even gekeken naar jou script, maar die laat een willekeurige zien. Ben nog niet zo'n php ster.

Het tweede puntje. Hoe gebruik ik die unlink() in delete.php precies? Zoals ik al zei...ben niet zo'n php ster. Ik probeer van alles, maar lukt me steeds net niet :-)

Alvast bedankt!
 
Arend a

Arend a

10/02/2004 09:46:00
Quote Anchor link
Nee, valt wel mee.

mijn script, zet alle files in de array $files. Daarna zoekt hij een random item uit uit de array.

Maar het gedeelte wat je nodig hebt is het gedeelte waar die files in de array gezet worden. De plaatjes zelf krijg je te zien door bij het doorlopen <img src="http://weg/naar/plaatjes/$file"> te echo'en. Niet te ingewikkeld dus.

kan je eens je error geven? Want waarschijnlijk kan je geen files deleten die je niet via php geupload hebt. Maar geef de foutmelding eens?
 

10/02/2004 15:29:00
Quote Anchor link
Ik heb de plaatjes nu voor elkaar. En zo dat als ik op de plaatje klik delete.php wordt opgeroepen.

De volgende foutmelding volgt:

Warning: unlink(foto.gif): No such file or directory in delete.php on line 4

delete.php staat het volgende in:

[linebreak]Code (php) 123 &lt;?phpunlink($_REQUEST[file]);?&gt; [linebreak]

Wat moet ik hierin zetten?
 
Arend a

Arend a

10/02/2004 16:21:00
Quote Anchor link
gebruik voor de volledigeheid anders het volledige pad naar je file.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?
$path
= '/users/pad/naar/file/met/slash/aan/het/eind/';
unink("$path$_GET['file']");
?>
 

10/02/2004 16:54:00
Quote Anchor link
Nu krijg ik deze:

Parse error: parse error, unexpected T_ENCAPSED_AND_WHITESPACE, expecting T_STRING or T_VARIABLE or T_NUM_STRING in delete.php on line 4

Dit is nu mijn script. De bestanden staan in de map uploads. delete.php staat in dezelfde dir als uploads.

[linebreak]Code (php) 1234 &lt;?php $path= uploads/; unlink(&quot;$path $_GET[file]&quot;); ?&gt; [linebreak]
 
Arend a

Arend a

10/02/2004 18:41:00
Quote Anchor link
er moet geen spatie tussen.
 

10/02/2004 18:53:00
Quote Anchor link
Ja dat dacht ik ook, maar ik alle spaties verwijderd en het blijft hetzelfde.

Als ik de " wijzig in ' of weghaal krijg ik de foutmelding:

Parse error: parse error, unexpected T_STRING in delete.php on line 4

Het script ziet er nu als volgt uit:

[linebreak]Code (php) 1234 &lt;?php $path=uploads/; unlink(&quot;$path$_GET[file]&quot;); ?&gt; [linebreak][linebreak]Wat zie ik nou over het hoofd?
 
Mitch X

Mitch X

10/02/2004 19:01:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php  
$path
='uploads/';  
unlink("$path$_GET[file]");  
?>


Zonder die ' en ' werkt ut bij mij meestal wel als er een T_STRING of T_VARIABLE melding is :D
 

10/02/2004 19:38:00
Quote Anchor link
Ik heb het script nu als volgt aangepast:

[linebreak]Code (php) 1234 &lt;?php $path=uploads/;unlink($path/$_GET[file]); ?&gt; [linebreak]

Dan krijg ik de volgende melding:

Warning: Division by zero in D:\Websites\www\familie\foto_pers\annika\del_een.php on line 3

Warning: unlink(): Permission denied in delete.php on line 3

Dit is zonder ' '

Met ' ', dus zo :
[linebreak]Code (php) 1234 &lt;?php $path=uploads/;unlink($path/$_GET[file]); ?&gt; [linebreak]krijg ik dit[linebreak][linebreak][linebreak]Parse error: parse error, unexpected T_STRING in delete.php on line 3
 

10/02/2004 20:15:00
Quote Anchor link
Oh ja,
Ik maak gebruik van W2K Prof en op de dir staan de NTFS rechten goed ingesteld.
 
Johan

Johan

10/02/2004 20:38:00
Quote Anchor link
ff een tip:

er staat dit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php  
$path
='uploads/';
unlink('$path/$_GET['file']');  
?>


maar nu krijg je dus uploads//$_GET['file'] en dat hoort niet...

hoe ik het zou doen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?
$getfile
= $_GET['file'];
$delbestand = 'uploads/$getfile';
unlink('$delbestand');

?>


misschien een beetje omsl8tich, maar je weet wel (bijna) cker dat je geen fouten krijgt...

succes!!
 

10/02/2004 22:27:00
Quote Anchor link
Ok...ik snap er intussen niet veel meer van.

Die foutmelding is weg, maar heeft plaats gemaakt voor een andere nadat ik jou script Johan heb overgenomen.

Warning: unlink($delbestand): No such file or directory in delete.php on line 7

php script als volgt:

[linebreak]Code (php) 12345 &lt;?php $getfile = $_GET[file]; $delbestand = uploads/$getfile; unlink($delbestand); ?&gt; [linebreak]
 
Arend a

Arend a

11/02/2004 00:28:00
Quote Anchor link
$delbestand = 'uploads/$getfile';

moet met dubbele aanhalingstekens, anders wordt het bestand /uploads/$getfile (letterlijk!) opgezocht.

Dus $delbestand = "uploads/$getfile";
 

11/02/2004 08:40:00
Quote Anchor link
YES!! Het werkt. Logisch van die " Ik zag het even niet meer :-)

Mensen ontzettend bedankt voor jullie hulp!!!! Te gek!!
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.