gastenboek

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Junior Back end developer PHP, Symfony

Functie Wij hebben onlangs onze eerste collega’s aangenomen, waardoor ons development team momenteel uit 4 personen bestaat. We bouwen onze software op basis van een PHP-framework (wat op zichzelf een Symfony framework is). Qua ontwikkeling focussen wij ons op 3 focus velden; – API-ontwikkeling/ Component Creatie – Implementatie – Framework ontwikkeling; het toevoegen van nieuwe functionaliteit of interne microservices Onze senior software engineer focust zich momenteel op de laatste twee punten, maar wij komen handen te kort op het eerste veld. Daarom zijn wij op zoek naar een enthousiaste junior software engineer die graag de kneepjes van het vak wil

Bekijk vacature »

C#.NET/Unity Developer

Functieomschrijving Voor een gewaardeerde werkgever in de omgeving van Breda zijn wij op zoek naar een software ontwikkelaar. Dit bedrijf houdt zich bezig met de ontwikkeling van WMS Software (C#/Unity & SQL). Past dit bij jou? Lees snel verder! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien: Je werkt aan innovatieve softwareoplossingen voor het verbeteren en/of vernieuwen van processen; Samen met 6 applicatieontwikkelaars hebben jullie de verantwoordelijkheid voor de uitbreiding en ontwikkeling van de webapplicaties; Het uitvoeren van updates/aanpassingen aan de huidig draaiende applicaties; Je bent een luisterend oor naar klanten en vertaalt hun wensen door naar bruikbare software. Bedrijfsprofiel Wie

Bekijk vacature »

Lead C++ Developer

The role of Lead C++ Developer As Lead C++ Developer at KUBUS you will be responsible for the implementation design of requirements and the software architecture of the desktop applications of BIMcollab, our platform for 3D model validation and issue management aimed at improving the quality of 3D building design models. Better 3D models lead to better buildings, thus contributing to the sustainability of the built environment with smarter use of materials, less waste and energy-efficient buildings. A good user experience is of paramount importance to us; we go for innovation and quality in our development. In your role as

Bekijk vacature »

Software Developer

Longship.io gaat de wereld veroveren met baanbrekende software en legendarische... pizza-avonden! Lees hier de vacature van IT Operations Manager! Bij Longship werken we met een team van 5 mensen aan software voor laadpaal operators. Longship is ontstaan in 2020 met als doel om de elektrische mobiliteitstransitie aan te jagen. We zijn nu al een wereldwijde speler doordat we continu voorop lopen in innovatie. Ons platform helpt het versneld elektrificeren van wagenparken, internationaal! Wij zijn een startup met grote ambities die we willen bereiken met een relatief klein en efficiënt team. Je krijg de kans om ontzettend veel te leren van

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een C# .NET Developer voor een leuke opdrachtgever in de omgeving van Hilversum! Voor een leuk bedrijf in de omgeving van Hilversum zijn wij op zoek naar een Back-end developer die klaar is voor een nieuwe uitdaging. Ben jij iemand die graag aan verschillende projecten werkt en het ook leuk vindt om bij klanten op bezoek te gaan? Dan ben jij de perfecte kandidaat! Deze functie is erg divers, je moet dus goed kunnen schakelen. Je komt te werken in een klein team van developers. Binnen het bedrijf hangt er een gemoedelijke informele

Bekijk vacature »

Back end developer

Functie Jij als full stack ontwikkelaar komt te werken in een team bestaande uit 4 back end programmeurs, 2 vormgevers/ Front end developers en een online marketeer. Qua persoonlijkheden is het team erg gevarieerd van sportfanaten tot gameliefhebbers en Golfers. Een ding heeft iedereen hier gemeen; Passie voor goede code. In jouw rol zul je voor 90% van je tijd je bezig houden met het ontwikkelen van grote maatwerk applicaties. Daarnaast hebben wij op aanvraag ook wel eens een website of onderhoudsklusje, die opgepakt moet worden en hier ben jij ook niet vies van. De technische uitdaging momenteel is dat

Bekijk vacature »

Ambitieuze medior developer

Wat je gaat doen: Heb jij al een paar jaar ervaring als developer maar wil jij naar the next level? In ons NextLevelDev Programma helpen wij jou om de volgende stap te zetten: een mooi programma aan trainingen op het gebied van Java, hippe frameworks, Agile/Scrum, OCP-certificering en optioneel: andere JVM-talen als Kotlin en Scala; Cloud (AWS, Azure, GCP) Soc Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun

Bekijk vacature »

Senior .Net developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als .Net Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling. Mede hierdoor zij wij dit jaar Microsoft Partner of the year geworden. Sogetisten staan klaar voor elkaar, hebben lol met elkaar en daarmee behalen we de mooiste resultaten! Werken bij Sogeti

Bekijk vacature »

Technical Asset Specialist Substations

TenneT is growing fast to realize its strategic ambitions. We play a leading role in driving the energy transition. We are looking for a passionate Technical Asset Specialist for substations (onshore and offshore) at our location in Arnhem who will contribute to this and that might be you? Your contribution to TenneT We are searching for a motivated and engaged colleague as a technical asset specialist (onshore and offshore) for instrument transformers and surge arresters, with preferably a strong background in the area of insulation coordination. As a specialist for insulation coordination you are responsible for overarching topics regarding insultation

Bekijk vacature »

.NET software developer

Functie omschrijving Voor een gewilde werkgever in omgeving Roosendaal zijn wij op zoek naar een back-end software developer met een aantal jaar werkervaring. Je krijgt een plekje in het workflow team en je zal betrokken worden bij het bouwen van nieuwe software, en het optimaliseren van bestaande code. Je werkt bij dit bedrijf in een Scrum team waarin je soms klantcontact hebt. Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uit zien: Je krijgt een plekje op de in-house IT afdeling. Deze afdeling bestaat uit zo'n 12 collega's, verdeeld over verschillende specialisaties (BI, Beheer, Business software & workflow). De vacature staat open

Bekijk vacature »

Node.js developer

Functie Onder begeleiding van 3 accountmanagers waarvan er 1 binnen jouw expertise je aanspreekpunt zal zijn ga je aan de slag bij diverse opdrachtgevers. Hij of zij helpt je bij het vinden van een passende en uitdagende opdracht. Hierin houden ze uiteraard rekening met jouw situatie, ervaring en (technische) ambities. De opdrachten duren gemiddeld één tot 2 jaar. Hierdoor kun je je ook echt vastbijten in een project en als consultant impact maken. Naast de opdracht ben je regelmatig met je collega’s van de IT-afdeling om bijvoorbeeld onderlinge kennis te delen, of nieuwe trends te bespreken. Ook worden er regelmatig

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar C# .NET

Functie omschrijving C# .NET Developer gezocht. Ben jij een full stack developer die op zoek is naar een nieuwe uitdaging binnen een leuk snel groeiend bedrijf? Lees dan snel verder! Wij zijn op zoek naar een Developer met ervaring op het gebied van .NET die een organisatie in de regio Amersfoort gaat versterken. Jij gaat je binnen dit bedrijf vooral bezighouden met het verbeteren van de functionaliteiten van hun dataplatform. Samen met andere ontwikkelaars denk je mee in oplossingsrichtingen, architectuur en nieuwe technologieën. Bedrijfsprofiel De organisatie waar je voor gaat werken heeft een onafhankelijk dataplatform ontwikkelt voor de agrarische sector.

Bekijk vacature »

Grafisch vormgever

Standplaats: Maasland Aantal uren: 32 – 40 uur per week Opleidingsniveau: HBO werk- en denkniveau Ben jij een ambitieuze grafisch vormgever met een passie voor creativiteit en oog voor detail? Vind jij het daarnaast leuk om ook marketingactiviteiten op te pakken? Dan zijn wij op zoek naar jou! Bedrijfsinformatie Westacc Group BV is het zusterbedrijf van HABA en specialiseert zich in (maatwerk) oplossingen voor (elektro) techniek en verlichting in de kampeerbranche. Zij produceren en assembleren onderdelen voor caravans, campers en boten. Voor een groot aantal caravan- en campermerken leveren wij producten als zekeringkasten, invoerdozen, acculaders, schakelmateriaal en verlichting. De producten

Bekijk vacature »

Lasrobotprogrammeur/operator

Heb je interesse in trekkers en beschik je overvlijmscherpse precisie? Solliciteer dan op deze vacature! Als Lasoperator ben je vooral bezig met het maken van nieuwe lasrobotprogramma’s en het optimaliseren van bestaande programma’s, zowel online als offline (incl. het bedienen van de Lasrobots). Daarnaast draag je bij aan een optimaal rendement van de las robots. Verder heb je de volgende werkzaamheden: Het meewerken als operator c.q. Robotlassen niveau 2 (van complexe samenstellingen/halffabricaten), het om- en instellen van de diverse stations van lasmallen (productdragers), het afwerken van laswerk (verwijderen lasspetters en oxiden), het bewaken van de machineplanning (op bewerkingen) incl. de

Bekijk vacature »

Embedded Software Developer

Functie omschrijving Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Ridderkerk zijn wij op zoek naar een Embedded Software developer. Ben jij enthousiast en een echte team player? Lees dan snel of dit iets voor jou is! Binnen deze rol houdt jij je bezig met alle werkzaamheden die nodig zijn om een functionaliteit te bouwen. Denk aan ontwerpen, architectuur, programmeren en algoritmes. Je voert test en validatie werkzaamheden uit bij de implementatie bij de klant. Ben jij een Embedded Software Developer die affiniteit heeft met de allernieuwste technieken? Laat dan snel wat van je horen! Bedrijfsprofiel Onze opdrachtgever bestaat uit een groot

Bekijk vacature »
Jack maessen

jack maessen

01/02/2010 22:26:00
Quote Anchor link
hallo,

Ik heb een gastenboek van internet geplukt met het volgende probleem:

De berichten worden op een of andere manier niet uit de database gehaald of in ieder geval; niet getoond. Wel wordt er getoond in toon.php :

Geplaatst door:
E-mail:
Bericht:

Maar hier staat niets achter....

2 belangrijkste bestanden zijn

toevoegen.php



Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
<?php
ob_start();
  include "verbinding.php";
include "forum_ubb.php";
  if ($_POST["submit"]) {
      if(isset($_COOKIE['gastenboekcookie'])){
        die("Om fout gebruik (flooding / dubbelposts) van het forum te voorkomen kun je slechts 1 bericht per minuut plaatsen.");
        exit();
    }

    $naam = $_POST['naam'];
      $email = $_POST['email'];
      $msg = $_POST['msg'];
    
      $naam = htmlspecialchars($naam);
      $email = htmlspecialchars($email);
      $msg = htmlspecialchars($msg);
    
      $naam = strip_tags($naam);
      $email = strip_tags($email);
      $msg = strip_tags($msg);
    /* scheldwoordfilter je kan zelf nog toevoegen */
        $msg = addslashes($msg);
      
     /*einde scheldwoord filter*/
      $sql = "INSERT INTO Guestbook SET Name='$naam', Email='$email', Message='$msg'";
      $query = mysql_query($sql) or die("bericht niet geplaatst!");
      echo "Bericht succesvol geplaatst! <a href=\"toon.php\">Terug naar  gastenboek</a>";
      setcookie("gastenboekcookie","geset",time()+100,"/");
  }
else { ?>


<form method="post" action="
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo $_SERVER['PHP_SELF'];?>
">
Naam: <input type="text" name="naam"><br>
Email: <input type="text" name="email"><br>
Bericht: <textarea name="msg" rows="5" cols="30"></textarea><br>
<input type="submit" name="submit" value="Plaats bericht">
</form>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
 }
  ?>


en toon.php

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?php
      include("forum_ubb.php");
    include("verbinding.php");
      $query = "SELECT Name, Email, Message FROM Guestbook ORDER BY ID Desc";
      $result = mysql_query($query) or die ("mysql error!");
    $num = mysql_num_rows($result);
 
  while($obj=mysql_fetch_object($result)){
    $name = $obj->Name;
    $email = $obj->Email;
    $msg = $obj->Message;
?>

<table border="1" align="center">
<tr><td>Geplaatst door:</td>
<td>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?=$name;?>
</td></tr>
<tr><td>E-mail:</td>
<td>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?=$email;?>
</td></tr>
<tr><td>Bericht:</td>
<td>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?=replace($msg);?>
</td></tr>
</table><br />
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
}
?>


<center><a href="toevoegen.php">Voeg een bericht toe</a></center>

Bovendien krijg ik nog een error in toevoegen.php

Notice: Undefined index: submit in C:\wamp\www\toevoegen.php on line 5


Kan iemand me hierbij helpen...

Alvast bedankt...
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 15:59:29
 
Mr.Ark

Mr.Ark

01/02/2010 22:29:00
Quote Anchor link
Quote:
Kan iemand me hierbij helpen...


Wil je wel advies geven. Gebruik dit script niet, is namelijk "bagger".

Weet je zelf al wat van PHP/Mysql af? Zo niet, bekijk deze tuts eens.

- http://phptuts.nl/view/39/
- http://phptuts.nl/view/35/
- http://phptuts.nl/view/41/
 
Jack maessen

jack maessen

01/02/2010 22:33:00
Quote Anchor link
ik kan dingen begijpen als ik de code lees en wat kleine aanpassingen maken maar ben echt niet in staat om zelf zo´n script te maken
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

01/02/2010 22:48:00
Quote Anchor link
..totdat je de vorige post las en bij de eerste link begon.
 
Mr.Ark

Mr.Ark

01/02/2010 22:55:00
Quote Anchor link
Quote:
..totdat je de vorige post las en bij de eerste link begon.


inderdaad.

Omdat ik in een slechte bui ben heb ik 1 HELE SIMPELE gemaakt, jij mag hem verder bouwen.

reactie_plaatsen.php

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
<?PHP

# Connectie met de database maken
require_once 'connect_db.php';

# Error is false
$Error = false;
# Array voor de messages
$Message = array();

# Kijken of er gepost wordt
if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST')
{

    # Kijken of naam leeg is
    if(empty($_POST['naam']))
    {

        # Geen naam ingevuld
        $Message[] = 'Vul A.U.B een naam in.';
        # Error is true
        $Error = true;
    }

    
    # Kijken of email adres leeg is
    if(empty($_POST['email']))
    {

        # Geen email adres ingevuld
        $Message[] = 'Vul A.U.B een email adres in.';
        # Error is true
        $Error = true;
    }

    
    # Kijken of bericht leeg is
    if(empty($_POST['bericht']))
    {

        # Geen bericht ingevuld
        $Message[] = 'Vul A.U.B een bericht in.';
        # Error is true
        $Error = true;
    }

    
    # Kijken of error false is
    if($Error == false)
    {

        # Query uitvoeren
        $Query =
        "
            INSERT INTO
                berichten
                (
                     naam,
                    email,
                    bericht,
                    ip,
                    datum
                )
                VALUES
                (
                     '"
.mysql_real_escape_string($_POST['naam'])."',
                    '"
.mysql_real_escape_string($_POST['email'])."',
                    '"
.mysql_real_escape_string($_POST['bericht'])."',
                    '"
.mysql_real_escape_string($_SERVER['REMOTE_ADDR'])."',
                    NOW()
                )
        "
;
        
        # Resultaat van de query
        $Result = mysql_query($Query);
        
        # Kijken of de query is gelukt
        if(!$Result)
        {

            # Fout opgetreden in de query
            $Message[] = 'Er is een fout opgetreden, fout: '.mysql_error();
        }

        else
        {
            # Succesvol in database geplaats
            $Message[] = 'U bericht is succesvol geplaatst.';
        }
    }
}


?>

<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml">
<head>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8" />
<title>Bericht Plaatsen</title>
</head>

<body>
<h3>Bericht Plaatsen</h3>
<p>
<?PHP

# Kijken of er een message is
if(!empty($Message))
{

    # Message(s) laten zien
    foreach($Message as $Msg)
    {

        echo $Msg.'<br/>';
    }
}


?>

</p>
<form id="form1" name="form1" method="post" action="">
  <table width="400" border="0">
    <tr>
      <td>Naam:</td>
      <td><input type="text" name="naam" id="naam" /></td>
    </tr>
    <tr>
      <td>Email adres:</td>
      <td><input type="text" name="email" id="email" /></td>
    </tr>
    <tr>
      <td>Bericht:</td>
      <td><textarea name="bericht" id="bericht" cols="45" rows="5"></textarea></td>
    </tr>
    <tr>
      <td colspan="2"><input type="submit" name="submit" id="submit" value="Plaatsen" /> <input type="reset" name="reset" id="reset" value="Wissen" /></td>
    </tr>
  </table>
</form>
</body>
</html>


gastenboek.php

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
<?PHP

# Connectie met de database maken
require_once 'connect_db.php';

?>

<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml">
<head>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8" />
<title>Gastenboek</title>
</head>

<body>
<h3>Gastenboek</h3>
<p>
<?PHP

# Query uitvoeren
$Query =
"
    SELECT
        naam,
        email,
        bericht
    FROM
        berichten
    ORDER BY
        datum
    DESC
"
;

# Resultaat van de query
$Result = mysql_query($Query);

# Kijken of de query is gelukt
if(!$Result)
{

    # Fout opgetreden in de query
    echo 'Er is een fout opgetreden, fout: '.mysql_error();
}

else
{
    # Kijken of er wel resultaten zijn
    if(mysql_num_rows($Result) == 0)
    {

        # Geen resultaten in de database
        echo 'Er staan geen berichten in de database.';
    }

    else
    {
        # Begin van de tabel
        echo '<table width="400" border="0">';
        
        # While loopje uitvoeren om de berichten te tonen
        while($Row = mysql_fetch_assoc($Result))
        {

            echo '
                    <tr>
                        <td>Naam:</td>
                        <td>'
.$Row['naam'].'</td>
                    </tr>
                    <tr>
                        <td>Email adres:</td>
                        <td>'
.$Row['email'].'</td>
                    </tr>
                    <tr>
                        <td>Bericht:</td>
                        <td>'
.$Row['bericht'].'</td>
                    </tr>
                    <tr>
                      <td colspan="2">-----------------------------------</td>
                    </tr>
                '
;
        }

        
        # Tabel afsluiten
        echo '</table>';
    }
}


?>

</p>
</body>
</html>


connect_db.php

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
<?PHP

# Errors weergeven
error_reporting(E_ALL);
ini_set('display_errors', 1);

# Database gegevens
$db = array (
    'host' => 'localhost',
    'user' => '',
    'pass' => '',
    'dbname' => ''
);

# Kijken of we connectie kunnen maken
if(!mysql_connect($db['host'], $db['user'], $db['pass']))
{

    trigger_error('Fout bij verbinden: '.mysql_error());
}

elseif(!mysql_select_db($db['dbname']))
{

    trigger_error('Fout bij selecteren database: '.mysql_error());
}


?>


SQL Table

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
CREATE TABLE berichten(
id int( 11 ) NOT NULL auto_increment,
naam varchar( 50 ) collate utf8_unicode_ci NOT NULL,
email varchar( 255 ) COLLATE utf8_unicode_ci NOT NULL,
bericht varchar( 255 ) COLLATE utf8_unicode_ci NOT NULL,
ip varchar( 15 ) NOT NULL default '',
datum datetime NOT NULL default '0000-00-00 00:00:00',
PRIMARY KEY( id )
) ENGINE = InnoDB DEFAULT CHARSET = utf8 COLLATE = utf8_unicode_ci;


Let op !: Code is niet getest, dat mag je zelf doen ^^
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Mr.Ark
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.