Geen input maar wel variabelen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Front-end developer E-Commere

Functie E-commerce is een ‘’snelle’’ wereld. Om hierin continu voorop te blijven omarmen ze in een vroeg stadium nieuwe technieken. Een webshop is nooit af en kan altijd beter, sneller en efficiënter. Tegelijkertijd hebben ze vanaf hun oprichting altijd vastgehouden aan kwaliteit boven snelheid, en dit loont. Als front-end developer heb je een adviserende rol en sta je aan het eindpunt van alles wat met designs te maken heeft. Je overlegt met klanten en collega’s, en zet je in om ideeen om te zetten tot unieke concepten. Je bent het aanspreekpunt voor de klant en bewaakt tevens de planning. Eisen

Bekijk vacature »

.NET developer

Wat ga je doen als Full stack .NET developer Microsoft 365? Je stelt je op als sparringpartner voor het team en PO over toekomstige functionaliteiten, architectuur en mogelijke nieuwe producten. Je bent mede-verantwoordelijk voor het vertalen en omzetten van een user story in een passend technisch design. Je implementeert functionaliteiten op basis van een technisch design en user story. Je bent mede-verantwoordelijk voor het beheer van Azure DevOps, waaronder het beheer van GIT, Build Pipelines, Release Pipelines en geautomatiseerde testen. Hier herken jij jezelf in Hbo werk- en denkniveau of hoger aangevuld met relevante certificeringen en/of cursussen; Minimaal 3 jaar

Bekijk vacature »

PHP Back-end Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Starter Werklocatie: Nijmegen Vacature ID: 13633 Introductie OUr client develop websites, webshops, and digital environments that are used by many visitors daily. They are seeking an experienced PHP-Developer Back-end to join the team. If you're looking for a position where you can tackle challenging, innovative, and multidisciplinary ICT projects and make a difference, this vacancy might be for you! Functieomschrijving As a PHP developer, you'll develop websites and digital environments used by many visitors daily. You'll work as a back-end developer and want to continuously develop in this field. You can work independently and efficiently,

Bekijk vacature »

JAVA Programmeur

Bedrijfsomschrijving Functieomschrijving We zoeken per direct enthousiaste software engineers die ons team komen versterken.We werken in DevOps teams met een sterk gevoel voor verantwoordelijkheid. Er wordt nauw samengewerkt met ons Business analyse team (BAT), met onze uitvoerende medewerkers en met de DevOps teams onderling binnen het domein. Het liefst hebben we veel en vaak interactie met onze interne en externe eindgebruikers om zo de juiste dingen te maken. We werken multidisciplinair in een dynamische omgeving. Achtergrond opdracht De Businesseenheid Examens is verantwoordelijk voor de logistiek van de staatsexamens Voortgezet (speciaal) onderwijs, Nederlands als 2e taal en schoolexamens. In het kader

Bekijk vacature »

Back end developer PHP, Laravel

Functie Jij komt te werken in ons webdevelopment team, wat bestaat uit 8 ervaren collega’s. Hiernaast hebben wij nog een team van 2 ontwikkelaars die aan native applicaties werken. Bij ons zijn er korte lijntjes en er hangt een gezellige informele werksfeer. Maar het belangrijkste is natuurlijk dat je aan geweldige applicaties zult gaan werken! Wij willen als organisatie niet te groot worden, we willen gewoon toffe dingen maken. Onze techstack bestaat momenteel uit: PHP, Laravel, Javascript, Typescript, Git, MySQL, Java, Kotlin, Xamarin. Samen met ons ga jij zorgen dat we puik werk leveren! Waarbij je bij elke fase in

Bekijk vacature »

PHP developer (Laravel/Vue.js)

Functie Het team telt momenteel 20 collega’s, bestaande uit developers (front- en backend) en het operations team, waaronder ook het management en twee scrum masters vallen. Ze zijn op zoek naar een PHP developer die in staat is zelfstandig te werken. Je komt te werken in één van de drie scrumteams en gaat aan de slag met een project voor de klant. Het fijne hieraan is dat je wel afwisseling hebt qua werk, maar tegelijkertijd doorlopend werkt voor bestaande klanten. Hierdoor krijg je ook de kans om echt de diepte in te gaan en innovatieve technische oplossingen neer te zetten.

Bekijk vacature »

Fullstack JavaScript developer (ReactJS, NodeJS, T

Functie Het team bestaat momenteel uit ruim 15 collega’s, waarvan ruim de helft in het ontwikkelteam werkzaam is. Er zijn gave plannen om het platform ook te gaan toepassen op bijv. vliegvelden, maar ook internationale groei zit in het verschiet en daarom zijn ze op zoek naar versterking. Als Fullstack JavaScript developer werk je nauw samen met 9 fullstack (Python en .NET) developers. Binnen het team ga jij je toespitsen op het creeren van de optimale toegankelijkheid en user experience. Om dit voor elkaar te krijgen zul je ontwerpen, programmeren, testen en implementeren. Het hele proces dus! Maar ook bijvoorbeeld

Bekijk vacature »

Back-end programmeur

Functieomschrijving Heb jij kort geleden jouw HBO ICT diploma in ontvangst mogen nemen? Of ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Voor een uitdagende werkgever in omgeving Waalwijk zijn wij op zoek naar een enthousiaste softwareontwikkelaar met kennis of ervaring met C# en SQL. In een uitdagende rol als C#.NET Developer werk je samen met een enthousiast en informeel team aan het bouwen van maatwerk software voor variërende klanten. Verder ziet jouw takenpakket er als volgt uit: Je draagt bij aan de implementatie van aanpassingen, verbeteringen en aanvullingen in de C# based applicaties; Je houdt je bezig met het ontwikkelen

Bekijk vacature »

Junior / Medior C# .NET ontwikkelaar in Brabants t

Bedrijfsomschrijving Ben jij een gepassioneerde C# .NET ontwikkelaar met een voorliefde voor hardware? Dan is dit de perfecte kans voor jou! Bij ons bedrijf krijg je de kans om deel uit te maken van een team van sociale en enthousiaste techneuten die er elke dag naar streven om onze eigen ontwikkelde software nog beter te maken. Het team van ongeveer 10 team medewerkers maakt zich hard om de interne processen gestroomlijnd te laten verlopen. Functieomschrijving Als lid van ons hechte en behulpzame team word je betrokken bij diverse projecten. Daarbij krijg je te maken met data-analyses, content en de logistieke

Bekijk vacature »

Software ontwikkelaar ASP .Net / C#

Functie omschrijving Gezocht! Software ontwikkelaar. Ben jij bekend met termen als ASP .Net, C# en SQL? Ben jij op zoek naar een afwisselende en uitdagende IT-functie binnen de agrarische sector? En omschrijf jij jezelf als zelfstandig, enthousiast en proactief? Dan hebben wij de perfecte functie voor jou! Als Software ontwikkelaar binnen deze organisatie ben je samen met één andere collega verantwoordelijk voor de ontwikkeling en modificatie van het support en controle programma dat binnen dit bedrijf gebruikt wordt. Je gaat hierbij bijdragen aan de vertaling van klantwensen naar effectieve softwareoplossingen. Verder bestaan je werkzaamheden uit: Technische uitwerking van de business

Bekijk vacature »

Database developer - SQL

Functie omschrijving Kan jij goed overweg met complexe algoritmes en het schrijven van procedures in T-SQL? Heb jij al wat ervaring opgedaan met SQL en vind je het tijd voor de volgende stap? Lees dan snel verder! Dit software bedrijf, gespecialiseerd in de ontwikkeling van logistieke software, is op zoek naar een ervaren SQL database developer. Jouw werkzaamheden zullen onder andere bestaan uit: Je sluit aan bij meetings en brengt het gehele logistieke proces in kaart. Vervolgens ga je als lead developer aan de slag om de klus te klaren. Je stuurt het junior developer team en helpt, zo nodig,

Bekijk vacature »

PHP Developer

Dit ga je doen Je werkt nauw samen met het websitebureau aan de ontwikkeling en optimalisering van het internationale platform; Je ziet nieuwe webshops op en voert optimalisaties door; Je bouwt aan technische, functioneel en commercial resultaat; Je vindt het leuk om zelfstandig binnen een internationale organisatie te werken, maar krijgt ook energie om samen met collega's te werken. Hier ga je werken Voor een bedrijf in de regio Rotterdam zijn wij opzoek naar een PHP Developer. Je wordt onderdeel van het communicatieteam en gaat je bezighouden met het optimaliseren van de website van dit internationale bedrijf. Je schakelt veel

Bekijk vacature »

Typescript Developer / Cloud platform

Dit ga je doen (Door)Ontwikkelen van het cloud platform; (Door)Ontwikkelen van microservices; Bouwen van nieuwe functionaliteiten; Verbeteringen aandragen voor het cloud platform; Sparren met de business. Hier ga je werken Onze opdrachtgever, gevestigd in regio Eindhoven, levert een compleet dienstenpakket op het gebied van IT. Zij pakken verschillende (complexe) vraagstukken van grote organisaties op. De sfeer intern is gezellig en informeel. Men houdt van hard werken maar gezelligheid door middel van een borrel of gezamenlijke lunch komt er veel voor. Als Typescript ontwikkelaar word je onderdeel van het team gericht op de (door)ontwikkeling van hun eigen cloud platform welke wordt

Bekijk vacature »

Back End Developer

Als Back End developer bij KUBUS houd je je bezig met het ontwikkelen van de (web)applicatie en services van BIMcollab. Je hebt een focus op de back end van onze software, daarvoor werken wij hoofdzakelijk met C# en .NET. Wij hanteren een full-stack benadering, wat betekent dat je naast de back-end ook meehelpt bij andere onderdelen van de code. Als softwarebedrijf bevindt KUBUS zich in een unieke positie. We bouwen aan onze eigen producten die wereldwijd door tienduizenden gebruikers worden gebruikt. Ons bedrijf heeft precies de juiste grootte: groot genoeg om echt impact te maken in de markt, maar klein

Bekijk vacature »

C# developer

Functie Als ervaren Software Engineer wordt jij verantwoordelijk voor het bedenken en ontwikkelen van technische (maatwerk) oplossingen voor onze klanten en dit samen met de klant af te stemmen. Jij wordt o.a. verantwoordelijk voor de doorontwikkeling het software pakket welke voor ons enorm belangrijk is. Dit pakket zorgt er namelijk voor dat wij complete productielijnen kunnen aansturen en monitoren. Daarnaast heb jij actief contact met onze hoofdvestiging om het software achter een van onze systemen te verbeteren en te herschrijven. Momenteel zijn onze C# applicaties geschreven met o.a. Winforms. Echter hebben wij de actieve ambitie om dit te gaan herschrijven

Bekijk vacature »
Erick Schluter

Erick Schluter

25/12/2010 18:37:40
Quote Anchor link
Denk dat dit de juiste plek is voor mijn vraag...en wel deze:

Ik heb een aantal pulldown menus.

Iemand kiest in zo'n pulldown menu een aantal, bv. 2.

Dit kan je in meerdere pulldowns doen maar geen enkele pulldown is verplicht om in te vullen.

En als optie A is voorzien van een aantal, maar de overige pulldowns niet, dan wil ik enkel en alleen optie A in een bevestigende email presenteren.

Maar...als voor optie A en bijvoorbeeld ook optie D een aantal is opgegeven wil ik deze natuurlijk beide presenteren.

Nu ziet dat er als volgt uit in de bevestigende email tekst:

optie A aantal 1
-lege regel 1-
-lege regel 2-
optie D aantal 1
[einde]

Met -lege regel- bedoel ik hier ook echt gewoon witte ruimte, nada, niets, maar wel wordt de ruimte ingenomen van een regel.

Hoe zorg ik dat de leeggelaten opties niet verschijnen in dit overzichtje?

Dat dus in dit voorbeeld -lege regel 1- en -lege regel 2- er niet zijn, geen ruimte innemen en dat het er dus als volgt uit ziet in de email:

optie A aantal 1
optie D aantal 1
[einde]

Ik hoop dat ik duidelijk ben. Krijg het maar niet voor elkaar...
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 09:03:47
 
Maarten PHP

Maarten PHP

25/12/2010 18:54:23
Quote Anchor link
met str_replace omzetten in lege regel, telen, of nada
 
Erick Schluter

Erick Schluter

25/12/2010 19:04:11
Quote Anchor link
Dat heb ik geprobeerd...maar dat lukte niet.

Het zijn namelijk verschillende variabelen...uit verschillende pulldown menus...

Ik heb dus 4 resultaten...en 4 variabelen...hetzij gevuld of niet.
Gewijzigd op 25/12/2010 19:05:23 door Erick Schluter
 
Maarten PHP

Maarten PHP

25/12/2010 19:07:42
Quote Anchor link
en je kan toch wel met database doen en dat str_replace
 
Erick Schluter

Erick Schluter

25/12/2010 19:16:25
Quote Anchor link
Het wordt niet opgeslagen in een database...Maar dan kan ik het natuurlijk makkelijker 'uitlezen' en aanpassen...dat is de oplossing?
Gewijzigd op 25/12/2010 19:17:00 door Erick Schluter
 
The Force

The Force

25/12/2010 19:17:14
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
//Niet gewoon zo?
if($_POST['optie_a'] != '') echo $variabele;

//Of zo?
if(isset($_POST['optie_a'])) echo $_POST['optie_a'];
?>
Gewijzigd op 25/12/2010 19:21:13 door The Force
 
Erick Schluter

Erick Schluter

25/12/2010 19:44:27
Quote Anchor link
isset! Ga'k proberen!
 
Tikkes C

Tikkes C

25/12/2010 20:41:14
Quote Anchor link
indien je met mails werkt kan je gewoon een tekst appenden met $tekst .= $waterbijmoet

vb:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
$tekst
= "Dit is mijn starttekst <br />";

$tekst .= "Hier is regel 2 van de tekst";
?>

indien je nu $tekst gaat afprinten zal je de 2 regels onder elkaar zien.


Je kijkt dan inderdaad met isSet of er iets is ingevuld maar let op dat je ook goed nakijkt wat er juist is ingegeven uiteraard.
Gewijzigd op 25/12/2010 20:41:54 door Tikkes C
 
Erick Schluter

Erick Schluter

25/12/2010 20:41:42
Quote Anchor link
Nou moe?!

In de emailtekst doet het wat ik wil...maar als ik dezelfde truuk toepas op het HTML gedeelte dat wordt getoond op de website wanneer iemand het formulier heeft verzonden...dan is het weer dezelfde situatie.

Lege regels worden gepresenteerd...of ik nu <br /> of \n gebruik.
?!?

Ik heb nu het volgende:

$tekst = "<p>".$optieA."";
$tekst .= "<br />".$optieB."";
$tekst .= "<br />".$optieC."";
$tekst .= "<br />".$optieD."";
$tekst .= "<br />".$optieE."</p>";

Maar als alleen optieC is aangegeven...zweeft deze als het ware in een witte ruimte van boven en onder 2 regels. Dasniedebedoelingnatuurlijk...
Gewijzigd op 25/12/2010 21:37:15 door Erick Schluter
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

25/12/2010 22:30:40
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
$tekst = '<p>';
if (!empty($optieA)) $tekst .= $optieA.'<br />';
if (!empty($optieB)) $tekst .= $optieB.'<br />';
if (!empty($optieC)) $tekst .= $optieC.'<br />';
if (!empty($optieD)) $tekst .= $optieD.'<br />';
if (!empty($optieE)) $tekst .= $optieE;
$tekst .= '</p>';

Bovenstaande code is een mogelijkheid maar zeker niet de allermooiste. Het liefste wil je de opties in een array hebben staan en daar bewerkingen oplos laten, bijvoorbeeld via de functie explode. Maar ik ken de rest van de code niet dus daar zul je zelf even naar moeten kijken.
Gewijzigd op 25/12/2010 22:32:40 door Ozzie PHP
 
Erick Schluter

Erick Schluter

26/12/2010 23:28:11
Quote Anchor link
Hey Ozzie,

Jouw oplossing maakt mijn verhaal helemaal af!

Thanks guys, wat moet ik toch zonder jullie...
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

27/12/2010 00:13:05
Quote Anchor link
Graag gedaan Erick.
 
Joren de Wit

Joren de Wit

27/12/2010 10:34:30
Quote Anchor link
Let op dat het gebruik van empty() hier niet echt handig is. De functie empty() zal namelijk ook 'true' terug geven als de waarde '0' of null is...

Gebruik om te controleren of strings leeg zijn liever:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
if($optieA == '') {
  // $optieA is een lege string
}
?>

Of:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
if(strlen($optieA) == 0) {
  // $optieA is een lege string
}
?>
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

27/12/2010 10:45:17
Quote Anchor link
Blanche - op 27/12/2010 10:34:30:
Let op dat het gebruik van empty() hier niet echt handig is. De functie empty() zal namelijk ook 'true' terug geven als de waarde '0' of null is...
Correct, maar het gaat om het kiezen van een aantal in een pull down menu en je kunt natuurlijk niet een aantal van 0 kiezen :) Dus empty werkt hier wel.

Erick Schluter op 25/12/2010 18:37:40:
Iemand kiest in zo'n pulldown menu een aantal, bv. 2.[einde]
Gewijzigd op 27/12/2010 10:45:55 door Ozzie PHP
 
Joren de Wit

Joren de Wit

27/12/2010 10:48:07
Quote Anchor link
Het is inderdaad een situatie die niet snel voorkomt, maar het is een leuke bug om op te sporen als je er toch tegenaan loopt. Je zoekt je rot :-)
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

27/12/2010 10:49:27
Quote Anchor link
hehe... ja, das waar :)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.