geen submenu

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Back end developer Digital Agency

Functie Wij zijn van origine een wordpress bureau, maar sinds 2006 zijn wij dit wel redelijk ontgroeid. Naar mate de jaren verstreken zijn we gegroeid in omvang, maar ook in de complexiteit van opdrachten waarin wij onze klanten kunnen bedienen. Momenteel bestaat onze organisatie uit 4 front end developers, 12 back end developer 3 projectmanagers en een 2 koppig management. Wij zijn een hele informele, bijna familiaire organisatie. Geen strak pak of overhemd, nee gewoon dragen waar jij je prettig bij voelt. De gemiddelde leeftijd ligt tussen de 25 en 30 en wij doen er veel aan om onze hechte

Bekijk vacature »

Software Programmeur PHP - JAVA

Functie Wil jij bij een platte en informele organisatie werken? Lees dan snel verder! Voor een opdrachtgever in omgeving Rotterdam dat zich gespecialiseerd heeft in het realiseren van veilige netwerkverbindingen zijn wij op zoek naar een leuke software developer ter versterking van het huidige team. Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen PHP, JAVA en Node.js. Je gaat klanten ondersteunen op het gebied van geleverde software en webapplicaties. Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn

Bekijk vacature »

Backend Developer Scrummaster .NET

Samengevat: Deze werkgever is een ambitieus internetbedrijf met een passie voor digitale communicatie. Ben jij geschikt als Backend Developer? Heb je ervaring met .NET platform? Vaste baan: Backend Developer / SCRUM Master Scrum HBO WO €3.800 - €6.000 Deze werkgever is een innovatief bedrijf met enthousiaste mensen die jarenlang ervaring hebben met het ontwikkelen internet- en intranetoplossingen. Wij houden van korte lijnen en open en eerlijke communicatie. Wij zetten graag onze jarenlange ervaring in om perfect werkende oplossingen te ontwikkelen. Wij ondersteunen dienstverlenende organisaties bij het ontwikkelen en realiseren van een effectief, adaptief communicatieplatform. Je ontwikkelt met ons de meest

Bekijk vacature »

Front-end Developer - React - Data Driven

Bedrijfsomschrijving Onze klant is een snelgroeiende organisatie die een data-driven inspectieapp op de markt hebben gebracht die nu al een aantal jaar door verschillende organisaties wereldwijd gebruikt wordt. Er zijn zo'n 6 mensen werkzaam bij dit bedrijf en ze zijn nu vooral op zoek naar een sterke front-end developer die wil gaan werken aan nieuwbouw applicaties en de uitbouw van de huidige applicaties. De reden dat ze zoeken is omdat er veel werk op komst is en ze hier de juiste capaciteit voor willen hebben. Er heerst hier een hele prettige sfeer waarin respect en eerlijke communicatie belangrijk is. Ook

Bekijk vacature »

.NET Developer

Dit ga je doen (Door)Ontwikkelen van het applicatielandschap; (Door)Ontwikkelen van microservices; Bouwen van nieuwe functionaliteiten; Verbeteringen aandragen voor het applicatielandschap; Sparren met de business. Hier ga je werken De organisatie is werkzaam in de financiële dienstverlening met meer dan 200 medewerkers en meer dan 250.000 eindgebruikers is het een van de grotere binnen haar branche. Je komt te werken in een team waarmee je verantwoordelijk bent voor het ontwikkelen en onderhouden van de financiële applicaties binnen de organisatie, denk hierbij aan het bouwen en onderhouden van portalen. Als .net developer ga jij het development team ondersteunen met de transitie naar

Bekijk vacature »

C# .NET Software Ontwikkelaar

Functie omschrijving C# .NET Developer gezocht. Ben jij een full stack developer die op zoek is naar een nieuwe uitdaging binnen een leuk snel groeiend bedrijf? Lees dan snel verder! Wij zijn op zoek naar een Developer met ervaring op het gebied van .NET die een organisatie in de regio Arnhem gaat versterken. Jij gaat je binnen dit bedrijf vooral bezighouden met het verbeteren van de functionaliteiten van hun dataplatform. Samen met andere ontwikkelaars denk je mee in oplossingsrichtingen, architectuur en nieuwe technologieën. Als C# .NET Developer binnen dit bedrijf houd je je niet alleen bezig met het verbeteren van

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Do you want to work with the latest technologies on the development of new systems and applications? Create elegant interfaces using VueJS for thousands of users? Get moving and strengthen Nederlandse Loterij as a Front-end Developer. Thanks to your efforts, our services are always presented in style. As a Front-end Developer you are responsible for website development and improving customer experience based on data analyze. In this way, you directly contribute to a happy, healthy and sporty Netherlands. As a Front-end Developer you score by: Writing elegant, testable components without side-effects to provide functionality to the users Website development, adding

Bekijk vacature »

Starter/junior PHP developer

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een junior PHP developer om het team te versterken. Als back-end developer bouw je de enterprise software die hun bedrijf helpt bij haar primaire processen. Afhankelijk van de omvang van het project werk je in een klein team aan een project. Ze hebben dagelijkse stand-ups en elke twee weken een scrumsessie, begeleid door de Scrum Master, waar je je ideeën kunt presenteren en samen met de Product Owner kunt werken aan het beste product. Ze vertrouwen enorm op hun eigen bedrijfssoftware. Dit geeft hun een groot voordeel ten opzichte van hun concurrentie. Zo

Bekijk vacature »

Mendix Developer

Voor Troostwijk Groep zoeken wij een: Mendix Developer Wij zoeken Je bent een getalenteerde en ervaren Mendix Developer en het is tijd om je horizon te verbreden. Je wilt minder coderen en meer modelleren, minder bezig zijn met allerlei technische details en randvoorwaarden en meer met functionaliteit. Daarnaast ben je trots op de innovatieve en gebruiksvriendelijke applicaties die je in de loop van de jaren hebt gebouwd. Werk je graag in een enthousiast team, wil je veel vrijheid en kun je tegelijkertijd goed met deadlines omgaan, dan ben jij absoluut degene die wij zoeken! Wat je nodig hebt is ruime

Bekijk vacature »

VB.NET developer

Functie Het development team waar jij in terecht komt bestaat uit twee ervaren software developers. De directeur/eigenaar is tevens één van deze developers. Jij werkt direct samen met jouw werkgever en kan dan ook veel kennis en ervaring bij dit bedrijf op doen. Als team zijn jullie verantwoordelijk voor de kantoorapplicatie die deze organisatie aanbied in een niche markt. Het team is op dit moment actief bezig met een migratie waarbij het eindstation eindigt in een C# .NET omgeving. Echter is een deel van de software al geschreven in C# .NET. Hierbij is gebruik gemaakt van C# .NET, CSS, HTML,

Bekijk vacature »

Back-end Developer

Functie omschrijving Als Back-end Developer heb je de eer om als eerste interne developer bij deze organisatie te beginnen. Op dit moment zijn er externe developers, maar daar wil de organisatie verandering in brengen. Op termijn moet de gehele afdeling uit intern personeel bestaan. Je kan je voorstellen dat de eerste interne developer ook de nodige kennis mee moet brengen. Dat klopt. Je gaat je namelijk aan het begin bekommeren over de externe developers en uiteindelijk over je interne collega's. Verder ga je het volgende doen: Het bedenken, beheren en onderhouden van webportalen, API-koppelingen en applicaties; Je bedenkt en werkt

Bekijk vacature »

Senior front end developer Digital Agency Amsterda

Functie Wij werken in multidisciplinaire teams aan verschillende projecten, echter blijf je niet gebonden aan 1 team. Dit houdt in dat wij verschillende specialisten in dienst hebben en deze door middel van een roulatiesysteem in multidisciplinaire teams laten werken. Het team bestaat vaak uit Frontend developer(s), Backend Developer(s), Designer(s), Tester(s) en Mobile Developer(s). Deze teams worden afgewisseld waardoor jij de mogelijkheid krijgt om met iedereen een keer samen te werken. Als Frontend Developer ben jij ónze Specialist op dit gebied. Jij werkt mee aan verschillende projecten voor verschillende klanten. Denk bijvoorbeeld aan klanten, zoals’; BAM, IDFA en Ultimaker. Hierbij zorg

Bekijk vacature »

Back-End Web Developer

As a Back-End Web Developer at Coolblue, you ensure that our webshops work as optimal as possible. How do I become a Back-End Web Developer at Coolblue? As a Back-End Web Developer you work together with other development teams to make our webshop work as optimal as possible and to make our customers happy. Although you are a PHP Developer, you also feel confident with setting up microservices in Typescript or are open to learning this. Would you also like to become a PHP Developer at Coolblue? Read below if the job suits you. You enjoy doing this Writing pure

Bekijk vacature »

Medior Front end developer React

Functie Voor deze functie ben ik op zoek naar een enthousiaste front end developer die communicatief vaardig is. Jij wordt onderdeel van een enthousiast jong team dat werkt aan grote websites. Binnen jouw rol ben jij diegene die de vertaling maakt van design naar functionele code en zorg jij voor goede experience op meerdere platformen. Dit doe je natuurlijk door gebruik te maken van Javascript, HTML, CSS en React. Daarnaast wordt er gebruik gemaakt van Webcomponents en verschillende authenticatie tools. Doordat er hier gestreefd wordt naar de beste gebruikerservaringen, wordt het product constant doorontwikkeld. Hierdoor blijven ze voor op de

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Dit ga je doen Doorontwikkelen van software; Ontwikkelen en testen van nieuwe functionaliteiten; Implementaties van nieuwe functionaliteiten en updates; Verzorgen van technische migraties naar nieuwe frameworks; Verwerken van incidenten. Hier ga je werken Onze klant, gevestigd in de regio Amsterdam, draagt bij aan het verbeteren van de veiligheid en efficiëntie van de Nederlandse infrastructuur door het ontwikkelen van afgemeten software oplossingen. Zo passen zij location intelligence toe om onderhoud en reparaties efficiënt te laten verlopen. Verder zorgen deze systemen dat incidenten zo snel mogelijk worden opgelost. Als Front-end Developer ben jij samen met je team betrokken met het (door)ontwikkelen van

Bekijk vacature »

Pagina: « vorige 1 2

Frits van Leeuwen

Frits van Leeuwen

06/02/2020 20:19:03
Quote Anchor link
Zo zo.... dat is nog eens een uitleg.
Ik heb inderdaad alles al in de juiste volgorde staan. Dat doe ik door het veld 'menu_sub_van' te gebruiken om aan te geven onder welk menu hij hoort, en 'menu_waarde' bepaal ik de hoogte in het menu. De items die het hoofdmenu vormen, hebben bij 'menu_sub_van' de waarde 0.
Als er een submenu is, vul ik daar de waarde in die bij de hoofdmenu-items bij 'menu_waarde' is ingevuld.

Door ORDER BY te gebruiken, levert de query alles in de juiste volgorde aan. Het blijft natuurlijk wel dat de data die ik in geef, goed moet worden ingegeven. Anders staat het menu door elkaar. Maar dat heeft verder niets met de werking van de code te maken.

Mijn probleem zit hem in het vullen van de array.

Misschien daarna nog wel meer, maar dat durf ik nu niet te zeggen. Ik dank dat het dan wel gaat lukken.
Want als het goed is zou bij een op de juiste manier gevulde array, de code moeten werken.
 
PHP hulp

PHP hulp

27/04/2024 23:24:46
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

06/02/2020 20:48:35
Quote Anchor link
Over welke array heb je het, waar je op vast loopt?
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

06/02/2020 20:56:53
Quote Anchor link
Heb je voorbeeld even aangepast, het volgende zou moeten werken. Je overschreef trouwens elke stap van de loop $myItems, dus dat ging sowieso niet werken :p.

Dit zou in grote lijnen moeten werken, hierbij bouw ik rechtstreeks de boom, zonder "myItems" in een apart array te zetten:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
<?php
$query
=
    "SELECT menu_id, menu_tekst, menu_waarde, menu_sub_van, menu_link, menu_reg_date
    FROM tabel_menu
    ORDER BY menu_sub_van, menu_waarde"
;

$result = mysqli_query($connect, $query);

// NB dit is automatisch het element op index 0, het root-element, je zou dit ook expliciet kunnen doen met 0 => array(...)
$myTree = array(
    array(
        'data'     => 'root',
        'parent'   => false, // of NULL, of wat dan ook, de root heeft geen parent
        'children' => array(),
    ),
);


while ($row = mysqli_fetch_assoc($result)) {
    // maak het huidige tree-item aan
    $myTree[$row['menu_id']] = array(
        'parent'   => $row['menu_sub_van'], // niet echt nodig om toe te voegen, maar kan handig zijn
        'data'     => $row['menu_tekst'],
        'children' => array(), // initialiseer children als leeg array
    );

    // voeg het huidige item toe als child van de parent :)
    // de query zou door de sorteervolgorde moeten garanderen dat het parent-element - $myTree[$row['menu_sub_van']] - reeds bestaat

    $myTree[$row['menu_sub_van']]['children'][] = $row['menu_id'];
}


// de rest als voorheen
?>

Overigens, als de parent (menu_sub_van) NULL is, wat mogelijk handig kan zijn als je een relationele database hebt en een foreign key wilt maken die naar zichzelf (dezelfde tabel) wijst, dan zou je deze om moeten zetten naar 0 ingeval het het root-element betreft (of wat je voor index voor het root-element gekozen hebt - ook dit kun je vangen in een variabele zodat je dit maar op 1 plaats hoeft aan te passen), dus zoiets voor alle code:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$parent
= ($row['menu_sub_van'] === NULL ? 0 : $row['menu_sub_van']);
?>

En vervolgens refereer je overal aan de parent via $parent in plaats van $row['menu_sub_van']. Dit werk mogelijk ook beter voor de leesbaarheid.

Ten overvloede:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
<?php
$rootId
= 0; // definieer deze variabele op 1 plek zodat je deze ook maar op 1 plaats hoeft aan te passen

$myTree = array(
    $rootId => array(
        'data'     => 'root',
        'parent'   => NULL,
        'children' => array(),
    ),
);


while ($row = mysqli_fetch_assoc($result)) {
    $parent = ($row['menu_sub_van'] === NULL ? $rootId : $row['menu_sub_van']);
    $myTree[$row['menu_id']] = array(
        'parent'   => $parent,
        'data'     => $row['menu_tekst'],
        'children' => array(),
    );


    $myTree[$parent]['children'][] = $row['menu_id'];
}

?>


En weer op eenzelfde wijze zou je $row['menu_id'] kunnen vangen in een variabele $currentId ofzo.

Deze regel wordt dan ook meteen (nog) beter leesbaar:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$myTree
[$parent]['children'][] = $currentId;
?>

En dat illustreert weer het belang van een goede naamgeving voor (en de introductie van hulp)variabelen.
Gewijzigd op 06/02/2020 21:12:35 door Thomas van den Heuvel
 
Frits van Leeuwen

Frits van Leeuwen

08/02/2020 16:16:00
Quote Anchor link
Het is gelukt.
Ik heb het een en ander aangepast en wat gevogeld.
Eerder leerde ik dat PHP en HTML code zo veel mogelijk gescheiden dient te worden. Dus beginnen met PHP en daarna de HTML met een minimum aan PHP code. Dus die les heb ik goed onthouden en hier verwerkt.
Allemaal erg bedankt voor deze nieuwe lessen.

De code hier onder, is de uiteindelijke code. Het werkt.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
<?php     // *** menu ****
$query =
    "SELECT menu_id, menu_tekst, menu_waarde, menu_sub_van, menu_link, menu_reg_date
    FROM tabel_menu
    ORDER BY menu_sub_van, menu_waarde"
;

$result = mysqli_query($connect, $query);

// NB dit is automatisch het element op index 0, het root-element, je zou dit ook expliciet kunnen doen met 0 => array(...)
$rootId = 0; // definieer deze variabele op 1 plek zodat je deze ook maar op 1 plaats hoeft aan te passen

$myTree = array(
    $rootId => array(
        'data'     => 'root',
        'parent'   => NULL,
        'link' => NULL,
        'children' => array(),
    ),
);


while ($row = mysqli_fetch_assoc($result)) {
    $parent = ($row['menu_sub_van'] === NULL ? $rootId : $row['menu_sub_van']);
    // maak het huidige tree-item aan
    $myTree[$row['menu_waarde']] = array(
        'parent'    => $parent, // niet echt nodig om toe te voegen, maar kan handig zijn
        'data'        => $row['menu_tekst'],
        'link'         => $row['menu_link'],
        'children' => array(), // initialiseer children als leeg array
    );

    // voeg het huidige item toe als child van de parent :)
    // de query zou door de sorteervolgorde moeten garanderen dat het parent-element - $myTree[$row['menu_sub_van']] - reeds bestaat

    $myTree[$parent]['children'][] = $row['menu_waarde'];
}


// weergavefunctie
function displayTree($tree, $index)
{

    if ($index == 0) {
        echo "<ul class='art-hmenu'>";
    }

    else
    {
        echo "<ul>";
    }

    
    foreach ($tree[$index]['children'] as $child)
    {

        echo "<li><a href='".$tree[$child]['link']."'>".$tree[$child]['data']."</a>";
        if (count($tree[$child]['children']) > 0)
        {

            displayTree($tree, $child);
        }

        echo "</li>";
    }

    echo "</ul>";
}

?>


<nav class="art-nav">
    <?php
        // weergave
        if (count($myTree) > 0)
        {

                displayTree($myTree,0);
        }
    
    ?>

</nav>
Gewijzigd op 08/02/2020 16:31:42 door Frits van Leeuwen
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

08/02/2020 16:34:18
Quote Anchor link
Fijn dat het werkt. Al zou ik liever in de databasestructuur logische benaming gebruiken als ParentID, om in het stramien van je script te blijven. ;-)
 

Pagina: « vorige 1 2



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.