geen submenu

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Junior Developer Low-code

Dit ga je doen Low-code ontwikkeling van software voor landelijk bekende organisaties; Samenwerken in een team van 10 collega's; Opleveren van mooie eindproducten, middels de Agile methodiek; Direct contact met de eindklant over de gewenste oplossingen. Hier ga je werken Als startende IT-professional kom je te werken in de regio van Lelystad bij een organisatie die met toonaangevende klanten uit heel Nederland samen werkt. De producten en diensten van de organisatie bereiken miljoenen Nederlanders. Hierbij komt een grote hoeveelheid informatie kijken en deze moet discreet en veilig verwerkt worden. De processen die hierbij horen worden door het IT team vormgegeven.

Bekijk vacature »

Back end developer Digital Agency

Functie Wij zijn van origine een wordpress bureau, maar sinds 2006 zijn wij dit wel redelijk ontgroeid. Naar mate de jaren verstreken zijn we gegroeid in omvang, maar ook in de complexiteit van opdrachten waarin wij onze klanten kunnen bedienen. Momenteel bestaat onze organisatie uit 4 front end developers, 12 back end developer 3 projectmanagers en een 2 koppig management. Wij zijn een hele informele, bijna familiaire organisatie. Geen strak pak of overhemd, nee gewoon dragen waar jij je prettig bij voelt. De gemiddelde leeftijd ligt tussen de 25 en 30 en wij doen er veel aan om onze hechte

Bekijk vacature »

Fullstack Developer

Functieomschrijving Heb je kort geleden jouw HBO diploma ICT development behaald? Of zit je nog aan het begin van je carrière en heb je affiniteit met C#.NET? Voor een erkende werkgever in de omgeving van Oosterhout zijn wij op zoek naar een fullstack developer. Als C#.NET developer werk je samen met een vooruitstrevend team aan het ontwikkelen van maatwerk software voor klanten. Je hebt affiniteit met SQL, maar nog belangrijker is dat je kennis en ervaring hebt met C#.NET. Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Het ontwikkelen van onze high-availability en high-performance backend; Je begint de dag rond 8:30

Bekijk vacature »

Database Developer

Functieomschrijving Heb jij ongeveer 3 jaar ervaring als Database Developer met MS SQL of een vergelijkbare database? Wil jij werken voor een ambitieuze werkgever in regio Tilburg waar jij volledig de mogelijkheid krijgt jezelf te ontwikkelen? Lees dan snel verder! Hoe ziet jouw takenpakket eruit? Je gaat projecten gedurende het hele proces begeleiden. Je sluit aan bij afspraken met klanten om hun processen helder te krijgen. Vervolgens voer jij het project uit en zorgt dat dit zo goed mogelijk verloopt; Je werkt aan nieuwe softwareoplossingen die de logistieke processen verbeteren of vernieuwen; Je houdt je bezig met het ontwikkelen van

Bekijk vacature »

Front end developer

Functie Binnen de functie van Front-end developer werk je mee aan uitdagende klantprojecten. In teamverband werk je aan de voorkant van onze state-of-the-art portaal oplossingen en apps. Dit alles gebeurt in een multidisciplinaire omgeving waarbij je de ruimte hebt om te sparren, je ideeën scherp te stellen, en waar je met de benodigde kennis en ervaring om je heen altijd terecht kunt bij je collega’s voor vragen en ondersteuning. Meestal werk je vanuit ons kantoor maar we bieden ook alle faciliteiten om thuis te kunnen werken. Voor sommige projecten ga je mee naar de klant, wellicht zelfs in het buitenland!

Bekijk vacature »

Junior Software Developer C# Verhuursector Verhuur

Samengevat: Wij ontwikkelen en leveren softwaresystemen voor de logistieke sector en de verhuursector. Ben jij geschikt als Junior Software Developer? Heb je ervaring met Delphi? Vaste baan: C# Software Developer Logistiek HBO €2.500 - €3.900 Deze werkgever is een software ontwikkelaar, gericht op software voor de logistieke sector. Deze werkgever heeft eigen producten ontwikkelen en leveren ook maatwerk. Ons bedrijf kent een boeiende en inspirerende werkomgeving met een open cultuur en mogelijkheden voor je verdere ontwikkeling. Bij bij hun werk je aan onze eigen bedrijfsapplicaties. Je ontwikkelt met ons de meest nieuwe software. Wij blinken uit als het gaat om

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar

Java/Kotlin Developer Ben jij een ervaren Java/Kotlin developer met een passie voor het automatiseren van bedrijfsprocessen? Wil je graag deelnemen aan uitdagende projecten bij aansprekende klanten? En ben je op zoek naar een professioneel, ambitieus en dynamisch bedrijf om je carrière verder te ontwikkelen? Kom dan ons team bij Ritense in Amsterdam versterken! Zo ziet de functie eruit: Als Java/Kotlin developer bij Ritense ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling en implementatie van applicaties die bedrijfsprocessen automatiseren, zodat onze klanten slimmer, efficiënter en klantgerichter kunnen werken. Als developer ben je in de lead en zorg je voor de correcte oplevering van

Bekijk vacature »

Software Developer

Dit ga je doen Je bent verantwoordelijk voor de warehouse applicatie die een integratie heeft met de PLC laag; Je ontwikkelt in C#/.Net; Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen van interfaces en het visualiseren van componenten; Je denkt mee over het design voor business oplossingen; Je bent verantwoordelijk voor het testen van de gebouwde oplossing. Hier ga je werken Voor een internationale organisatie in de transport zijn wij momenteel op zoek naar een Software Developer. Ze zijn wereldwijd de grootste speler en lopen voorop met het automatiseren van alle processen van de warehouses. Op dit moment wordt er nog gebruik

Bekijk vacature »

Medior PHP developer

Functie Samen met je development team werk je Agile Scrum en met jullie gezamenlijke kennis en ervaring bepalen jullie samen de beste keuze voor techniek en architectuur. Naast het ontwikkelen van software ben je continue bezig om ook jezelf te ontwikkelen. Ze werken met o.a.: PHP, Laravel, Doctrine, PHP Unit, Behat, React, TypeScript, (My)SQL, Postgress, Redis, ElasticSearch, Docker, Nginx, GIT flow, JIRA, AWS. Eisen • HBO werk- en denkniveau • Je hebt goede kennis en ervaring met PHP • Je bent niet bang voor complexe projecten • Je werkt graag zelfstandig aan applicaties • Je bent altijd nieuwsgierig naar nieuwe

Bekijk vacature »

Traineeship Front-end developer (WO, 0 tot 3 jaar

Functie Zoals beschreven ga je vanaf start aan de slag bij een passende opdrachtgever, hierbij kijken ze echt naar jouw wensen, kennis/ervaring maar ook de reisafstand. Momenteel hebben ze meerdere klanten waarbij ze groepen hebben opgezet wat maakt dat er diverse uitdagende kansen liggen. Naast het werken bij de opdrachtgever, en het volgen van de masterclasses, zul je regelmatig met de andere trainees in contact zijn. Niet alleen op professioneel vlak maar juist ook bij de borrels en kwartaaluitjes! Kortom; een jaar lang hard aan jezelf werken in combinatie met gezelligheid en plezier. Spreek dit jou aan? Dan komen we

Bekijk vacature »

PHP ontwikkelaar

Functie Met een complex en uitgebreid e-commerce platform, een eigen PIM-systeem en eigen scan applicatie – krijg jij dagelijks te zien hoe jouw werk gebruikt wordt door miljoenen gebruikers. En we staan qua development pas in de startblokken, aangezien er nog meerdere projecten op de plank liggen te wachten! Ons huidige development team bestaat uit 8 programmeurs. Er wordt dagelijks gereflecteerd op geschreven code, Scrum taken en kennisdelen onderling is een must. Onze voertaal binnen ons team is Engels, dit omdat wij twee internationale collega’s hebben. Ons huidige “IT Landschap” bestaat voornamelijk uit allerlei losse onderdelen die individueel, maar ook

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

OutSystems Developer

Dit ga je doen Het van scratch af aan ontwikkelen van applicaties met OutSystems; Het aanhaken bij diverse projecten binnen de organisatie; Schakelen met de business; Meedenken over de mogelijkheden van het platform binnen de organisatie. Hier ga je werken Deze organisatie is een toonaangevende speler in de vastgoedbranche en telt momenteel ruim 500 medewerkers. Met meer dan 150 applicaties staat er een complex applicatielandschap, bestaande uit standaard- en maatwerkapplicaties. De maatwerkapplicaties worden ontwikkeld door een inhouse development team. Het doel voor de komende periode is het verder vernieuwen en optimaliseren van het huidige applicatielandschap. Zo staat de organisatie aan

Bekijk vacature »

Back-end programmeur

Functieomschrijving Heb jij kort geleden jouw HBO ICT diploma in ontvangst mogen nemen? Of ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Voor een uitdagende werkgever in omgeving Waalwijk zijn wij op zoek naar een enthousiaste softwareontwikkelaar met kennis of ervaring met C# en SQL. In een uitdagende rol als C#.NET Developer werk je samen met een enthousiast en informeel team aan het bouwen van maatwerk software voor variërende klanten. Verder ziet jouw takenpakket er als volgt uit: Je draagt bij aan de implementatie van aanpassingen, verbeteringen en aanvullingen in de C# based applicaties; Je houdt je bezig met het ontwikkelen

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Jij begint als .NET ontwikkelaar in een team met 10 andere Software Engineers. De werkzaamheden zijn afwisselend, zo kan het dat jij bezig bent met volledig nieuwe features of het door ontwikkelen van bestaande sites of shops. Wij ontwikkelen web applicaties, maar ook mobiele applicaties. Daarnaast bijt jij je soms ook van in externe koppelingen met systemen zoals een ERP. Als team is er een duidelijke focus m.b.t. het waarborgen van de performance en snelheid van webshops. Ook zijn wij expert op het gebied van configuratoren. Kortom enorm veel afwisselende werkzaamheden! Ook jouw werkplek kan afwisselend zijn. Soms heb

Bekijk vacature »

Pagina: « vorige 1 2

Frits van Leeuwen

Frits van Leeuwen

06/02/2020 20:19:03
Quote Anchor link
Zo zo.... dat is nog eens een uitleg.
Ik heb inderdaad alles al in de juiste volgorde staan. Dat doe ik door het veld 'menu_sub_van' te gebruiken om aan te geven onder welk menu hij hoort, en 'menu_waarde' bepaal ik de hoogte in het menu. De items die het hoofdmenu vormen, hebben bij 'menu_sub_van' de waarde 0.
Als er een submenu is, vul ik daar de waarde in die bij de hoofdmenu-items bij 'menu_waarde' is ingevuld.

Door ORDER BY te gebruiken, levert de query alles in de juiste volgorde aan. Het blijft natuurlijk wel dat de data die ik in geef, goed moet worden ingegeven. Anders staat het menu door elkaar. Maar dat heeft verder niets met de werking van de code te maken.

Mijn probleem zit hem in het vullen van de array.

Misschien daarna nog wel meer, maar dat durf ik nu niet te zeggen. Ik dank dat het dan wel gaat lukken.
Want als het goed is zou bij een op de juiste manier gevulde array, de code moeten werken.
 
PHP hulp

PHP hulp

28/04/2024 11:38:06
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

06/02/2020 20:48:35
Quote Anchor link
Over welke array heb je het, waar je op vast loopt?
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

06/02/2020 20:56:53
Quote Anchor link
Heb je voorbeeld even aangepast, het volgende zou moeten werken. Je overschreef trouwens elke stap van de loop $myItems, dus dat ging sowieso niet werken :p.

Dit zou in grote lijnen moeten werken, hierbij bouw ik rechtstreeks de boom, zonder "myItems" in een apart array te zetten:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
<?php
$query
=
    "SELECT menu_id, menu_tekst, menu_waarde, menu_sub_van, menu_link, menu_reg_date
    FROM tabel_menu
    ORDER BY menu_sub_van, menu_waarde"
;

$result = mysqli_query($connect, $query);

// NB dit is automatisch het element op index 0, het root-element, je zou dit ook expliciet kunnen doen met 0 => array(...)
$myTree = array(
    array(
        'data'     => 'root',
        'parent'   => false, // of NULL, of wat dan ook, de root heeft geen parent
        'children' => array(),
    ),
);


while ($row = mysqli_fetch_assoc($result)) {
    // maak het huidige tree-item aan
    $myTree[$row['menu_id']] = array(
        'parent'   => $row['menu_sub_van'], // niet echt nodig om toe te voegen, maar kan handig zijn
        'data'     => $row['menu_tekst'],
        'children' => array(), // initialiseer children als leeg array
    );

    // voeg het huidige item toe als child van de parent :)
    // de query zou door de sorteervolgorde moeten garanderen dat het parent-element - $myTree[$row['menu_sub_van']] - reeds bestaat

    $myTree[$row['menu_sub_van']]['children'][] = $row['menu_id'];
}


// de rest als voorheen
?>

Overigens, als de parent (menu_sub_van) NULL is, wat mogelijk handig kan zijn als je een relationele database hebt en een foreign key wilt maken die naar zichzelf (dezelfde tabel) wijst, dan zou je deze om moeten zetten naar 0 ingeval het het root-element betreft (of wat je voor index voor het root-element gekozen hebt - ook dit kun je vangen in een variabele zodat je dit maar op 1 plaats hoeft aan te passen), dus zoiets voor alle code:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$parent
= ($row['menu_sub_van'] === NULL ? 0 : $row['menu_sub_van']);
?>

En vervolgens refereer je overal aan de parent via $parent in plaats van $row['menu_sub_van']. Dit werk mogelijk ook beter voor de leesbaarheid.

Ten overvloede:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
<?php
$rootId
= 0; // definieer deze variabele op 1 plek zodat je deze ook maar op 1 plaats hoeft aan te passen

$myTree = array(
    $rootId => array(
        'data'     => 'root',
        'parent'   => NULL,
        'children' => array(),
    ),
);


while ($row = mysqli_fetch_assoc($result)) {
    $parent = ($row['menu_sub_van'] === NULL ? $rootId : $row['menu_sub_van']);
    $myTree[$row['menu_id']] = array(
        'parent'   => $parent,
        'data'     => $row['menu_tekst'],
        'children' => array(),
    );


    $myTree[$parent]['children'][] = $row['menu_id'];
}

?>


En weer op eenzelfde wijze zou je $row['menu_id'] kunnen vangen in een variabele $currentId ofzo.

Deze regel wordt dan ook meteen (nog) beter leesbaar:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$myTree
[$parent]['children'][] = $currentId;
?>

En dat illustreert weer het belang van een goede naamgeving voor (en de introductie van hulp)variabelen.
Gewijzigd op 06/02/2020 21:12:35 door Thomas van den Heuvel
 
Frits van Leeuwen

Frits van Leeuwen

08/02/2020 16:16:00
Quote Anchor link
Het is gelukt.
Ik heb het een en ander aangepast en wat gevogeld.
Eerder leerde ik dat PHP en HTML code zo veel mogelijk gescheiden dient te worden. Dus beginnen met PHP en daarna de HTML met een minimum aan PHP code. Dus die les heb ik goed onthouden en hier verwerkt.
Allemaal erg bedankt voor deze nieuwe lessen.

De code hier onder, is de uiteindelijke code. Het werkt.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
<?php     // *** menu ****
$query =
    "SELECT menu_id, menu_tekst, menu_waarde, menu_sub_van, menu_link, menu_reg_date
    FROM tabel_menu
    ORDER BY menu_sub_van, menu_waarde"
;

$result = mysqli_query($connect, $query);

// NB dit is automatisch het element op index 0, het root-element, je zou dit ook expliciet kunnen doen met 0 => array(...)
$rootId = 0; // definieer deze variabele op 1 plek zodat je deze ook maar op 1 plaats hoeft aan te passen

$myTree = array(
    $rootId => array(
        'data'     => 'root',
        'parent'   => NULL,
        'link' => NULL,
        'children' => array(),
    ),
);


while ($row = mysqli_fetch_assoc($result)) {
    $parent = ($row['menu_sub_van'] === NULL ? $rootId : $row['menu_sub_van']);
    // maak het huidige tree-item aan
    $myTree[$row['menu_waarde']] = array(
        'parent'    => $parent, // niet echt nodig om toe te voegen, maar kan handig zijn
        'data'        => $row['menu_tekst'],
        'link'         => $row['menu_link'],
        'children' => array(), // initialiseer children als leeg array
    );

    // voeg het huidige item toe als child van de parent :)
    // de query zou door de sorteervolgorde moeten garanderen dat het parent-element - $myTree[$row['menu_sub_van']] - reeds bestaat

    $myTree[$parent]['children'][] = $row['menu_waarde'];
}


// weergavefunctie
function displayTree($tree, $index)
{

    if ($index == 0) {
        echo "<ul class='art-hmenu'>";
    }

    else
    {
        echo "<ul>";
    }

    
    foreach ($tree[$index]['children'] as $child)
    {

        echo "<li><a href='".$tree[$child]['link']."'>".$tree[$child]['data']."</a>";
        if (count($tree[$child]['children']) > 0)
        {

            displayTree($tree, $child);
        }

        echo "</li>";
    }

    echo "</ul>";
}

?>


<nav class="art-nav">
    <?php
        // weergave
        if (count($myTree) > 0)
        {

                displayTree($myTree,0);
        }
    
    ?>

</nav>
Gewijzigd op 08/02/2020 16:31:42 door Frits van Leeuwen
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

08/02/2020 16:34:18
Quote Anchor link
Fijn dat het werkt. Al zou ik liever in de databasestructuur logische benaming gebruiken als ParentID, om in het stramien van je script te blijven. ;-)
 

Pagina: « vorige 1 2



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.