Gegevens van de database ophalen, en in een div tag laten zien!

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Axper Djanoyan

Axper Djanoyan

27/11/2013 21:58:08
Quote Anchor link
Hallo,
Ik ben bezig met het maken van een website waarbij mensen zich kunnen registeren en inloggen.
Nadat je ingelogd hebt, kun je een advertentie plaatsen.

Code:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
<?php
                  
    if (empty($_POST) === false && empty($errors) === true) {
        $register_data = array(
            'username'          => $user_data['username'],
            'voornaam'          => $user_data['voornaam'],
            'titel'                => str_replace(' ','-',$_POST['titel']),
            'merk'                 => str_replace(' ','-',$_POST['merk']),
            'model'                => $_POST['model'],
            'brandstof'            => $_POST['brandstof'],
            'carrosserie'        => $_POST['carrosserie'],
            'transmissie'        => $_POST['transmissie'],
            'kleur'                => $_POST['kleur'],
            'bouwjaar'             => $_POST['bouwjaar'],
            'kilometerstand'    => $_POST['kilometerstand'],
            'motorinhoud'        => $_POST['motorinhoud'],
            'beschrijving'       => $_POST['beschrijving'],
            'conditie'             => $_POST['conditie'],
            'prijs'              => $_POST['prijs'],
            'foto'               => $_POST['foto'],
            'foto1'              => $_POST['foto1'],
            'foto2'              => $_POST['foto2'],
            'foto3'              => $_POST['foto3'],
            'foto4'              => $_POST['foto4'],
            'provincie'          => $_POST['provincie'],
            'stad'               => $_POST['stad'],
            'nummer'             => $_POST['nummer'],
            'email'              => $_POST['email'],
            
            
        );

    
        register_users($register_data);
        header('Location: add-vehicle.php?username=' .$user_data['username'] .'&car_id=' . mysql_insert_id()  );
        exit();
    
    
    }
else if (empty($errors) === false){
        echo output_errors($errors);
    }

    
    ?>


Ik krijg de gegevens keurig in mijn database.
Nu wil ik telkens nadat iemand zijn advertentie heeft geplaatst,een foto die hij gekozen heeft in mijn car-list.php laten zien.(Net zo als marktplaats bijv. De nieuwste advertentie foto komt links boven en schuift telkens naar rechts, enzovoort..)

Probleem is dat ik geen idee heb hoe ik dit moet aanpakken, persoonlijk denk ik dat ik een code moet hebben om elke keer automatisch een div tag te maken, en de foto's daarin plaatsen.

Ik hoop dat ik duidelijk genoeg bent geweest,
 
PHP hulp

PHP hulp

29/04/2024 07:33:38
 
Reshad F

Reshad F

27/11/2013 23:43:49
Quote Anchor link
Kijk is naar de functie glob

http://php.net/manual/en/function.glob.php

Je hoeft zelf dan niks te doen hij vind automatisch alle foto's en zet deze erin. Het enige wat je moet doen is zorgen dat je op datum/nummer o.i.d. sorteert bijv door de foto's een nummer mee te geven die steeds foto + 1 doet.
 
R van der Meer

R van der Meer

28/11/2013 08:09:20
Quote Anchor link
Een kleine aanpassing voor je post form gegevens;

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
if (empty($_POST) === false && empty($errors) === true) {
        $register_data = array(
            'username'          => $user_data['username'],
            'voornaam'          => $user_data['voornaam'],
            'titel'                => str_replace(' ','-',$_POST['titel']),
            'merk'                 => str_replace(' ','-',$_POST['merk']),
            'model'                => $_POST['model'],
            'brandstof'            => $_POST['brandstof'],
            'carrosserie'        => $_POST['carrosserie'],
            'transmissie'        => $_POST['transmissie'],
            'kleur'                => $_POST['kleur'],
            'bouwjaar'             => $_POST['bouwjaar'],
            'kilometerstand'    => $_POST['kilometerstand'],
            'motorinhoud'        => $_POST['motorinhoud'],
            'beschrijving'       => $_POST['beschrijving'],
            'conditie'             => $_POST['conditie'],
            'prijs'              => $_POST['prijs'],
            'foto'               => $_POST['foto'],
            'foto1'              => $_POST['foto1'],
            'foto2'              => $_POST['foto2'],
            'foto3'              => $_POST['foto3'],
            'foto4'              => $_POST['foto4'],
            'provincie'          => $_POST['provincie'],
            'stad'               => $_POST['stad'],
            'nummer'             => $_POST['nummer'],
            'email'              => $_POST['email'],
            
            
        );



Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
    if (empty($_POST) === false && empty($errors) === true) {

        $register_data = array();
    
            foreach($POST as $a => $b){
        
                $register_data[$a] = $b;
                
            }
        
        }

hiermee plaats je alle postfields in de array, hoef je niet de array aan te passen zodra je het form uitbreid met nog een veld.


Het uitlezen van de foto naar car-list.php kan op diverse manieren. Je zou kunnen zeggen dat de foto's van elke advertentie in een aparte map staan en de map uitlezen om de foto's op te halen en dan gewoon een tonen, als de foto niet bestaat dan toon je "geen afbeelding". Zoals Reshad al aangaf.

Of je kunt via een database query foto1 ophalen, het pad naar de foto bepalen en die plaatsen. En omdat je waarschijnlijk ook al tekst ophaalt van de advertentie, of advertentie details is het een mogelijkheid om de foto meteen mee te nemen.
Gewijzigd op 28/11/2013 08:11:12 door R van der Meer
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.