geshi

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

.NET developer

Klaar voor een nieuwe uitdaging? Welke technologieën gaan schuil achter de dagelijkse energievoorziening? Als senior .NET developer bij Kenter maak jij samen met je team het verschil, zowel voor de interne organisatie als voor eindklanten. Samen bouwen jullie aan innovatieve dienstverlening met behulp van de nieuwste technologieën en tools. Het is een functie met veel vrijheid, goede arbeidsvoorwaarden én je draagt jouw steentje bij aan de energietransitie. Klinkt dit als iets voor jou? Lees dan verder of solliciteer direct! Wat ga je doen als senior .NET developer? Als senior .NET developer bij Kenter (onderdeel van Alliander) ben je van onschatbare

Bekijk vacature »

Ontwikkelaar Identity & Access Management

Dit ga je doen Als Identity & Access Management Ontwikkelaar zorg jij er voor dat studenten, medewerkers en docenten de juiste benodigdheden op het juiste moment kunnen gebruiken; Het juist opslaan van onderzoeksdata en het openbaar beschikbaar stellen van publicaties (Open Access); Studenten, collega's en wetenschappers ondersteunen; Agile en Scrum werken; Technisch Applicatiebeheer; Ontwikkelen in One Identity Manager en VB.NET. Hier ga je werken Als Ontwikkelaar kom je terecht in een hecht team die zich richt op wetenschappelijke informatie en ICT. Jij bent degene die er voor zorgt dat alle informatie, uit diverse onderzoeken, bij de juiste personen terecht komt.

Bekijk vacature »

Cobol Developer

Dit ga je doen Als Cobol Ontwikkelaar zal je gaan meebouwen aan een onderdeel van het backend systeem waarbij je het functionele ontwerp vertaald naar een technische oplossing die geïntegreerd kan worden in de huidige omgeving. Je zorgt ervoor dat de bedrijfsprocessen op een efficiënte manier worden uitgevoerd en werkt proactief aan het verbeteren hiervan. Samen met jouw collega’s reviewen jullie elkaars code en test je je eigen code. Je werkt nauw samen met andere ontwikkelaars, testers en functioneel ontwerpers. Taken pakket: Beheren en doorontwikkelen van de bestaande omgeving; Vertalen van een functionele vragen naar een technische oplossing; Doorvoeren van

Bekijk vacature »

Senior .NET developer

Functie Als Senior .NET ontwikkelaar ga jij aan de slag in ons Research & development team. Ons team bestaat uit 17 collega’s! Wij zijn momenteel druk bezig met het opzetten van een geheel nieuwe architectuur voor een nieuw product. Hierbij maken wij o.a. gebruik van VS2022 en .NET 6.0. Jouw functie is dan ook voornamelijk backend georiënteerd bij ons. Aangezien wij meetapparatuur ontwikkelen voor de chemische industrie is het ook erg belangrijk om kwalitatief hoogwaardige software te ontwikkelen voor de besturing hiervan. Verder ben jij verantwoordelijk voor het designen, implementeren en testen van nieuwe features. Ook zorg jij voor toekomstbestendige

Bekijk vacature »

Mendix Consultant / Developer

Dit ga je doen Het in kaart brengen en analyseren van de functionele wensen van de klant rondom Mendix applicaties; Het fungeren als sparringpartner voor de (interne) klanten; Het opstellen van requirements en het vertalen hiervan naar technische mogelijkheden; Het opstellen van user stories; Het bouwen van de Mendix applicaties in samenwerking met jouw team of zelfstandig; Het testen van op te leveren software en het zorg dragen voor de implementatie; Trainen van gebruikers in het gebruik van de applicatie; Werken in een Agile omgeving. Hier ga je werken De organisatie begeeft zich in de retail branche en focust zich

Bekijk vacature »

Medior/senior PHP ontwikkelaar E-commerce

Functie Het software development team bestaat momenteel 5 scrum teams . Ieder team heeft een eigen SCRUM Master en eigen tester. Zij werken voornamelijk in PHP en met hun eigen geschreven framework wat Symfony based is . Jij bent samen met je collega’s verantwoordelijk voor het interne softwaresysteem en alle projecten die daar omheen lopen. Alles wat jij ontwikkelt, wordt direct toegepast en uitgerold (wereldwijd). Dit maakt jouw werk tastbaar en uitdagend! Een greep uit jouw werkzaamheden: Toevoegen en ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten Logistieke software ontwikkelen voor intern gebruik Tientallen gigabytes aan data inzichtelijk maken Altijd op zoek gaan naar

Bekijk vacature »

Back-end Developer (Permanent position with the em

Bedrijfsomschrijving Dutch specialist in technical installation materials. Functieomschrijving Purpose of the position: Our client is looking for a Back-end Developer who, together with the rest of the energetic and dynamic team, is responsible for the development and management of the website. This not only concerns the development and management of the current website, but also the development of a new Headless Commerce Platform to keep the customer's website Future proof. Within the IT department, there is a real DevOps culture and the commerce team is at the forefront and tries to implement continuous improvements. Most important tasks: ï‚· Designing and

Bekijk vacature »

Senior Front-End Developer

As a Senior Front-end Developer you maintain the balance between creativity and functionality for our webshop, and you coach your fellow developers. How do I become a Senior Front-End Developer at Coolblue? As a Front-end Developer you work on the user-friendliness of our webshop for millions of customers. You enjoy working with the UX Designer to pick up stories. You get energy from coming up with creative solutions and are happy to present this within the team. You are also proud of your work and welcome all feedback. Would you also like to become a Senior Front-End Developer at Coolblue?

Bekijk vacature »

Software Developer

Functie omschrijving Heb jij affiniteit met ICT en een WO diploma in de pocket? Dan ben je hier aan het juiste adres. Voor een opdrachtgever in Amsterdam zijn wij op zoek naar kandidaten die (enige) ervaring hebben met Java, Javascript, C of C++. Je zal door middel van trainingen worden opgeleid tot een volwaardige Software Developer. Er wordt tijdens de training natuurlijk veel aandacht besteedt aan de vaktechnische aspecten, maar er gaat ook veel aandacht uit naar jouw persoonlijke ontwikkeling. Bedrijfsprofiel Bij deze opdrachtgever in de omgeving van Amsterdam zoeken ze meerdere enthousiaste kandidaten die hun carrière willen starten met

Bekijk vacature »

.NET Developer te Naarden

Bedrijfsomschrijving Voor mijn klant ben ik op zoek naar een .NET Developer om het huidige team te komen versterken. Deze organisatie bevindt zich in de logistieke sector, en zij hebben een eigen ERP systeem ontwikkeld dat zij inzetten ter optimalisatie van de logistieke processen van haar eindklanten. Deze organisatie bestaat inmiddels al ruim 20 jaar, waarbij zij een duidelijke missie hebben, namelijk: het werk van de eindklant makkelijker maken door de systemen die zij leveren. Ze werken over heel de wereld, wat deze organisatie een echte internationale speler maakt. Binnen de organisatie kenmerken ze zich door een dynamische en professionele

Bekijk vacature »

Medior/senior front end developer

Functie Vanwege de groei binnen het bedrijf zijn ze op zoek naar een Technische front end developer. Momenteel hun front end back end team gescheiden aan het werk. Hier willen ze verandering in krijgen. Omdat ook veel interne applicaties ontwikkeld worden zoeken ze iemand die hen kan helpen om de interne applicaties te voorzien van de juiste Vue.js componenten. Zodoende willen ze de interactie tussen front end en back end versoepelen en de volgende stap binnen het platform gaan zetten. Deze componenten die jij ontwikkeld zullen in elk project gebruikt worden. Het back end team bestaat momenteel uit 8 ontwikkelaars

Bekijk vacature »

PHP Programmeur

Functieomschrijving Vanuit het hoofdkantoor in omgeving Breda, ontwikkel je als PHP programmeur niet alleen webapplicaties, maar ben je verder ook gefocust op het constant inspelen op nieuwe innovaties m.b.t software ontwikkeling. Naast het ontwikkelen van webapplicaties, bouwt deze toffe werkgever ook webshops en websites voor hun opdrachtgevers. Wat ga je doen? Het testen van ontwikkelde applicaties om te zorgen dat ze goed functioneren en voldoen aan de eisen van de klanten; Het ontwerpen en implementeren van webapplicaties met het Symfony framework; Het schrijven van een schone en efficiënte code volgens het Symfony framework; Onderhouden en updaten van bestaande applicaties die

Bekijk vacature »

Full Stack C#.NET developer

Functieomschrijving Wij zijn op zoek naar een gepassioneerde Full Stack C#.NET Software Developer. Als Software Developer ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Je werkt samen met andere ontwikkelaars en engineers om de sensoren in machines uit te lezen en deze data om te zetten in management informatie voor jullie klanten. Taken en verantwoordelijkheden: Ontwikkelen en onderhouden van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Testen en valideren van de ontwikkelde software. Actief deelnemen aan code reviews en bijdragen aan het verbeteren van de kwaliteit van de software. Je gaat aan

Bekijk vacature »

Freelance JAVA / C# Developer

Functieomschrijving Ben je een ervaren freelancer of werk je in loondienst en ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Lees dan snel verder want wie weet is dit een leuke vacature voor jou! Voor een opdrachtgever in omgeving Delft zijn wij op zoek naar ervaren JAVA of C# Developers die graag op projectbasis willen werken. Je komt terecht bij een informele developers club die mooie projecten uitvoeren voor grote klanten. Het fijne van deze werkgever is dat je zelf mag beslissen hoe je te werk wilt gaan. Wil je als freelancer werken dan is dat OK. Wil je de zekerheid

Bekijk vacature »

Senior Java Ontwikkelaar

Dit ga je doen Werken aan uiteenlopende interne projecten voor grote (internationale) organisaties; Ontwikkelen van diverse (web)applicaties en platformen met technieken als Java, Azure en ASP.NET; Complexe vraagstukken tackelen met jouw expertise en ervaring; Waar nodig help jij je collega's om samen tot de juiste oplossing te komen. Hier ga je werken Als Java Developer kom je te werken bij een internationale organisatie in regio Amsterdam die zich richt op procesoptimalisatie door middel van zeer complexe IT oplossingen. Dit doen zij op het allerhoogste niveau met vestigingen over heel de wereld en met een groot aantal aansprekende, maatschappelijk betrokken klanten.

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Ruud van Dijk

Ruud van Dijk

28/03/2008 14:39:00
Quote Anchor link
Ik maak gebruik van geshi voor colorcoding en line nummers
nu zit ik met het volgende probleem ik haal de bericht uit de database.

probleem is dat gelijk de hele bericht 'ge-geshied' word .

hoe zorg ik ervoor dat ik netzoals op deze forum alleen alles tussen < ? php en ? > 'ge -geshied' krijg?????
 
PHP hulp

PHP hulp

13/05/2024 17:40:54
 
Wouter K

Wouter K

28/03/2008 14:45:00
Quote Anchor link
bedoel je gescheiden krijgt ?
 
Jelmer -

Jelmer -

28/03/2008 15:00:00
Quote Anchor link
Kijk eens naar preg_replace_callback.
 
Ruud van Dijk

Ruud van Dijk

28/03/2008 16:54:00
Quote Anchor link
jaah zoals dit :


normaal tekst

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php

php codes

?>




ik heb zelf:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
<?
$query
= "SELECT *
              FROM   tbl_replies
              WHERE     reply_toppic ="
.$_GET['id']. "
              ORDER BY reply_ID ASC"
;
    $mysql = mysql_query($query) or die(mysql_error());

    while ($row = mysql_fetch_array($mysql)) {
        

    
        $bericht = $row['reply_bericht'];
        

        $bericht =& new GeSHi($bericht, 'php');
        $bericht->set_header_type(GESHI_HEADER_DIV);
        
        
        
        echo $row['reply_user'].
             '<br>'
             .$bericht->parse_code();

    }

?>


dit 'Geshied' alles wat dus niet de bedoeling is :(
met die preg_Replace_callback kom ik er nie egt uit
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Ruud van Dijk
 
Jesper Diovo

Jesper Diovo

28/03/2008 17:20:00
Quote Anchor link
Or die? Tabel? Font? Hóóó 'ns effe! Zulke dingen kun je makkelijk weergeven in een div. In plaats van font gebruiken we tegenwoordig span.

Or die is een lelijke, lompe manier van foutafhandeling. Eigenlijk kun je het niet eens foutafhandeling noemen: je doodt geen pagina's/errors/tekst, toch?

$query is wel een goede variabele naam. $mysql daarintegen niet. Het resultaat wat je krijgt uit mysql_query() is geen mysql. Zoiets heet een resultaat. $result of $resultaat zal dus eerder op z'n plaats zijn.

Met ordenen op een ID zal Frank blij zijn. Een ID is niets, het geeft alleen een uniek record aan. Je kunt beter op een datum ordenen. Data zeggen veel meer dan IDs, wat eigenlijk maar een cijfertje is.
 
Ruud van Dijk

Ruud van Dijk

28/03/2008 17:28:00
Quote Anchor link
kan net zo goed op ID want het is autoincrement dus op datum geeft de zelfde resultaat

verder klopt het dat ik het beter $result kan noemen


$bericht = str_replace('
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
<?php', '<table border="1" width="700px" align="center"><tr><td><font size="4" color="red">CODE</font>', $bericht);
        $bericht = str_replace('?>


', '</td></tr></table>', $bericht);


moet weg dus zal mn post ff editen ;)

maar nu hoop ik eigenlijk nog op een antwoord op mn vraag:)
 
Jesper Diovo

Jesper Diovo

28/03/2008 17:37:00
Quote Anchor link
Quote:
Een ID is niets, het geeft alleen een uniek record aan.

Ben maar eigenwijs, van mijn part ga je de discussie aan met Frank. Je zult toch niet winnen...

Je kunt misschien via htmlentities() eerst de PHP-tags 'kapot' maken. Daardoor zullen ze sowieso weergeven worden. Controleer dan op de entity-codes van de < en > om op de tags te strippen. Het gebruik van preg_replace() is hier ook aan te raden. Met str_replace() red je het niet.
 
Wouter K

Wouter K

28/03/2008 17:54:00
Quote Anchor link
Djemo schreef op 28.03.2008 17:37:
Quote:
Een ID is niets, het geeft alleen een uniek record aan.

Ben maar eigenwijs, van mijn part ga je de discussie aan met Frank. Je zult toch niet winnen...

Je kunt misschien via htmlentities() eerst de PHP-tags 'kapot' maken. Daardoor zullen ze sowieso weergeven worden. Controleer dan op de entity-codes van de < en > om op de tags te strippen. Het gebruik van preg_replace() is hier ook aan te raden. Met str_replace() red je het niet.


Maar zoals Frank zegt htmlentities zijn niet goed voor in een Db te stoppen wel om er weer uit te halen.
 
Jelmer -

Jelmer -

28/03/2008 18:07:00
Quote Anchor link
Zo lang je maar de originele inhoud van het bericht in je database hebt, kan je bijvoorbeeld deze functie gebruiken om alleen de code binnen een post een kleurtje te geven:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
<?php
function highlight_callback($matches)
{

    return highlight_string($matches[1], true);
}


/* of voor Geshi */
function highlight_callback($matches)
{

    $geshi = new GeSHi($matches[1], 'php');
    $geshi->set_header_type(GESHI_HEADER_DIV);
    return $geshi->parse_code();
}


$bericht = preg_replace_callback('{<\?(?:php|=)?(.+?)\?' . '>}s', 'highlight_callback', $bericht);

?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Jelmer -
 
Jesper Diovo

Jesper Diovo

28/03/2008 18:13:00
Quote Anchor link
@Wouter: kun jij mij een quote geven waar ik zeg dat je htmlentities() van te voren moet gebruiken? Ik heb het nooit gehad over handelingen voor een query. Ik heb het alleen maar gehad over handelingen voor het weergeven ;).

@Jelmer: ik verbaas me altijd weer over regexs...
 
Ruud van Dijk

Ruud van Dijk

28/03/2008 18:15:00
Quote Anchor link
die van jelmer werkt inderdaad er zit alleen nog een probleempje achter
want hij voert de html codes uit hoe ga ik dat nog tegen en op welke plek moet ik het zetten ?
 
Mike van Dongen

Mike van Dongen

28/03/2008 18:21:00
Quote Anchor link
dan moet je htmlspecialchars gebruiken.
dus op regel 14 van Jelmers script dit plaatsen:
$bericht = htmlspecialchars($bericht);
 
Ruud van Dijk

Ruud van Dijk

28/03/2008 18:26:00
Quote Anchor link
dan gaat de geshi fucntie verloren dus werkt niet :(

EDIT: komt als gwone tekst neer zonder kleur :( etc
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Ruud van Dijk
 
Mike van Dongen

Mike van Dongen

28/03/2008 18:34:00
Quote Anchor link
Dat is waar ook,
Ik neem aan dat je ná regel 15 $bericht echoed?
Dan moet je
$bericht = htmlspecialchars($bericht);
tussen
$bericht = preg_replace_callback('{<\?(?:php|=)?(.+?)\?' . '>}s', 'highlight_callback', $bericht);
en
echo $bericht; // oid.
zetten.
 
Ruud van Dijk

Ruud van Dijk

28/03/2008 18:39:00
Quote Anchor link
hij word gereturned dus word geen echo gebruikt ;)

zelf dacht ik aan return $geshi->parse_code(); vervangen door return htmlspecialchars($geshi->parse_code());

maar dat geeft ook geen kleurcodes enzo weer etc :(
 
Mike van Dongen

Mike van Dongen

28/03/2008 18:50:00
Quote Anchor link
Wordt wel lastig zo ;)
 
Jelmer -

Jelmer -

28/03/2008 18:51:00
Quote Anchor link
Je moet de code even van de rest van het bericht scheiden, omdat je de code apart moet behandelen (hier moet immers geen htmlentities overheen, over de rest van het bericht wel) Daarna moet je beiden weer samenvoegen.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<?php
function substitute_code_callback($matches)
{

    global $code;
    $code[] = $matches[0];
    $identifier = count($code) - 1;
    
    return chr(0) . $identifier . chr(0);
}

function
highlight_code_callback($matches)
{

    global $code;
    return highlight_string($code[$matches[1]], true);
}


/* Deze array bevat tijdelijk alle code van een bericht. Let op dat je hem
   voor je aan een nieuw bericht begint weer even leegt */

$code = array();

/* Code extraheren */
$bericht = preg_replace_callback('{<\?(?:php|=)?(.+?)\?'.'>}s', 'substitute_code_callback', $bericht);

/* Voer alle handelingen op de rest van het bericht uit, zoals UBB & HTML */
$bericht = htmlentities($bericht, ENT_QUOTES, 'UTF-8');

/* Code gehighlight weer terug in het bericht plaatsen */
$bericht = preg_replace_callback('{\x00([0-9]+?)\x00}', 'highlight_code_callback', $bericht);

echo $bericht;
?>

Je moet de highlight-functie nog even naar geshi omzetten. Merk op dat ik hier 0bytes gebruik als plaatsvervangers voor de code. Normaal komen die als het goed is niet voor in een bericht.
 
Ruud van Dijk

Ruud van Dijk

28/03/2008 19:44:00
Quote Anchor link
dat werkt inderdaad super nu alleen nog een vraagje over de opmaak...

de niet code gedeelte worden de enters weggelaten hoe krijg ik die terug
ik weet dat er zoeits bestaat als nl2br maar zou niet weten waar ik het moet toepassen :(
 
Jelmer -

Jelmer -

28/03/2008 20:04:00
Quote Anchor link
Na
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$bericht = htmlentities($bericht, ...);

voeg je nl2br toe:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$bericht = nl2br($bericht);


nl2br zet het \n (newline) karakter om in een HTML break, <br>. Daarom moet je het na htmlentities doen. Geshi doet dit al voor je code, dus daarom moet het voor de tweede preg_replace_callback.
 
Ruud van Dijk

Ruud van Dijk

28/03/2008 20:19:00
Quote Anchor link
thanx :)

volgende probleeem ..:(

als ik geen php code in een bericht zit dan krijg ik de volgende foutmelding:

Fatal error: Cannot redeclare substitute_code_callback() (previously declared in C:\wamp\www\Project5 Forum\toppic.php:105) in C:\wamp\www\Project5 Forum\toppic.php on line 105


hoe krijg ik die weg ??
 
Jelmer -

Jelmer -

28/03/2008 20:24:00
Quote Anchor link
Heb je de functies binnen een lus gezet? Of staan ze op meerdere plekken? Want je mag een functie maar 1 keer definiëren.
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.