geshi

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Full Stack Developer

Ben jij een kei van een full-stack developer? Heb je ambitie om te groeien en jezelf te ontwikkelen binnen een ambitieus bedrijf? Gaat jouw hart sneller kloppen van transpilers of frameworks zoals Angular, Vue of React? Dan ben jij de persoon die wij zoeken! Voor onze opdrachtgever zijn wij op zoek naar een full-stack developer om onderdeel te zijn van een team dat bestaat uit gedreven developers. Ieders met hun eigen specialiteiten en kennis van de projecten en behoeften vanuit de product owners. We zoeken iemand die met zijn/haar huidige competenties en domeinen dit team wil begeleiden, stimuleren en tevens

Bekijk vacature »

Senior Full Stack developer

Bedrijfsomschrijving tbd Functieomschrijving Full Stack Java Development bij Randstad Groep Nederland (HQ) Er is een vacature in het Corporate Client Solutions (CCS) team. Dit team is met een ander team net begonnen aan het project ‘Grip op Inhuur’. Het doel van dit project is de tevredenheid van onze leveranciers te verhogen en de efficiëntie van onze administratie te verbeteren. Onderdeel daarvan is een ‘Mijn-omgeving’ voor ZZP’ers en leveranciers. Naast dit nieuwe project werkt het team ook aan het onderhoud en verbeteren van een digitaal vacature management systeem waarmee dagelijks vele vacatures worden voorzien. Het team ontwikkelt zo veel mogelijk zelf

Bekijk vacature »

SQL Database Ontwikkelaar

Functie omschrijving Kan jij goed overweg met complexe algoritmes en het schrijven van procedures in T-SQL? Heb jij al wat ervaring opgedaan met SQL en vind je het tijd voor de volgende stap? Lees dan snel verder! Dit software bedrijf, gespecialiseerd in de ontwikkeling van logistieke software, is op zoek naar een ervaren SQL database developer. Jouw werkzaamheden zullen onder andere bestaan uit: Je houdt je bezig met het ontwerp en de ontwikkeling van MS SQL server databases, dit doe je met T-SQL als programmeer laag. De begeleiding van projecten van A tot Z, je zult aansluiten bij meetings met

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als .NET developer werk jij samen in een multidisciplinair ontwikkel team met 1-2 Senior .NET developers, twee front-end developers, Data Scientists en één UX designer. Als team werken jullie aan het ontwikkelen van een Cloud based applicatie en aan het stabieler maken van deze applicatie. Ook unit testing gaat erg belangrijk worden in jouw nieuwe functie. Samen met de Senior .NET ontwikkelaar wordt jij verantwoordelijk voor het ontwikkelen van de API. Jullie werken met veel data en incidenteel komen er ook data vraagstukken en zullen er wat queries gedraaid moeten worden. Dit betekend dat jij veel gaat werken met

Bekijk vacature »

Database Developer

Functieomschrijving Heb jij ongeveer 3 jaar ervaring als Database Developer met MS SQL of een vergelijkbare database? Wil jij werken voor een ambitieuze werkgever in regio Tilburg waar jij volledig de mogelijkheid krijgt jezelf te ontwikkelen? Lees dan snel verder! Hoe ziet jouw takenpakket eruit? Je gaat projecten gedurende het hele proces begeleiden. Je sluit aan bij afspraken met klanten om hun processen helder te krijgen. Vervolgens voer jij het project uit en zorgt dat dit zo goed mogelijk verloopt; Je werkt aan nieuwe softwareoplossingen die de logistieke processen verbeteren of vernieuwen; Je houdt je bezig met het ontwikkelen van

Bekijk vacature »

Back End Developer

As a Back End developer at KUBUS you will be developing the (web) application and services of BIMcollab. You have a focus on the back end of our software, for which we mainly work with C# and .NET. We use a full-stack approach, which means that in addition to the back-end, you will also help with other parts of the code. As a software company, KUBUS is in a unique position. We build our own products that are used by tens of thousands of users worldwide. Our company is just the right size: big enough to make a real impact

Bekijk vacature »

Senior Java Developer

Als Senior Java Developer bij Sogeti ben je onderdeel van onze toonaangevende community die bestaat uit ruim 100 gepassioneerde Java professionals. In teamverband lever je mooie prestaties. Daarmee draag je aan bij de meerwaarde die wij leveren aan onze top-opdrachtgevers. Geen werkdag is hetzelfde! Je bent voortdurend bezig met het oplossen van allerlei complexe vraagstukken binnen bedrijfs kritische systemen voor onze klanten in regio Noordoost zoals DUO, ING, CJIB en Tendernet. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je verder te certificeren in dit vakgebied. We organiseren regelmatig technische Meetups en doen veel aan kennisdeling. Sogetisten hebben plezier in hun werk en

Bekijk vacature »

Java Ontwikkelaar

Java/Kotlin Developer Ben jij een ervaren Java/Kotlin developer met een passie voor het automatiseren van bedrijfsprocessen? Wil je graag deelnemen aan uitdagende projecten bij aansprekende klanten? En ben je op zoek naar een professioneel, ambitieus en dynamisch bedrijf om je carrière verder te ontwikkelen? Kom dan ons team bij Ritense in Amsterdam versterken! Zo ziet de functie eruit: Als Java/Kotlin developer bij Ritense ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling en implementatie van applicaties die bedrijfsprocessen automatiseren, zodat onze klanten slimmer, efficiënter en klantgerichter kunnen werken. Als developer ben je in de lead en zorg je voor de correcte oplevering van

Bekijk vacature »

Ontwikkelaar Identity & Access Management

Dit ga je doen Als Identity & Access Management Ontwikkelaar zorg jij er voor dat studenten, medewerkers en docenten de juiste benodigdheden op het juiste moment kunnen gebruiken; Het juist opslaan van onderzoeksdata en het openbaar beschikbaar stellen van publicaties (Open Access); Studenten, collega's en wetenschappers ondersteunen; Agile en Scrum werken; Technisch Applicatiebeheer; Ontwikkelen in One Identity Manager en VB.NET. Hier ga je werken Als Ontwikkelaar kom je terecht in een hecht team die zich richt op wetenschappelijke informatie en ICT. Jij bent degene die er voor zorgt dat alle informatie, uit diverse onderzoeken, bij de juiste personen terecht komt.

Bekijk vacature »

Software developer - C Sharp

Functie omschrijving Heb jij interesse in het programmeren en ontwikkelen van software? En heb jij enige ervaring met Oracle databases en PL/SQL? Wij zijn voor een leuke opdrachtgever in omgeving Naaldwijk op zoek naar een software ontwikkelaar die graag werkt met C#, JAVA of Oracle. Wij zoeken iemand die breed inzetbaar is en die aan veel verschillende applicaties wilt werken. Als software developer werk je met je collega's samen in een leuk en informeel team aan het (her)ontwerpen van bedrijfssystemen. Je houdt je bezig met het ontwikkelen van REST API's en je onderhoudt applicaties in Oracle PL/SQL en APEX. Vind

Bekijk vacature »

Junior full stack developer

Functie Als full stack developer binnen onze organisatie ga jij je bezig houden met het bouwen van de user experience van de webapplicaties. Je bent verantwoordelijk voor het vertalen van concepten, briefings en designs naar werkende functionaliteit. Hierbij zorg je ervoor dat applicaties betrouwbaar, veilig en toekomstbestendig zijn en een goede architectuur hebben en behouden. Verder denk je actief na- en mee over nieuwe ontwikkelingen en functionaliteiten om zo elke dag de klantervaring weer te verbeteren. Dit doe je natuurlijk niet alleen maar in een development team. Het team bedraagt momenteel 4 man bestaande uit 2 devops engineers en 2

Bekijk vacature »

Medior Java developer

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack Java developer

Dit ga je doen Start jij op 7 augustus bij de Experis Academy dan kickstart jij jouw IT-carrière! We leiden je op tot een gewilde Full Stack Java Developer met alle kennis en vaardigheden die nodig zijn om de arbeidsmarkt te betreden. Wat kun je verwachten, hoe zit een dag in het leven van een Trainee eruit? Periode 1 Als Full Stack Java Developer Trainee volg je vanuit huis een op maat gemaakte onlinetraining die in het Engels wordt gegeven. De tijd die je kwijt bent aan het volgen van de training kun je vergelijken met een fulltime werkweek. In

Bekijk vacature »

Senior Lead Front End Developer

Functieomschrijving Voor Stichting Waternet zijn wij op zoek naar een senior Lead Front End Developer. Binnen het DevOps team Online zijn we op zoek naar een Senior Lead Front End developer met kennis van toegankelijkheid. Deze developer zal zich bezighouden met development van webpaginas die in verbinding staan met systemen uit het back office. Taken Ontwerpen, ontwikkelen, implementeren, documenteren en beheren van webapplicaties in een Azure-omgeving Debuggen, analyseren en oplossen van problemen in de OTAPomgevingen Je participeert in het DevOpsTeam Online voor het verder uitwerken en implementeren van gebruikerswensen Je bent betrokken bij toegankelijkheid audits en het implementeren van WCAG

Bekijk vacature »

Senior Airport Developer ( System engineer)

De functie Nice to know (you) De nieuwe A-pier wordt de duurzaamste van Schiphol. Als deze af is ligt er 4000 vierkante meter zonnepanelen op het dak. En de toiletten? Die spoelen door met regenwater. we gaan ervoor: het creëren van de meest duurzame en hoogwaardige luchthavens ter wereld. een toekomstbestendig en duurzaam Schiphol. Daar werken we elke dag hard aan in team Development & Sustainability. Jij bent regisseur, expert én aanjager van de ontwikkeling van Schiphol. Connecting your world Hoe maak je de ambities en doelstellingen van Schiphol concreet in een project? De waarde voor Schiphol naar eisen die

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Ruud van Dijk

Ruud van Dijk

28/03/2008 14:39:00
Quote Anchor link
Ik maak gebruik van geshi voor colorcoding en line nummers
nu zit ik met het volgende probleem ik haal de bericht uit de database.

probleem is dat gelijk de hele bericht 'ge-geshied' word .

hoe zorg ik ervoor dat ik netzoals op deze forum alleen alles tussen < ? php en ? > 'ge -geshied' krijg?????
 
PHP hulp

PHP hulp

13/05/2024 16:30:57
 
Wouter K

Wouter K

28/03/2008 14:45:00
Quote Anchor link
bedoel je gescheiden krijgt ?
 
Jelmer -

Jelmer -

28/03/2008 15:00:00
Quote Anchor link
Kijk eens naar preg_replace_callback.
 
Ruud van Dijk

Ruud van Dijk

28/03/2008 16:54:00
Quote Anchor link
jaah zoals dit :


normaal tekst

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php

php codes

?>




ik heb zelf:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
<?
$query
= "SELECT *
              FROM   tbl_replies
              WHERE     reply_toppic ="
.$_GET['id']. "
              ORDER BY reply_ID ASC"
;
    $mysql = mysql_query($query) or die(mysql_error());

    while ($row = mysql_fetch_array($mysql)) {
        

    
        $bericht = $row['reply_bericht'];
        

        $bericht =& new GeSHi($bericht, 'php');
        $bericht->set_header_type(GESHI_HEADER_DIV);
        
        
        
        echo $row['reply_user'].
             '<br>'
             .$bericht->parse_code();

    }

?>


dit 'Geshied' alles wat dus niet de bedoeling is :(
met die preg_Replace_callback kom ik er nie egt uit
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Ruud van Dijk
 
Jesper Diovo

Jesper Diovo

28/03/2008 17:20:00
Quote Anchor link
Or die? Tabel? Font? Hóóó 'ns effe! Zulke dingen kun je makkelijk weergeven in een div. In plaats van font gebruiken we tegenwoordig span.

Or die is een lelijke, lompe manier van foutafhandeling. Eigenlijk kun je het niet eens foutafhandeling noemen: je doodt geen pagina's/errors/tekst, toch?

$query is wel een goede variabele naam. $mysql daarintegen niet. Het resultaat wat je krijgt uit mysql_query() is geen mysql. Zoiets heet een resultaat. $result of $resultaat zal dus eerder op z'n plaats zijn.

Met ordenen op een ID zal Frank blij zijn. Een ID is niets, het geeft alleen een uniek record aan. Je kunt beter op een datum ordenen. Data zeggen veel meer dan IDs, wat eigenlijk maar een cijfertje is.
 
Ruud van Dijk

Ruud van Dijk

28/03/2008 17:28:00
Quote Anchor link
kan net zo goed op ID want het is autoincrement dus op datum geeft de zelfde resultaat

verder klopt het dat ik het beter $result kan noemen


$bericht = str_replace('
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
<?php', '<table border="1" width="700px" align="center"><tr><td><font size="4" color="red">CODE</font>', $bericht);
        $bericht = str_replace('?>


', '</td></tr></table>', $bericht);


moet weg dus zal mn post ff editen ;)

maar nu hoop ik eigenlijk nog op een antwoord op mn vraag:)
 
Jesper Diovo

Jesper Diovo

28/03/2008 17:37:00
Quote Anchor link
Quote:
Een ID is niets, het geeft alleen een uniek record aan.

Ben maar eigenwijs, van mijn part ga je de discussie aan met Frank. Je zult toch niet winnen...

Je kunt misschien via htmlentities() eerst de PHP-tags 'kapot' maken. Daardoor zullen ze sowieso weergeven worden. Controleer dan op de entity-codes van de < en > om op de tags te strippen. Het gebruik van preg_replace() is hier ook aan te raden. Met str_replace() red je het niet.
 
Wouter K

Wouter K

28/03/2008 17:54:00
Quote Anchor link
Djemo schreef op 28.03.2008 17:37:
Quote:
Een ID is niets, het geeft alleen een uniek record aan.

Ben maar eigenwijs, van mijn part ga je de discussie aan met Frank. Je zult toch niet winnen...

Je kunt misschien via htmlentities() eerst de PHP-tags 'kapot' maken. Daardoor zullen ze sowieso weergeven worden. Controleer dan op de entity-codes van de < en > om op de tags te strippen. Het gebruik van preg_replace() is hier ook aan te raden. Met str_replace() red je het niet.


Maar zoals Frank zegt htmlentities zijn niet goed voor in een Db te stoppen wel om er weer uit te halen.
 
Jelmer -

Jelmer -

28/03/2008 18:07:00
Quote Anchor link
Zo lang je maar de originele inhoud van het bericht in je database hebt, kan je bijvoorbeeld deze functie gebruiken om alleen de code binnen een post een kleurtje te geven:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
<?php
function highlight_callback($matches)
{

    return highlight_string($matches[1], true);
}


/* of voor Geshi */
function highlight_callback($matches)
{

    $geshi = new GeSHi($matches[1], 'php');
    $geshi->set_header_type(GESHI_HEADER_DIV);
    return $geshi->parse_code();
}


$bericht = preg_replace_callback('{<\?(?:php|=)?(.+?)\?' . '>}s', 'highlight_callback', $bericht);

?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Jelmer -
 
Jesper Diovo

Jesper Diovo

28/03/2008 18:13:00
Quote Anchor link
@Wouter: kun jij mij een quote geven waar ik zeg dat je htmlentities() van te voren moet gebruiken? Ik heb het nooit gehad over handelingen voor een query. Ik heb het alleen maar gehad over handelingen voor het weergeven ;).

@Jelmer: ik verbaas me altijd weer over regexs...
 
Ruud van Dijk

Ruud van Dijk

28/03/2008 18:15:00
Quote Anchor link
die van jelmer werkt inderdaad er zit alleen nog een probleempje achter
want hij voert de html codes uit hoe ga ik dat nog tegen en op welke plek moet ik het zetten ?
 
Mike van Dongen

Mike van Dongen

28/03/2008 18:21:00
Quote Anchor link
dan moet je htmlspecialchars gebruiken.
dus op regel 14 van Jelmers script dit plaatsen:
$bericht = htmlspecialchars($bericht);
 
Ruud van Dijk

Ruud van Dijk

28/03/2008 18:26:00
Quote Anchor link
dan gaat de geshi fucntie verloren dus werkt niet :(

EDIT: komt als gwone tekst neer zonder kleur :( etc
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Ruud van Dijk
 
Mike van Dongen

Mike van Dongen

28/03/2008 18:34:00
Quote Anchor link
Dat is waar ook,
Ik neem aan dat je ná regel 15 $bericht echoed?
Dan moet je
$bericht = htmlspecialchars($bericht);
tussen
$bericht = preg_replace_callback('{<\?(?:php|=)?(.+?)\?' . '>}s', 'highlight_callback', $bericht);
en
echo $bericht; // oid.
zetten.
 
Ruud van Dijk

Ruud van Dijk

28/03/2008 18:39:00
Quote Anchor link
hij word gereturned dus word geen echo gebruikt ;)

zelf dacht ik aan return $geshi->parse_code(); vervangen door return htmlspecialchars($geshi->parse_code());

maar dat geeft ook geen kleurcodes enzo weer etc :(
 
Mike van Dongen

Mike van Dongen

28/03/2008 18:50:00
Quote Anchor link
Wordt wel lastig zo ;)
 
Jelmer -

Jelmer -

28/03/2008 18:51:00
Quote Anchor link
Je moet de code even van de rest van het bericht scheiden, omdat je de code apart moet behandelen (hier moet immers geen htmlentities overheen, over de rest van het bericht wel) Daarna moet je beiden weer samenvoegen.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<?php
function substitute_code_callback($matches)
{

    global $code;
    $code[] = $matches[0];
    $identifier = count($code) - 1;
    
    return chr(0) . $identifier . chr(0);
}

function
highlight_code_callback($matches)
{

    global $code;
    return highlight_string($code[$matches[1]], true);
}


/* Deze array bevat tijdelijk alle code van een bericht. Let op dat je hem
   voor je aan een nieuw bericht begint weer even leegt */

$code = array();

/* Code extraheren */
$bericht = preg_replace_callback('{<\?(?:php|=)?(.+?)\?'.'>}s', 'substitute_code_callback', $bericht);

/* Voer alle handelingen op de rest van het bericht uit, zoals UBB & HTML */
$bericht = htmlentities($bericht, ENT_QUOTES, 'UTF-8');

/* Code gehighlight weer terug in het bericht plaatsen */
$bericht = preg_replace_callback('{\x00([0-9]+?)\x00}', 'highlight_code_callback', $bericht);

echo $bericht;
?>

Je moet de highlight-functie nog even naar geshi omzetten. Merk op dat ik hier 0bytes gebruik als plaatsvervangers voor de code. Normaal komen die als het goed is niet voor in een bericht.
 
Ruud van Dijk

Ruud van Dijk

28/03/2008 19:44:00
Quote Anchor link
dat werkt inderdaad super nu alleen nog een vraagje over de opmaak...

de niet code gedeelte worden de enters weggelaten hoe krijg ik die terug
ik weet dat er zoeits bestaat als nl2br maar zou niet weten waar ik het moet toepassen :(
 
Jelmer -

Jelmer -

28/03/2008 20:04:00
Quote Anchor link
Na
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$bericht = htmlentities($bericht, ...);

voeg je nl2br toe:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$bericht = nl2br($bericht);


nl2br zet het \n (newline) karakter om in een HTML break, <br>. Daarom moet je het na htmlentities doen. Geshi doet dit al voor je code, dus daarom moet het voor de tweede preg_replace_callback.
 
Ruud van Dijk

Ruud van Dijk

28/03/2008 20:19:00
Quote Anchor link
thanx :)

volgende probleeem ..:(

als ik geen php code in een bericht zit dan krijg ik de volgende foutmelding:

Fatal error: Cannot redeclare substitute_code_callback() (previously declared in C:\wamp\www\Project5 Forum\toppic.php:105) in C:\wamp\www\Project5 Forum\toppic.php on line 105


hoe krijg ik die weg ??
 
Jelmer -

Jelmer -

28/03/2008 20:24:00
Quote Anchor link
Heb je de functies binnen een lus gezet? Of staan ze op meerdere plekken? Want je mag een functie maar 1 keer definiëren.
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.