GET request

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

PHP back-end developer gezocht!

Functie Werk je liever zonder druk en keiharde deadlines maar met de focus op kwaliteit? Dan kom je hier op de juiste plek terecht! In Het team bestaat momenteel uit 12 developers, hiernaast werken er collega’s van front-end, UX maar ook marketing/sales en support. In iedere sprint ontwikkel je samen functionaliteiten met als uitdaging om de klanten de beste gebruikerservaring te bieden. Ze bieden een werkplek waar je jezelf kunt blijven ontwikkelen, en mee te werken aan zowel bestaande als nieuwe mogelijkheden. Eisen • HBO werk- en denkniveau (ze kijken niet naar een papiertje) • Je denkt graag mee over

Bekijk vacature »

Senior Airport Developer ( System engineer)

De functie Nice to know (you) De nieuwe A-pier wordt de duurzaamste van Schiphol. Als deze af is ligt er 4000 vierkante meter zonnepanelen op het dak. En de toiletten? Die spoelen door met regenwater. we gaan ervoor: het creëren van de meest duurzame en hoogwaardige luchthavens ter wereld. een toekomstbestendig en duurzaam Schiphol. Daar werken we elke dag hard aan in team Development & Sustainability. Jij bent regisseur, expert én aanjager van de ontwikkeling van Schiphol. Connecting your world Hoe maak je de ambities en doelstellingen van Schiphol concreet in een project? De waarde voor Schiphol naar eisen die

Bekijk vacature »

Back-end PHP Developer

Dit ga je doen Her- en uitbouwen van het inhouse softwareplatform dmv PHP; Onderhouden van bovengenoemd platform in PHP; Sparren met het team; Meedenken over nieuwe functionaliteiten, security etc; Jouw input leveren aan het proces door op de hoogte te blijven van nieuwe ontwikkelingen etc. Hier ga je werken Onze klant, gevestigd in de omgeving van Alkmaar, levert wereldwijd oplossingen op het gebied van IT. Dag in dag uit werken zij met veel passie aan hun product waarmee ze streven naar verbeteringen binnen zorg. Voor onze klant zijn we op zoek naar een medior PHP Developer. Je komt te werken

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar PHP

Functie omschrijving Full Stack Software Ontwikkelaar gezocht! Voor een bedrijf in de regio van Ermelo zijn wij op zoek naar een Software Ontwikkelaar die gaat bijdragen aan het door ontwikkelen, onderhouden en optimaliseren van SaaS applicatie van dit bedrijf. Hierbij ga jij voor- en samenwerken met de klanten van de organisatie, het is hierbij dus van groot belang dat je communicatief vaardig bent en dat je beschikt over beheersing van zowel de Nederlandse als Engelse taal. Bedrijfsprofiel Waar ga je werken? Altijd al in een echt familiebedrijf willen werken? Dan is dit je kans! Het bedrijf waar je komt te

Bekijk vacature »

Web Application Developer

Dit ga je doen Samen met het team werk je aan de visualisatie functionaliteiten en hoe dit gebruikt kan worden in een operationele setting; Het ontwerpen, ontwikkelen, onderhouden en leveren van support betreft het Warehouse Management Systeem en de bijbehorende web visualisaties; Je gebruikt hierbijde tools WebGL en ASP.net; Het meewerken in implementatieprojecten; Het leveren van Go-Live Support; Sparren met jouw Amerikaanse collega's. Hier ga je werken Voor een internationale organisatie in de transport zijn wij momenteel op zoek naar een Web Application Developer. Ze zijn wereldwijd de grootste speler en lopen voorop met het automatiseren van alle processen van

Bekijk vacature »

Microsoft Acess Developer

Functieomschrijving Wat ga je doen? Heb jij ongeveer 3 jaar ervaring als Software Developer, en komen de volgende kennisgebieden jou niet vreemd voor: MS Acces, C# & SQL? Vind jij het daarnaast leuk om maatwerk software te ontwikkelen voor klanten in een bijzondere branche? Lees dan snel verder! Als developer ben jij samen met een gemotiveerd team van 10 collega’s verantwoordelijk voor het creëren van aangemeten software voor klanten. Je bent klantvriendelijk en oplossingsgericht ingesteld, omdat het essentieel is om de klanten zo goed mogelijk te helpen met hun uitdagingen. Het is mogelijk om vanuit huis je werkzaamheden uit te

Bekijk vacature »

Full Stack PHP Developer

Functieomschrijving Ervaren PHP Developer gezocht! Wij zijn op zoek naar een ervaren PHP Developer die het IT team van een organisatie in de regio Ermelo gaat versterken. Voor deze functie zijn we op zoek naar een enthousiaste en breed georiënteerde IT-er die deze innovatieve organisatie nog een stap verder gaat brengen. Wij zijn op zoek naar iemand die communicatief goed is en die zelfstandig problemen op kan lossen. Je bent verantwoordelijk voor het samenwerken met een externe partij het is hierbij jouw taak om deze partij uit te dagen op het geleverde werk. Het schrijven van concepten aan de AI

Bekijk vacature »

SQL Database ontwikkelaar

Functie omschrijving Wil jij meewerken aan het creëren van slimme software om magazijnen als een geoliede machine te laten lopen? Wij zoeken een zorgvuldig persoon, iemand die niet snel de hand omdraait voor complexe algoritmes. Denk jij dat jij de SQL ontwikkelaar bent die wij zoeken? Lees snel verder en wie weet zitten we binnenkort samen aan tafel! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien: Je houdt je bezig met het ontwerpen en ontwikkelen van MS SQL server databases, dit doe je met T-SQL als programmeer laag. Je gaat aan high-end software oplossingen werken, dit doe je voor de optimalisatie

Bekijk vacature »

Junior Software Developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Junior Software Developer .NET, C# voor een gaaf bedrijf in de omgeving van Utrecht! Sta jij aan het begin van je carrière en heb je net je HBO of WO-diploma in de richting van ICT of Techniek mogen ontvangen? En heb jij grote affiniteit met software development? Lees dan snel verder! Voor een opdrachtgever in de omgeving van Utrecht, zijn wij op zoek naar een Junior Software Developer. Werk jij graag aan verschillende projecten en ga je graag klanten op bezoek? Dan is dit de ideale functie voor jou! Binnen deze functie

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Dit ga je doen Het onderhouden, ontwikkelen en testen van front-end software van diverse klant- en medewerkersapplicaties; Het ontwikkelen van maatwerk front-end oplossingen in Vue.js en participeren in een scrumteam; Mede-verantwoordelijk voor het begeleiden en coachen van drie junior front-end developers; Verantwoordelijk voor code-reviews en het opstellen van de juiste documentatie zoals userstories en API ontwerp; Participeren in diverse projecten t.b.v. optimalisatie van diverse applicaties; Het opzetten van API koppelingen met externe applicaties. Hier ga je werken Betreffende organisatie is gevestigd in de regio van Swifterbant en is al ruim 20 jaar lang bedreven in het ontwikkelen en aanbieden van

Bekijk vacature »

SAP HANA Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Veldhoven Vacature ID: 13382 Introductie We is looking for a HANA Developer to work for our client. The candidate has to have an experience in building Data Intensive Applications (DIA’s). The role of a HANA Developer at ASML involves working on building Data Intensive Applications in an industrial/enterprise environment. The primary responsibility is to handle data from various sources and determine the best way to structure it for use by data analysts, who will run queries and algorithms against it for predictive and prescriptive analytics through machine learning. Wat verwachten we van jou?

Bekijk vacature »

Software programmeur

Functieomschrijving Voor een erkende werkgever in de regio van Goes zijn wij op zoek naar een enthousiaste software programmeur met PHP/Symfony ervaring. Een gedreven persoon die het development team komt versterken met het aanpakken van complexe projecten. Ben jij op zoek naar een baan met veel uitdaging binnen een snelgroeiend e-commerce bedrijf, waar je de tijd en ruimte krijgt voor zowel professionele als persoonlijke groei? Lees dan snel verder! Dit ga je doen: Beheer en ontwikkeling van de serviceportal in Symfony en de webshops in de tweede versie van Magento; Testen en door ontwikkelen van software; Ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten;

Bekijk vacature »

Typescript Developer / Cloud platform

Dit ga je doen (Door)Ontwikkelen van het cloud platform; (Door)Ontwikkelen van microservices; Bouwen van nieuwe functionaliteiten; Verbeteringen aandragen voor het cloud platform; Sparren met de business. Hier ga je werken Onze opdrachtgever, gevestigd in regio Eindhoven, levert een compleet dienstenpakket op het gebied van IT. Zij pakken verschillende (complexe) vraagstukken van grote organisaties op. De sfeer intern is gezellig en informeel. Men houdt van hard werken maar gezelligheid door middel van een borrel of gezamenlijke lunch komt er veel voor. Als Typescript ontwikkelaar word je onderdeel van het team gericht op de (door)ontwikkeling van hun eigen cloud platform welke wordt

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Jack maessen

jack maessen

24/12/2012 20:15:14
Quote Anchor link
ik zie dat ik een behoorlijk veiligheidslek heb op mijn website.
Het gaat om de volgende site: www.jackmaessen.nl
Je kunt inloggen met username:test en password: pass
Eenmaal ingelogd, klik in de navigatie op "My account"
Kijk vervolgens in de url en zie dat de username in de url wordt aangeroepen
(http://www.jackmaessen.nl/userinfo.php?user=test)
er is dus nu vrij gemakkelijk de info van andere leden te raadplegen door bv. in de url "test" te vervangen door "piet" of een andere naam. Dit mag natuurlijk nooit gebeuren.
Het script dat de info parsed ziet er als volgt uit:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
                                <!-- MY ACCOUNT INFO -->


<?php
/**
 * UserInfo.php
 *
 * This page is for users to view their account information
 * with a link added for them to edit the information.
 *
 * Updated by: The Angry Frog
 * Last Updated: October 26, 2011
 */


if (!isset($_GET['user'])) {
    header("Location: ".$config['WEB_ROOT'].$config['home_page']);
}

?>




<?php
/* Requested Username error checking */
$req_user = trim($_GET['user']);
if(!$req_user || strlen($req_user) == 0 ||
   !
preg_match("/^[a-z0-9]([0-9a-z_-\s])+$/i", $req_user) ||
   !
$database->usernameTaken($req_user)){
   die("Username not registered");
}


/* Logged in user viewing own account */
if(strcmp($session->username,$req_user) == 0){
   echo "<h6><br>My Account</h6>";
}

/* Visitor not viewing own account */
else{
   echo "<h6>User Info</h6>";
}


/* Display requested user information - add/delete as applicable */
$req_user_info = $database->getUserInfo($req_user);

/* Username */
echo "<b>&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;Username: ".$req_user_info['username']."</b><br />";

/* Email */
echo "<b>&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;Email:</b> ".$req_user_info['email']."<br />";

/**
 * Note: when you add your own fields to the users table
 * to hold more information, like homepage, location, etc.
 * they can be easily accessed by the user info array.
 
  * $session->user_info['location']; (for logged in users)

  * $req_user_info['location']; (for any user)
    */
    
 
 
 
 

/* If logged in user viewing own account, give link to edit */

if(strcmp($session->username,$req_user) == 0){
   echo '';
}


/* Link back to main */
/*echo "<br>Back To [<a href='".$config['WEB_ROOT'].$config['home_page']."'>Main</a>]<br>";*/


?>

                                                                                                         <!-- EINDE MY ACCOUNT INFO -->


Hoe kan ik dit beveiligen?
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 12:26:36
 
Wouter J

Wouter J

24/12/2012 20:20:23
Quote Anchor link
Niet met GET parameters werken. Hoe een inlog systeem hoort te werken:
- Je logt in, nadat alles is gecontroleerd maak je een random hash aan (met bijv. uniqid + een sha functie in een gegeven van de gebruiker), deze sla je op in de database en in een sessie.
- Op elke volgende pagina kijk je of deze hash nog steeds hetzelfde is (door de sessie met een db te controleren), zo ja => gebruiker ingelogd, zo nee => gebruiker uitgelogd.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

24/12/2012 20:21:46
Quote Anchor link
Juist geen $_GET parameter meegeven. In je inlogsessie moet toch al bekend zijn wie je bent?
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

24/12/2012 20:35:27
Quote Anchor link
Wouter J op 24/12/2012 20:20:23:
- Op elke volgende pagina kijk je of deze hash nog steeds hetzelfde is (door de sessie met een db te controleren), zo ja => gebruiker ingelogd, zo nee => gebruiker uitgelogd.

Wouter, maak je dan bij iedere pagina een database request?

Je kunt ook in de sessie opslaan dat iemand is ingelogd ($logged_in=true). Of is dat qua veiligheid te risicovol?
 
- Marco -

- Marco -

24/12/2012 21:05:58
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
if(strcmp($session->username,$req_user) == 1){
   echo "alert("This is not your profile!")";
header(Location: http://www.jackmaessen.nl/userinfo.php?user=$session->username);
}
?>

Ik weet niet of dat handig is, maar in ieder geval krijgt u een alert met het bericht "This is not your profile!" en wordt u direct doorgestuurd naar uw eigen profiel. ;)
 
Jack maessen

jack maessen

24/12/2012 22:49:07
Quote Anchor link
de oplossing van marco werkt niet, hij toont nog steeds de user info bij naamsverandering, maar ik heb het als volgt opgelost:
Als usernaam variable gelijk is aan requested user, toon de info; anders ga naar userinfo.php waarna de cyclus opnieuw doorlopen wordt en died bij "requested username error checking"

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
<?php
/* Requested Username error checking */
$req_user = trim($_GET['user']);

if(!$req_user || strlen($req_user) == 0 ||
   !
preg_match("/^[a-z0-9]([0-9a-z_-\s])+$/i", $req_user) ||
   !
$database->usernameTaken($req_user)){
   die("<br /></br />Username not registered or you don't have permission to view this information");
}



/* Logged in user viewing own account */
if(strcmp($session->username,$req_user) == 0){
   echo "<h6><br>My Account</h6>";
}



/* Visitor not viewing own account */
else{
header('Location: userinfo.php');
   /*echo "<h6><br /><br />User Info</h6>";*/
}

/* Display requested user information - add/delete as applicable */
$req_user_info = $database->getUserInfo($req_user);

/* Username */
echo "<b>&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;Username: ".$req_user_info['username']."</b><br />";

/* Email */
echo "<b>&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;Email:</b> ".$req_user_info['email']."<br />";
?>
Gewijzigd op 24/12/2012 23:31:52 door jack maessen
 
Wouter J

Wouter J

24/12/2012 23:48:19
Quote Anchor link
Quote:
Wouter, maak je dan bij iedere pagina een database request?

Dat doe je in principe toch al.

Quote:
Je kunt ook in de sessie opslaan dat iemand is ingelogd ($logged_in=true). Of is dat qua veiligheid te risicovol?

En dan pas ik lokaal even die sessie aan zodat ik al ben ingelogd terwijl ik niks heb ingevoerd? Wat je natuurlijk eerst doet is kijken of die sessie bestaat, zo niet dan hoef je niet verder te gaan met de DB, zoja dan kijk je of de hash in de DB nog steeds geldig is, of dat hij bijv. zelf een random hash heeft ingevuld of misschien wel gekopieerd van een andere gebruiker van die website.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

24/12/2012 23:52:56
Quote Anchor link
Wouter J op 24/12/2012 23:48:19:
Quote:
Wouter, maak je dan bij iedere pagina een database request?

Dat doe je in principe toch al.

Waarom zou je dat doen?

Wouter J op 24/12/2012 23:48:19:
Quote:
Je kunt ook in de sessie opslaan dat iemand is ingelogd ($logged_in=true). Of is dat qua veiligheid te risicovol?

En dan pas ik lokaal even die sessie aan...

Lokaal een sessie aanpassen...? Hoe doe je dat dan?????
 
Erwin H

Erwin H

25/12/2012 09:29:52
Quote Anchor link
Marco King op 24/12/2012 21:05:58:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
if(strcmp($session->username,$req_user) == 1){
   echo "alert("This is not your profile!")";
header(Location: http://www.jackmaessen.nl/userinfo.php?user=$session->username);
}
?>

Ik weet niet of dat handig is, maar in ieder geval krijgt u een alert met het bericht "This is not your profile!" en wordt u direct doorgestuurd naar uw eigen profiel. ;)

Dit kan natuurlijk niet. Bij de header krijg je dan de foutmelding 'Headers already sent'. Als je een redirect doet kan je niet ook nog gewone output versturen.
 
- Raoul -

- Raoul -

25/12/2012 09:48:28
Quote Anchor link
Ozzie PHP op 24/12/2012 23:52:56:
Wouter J op 24/12/2012 23:48:19:
Quote:
Wouter, maak je dan bij iedere pagina een database request?

Dat doe je in principe toch al.

Waarom zou je dat doen?


Om te controleren of je nog wel werkelijk de user bent? Tokens opslaan in je db heeft ook heel veel extra handige features:
- je kan leden aan jouw kant uitloggen
- leden kunnen eerdere sessies aan hun kant uitloggen
- je kan makkelijk online leden ophalen

Geloof me, zo belastend is het niet.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

25/12/2012 11:40:25
Quote Anchor link
- Raoul - op 25/12/2012 09:48:28:
Geloof me, zo belastend is het niet.

Dat was/is dus ook een beetje mijn vraag. Ik snap wel dat het veiliger is, maar vraag me inderdaad ook wel af of het belastend is.

Maar Wouter heeft het over lokaal een sessie aanpassen. Ik snap niet wat hij daarmee bedoelt.
 
Jack maessen

jack maessen

25/12/2012 16:20:25
Quote Anchor link
nu zie ik dat de html na de "die" echo niet meer geladen wordt. Het gaat om de footer van de pagina.
Ik heb de html code van de footer in bestand footer.php opgeslagen en geinclude na de "die" echo, maar hij laadt hem niet.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
<?php

/* Requested Username error checking */
$req_user = trim($_GET['user']);

if(!$req_user || strlen($req_user) == 0 ||
   !
preg_match("/^[a-z0-9]([0-9a-z_-\s])+$/i", $req_user) ||
   !
$database->usernameTaken($req_user)){
    
   die("<br /></br />Username not registered or you don't have permission to view this information");
    
}

include("footer.php");


/* Logged in user viewing own account */
if(strcmp($session->username,$req_user) == 0){
   echo "<h6><br>My Account</h6>";
}



/* Visitor not viewing own account */
else{
header('Location: userinfo.php');
   /*echo "<h6><br /><br />User Info</h6>";*/
}
>?
[
/code]
wat gaat er fout?
 
Moose -

Moose -

25/12/2012 16:29:31
Quote Anchor link
Na die() of exit() stopt je script. http://nl3.php.net/manual/en/function.die.php
 
Jack maessen

jack maessen

25/12/2012 17:03:23
Quote Anchor link
hoe kan ik dit dan oplossen? er moet namelijk nog een footer onder komen...
Gewijzigd op 25/12/2012 17:10:51 door jack maessen
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

25/12/2012 17:08:19
Quote Anchor link
Jack maessen op 25/12/2012 17:03:23:
ik snap niet waarom de browser dat stuk html wat er achter komt niet gewoont toont?


Volgens mij geeft Not Moose het antwoord:
Not Moose op 25/12/2012 16:29:31:
Na die() of exit() stopt je script. http://nl3.php.net/manual/en/function.die.php
 
Donny Wie weet

Donny Wie weet

25/12/2012 17:10:09
Quote Anchor link
Jack maessen op 25/12/2012 17:03:23:
ik snap niet waarom de browser dat stuk html wat er achter komt niet gewoont toont?



Zie hier:
Not Moose op 25/12/2012 16:29:31:
Na die() of exit() stopt je script. http://nl3.php.net/manual/en/function.die.php


Misschien heb je hier wat aan, kreeg ik vandaag als tip mee om even door te lezen:

http://nl.wikipedia.org/wiki/Session_hijackin

en

http://www.acros.si/papers/session_fixation.pdf
 
Jack maessen

jack maessen

25/12/2012 17:14:46
Quote Anchor link
ja dat heb ik bekeken en idd het pad loopt dan dood....
is er dan geen enkele manier om die footer erna nog te tonen?
 
Erwin H

Erwin H

25/12/2012 17:17:16
Quote Anchor link
Ja, geen die() gebruiken. Dat is gewoon geen foutafhandeling.
 
Jack maessen

jack maessen

25/12/2012 17:45:30
Quote Anchor link
oke, daar heb je ook wel gelijk in Erwin.
Ik heb ze nu naar een aparte pagina gestuurd "forbidden.html" met een link erin waar ze terug gaan naar de index.php, die de inlogsessie weer controleert waardoor ze of hun eigen bestanden weer zien of de inlogform voor hun neus krijgen

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?php
if(strcmp($session->username,$req_user) == 0){
   echo "<h6><br>My Account</h6>";
}



/* Visitor not viewing own account */
else{
header('Location: forbidden.html');
   /*echo "<h6><br /><br />User Info</h6>";*/
}
?>
 
Erwin H

Erwin H

25/12/2012 17:56:05
Quote Anchor link
Leer je aan om nooit die() of exit() te gebruiken, zeker niet als foutafhandeling. Je kan er erg rare dingen door krijgen.

En dan ga ik nu iets geks zeggen.... in het laatste script dat je post zou je het juist wel moeten gebruiken. Na een redirect wil je namelijk dat wat er nog na komt hoe dan ook niet meer wordt uitgevoerd. Na een redirect is het dus juist wel een goede gewoonte om een exit() te plaatsen. Daarmee voorkom je dat er onverwachts toch nog een actie uitgevoerd wordt.
 
Donny Wie weet

Donny Wie weet

25/12/2012 18:14:57
Quote Anchor link
Wat is eigenlijk het verschil tussen DIE en EXIT?
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.