grafiek maken

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Oracle Developer / PL SQL

Dit ga je doen Software ontwikkeling aan een internationaal gebruikt pakket; Werken met technieken als Oracle 19c, Toad, PL/SQL, Oracle Forms, Reports en Designer; Meedraaien in internationale projecten; Meedenken over technisch en functioneel ontwerp; Samenwerken met collega's als Informatie Analisten, Testers en Release Managers; Soms wensen en eisen afstemmen met de business. Hier ga je werken Onze klant, een internationaal bekend bedrijf dat essentiële producten maakt waar iedereen graag gebruik van maakt, zoekt versterking in het Software Development team. Samen met 3 developers, een release manager, een informatie analist en 3 testers werk jij aan een systeem waarmee complexe producten

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Als junior .NET ontwikkelaar start jij in ons development team met twee andere .NET developers. Als team werken jullie in scrum en is er iedere ochtend om 11.00 een standup. Jij krijgt als junior .NET ontwikkelaar een inwerk traject dat echt specifiek wordt ingericht op basis van wat jij nodig hebt. Een van de grootste pluspunten bij ons is dat wij binnen ons bedrijf veel (technische) vrijheid geven en juist eigen initiatieven erg stimuleren. Jouw werkzaamheden gaan er bij ons als volgt uit zien: – Het ontwikkelen van nieuwe software samen met interne en eventueel externe ontwikkelaars; – Het

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack .NET Developer

Dit ga je doen Start op 7 augustus 2023 bij de Experis Academy en ontwikkel jezelf tot een gewilde Full Stack .NET Developer. Maar hoe ziet het traineeship eruit en wat kun je verwachten? Periode 1 De eerste 3 maanden volg je fulltime, vanuit huis, een op maat gemaakte training in teamverband. Je leert belangrijke theorie en krijgt kennis van de benodigde vaardigheden en competenties die nodig zijn om de IT-arbeidsmarkt te betreden. Zowel zelfstandig als in teamverband voer je praktijkopdrachten op het gebied van front- en backend development uit. Wat er per week op het programma staat kun je

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

C# ontwikkelaar

Functie omschrijving Werk jij graag met C# en het .NET framework in een leuk familiebedrijf? Lees dan snel verder! Jouw takenpakket hierbij is: Je gaat maatwerk software ontwikkelen en softwareoplossingen creëren. Je gaat werken in een Microsoft omgeving (ASP.NET) en gebruikt daarnaast C# en MVC. Samen met het huidige IT team binnen deze organisatie verwerk je de wensen van de klant tot een (eind)product. Daarnaast optimaliseer je de bestaande software. Bedrijfsprofiel Deze organisatie is gevestigd in de omgeving van Best en is een echt familiebedrijf. Je komt te werken in een klein team van developers, die zich voornamelijk bezighouden met

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Team Lead Java Developer

Functie Wat ga je doen als Java developer? Als Team Lead Java Developer draag een grote verantwoordelijk je stuurt ontwikkelaars aan en staat dagelijks in contact met jou ICT Manager. De team Bestaat uit front-end en backend systemen. Je ben in staat op hoog niveau de technische vak te bepalen en ook te bewaren. Je dag zie er als volgt uit, ontwikkelen van nieuwe en bestaande applicaties, het uitvoeren van processen en analyses en het beschrijven van functioneel ontwerpen. Ook zal samen met jouw Tester applicaties gaan testen door middel van peer reviews en het leveren van support aan gebruikers

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als .NET ontwikkelaar ga jij aan de slag bij een van onze klanten actief in de High Tech Industrie. Onze klanten zijn voornamelijk gelokaliseerd in de omgeving van Eindhoven. Wij zijn erg selectief als het gaat om de projecten die wij accepteren en richten ons dan ook alleen op innovatieve en complexe projecten. Omdat onze klanten voornamelijk gespecialiseerd zijn in de machinebouw, werk jij ook vaak dicht tegen de machines aan. Ons team bestaat momenteel uit Embedded engineers, IOT developers en Cloud engineers. Wij werken voornamelijk aan Microsoft projecten waar er gebruik wordt gemaakt van WPF, UWP, .NET Core

Bekijk vacature »

Back-end Developer (Permanent position with the em

Bedrijfsomschrijving Dutch specialist in technical installation materials. Functieomschrijving Purpose of the position: Our client is looking for a Back-end Developer who, together with the rest of the energetic and dynamic team, is responsible for the development and management of the website. This not only concerns the development and management of the current website, but also the development of a new Headless Commerce Platform to keep the customer's website Future proof. Within the IT department, there is a real DevOps culture and the commerce team is at the forefront and tries to implement continuous improvements. Most important tasks: ï‚· Designing and

Bekijk vacature »

Software Programmeur PHP - JAVA

Functie Voor een opdrachtgever in omgeving Zoetermeer zijn wij op zoek naar een ontwikkelaar ter versterking van het huidige developers team. Heb jij altijd al willen werken voor een bedrijf, dat veilige netwerkverbindingen levert, door middel van veilige oplossingen, die door middel van de nieuwste technologieën ontwikkelt zijn? Stop dan nu met zoeken! Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen C / C++ / PHP. Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een projecten

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar

Functieomschrijving In deze uitdagende functie als Software Developer ga je de volgende taken uitvoeren: Maatwerk back-end software programmeren; API koppelingen bouwen; Software optimaliseren voor klanten; Bouwen maatwerk applicaties; Werken met Microsoft stack zoals C#, .NET (Core) en Entity framework; Bedrijfsprofiel Je gaat werken bij een klein softwareontwikkelingsbureau, die maatwerk software bouwt voor klanten door heel Nederland. Dit doen zij al meer dan 20 jaar. Het is van oorsprong een familiebedrijf, opgezet door de eigenaar, die er nog steeds werkt. Het team bestaat vooral uit back-end developers en één systeembeheerder. Je krijgt veel kans om jezelf te ontwikkelen en krijgt tevens

Bekijk vacature »

Full Stack .NET Developer C# ASP.NET

Samengevat: Deze werkgever is gespecialiseerd in het op afstand bewaken en besturen van machines en processen. Ben jij een ervaren Full Stack .NET Developer? Heb je ervaring met C# en ASP.NET? Vaste baan: .Net Developer C# ASP.NET HBO €3.300 - €4.500 Deze werkgever is een snel groeiende onderneming gespecialiseerd in het op afstand bewaken en besturen van machines en processen, IoT (Internet of Things). Deze werkgever is een veelzijdige organisatie. Je werkt voor de eigen IT organisatie. Zij werken met moderne technologie en staan open voor innovatie. Wil jij bij de top specialisten horen? Ben jij op zoek naar een

Bekijk vacature »

Junior PHP ontwikkelaar

Functie Wij hebben onlangs onze eerste collega’s aangenomen, waardoor ons development team momenteel uit 4 personen bestaat. We bouwen onze software op basis van een PHP-framework (wat op zichzelf een Symfony framework is). Qua ontwikkeling focussen wij ons op 3 focus velden; – API-ontwikkeling/ Component Creatie – Implementatie – Framework ontwikkeling; het toevoegen van nieuwe functionaliteit of interne microservices Onze senior software engineer focust zich momenteel op de laatste twee punten, maar wij komen handen te kort op het eerste veld. Daarom zijn wij op zoek naar een enthousiaste junior software engineer die graag de kneepjes van het vak wil

Bekijk vacature »

.NET Developer C# VB

Samengevat: Deze werkgever is actief in software voor het matchen van vraag en aanbod van gebruikte auto-onderdelen. Ben jij een .NET Developer? Heb je ervaring met het ontwikkelen (REST) en integreren van webservices? Vaste baan: C# .NET Developer C# VB HBO €2.600 - €6.200 Wij ontwikkelen software om vraag en aanbod van onderdelen van personenauto's bij elkaar te brengen. Deze werkgever is een veelzijdige organisatie. Je werkt voor de eigen IT organisatie. Zij werken met moderne technologie en staan open voor innovatie. De branche van dit bedrijf is Automotive. Functie: Voor de vacature als .NET Developer Dordrecht HBO ga je

Bekijk vacature »
Bennie bennie

bennie bennie

09/07/2010 21:34:58
Quote Anchor link
hey hallo,

ik ben een echte neewbie met php. en wil een grafiek maken met data uit mysql.
het gaat om een lijngrafiek. ik probeer jpgraph maar loop vast ,
iemand ervaring die mij hier mee kan helpen?????
thnx
 
PHP hulp

PHP hulp

20/04/2024 10:45:21
 
Bas IJzelendoorn

Bas IJzelendoorn

10/07/2010 10:36:44
Quote Anchor link
genoeg mensen met ervaring. Waar loop je op vast? plaats hier eens wat relevante code? (niet het hele script)
 
Bennie bennie

bennie bennie

10/07/2010 14:54:26
Quote Anchor link
Hoi,

Ik heb op dit moment mysql draaien met daarin db analyzer en tbl instruments
in deze tabel worden diverse metingen weergeven waaronder O2, Co2 , and date/time. deze wil ik selecteren en omzetten naar een lijn grafiek met bv rode lijn voor co2 en blauw voor O2 de yas loopt van 0tot100% en de xas is de tijd van de meting.

en voorbeeld zoals dit : http://jpgraph.net/features/gallery.php#line1

hoe kan ik nu een sql query toevoegen aan JPgraph zodat mijn data wordt gebruikt.
zijn er ergens goede voorbeeld scripts te vinden die zelf aantepassen zijn?

hopelijk wil je me helpen met opstarten.

thnx,bennie
 
Piet Knaap

Piet Knaap

12/07/2010 15:40:09
Quote Anchor link
Ik zit een beetje met hetzelfde probleem.....Hoe koppel je een sql query aan een grafiek
 
Mick ForSure

Mick ForSure

12/07/2010 15:45:59
Quote Anchor link
als ik eerlijk ben vind ik highcharts mooier
klik

deze gebruik ik zelf en is redelijk eenvoudig te koppelen door een query te gebruiken in de javascript code...

daarnaast moet je gewoon een aantal punten bepalen, highcharts (jquery btw) schaalt zelf de grafiek al dus daar heb je geen omkijken naar.
Gewijzigd op 12/07/2010 15:48:30 door Mick ForSure
 
TJVB tvb

TJVB tvb

12/07/2010 15:51:44
Quote Anchor link
Bennie,
Als je even op de website van jpgraph leest ( http://jpgraph.net/doc/howto1.php )

Die highcharts is misschien nog makkelijker in gebruik omdat je veel meer clientside laat rekenen.
 
Mick ForSure

Mick ForSure

12/07/2010 15:58:09
Quote Anchor link
ff eigen opgezocht:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
var chart;
        $(document).ready(function() {
            chart = new Highcharts.Chart({
                chart: {
                    renderTo: 'container',
                    defaultSeriesType: 'line'
                },
                credits: false,
                title: {
                    text: 'Bezoekersaantallen per dag'
                },
                subtitle: {
                    text: ''
                },
                xAxis: {
                    categories: ['01-07','02-07','03-07','04-07','05-07','06-07','07-07','08-07','09-07','10-07','11-07','12-07'],
                    title: {
                        text: 'Month'
                    }
                },
                yAxis: {
                    title: {
                        text: 'Bezoekers'
                    }
                },
                tooltip: {
                    enabled: true,
                    formatter: function() {
                        return '<b>'+ this.series.name +'</b><br/>'+
                            this.x +': '+ this.y +' bezoeker(s)';
                    }
                },
                plotOptions: {
                    line: {
                        dataLabels: {
                            enabled: true
                        }
                    }
                },
                series: [
                { name: 'Pagina1',
                        data: [0, 0, 0, 0, 0, 0, 0, 0, 0, 0, 0, 2] },
{ name: 'Pagina2',
                        data: [0, 0, 0, 0, 0, 0, 0, 0, 0, 0, 0, 3] },
{ name: 'Error404',
                        data: [0, 0, 0, 0, 0, 0, 0, 0, 4, 0, 0, 0] },
{ name: 'Pagina3',
                        data: [0, 0, 0, 0, 0, 0, 0, 0, 2, 0, 0, 0] },
{ name: 'Pagina4',
                        data: [0, 0, 0, 0, 0, 0, 0, 0, 7, 0, 0, 3] },
{ name: 'Pagina5',
                        data: [0, 0, 0, 0, 0, 0, 0, 0, 1, 0, 0, 0] },
                ]
            });
            
            
        });


waarbij hier name: de naam is van het object en daarachter in de array data: de gegevens.
Bij mij is het heel simpel, elke getalletje is het aantal bezoekers op de desbetreffende pagina.
Dit is trouwens wel statisch, je zal het zelf met php moeten gaan uitzoeken.

edit: op de x-as zie je categories: (bij mij zijn dit de afgelopen 10 dagen) ook deze zal je aan moeten passen.
Gewijzigd op 12/07/2010 15:59:25 door Mick ForSure
 
Bennie bennie

bennie bennie

18/07/2010 12:54:12
Quote Anchor link
HEy Mick,

bedankt voor je reactie ziet er inderdaad goed uit die grafiek. heb hem inmiddels gedownload en de grafiek aanpassingen zijn idd erg makkelijk te doen.
ga zo google'n om te kijken hoe ik mijn data erin krijg of heeft iemand daar een voorbeeld/idee van?
in elk geval bedankt voor de reacties laat de uitkomst zeker weten :-)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.