Gridpak

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

REMOTE - Front-end Angular developer

Functie Het IT-team bestaat momenteel uit de IT Manager, 2 back-end developers, 1 fullstack developer, 1 designer en een DevOps engineer. Ze zijn momenteel op zoek naar een ervaren Front-end developer die autonoom en gedisciplineerd aan de slag gaat, en bij aanvang als enige developer met hun Front-end applicaties bezig is. Wel hebben ze de ambitie om hier snel een 2e developer bij te vinden die jij dan ook zal kunnen aansturen/begeleiden. Je zult aan de slag gaan met het doorontwikkelen van hun bestaande UI in Angular. Maar ook het ontwikkelen van een mobiele app. Hierbij hechten ze veel waarde

Bekijk vacature »

Medior PHP Developer

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Wil jij als developer werken bij een interne organisatie en de eigen software verder helpen ontwikkelen? Lees dan snel verder! In deze functie ga je werken als PHP Developer en de interne software en applicaties verder ontwikkelen. In het kort houdt dit in: Je gaat de interne applicaties en software verder optimaliseren. Verder bouw je verschillende API's en koppelingen tussen systemen. Je gaat het CRM-systeem door middel van PHP verder ontwikkelen. Ook ga je collega's ondersteunen bij vragen over de software en applicaties. Bedrijfsprofiel Dit bedrijf is actief in het

Bekijk vacature »

Junior Software developer

Functie Als junior .NET ontwikkelaar start jij in een compact team met drie ervaren .NET ontwikkelaars. Wij werken op projectbasis en begeleiden zelf het hele traject van A tot Z. Wij bieden jou dan ook een brede functie aan met veel technische uitdaging! Ons traject ziet er als volgt uit: 1) Wij analyseren de behoefte van onze klant 2) Wij werken de behoefte uit en vertalen dit naar technische werkzaamheden en maken een uren/kosten schatting; 3) Wij gaan aan de slag met het ontwikkelen van het product met directe feedback van de klant, zodat datgene gerealiseerd wordt, wat gewenst is;

Bekijk vacature »

Software Developer C# - Deventer

Software Developer C# – Deventer Bijdragen aan de toekomst van het onderwijs! Ben jij op zoek naar een dynamische omgeving waar vol enthousiasme wordt gewerkt aan software voor interactieve dashboard- en analysetoepassingen ter verbetering van het onderwijs? Dan zijn wij het bedrijf voor jou! TIG is een bedrijf met een informele en ondernemende werksfeer, waarbij goede ideeën snel leiden tot concrete acties. Wij zijn een software ontwikkelorganisatie en focussen ons op het ontwikkelen en implementeren van oplossingen voor het leveren van managementinformatie, datavisualisatie en analyses voor het onderwijs. Met onze dashboard- en analyseoplossingen zetten scholen gegevens om naar betekenisvolle informatie.

Bekijk vacature »

Back-end Software Developer

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een uitdagende development functie bij een klein gespecialiseerd softwarebedrijf? Wil jij graag hybride werken (combi tussen thuis + kantoor), loop jij warm voor maatwerk software en voel jij je prettig in een informele cultuur? Zoek dan niet verder! Reageer direct! Voor een gewilde werkgever in omgeving Tilburg zoeken wij een back-end software developer met een aantal jaar werkervaring. Je gaat werken voor een klein softwarebedrijf dat gespecialiseerd is in de ontwikkeling van integratiesoftware. Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: In een klein team met 4 ontwikkelaars houd jij je bezig met afwisselende

Bekijk vacature »

PHP developer - Digital Agency

Functie Het team telt momenteel 20 collega’s, bestaande uit developers (front- en backend) en het operations team, waaronder ook het management en twee scrum masters vallen. Ze zijn op zoek naar een PHP developer die in staat is zelfstandig te werken. Je komt te werken in één van de drie scrumteams en gaat aan de slag met een project voor de klant. Het fijne hieraan is dat je wel afwisseling hebt qua werk, maar tegelijkertijd doorlopend werkt voor bestaande klanten. Hierdoor krijg je ook de kans om echt de diepte in te gaan en innovatieve technische oplossingen neer te zetten.

Bekijk vacature »

Senior PHP developer

Functie Jouw werkzaamheden zullen grotendeels bestaan uit het in teamverband ontwerpen, vernieuwen en door ontwikkelen van het systeem. Het is echt back-end werk (bijvoorbeeld het doorontwikkelen van een API) en dit moet je dan ook liggen. Ze zijn niet persee gebonden aan talen of tools maar gebruiken graag de technieken die het beste aansluiten op de gegeven oplossing. Voor nieuwe (versies van) componenten maken ze veelal gebruik van Go(lang). Bij aanpassingen aan bestaande onderdelen gebeurt dit in PHP en C++. Het team is heel divers, er hangt een relaxte sfeer en ze organiseren regelmatig leuke music nights, game nights e.d.

Bekijk vacature »

Senior Front-End Developer

As a Senior Front-end Developer you maintain the balance between creativity and functionality for our webshop, and you coach your fellow developers. How do I become a Senior Front-End Developer at Coolblue? As a Front-end Developer you work on the user-friendliness of our webshop for millions of customers. You enjoy working with the UX Designer to pick up stories. You get energy from coming up with creative solutions and are happy to present this within the team. You are also proud of your work and welcome all feedback. Would you also like to become a Senior Front-End Developer at Coolblue?

Bekijk vacature »

Technical Asset Specialist Substations

TenneT is growing fast to realize its strategic ambitions. We play a leading role in driving the energy transition. We are looking for a passionate Technical Asset Specialist for substations (onshore and offshore) at our location in Arnhem who will contribute to this and that might be you? Your contribution to TenneT We are searching for a motivated and engaged colleague as a technical asset specialist (onshore and offshore) for instrument transformers and surge arresters, with preferably a strong background in the area of insulation coordination. As a specialist for insulation coordination you are responsible for overarching topics regarding insultation

Bekijk vacature »

Full Stack .NET Developer

Dit ga je doen Als developer nieuwe gave features ontwikkelen; Werken met technieken als C#, Angular 12 en Javascript,; Maken van technische keuzes en beslissingen over de architectuur; Junior collega's coachen; Initiatief nemen voor nieuwe technische mogelijkheden; Je bent een belangrijke schakel - en vindt het leuk - om te schakelen met de business. Hier ga je werken In een team van 7 professionals ben je als Full Stack .NET Developer verantwoordelijk voor het ontwikkelen van applicaties voor het grootste inhouse product: een applicatie voor alles omtrent hypotheken. De programmeertaal die je hierbij beheerst is C#. Wil je van meerwaarde

Bekijk vacature »

Senior Front end developer Automotive Angular

Functie Als Senior Front end developer kom je te werken in een team van 11 developers. 9 van de 11 focussen zich op back end, welke is geschreven in Java, en 2 op de front end waarbij er gebruik wordt gemaakt van Typescript en Angular. De focus in deze rol ligt op 2 aspecten; doorontwikkeling van de eigen tooling en gebruik van de tooling t.b.v. klantprojecten. Momenteel zijn ze in de afrondende fase van een project waarbij ze het gehele verkoopproces van nieuwe auto’s anders ingeregeld hebben voor een grote dealer in Nederland. Waarbij Auto’s normaliter pas verkocht werden in

Bekijk vacature »

SAP HANA Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Veldhoven Vacature ID: 13382 Introductie We is looking for a HANA Developer to work for our client. The candidate has to have an experience in building Data Intensive Applications (DIA’s). The role of a HANA Developer at ASML involves working on building Data Intensive Applications in an industrial/enterprise environment. The primary responsibility is to handle data from various sources and determine the best way to structure it for use by data analysts, who will run queries and algorithms against it for predictive and prescriptive analytics through machine learning. Wat verwachten we van jou?

Bekijk vacature »

Full stack Python developer

Functie Samen met andere collega’s (een product owner, een software manager en een ervaren ontwikkelaar) ga jij onze producten verder ontwikkelen. Jouw verantwoordelijkheden zullen bestaan uit: – Verder wil gaan met de ontwikkeling van onze bestaande producten; nieuwe features! – Meedenkt over de roadmap van onze producten – Als sparringpartner kan optreden op het gebied van development – Zelf ook nieuwe ideeën op tafel durft te leggen en deze van scratch af aan wilt bouwen Hieronder ook een paar voorbeelden van projecten waar we momenteel mee bezig zijn of binnenkort aan willen beginnen: – Real-time interactie creëren in onze web

Bekijk vacature »

Ervaren Magento developer gezocht!

Functie Je komt te werken in een zelfsturend team waarin vertrouwen voorop staat en inbreng en ideeën worden gewaardeerd. Ook staat innovatie centraal. Ze bieden jou de mogelijkheid om jezelf door te ontwikkelen. Denk hierbij aan cursussen en een persoonlijk ontwikkelplan. Je komt terecht in het team van momenteel 4 (ervaren) collega’s en zal meewerken aan de doorontwikkeling en nieuwbouw van de Magento platformen van meerdere opdrachtgevers volgens Agile/Scrum. Denk hierbij aan nieuwe functionaliteiten, UX en koppelingen met verschillende back-end systemen. Als ervaren developer zul je hiernaast ook andere developers assisteren en waar nodig de leiding nemen in het project.

Bekijk vacature »

Consultant Low Code Developer

Functie omschrijving Heb jij verstand van datamodellering, NO CODE Platformen en kun jij het aan om projecten te leiden? Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en ben jij HBO afgestudeerd in de richting van IT? Voor een mooie opdrachtgever in omgeving Delft zijn wij op zoek naar een No Code developer die zich bezig gaat houden met het optimaliseren van bedrijfsprocessen bij klanten. Onderdelen functie Je gaat geen code kloppen maar bedenken hoe applicaties eruit moet komen te zien. Je gaat werken met een non code platform, je kunt denken aan Mendix of Betty Blocks. Je bent verantwoordelijk voor

Bekijk vacature »
Casper B

Casper B

16/06/2012 22:35:08
Quote Anchor link
Beste mensen,

Ik heb een vraag betreft het grid systeem gridpak.
http://gridpak.com/

Gridpak is een erg handig systeem om een grid voor een website te ontwikkelen, alleen begrijp ik 1 gedeelte niet.
Voor het maken van het grid moet je 3 verschillende inputs invullen.
Voor de duidelijkheid:
- No. of columns
- column padding
- gutter width

Het aantal kolommen stel je in met ("no. of colomns"), gutter width is voor de ruimte per kolom.
De overige "colomn padding" begrijp ik alleen niet. Weet iemand waarvoor deze bedoeld is.
Het is inderdaad te gebruiken voor de padding, maar waarvoor is de padding? Voor de binnenkant van een kolom of?

Ik hoor graag van jullie.
Mocht er nog een vraag zijn hoor ik het uiteraard ook graag.

Gr. Casper B
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 10:24:28
 
Eddy E

Eddy E

17/06/2012 09:13:49
Quote Anchor link
Ruimte links/rechts IN de kolom. Dus de padding.

Zoek even het box-model op. Dit is dat.
 
Casper B

Casper B

17/06/2012 12:12:40
Quote Anchor link
@Eddy Erkelens,

Oke, dat is inderdaad dan de padding, die aan de binnenkant van de kolom komt. Maar moet je al voor een kolom gebruiken?
Wat ik wil is een container van 940px breed, met 3 kolommen. De kolom breedte past hij automatisch aan, en ik regel met de gutter width, de ruimte tussen elke kolom.

Ik wil mijn portfolio items net zo breed als de kolom hebben, zonder de padding dan, allen ik wil wel de padding hebben voor mijn tekst. Dan hoef ik dus geen padding bij mijn grid te gebruiken? Waarvoor wordt de padding dan wel meestal voor gebruikt, bij een grid?

Tevens als ik via de website http://gridpak.com mijn grid ontwikkel zet ik de slide op 940 (mijn container breedte). Als ik vervolgens de zip download en de afbeelding in mijn ontwerp in photoshop plaats, is het grid opeens 960 breed?

Nu vraag ik me eigenlijk tijdens het typen van dit bericht af. Zijn grids niet allemaal alleen gericht op een container breedte van 960px?

Thnkx alvast!
Als ik vervolgens
 
Wouter J

Wouter J

17/06/2012 12:57:53
Quote Anchor link
Quote:
Zijn grids niet allemaal alleen gericht op een container breedte van 960px?

Nee, het populairste grid systeem is het 960gs, maar er zijn er nog veel meer.

Ik maak zelf altijd gebruik van het 978gs, dat is een pakket van 6(?) grid systemen voor elke resoltutie. Erg handig!

Quote:
Als ik vervolgens de zip download en de afbeelding in mijn ontwerp in photoshop plaats, is het grid opeens 960 breed?

Dan ben je vergeten om op 'Add breakpoint' te klikken, anders gaat hij oneindig door (wat ze hebben ingesteld op 960px).

Quote:
Dan hoef ik dus geen padding bij mijn grid te gebruiken?

Nee, je zou dan een extra class kunnen maken die de padding toevoegt:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<style>
/*
   zorg dat het met het juiste box model werkt,
   zodat we geen problemen krijgen als we padding toevoegen
 */
.col { -moz-box-sizing: border-box; -webkit-box-sizing: border-box; box-sizing: border-box; }
.text { padding: 10px; } /* vul hier jou gewenste padding in */
 
Casper B

Casper B

17/06/2012 13:12:04
Quote Anchor link
@Wouter J

Oke thnkx. Zeker een goede site om vaker te gebruiken.
Even terugkomend op Gridpak.com.
Over dit stuk wat ik vroeg:
Quote:
Als ik vervolgens de zip download en de afbeelding in mijn ontwerp in photoshop plaats, is het grid opeens 960 breed?


Waar zou ik dan een 'Add breakpoint' moeten plaatsen? Wanneer ik toch een grid van 940 wil hebben. Is het niet aan te passen in de code op 960 te veranderen in 940?
 
Wouter J

Wouter J

17/06/2012 13:13:17
Quote Anchor link
Je hebt onder de input veldjes een button Add Breakpoint en daar moet je op klikken.
 
Casper B

Casper B

17/06/2012 13:16:18
Quote Anchor link
Ja klopt. Eerst op 940 slepen en dan een breakpoint toevoegen dus.
als ik dat heb gedaan krijg ik een afbeelding van 'grid-940_to_infinity'. Alleen die is dan weer 960 breed...

Momenteel heb ik een breakpoint op 940 gezet, en het aantal kolommen, gutter en padding aangegeven. Nu geeft hij ook aan van 940 - oneindig.. en toch is het grid 960 breed haha.
Gewijzigd op 17/06/2012 13:19:36 door Casper B
 
Wouter J

Wouter J

17/06/2012 13:20:00
Quote Anchor link
Ja, omdat je het plaatje 940 to infinity oftewel het stuk na het breakpoint. Je moet het plaatje pakken van het stuk voor het breakpoint.
 
Casper B

Casper B

17/06/2012 13:26:47
Quote Anchor link
Ja oke. En ik zit nu even in de code te kijken.
Css:
Dan zie je de comments staan. Dus 940 tot oneindig hebben die percentages voor de kolommen. En waarschijnlijk is span 3, de kolom breedte die dus 100% is en zich uiteindelijk altijd aanpast aan de breedte van de container?
Want span 1 en 2 zijn voor de padding en gutter...
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
/* Reusable column setup */
.col {
    border:0px solid rgba(0,0,0,0);
    float:left;
    -webkit-box-sizing:border-box;
    -moz-box-sizing:border-box;
    box-sizing:border-box;
    -moz-background-clip:padding-box !important;
    -webkit-background-clip:padding-box !important;
    background-clip:padding-box !important;
}



    /* 1. 3 Column Grid 0px - 939px
    -----------------------------------------------------------------------------
    
    Span 1:    33.3333333333%
    Span 2:    66.6666666667%
    Span 3:    100%
    
    ----------------------------------------------------------------------------- */

    @media screen and (min-width: 0px) and (max-width: 939px) {
        
        .row {
            margin-left:-30px;
        }
        .col {
            border-left-width:30px;
            padding:0 0px;
        }
        
        
        
        /*
        Add your semantic classnames in alongside their corresponding spans here. e.g.
        
        .span_3,
        .my_semantic_class_name {
            ...
        }
        */
        
        .span_1 {
            width:33.3333333333%;
        }
        .span_2 {
            width:66.6666666667%;
        }
        .span_3 {
            margin-left:0;
            width:100%;
        }
    }

    /* 2. 3 Column Grid 940px - Infinity
    -----------------------------------------------------------------------------
    
    Span 1:    33.3333333333%
    Span 2:    66.6666666667%
    Span 3:    100%
    
    ----------------------------------------------------------------------------- */

    @media screen and (min-width: 940px) {
        
        .row {
            margin-left:-30px;
        }
        .col {
            border-left-width:30px;
            padding:0 0px;
        }
        
        
        
        
        .span_1 {
            width:33.3333333333%;
        }
        .span_2 {
            width:66.6666666667%;
        }
        .span_3 {
            margin-left:0;
            width:100%;
        }
    }


PS. Heb nu alleen 1 breakpoint geplaatst.
 
Casper B

Casper B

21/06/2012 16:13:53
Quote Anchor link
Momenteel heb ik het gridpak weer opgepakt, maar helaas krijg ik het niet goed werkend.
Wanneer ik op http://gridpak.com/about/ en naar onder scroll en het pop-upje bij css aanklik, opent zich een scherm met de techniek achter gridpak. Ik heb de linker "tutorial" gebruikt om het op te zetten, wanneer ik vervolgens de css van mijn gridpak aan de html link, staat alles ongeveer op zijn plaats.
Wat er nu niet helemaal werkt is de class "row"...
Deze heeft als style:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
        .row {
            margin-left:-30px;
        }

[/code[

De row div komt heel raar te staan. Niet alleen steekt deze div ivm de negative waarde uit de container, maar de positionering van het object is ook erg raar, deze komt boven de slider en navigatie uit...
Waar kan dit aan liggen. De slider en navigatie hebben wel als style float: left; ...

Wanneer ik een bezoekje aan de gridpak site neem en de about pagiana onderzoek met firebug, dan zie ik dat de div row wel goed staat en tevens een float: left en marges heeft...

Hopelijk kan iemand mij helpen.

Casper
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.