groeps verdeling

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Traineeship Java Developer

Functie Wat ga je doen als Java Developer? Jij start via ons bij deze opdrachtgever als Trainee Java ontwikkelaar, tijdens het traineeship ga je in 1 jaar van de basis naar professioneel Java ontwikkelaar. Je start samen met een groep trainees, volgt de aangeboden cursussen en gaat aan de slag bij één van onze opdrachtgevers. Na een aantal maanden volgt de volgende opdracht. Door de groei in jouw rol kom je op steeds complexere opdrachten terecht. Veel afwisseling dus. Collega’s met ervaring helpen je bij deze groei en samen met jouw coach ga je een persoonlijke leerplan opzetten om jou

Bekijk vacature »

SQL developer

Functieomschrijving Voor een erkende werkgever in de omgeving van Tilburg zijn wij op zoek naar een ervaren SQL ontwikkelaar. Hier wordt jij mede verantwoordelijk voor zowel de design en implementatie van SQL-databases als voor het verstaan van de processen van klanten naar het vertalen van deze processen naar IT-oplossingen. Jouw takenpakket komt er als volgt uit te zien: Het ontwerpen en implementeren van databaseschema's: Je bent in staat om een database te ontwerpen en de structuur van tabellen, relaties, indexen en andere objecten te definiëren; Het schrijven van complexe SQL-query's: Je kunt complexe query's schrijven om gegevens uit de database

Bekijk vacature »

C# Ontwikkelaar

In het kort Als C# .NET Core ontwikkelaar ga je binnen onze business unit Transport en Logistiek aan de slag complexe maatwerk software voor bedrijf kritische systemen binnen de technische automatisering. Denk bijvoorbeeld een IoT-oplossing voor de logistieke sector waarbij we van ruim 200.000 machines de telemetrie en events verwerken. We zijn actief in de distributielogistiek, havenlogistiek en productielogistiek. Naast C# en .NET Core maken we ook gebruik van Azure technologie. En als trotse Microsoft Gold Partner leren we graag van en met jou. Wil jij jezelf blijven ontwikkelen binnen de technische automatisering met .NET, dan gaan we deze uitdaging

Bekijk vacature »

Software Developer

Dit ga je doen Je bent verantwoordelijk voor de warehouse applicatie die een integratie heeft met de PLC laag; Je ontwikkelt in C#/.Net; Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen van interfaces en het visualiseren van componenten; Je denkt mee over het design voor business oplossingen; Je bent verantwoordelijk voor het testen van de gebouwde oplossing. Hier ga je werken Voor een internationale organisatie in de transport zijn wij momenteel op zoek naar een Software Developer. Ze zijn wereldwijd de grootste speler en lopen voorop met het automatiseren van alle processen van de warehouses. Op dit moment wordt er nog gebruik

Bekijk vacature »

Applicatie ontwikkelaar

Functie omschrijving Zelfstandige applicatie ontwikkelaar gezocht voor familiair bedrijf in omgeving Capelle ad Ijssel Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging en zoek jij een informele werkgever waar je zelfstandig kunt werken binnen een leuk IT team, lees dan snel verder want wie weet zijn wij op zoek naar jou! Een deel van jouw werkzaamheden: Onderhouden en ontwikkelen van de IT systemen; Opzetten van Azure Cloud systemen, denk aan interfaces, hardware op de Cloud, webportalen of BI functies; Werken aan scripts binnen verschillende software applicaties, denk aan ERP en CAD; Ontwikkelen en implementeren van MS PowerApps en Power BI.

Bekijk vacature »

SQL database developer

Functie omschrijving Voor een softwarebedrijf gespecialiseerd in het ontwikkelen van logistieke software in omgeving Tilburg zijn wij op zoek naar een ervaren SQL database developer. Je gaat werken aan uitdagende, complexe projecten. Iedere klant/project betekent maatwerk in de database. Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uit zien: Je bent verantwoordelijk voor de gehele ontwikkelstraat. Van architectuur tot ontwikkeling Je gaat je bezig houden met het ontwerpen en ontwikkelen van MS SQL server databases. Je gebruikt hiervoor T-SQL als programmeer laag. Je begeleidt als lead developer de projecten bij klanten van A – Z. Je sluit aan bij meetings met klanten,

Bekijk vacature »

Applicatie ontwikkelaar

Functie omschrijving Zelfstandige applicatie ontwikkelaar gezocht voor familiair bedrijf in omgeving Barendrecht! Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging en zoek jij een informele werkgever waar je zelfstandig kunt werken binnen een leuk IT team, lees dan snel verder want wie weet zijn wij op zoek naar jou! Binnen deze rol houdt jij je met het volgende bezig: Onderhouden en ontwikkelen van de IT systemen; Opzetten van Azure Cloud systemen, denk aan interfaces, hardware op de Cloud, webportalen of BI functies; Werken aan scripts binnen verschillende software applicaties, denk aan ERP en CAD; Ontwikkelen en implementeren van MS PowerApps

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Front end developer

Functie Het team bestaat uit User Experience designers, Data Scientists en Software Engineers met passie voor hun vak. De consultants en ontwikkelaars werken volgens de Design Thinking methode waarbij de eerste stappen van ontwerp en ontwikkeling zullen samenkomen in een proof of concept. Nadat is vastgesteld dat de oplossing voldoet aan de belangrijkste behoeftes worden producten of services gevalideerd door middel van korte iteraties. Hiermee zorgen ze ervoor dat het werk voldoet aan de technische vereisten en gebruikersbehoefte. Door het inzetten van de nieuwste technologieën die toekomstbestendig zijn weten ze klanten omver te blazen. Ook geven en organiseren ze veel

Bekijk vacature »

C#.NET Developer

Functieomschrijving Voor een software ontwikkelaar in de omgeving van Vught zijn we op zoek naar een gemotiveerde C# ontwikkelaar. Deel jij hun passie voor development en dan vooral in C#.NET? Dan kan dit wel eens jouw droombaan zijn! Jouw werkzaamheden zullen er ongeveer als volgt uit gaan zien Door de wensen van de klant goed te begrijpen ga jij aan de slag dit om te zetten naar passende oplossingen en werk je deze uit tot een sterk eindproduct. Je gaat je bezighouden met de ontwikkeling van webapplicaties en websites, dit doe je door middel van ASP.NET, MVC Frameworks en C#.

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

PHP developer (Symfony, Doctrine)

Functie Als PHP developer wordt er een hoge mate van zelfstandigheid verwacht, maar ook dat je goed opereert in een team waar kennis wordt gedeeld en dingen als codereviews erg veel voorkomen. Kwaliteit staat voorop, mede hierom werken ze bijvoorbeeld zonder echte deadlines in hun sprints. De SaaS-applicatie wordt volledig ontwikkeld in PHP en Symfony. De module bestaat uit een stuk informatie verrijking en intelligentie wat resulteert in een medische check. De logica wordt daarom in de code geïntrigeerd. Je bent onder andere bezig met complexe databases waar meer dan 80.000 medicijnen op verschillende niveaus in staan, die maandelijks worden

Bekijk vacature »

Senior Developer Betty Blocks Blauwe Haven Rotterd

Functieomschrijving Voor de Politie zijn wij opzoek naar een Senior Developer Betty Blocks Blauwe Haven Rotterdam. De politieorganisatie heeft jaarlijks te maken met een aanzienlijk aantal politiemedewerkers die vanwege mentale overbelasting niet of beperkt inzetbaar zijn. De Blauwe Haven Rotterdam ondersteunt deze politiemedewerkers in hun herstel en re-integratieproces. De huidige digitale systemen van de Politie bieden onvoldoende ondersteuning in het herstel- en re-integratieproces van politiemedewerkers. Zowel voor de politiemedewerkers als voor de organisatie. Politiemedewerkers worden buitengesloten, waardoor zij eigen regie verliezen. Begeleiders kunnen de voortgang van de medewerkers niet goed monitoren. Management beschikt niet over de mogelijkheid trends te signaleren

Bekijk vacature »

Front-end developer (medior/senior)

Functie Het team bestaat uit een architect, fullstack developers, app developers, de product owner en projectmanager. Eenieder draagt vanuit zijn discipline bij aan een complete oplossing voor de klant. Uiteraard zul je hierin nauw samenwerken met je collega’s. Jij wordt verantwoordelijk voor de front-end implementatie en fungeert als lead op dit gebied binnen het team. Je kunt helder formuleren, ideeën uitdragen en overbrengen aan je collega’s. Qua technische stack is het vooral van belang dat je ervaren bent met Angular, HTML5, CSS en TypeScript. Verder is ervaring in NgRx, Bootstrap, BEM en Cypress een pré, evenals affiniteit met UX/UI Design!

Bekijk vacature »

Back end developer Digital Agency

Functie Wij zijn van origine een wordpress bureau, maar sinds 2006 zijn wij dit wel redelijk ontgroeid. Naar mate de jaren verstreken zijn we gegroeid in omvang, maar ook in de complexiteit van opdrachten waarin wij onze klanten kunnen bedienen. Momenteel bestaat onze organisatie uit 4 front end developers, 12 back end developer 3 projectmanagers en een 2 koppig management. Wij zijn een hele informele, bijna familiaire organisatie. Geen strak pak of overhemd, nee gewoon dragen waar jij je prettig bij voelt. De gemiddelde leeftijd ligt tussen de 25 en 30 en wij doen er veel aan om onze hechte

Bekijk vacature »
RvW Of toch niet

RvW Of toch niet

14/09/2009 10:15:00
Quote Anchor link
Ik wil dat uit en aantal inschrijvingen automatisch groepen worden gemaakt
nou heb ik:
- minimum aantal deelnemers in het voorbeeld 13
- maximum aantal deelnemers in het voorbeeld 25
en in inschrijvingen 27
nu laat ik er en while op los die uittekent dat je het kan verdelen in 3 groepen en dan met 9 deelnemers. maar dat is natuurlijk niet de goeie uitkomst.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
<?php
    $aanInschrijvingen
  = 27;
    $minAanDeelnemers   = 13;
    $maxAanDeelnemers   = 25;
    $i = $maxAanDeelnemers;
    while($deeling != 0){
        $deeling = $aanInschrijvingen % $i;
        $i--;
    }
    
    ++
$i;
    $aanDeelnemersPerGroep = $i;
    $aanGroepen = $aanInschrijvingen / $i;

    echo($aanDeelnemersPerGroep);
    echo($aanGroepen);
?>


nu kan ik natuurlijk wel kijken of de uitkomst goed is.

maar me vraag is hoe los ik op dat hij ziet dat de uitkomst 13 en 14 moet wezen?

Hoop dat me vraag duidelijk is.

PS deze code is ter illustratie gemaakt ;)
 
PHP hulp

PHP hulp

27/04/2024 13:08:00
 

14/09/2009 10:56:00
Quote Anchor link
Je moet er een recursief ding van maken. Dat jou voorbeeld 13 geeft klopt, want je doet nu dus maar een uitkomst geven. Het aantal groepen is gelijk aan het aantal uitkomsten.
Verder kom je denk ik ook niet over de 25 heen als je de overgebleven gewoon over alle groepen verdeeld.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
 $aanInschrijvingen
  = 38;
    $minAanDeelnemers   = 13;
    $maxAanDeelnemers   = 25;
echo $aanInschrijvingen / $minAanDeelnemers . PHP_EOL;
echo $aanInschrijvingen % $minAanDeelnemers;
#levert:
#2.92307692308
#12

?>

Dus dan kan je gewoon zes in de ene doen en zes in de andere.
En dat kan je weer uitvinden door het aantal over gedeeld door het aantal groepen te doen. En het aantal groepen kan je flooren, want er kunnen geen zoveelste deel van mensen in een groep.
Als het aantal over kleiner of gelijk aan het aantal groepen is, kan je d'r gewoon met een for overheen loopen van het aantal over en dan steeds eentje bij de groep in stoppen.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door
 
RvW Of toch niet

RvW Of toch niet

14/09/2009 11:06:00
Quote Anchor link
Ik realiseer me net dat ik en belangerijk detail ben vergeten het aantal groepen moet zo klein mogelijk zijn.
 

14/09/2009 11:14:00
Quote Anchor link
Dat is inderdaad wel belangrijk.
Zelf lijkt mij dat niet zo handig, maar goed.
Dan moet je gewoon weer kijken hoe vaak de overgebleven in 13 kan worden gestopt (als het goed is, en ik heb goed logisch nagedacht komt er nooit meer dan 12 uit).
Als het aantal kleiner of gelijk aan één is betekend dat je gewoon de overgeblevenen bij een groep in kan gooien. Anders moet je 12 in een groep gooien en dan nog eens kijken.
 
Lauren Zonneveld

Lauren Zonneveld

14/09/2009 11:23:00
Quote Anchor link
Ik zou het zo doen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php
     $aanInschrijvingen
  = 104;
    $minAanDeelnemers   = 13;
    $maxAanDeelnemers   = 25;
    
    $aantalGroepen = ceil($aanInschrijvingen / $maxAanDeelnemers);

    echo "Groepen: ".$aantalGroepen."<br />\n";
    echo "Deelnemers per groep: ".($aanInschrijvingen - $aanInschrijvingen % $aantalGroepen) / $aantalGroepen."<br />\n";
    echo "Overgebleven deelnemers: ".$aanInschrijvingen % $aantalGroepen."<br />\n";
?>

Zo is het aantal groepen minimaal en worden de deelnemers gelijkmatig verdeeld, de overgebleven deelnemers kunnen bijvoorbeeld met for loop worden ingedeeld.
 
RvW Of toch niet

RvW Of toch niet

14/09/2009 11:32:00
Quote Anchor link
@Karl
bedankt voor het meedenken zal even kijken of ik zoiets in me kaar gezet krijg.

Lauren schreef op 14.09.2009 11:23:
Ik zou het zo doen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php
     $aanInschrijvingen
  = 104;
    $minAanDeelnemers   = 13;
    $maxAanDeelnemers   = 25;
    
    $aantalGroepen = ceil($aanInschrijvingen / $maxAanDeelnemers);

    echo "Groepen: ".$aantalGroepen."<br />\n";
    echo "Deelnemers per groep: ".($aanInschrijvingen - $aanInschrijvingen % $aantalGroepen) / $aantalGroepen."<br />\n";
    echo "Overgebleven deelnemers: ".$aanInschrijvingen % $aantalGroepen."<br />\n";
?>

Zo is het aantal groepen minimaal en worden de deelnemers gelijkmatig verdeeld, de overgebleven deelnemers kunnen bijvoorbeeld met for loop worden ingedeeld.

maar als je het het simpel weg maar gaat verdelen ga je dan niet over je max heen?
 
Lauren Zonneveld

Lauren Zonneveld

14/09/2009 12:22:00
Quote Anchor link
Aantal groepen = Inschrijvingen / maxDeelnemers
(Inschrijvingen / Aantal groepen) kan dus nooit hoger zijn dan maxDeelnemers
 
- SanThe -

- SanThe -

14/09/2009 12:26:00
Quote Anchor link
De redenering van Lauren is helemaal correct. De overgebleven personen kun je gelijkmatig over de groepen verdelen totdat ze op zijn.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.