groeps verdeling

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Softwareontwikkelaar Cleopatra

Functieomschrijving: De directie Verkeer en Openbare ruimte van de gemeente Amsterdam beschikt over een softwareapplicatie, "Cleopatra", waarmee geautomatiseerde handhaving plaatsvindt (op basis van kentekenherkenning) van bepaalde gebieden waarin toegangseisen worden gesteld aan het verkeer. Voorbeelden ervan zijn de milieuzones, de zone zwaar verkeer, handhaving van bromen snorfietser op het fietspad en autoluwe gebieden. Voor de doorontwikkeling en uitbreiding ervan zijn gespecialiseerde softwareontwikkelaars nodig die helpen bij het programmeren van de handhavingsmodules voor nieuwe gebieden en het verbeteren en bijwerken van de bestaande onderdelen van de softwareapplicatie.De opdracht bestaat uit: het programmeren van de diverse modules;het tijdens demo's tonen van de

Bekijk vacature »

OutSystems Developer

Dit ga je doen Het van scratch af aan ontwikkelen van applicaties met OutSystems; Het aanhaken bij diverse projecten binnen de organisatie; Schakelen met de business; Meedenken over de mogelijkheden van het platform binnen de organisatie. Hier ga je werken Deze organisatie is een toonaangevende speler in de vastgoedbranche en telt momenteel ruim 500 medewerkers. Met meer dan 150 applicaties staat er een complex applicatielandschap, bestaande uit standaard- en maatwerkapplicaties. De maatwerkapplicaties worden ontwikkeld door een inhouse development team. Het doel voor de komende periode is het verder vernieuwen en optimaliseren van het huidige applicatielandschap. Zo staat de organisatie aan

Bekijk vacature »

Leidinggevend Full Stack Developer

Hé jij, nieuwe Pinkcuber! Ga aan de slag bij Pinkcube, online leverancier van promotieartikelen! Een innovatieve organisatie waar extra stappen zetten voor klanten de normaalste zaak van de wereld is. Ambitieus zijn we ook. ‘Naoberschap’ staat bij Pinkcube hoog in het vaandel; we helpen elkaar en iedereen is welkom. Pinkcube is Great Place to Work Certified, erkend leerbedrijf, maatschappelijk betrokken partner van stichting Present en partner van CliniClowns. En misschien wel jouw nieuwe werkgever. Wij zoeken namelijk een enthousiaste: Leidinggevend Full Stack Developer (40 uur, medior/senior) Ben jij klaar om baanbrekende ideeën tot leven te brengen en deel uit te

Bekijk vacature »

Ontwikkelaar MS Dynamics 365 Projecten

Samengevat: Deze werkgever is de kwaliteitsdienst in de tuinbouwsector. Ben jij een ervaren ontwikkelaar? Heb jij ervaring met Ms Dynamics 365 BC? Vaste baan: Ontwikkelaar Ms Dynamics 365 BC ICT MBO 3.500 - 5.000 Ontwikkelaar Ms Dynamics 365 BC Ons bedrijf bewaakt en bevordert de kwaliteit van producten, processen en ketens in de tuinbouw. Wij kenmerken zich door openheid, ruimte voor initiatief, collegialiteit en zelfontplooiing. Deze werkgever is een veelzijdige organisatie. Je werkt voor de eigen IT organisatie. Zij werken met moderne technologie en staan open voor innovatie. Functie: Voor de vacature als Ontwikkelaar Ms Dynamics 365 BC Roelofarendsveen MBO

Bekijk vacature »

Front-end (Angular) developer

Functie Om bovenstaande ambities waar te kunnen maken zijn ze op zoek naar een Front-end (Angular) developer. Het it-team bestaat momenteel uit de IT Manager, 2 back-end developers, 1 fullstack developer, 1 designer en een DevOps engineer. Ze zijn dus op zoek naar professionals die autonoom en gedisciplineerd aan de slag gaan, en bij aanvang als enige developer met hun Front-end applicaties aan de slag gaat. Wel hebben ze de ambitie om hier snel een 2e developer bij te vinden die jij dan ook zal kunnen aansturen/begeleiden. Je zult aan de slag gaan met het doorontwikkelen van hun bestaande UI

Bekijk vacature »

Low-code developer

Functie omschrijving Heb jij altijd al een training willen volgen in het buitenland? Voor een leuke opdrachtgever in omgeving Alphen ad Rijn zijn wij op zoek naar kandidaten die aan de slag willen als Low Code Developer! Beschik jij over HBO/WO nivo, bij voorkeur Informatica, maar een ander technische opleiding zoals bijv. wiskunde, natuurkunde is ook goed. Heb jij aantoonbare affiniteit met IT en ben jij gedreven, enthousiast, communicatief vaardig en klantgericht? Lees dan snel verder! Je wordt getraind tot een volwaardig Low Code Developer, het traject ziet er als volgt uit: Start 1e week januari, opleiding van 3 weken

Bekijk vacature »

Java Full Stack Developer

Java Full Stack developer What makes Cognizant a unique place to work? The combination of rapid growth and an international and innovative environment! This is creating a lot of opportunities for people like YOU — people with an entrepreneurial spirit who want to make a difference in this world. At Cognizant, together with your colleagues from all around the world, you will collaborate on creating solutions for the world's leading companies and help them become more flexible, more innovative and successful. And this is your chance to be part of the success story: we are looking for a (Senior) Java

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als .NET ontwikkelaar ga jij aan de slag bij een van onze klanten actief in de High Tech Industrie. Onze klanten zijn voornamelijk gelokaliseerd in de omgeving van Eindhoven. Wij zijn erg selectief als het gaat om de projecten die wij accepteren en richten ons dan ook alleen op innovatieve en complexe projecten. Omdat onze klanten voornamelijk gespecialiseerd zijn in de machinebouw, werk jij ook vaak dicht tegen de machines aan. Ons team bestaat momenteel uit Embedded engineers, IOT developers en Cloud engineers. Wij werken voornamelijk aan Microsoft projecten waar er gebruik wordt gemaakt van WPF, UWP, .NET Core

Bekijk vacature »

Lead developer

Functie Als Lead developer wordt jij onderdeel van een multidisciplinair team van circa 23 software engineers. Als team werken jullie agile en zijn termen als Continuous Integration en Continuous Delivery dagelijkse koek. Jullie werken aan uitdagende en afwisselende projecten met als doel klanten een totaal oplossing aan te kunnen bieden. Jij wordt verantwoordelijk voor complete projecten waarbij jij als verantwoordelijke zorgt dat het project op de juiste manier blijft draaien. Zo haal jij ook de requirements op bij de klant en kijk jij samen met het team en met de salesafdeling hoeveel uren hiervoor nodig zijn. Daarnaast stuur jij jouw

Bekijk vacature »

Java/Kotlin Developer

Java/Kotlin Developer Ben jij een ervaren Java/Kotlin developer met een passie voor het automatiseren van bedrijfsprocessen? Wil je graag deelnemen aan uitdagende projecten bij aansprekende klanten? En ben je op zoek naar een professioneel, ambitieus en dynamisch bedrijf om je carrière verder te ontwikkelen? Kom dan ons team bij Ritense in Amsterdam versterken! Zo ziet de functie eruit: Als Java/Kotlin developer bij Ritense ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling en implementatie van applicaties die bedrijfsprocessen automatiseren, zodat onze klanten slimmer, efficiënter en klantgerichter kunnen werken. Als developer ben je in de lead en zorg je voor de correcte oplevering van

Bekijk vacature »

SQL beheerder / ontwikkelaar

Functie omschrijving Voor een klant in omgeving Tiel zijn wij op zoek naar een SQL beheerder met affiniteit met technisch applicatiebeheer. Je krijgt een fijne in-house werkplek waar je gaat werken aan diverse projecten. Dit bedrijf doet het beheer van databases voor een aantal bancaire klanten. Op dit momenten hebben zij ruim 1500 databases in beheer. Jouw werkzaamheden gaan er als volgt uit zien: Je gaat de development afdeling ondersteunen bij het ontwikkelen van MS SQL Scripts. Je zal zowel zelfstandig als in teamverband MS SQL databases installeren & beheren. Je monitort en onderzoekt incidenten en de achterliggende oorzaken. Je

Bekijk vacature »

Senior front end developer Digital Agency Amsterda

Functie Wij werken in multidisciplinaire teams aan verschillende projecten, echter blijf je niet gebonden aan 1 team. Dit houdt in dat wij verschillende specialisten in dienst hebben en deze door middel van een roulatiesysteem in multidisciplinaire teams laten werken. Het team bestaat vaak uit Frontend developer(s), Backend Developer(s), Designer(s), Tester(s) en Mobile Developer(s). Deze teams worden afgewisseld waardoor jij de mogelijkheid krijgt om met iedereen een keer samen te werken. Als Frontend Developer ben jij ónze Specialist op dit gebied. Jij werkt mee aan verschillende projecten voor verschillende klanten. Denk bijvoorbeeld aan klanten, zoals’; BAM, IDFA en Ultimaker. Hierbij zorg

Bekijk vacature »

Gezocht: Ervaren VB6 developer met C# ambitie!

Bedrijfsomschrijving Dit bedrijf is een vooraanstaande softwareleverancier die gespecialiseerd is in het ontwikkelen van software pakketten voor autoschade herstel bedrijven. De software wordt gebruikt door meer dan de helft van alle autoschade herstel bedrijven in Nederland. Het team van professionals is op zoek naar getalenteerde collega developers die hun vaardigheden willen inzetten om het bedrijf te laten groeien. Functieomschrijving Voor dit bedrijf zoek ik een ervaren VB6 / VB.NET developer met interesse om op termijn verder te gaan in C#. In deze functie ben je verantwoordelijk voor het onderhouden van de bestaande softwarepakketten. Een deel van de code is nog

Bekijk vacature »

C# Developer

Dit ga je doen De requirements in kaart brengen van de klant; Implementeren van functionele en technische specificaties bij opdrachtgevers; Oplossen van bugs; Meewerken aan maatwerksoftware voor nieuwe opdrachtgevers; Het testen en uitleveren van nieuwe functionaliteiten naar de acceptatie en productieomgeving De database ontwikkelen en onderhouden; Hier ga je werken Onze klant is gevestigd in het westen van Nederland en is gespecialiseerd in het ontwikkelen van software voor de levensmiddelen industrie. De software die het team maakt optimaliseert voornamelijk de administratieve processen, maakt deze meetbaar en zorgt ervoor dat de data zo goed mogelijk gebruikt kan worden. Binnen een van

Bekijk vacature »

Belastingdienst - Freelance Senior Applicatie ontw

Startdatum: 01.06.2023 Richttarief: €65,00 - €75,00 Duur van de opdracht: 6 maanden Uren per week: 36 Taal: Nederlands vereist! Gelieve in het Nederlands te solliciteren. Functieomschrijving: We verwachten van je, dat je: Brede ervaring hebt als JAVA-ontwikkelaar; Ervaring hebt met Agile/Scrum-werken en je thuis voelt in een Agile omgeving; Een aandeel levert aan het scrumproces en in de SAFe-releasetrain; Zelfstandig werkt in een scrumteam en intensief de samenwerking op zoekt met je directe collega’s en je omgeving; Ervaring meebrengt met het schattten en inplannen van taken tot en met het testen en demonstreren van de opgeleverde functionaliteit; Collega’s in je

Bekijk vacature »
RvW Of toch niet

RvW Of toch niet

14/09/2009 10:15:00
Quote Anchor link
Ik wil dat uit en aantal inschrijvingen automatisch groepen worden gemaakt
nou heb ik:
- minimum aantal deelnemers in het voorbeeld 13
- maximum aantal deelnemers in het voorbeeld 25
en in inschrijvingen 27
nu laat ik er en while op los die uittekent dat je het kan verdelen in 3 groepen en dan met 9 deelnemers. maar dat is natuurlijk niet de goeie uitkomst.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
<?php
    $aanInschrijvingen
  = 27;
    $minAanDeelnemers   = 13;
    $maxAanDeelnemers   = 25;
    $i = $maxAanDeelnemers;
    while($deeling != 0){
        $deeling = $aanInschrijvingen % $i;
        $i--;
    }
    
    ++
$i;
    $aanDeelnemersPerGroep = $i;
    $aanGroepen = $aanInschrijvingen / $i;

    echo($aanDeelnemersPerGroep);
    echo($aanGroepen);
?>


nu kan ik natuurlijk wel kijken of de uitkomst goed is.

maar me vraag is hoe los ik op dat hij ziet dat de uitkomst 13 en 14 moet wezen?

Hoop dat me vraag duidelijk is.

PS deze code is ter illustratie gemaakt ;)
 
PHP hulp

PHP hulp

27/04/2024 14:58:10
 

14/09/2009 10:56:00
Quote Anchor link
Je moet er een recursief ding van maken. Dat jou voorbeeld 13 geeft klopt, want je doet nu dus maar een uitkomst geven. Het aantal groepen is gelijk aan het aantal uitkomsten.
Verder kom je denk ik ook niet over de 25 heen als je de overgebleven gewoon over alle groepen verdeeld.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
 $aanInschrijvingen
  = 38;
    $minAanDeelnemers   = 13;
    $maxAanDeelnemers   = 25;
echo $aanInschrijvingen / $minAanDeelnemers . PHP_EOL;
echo $aanInschrijvingen % $minAanDeelnemers;
#levert:
#2.92307692308
#12

?>

Dus dan kan je gewoon zes in de ene doen en zes in de andere.
En dat kan je weer uitvinden door het aantal over gedeeld door het aantal groepen te doen. En het aantal groepen kan je flooren, want er kunnen geen zoveelste deel van mensen in een groep.
Als het aantal over kleiner of gelijk aan het aantal groepen is, kan je d'r gewoon met een for overheen loopen van het aantal over en dan steeds eentje bij de groep in stoppen.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door
 
RvW Of toch niet

RvW Of toch niet

14/09/2009 11:06:00
Quote Anchor link
Ik realiseer me net dat ik en belangerijk detail ben vergeten het aantal groepen moet zo klein mogelijk zijn.
 

14/09/2009 11:14:00
Quote Anchor link
Dat is inderdaad wel belangrijk.
Zelf lijkt mij dat niet zo handig, maar goed.
Dan moet je gewoon weer kijken hoe vaak de overgebleven in 13 kan worden gestopt (als het goed is, en ik heb goed logisch nagedacht komt er nooit meer dan 12 uit).
Als het aantal kleiner of gelijk aan één is betekend dat je gewoon de overgeblevenen bij een groep in kan gooien. Anders moet je 12 in een groep gooien en dan nog eens kijken.
 
Lauren Zonneveld

Lauren Zonneveld

14/09/2009 11:23:00
Quote Anchor link
Ik zou het zo doen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php
     $aanInschrijvingen
  = 104;
    $minAanDeelnemers   = 13;
    $maxAanDeelnemers   = 25;
    
    $aantalGroepen = ceil($aanInschrijvingen / $maxAanDeelnemers);

    echo "Groepen: ".$aantalGroepen."<br />\n";
    echo "Deelnemers per groep: ".($aanInschrijvingen - $aanInschrijvingen % $aantalGroepen) / $aantalGroepen."<br />\n";
    echo "Overgebleven deelnemers: ".$aanInschrijvingen % $aantalGroepen."<br />\n";
?>

Zo is het aantal groepen minimaal en worden de deelnemers gelijkmatig verdeeld, de overgebleven deelnemers kunnen bijvoorbeeld met for loop worden ingedeeld.
 
RvW Of toch niet

RvW Of toch niet

14/09/2009 11:32:00
Quote Anchor link
@Karl
bedankt voor het meedenken zal even kijken of ik zoiets in me kaar gezet krijg.

Lauren schreef op 14.09.2009 11:23:
Ik zou het zo doen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php
     $aanInschrijvingen
  = 104;
    $minAanDeelnemers   = 13;
    $maxAanDeelnemers   = 25;
    
    $aantalGroepen = ceil($aanInschrijvingen / $maxAanDeelnemers);

    echo "Groepen: ".$aantalGroepen."<br />\n";
    echo "Deelnemers per groep: ".($aanInschrijvingen - $aanInschrijvingen % $aantalGroepen) / $aantalGroepen."<br />\n";
    echo "Overgebleven deelnemers: ".$aanInschrijvingen % $aantalGroepen."<br />\n";
?>

Zo is het aantal groepen minimaal en worden de deelnemers gelijkmatig verdeeld, de overgebleven deelnemers kunnen bijvoorbeeld met for loop worden ingedeeld.

maar als je het het simpel weg maar gaat verdelen ga je dan niet over je max heen?
 
Lauren Zonneveld

Lauren Zonneveld

14/09/2009 12:22:00
Quote Anchor link
Aantal groepen = Inschrijvingen / maxDeelnemers
(Inschrijvingen / Aantal groepen) kan dus nooit hoger zijn dan maxDeelnemers
 
- SanThe -

- SanThe -

14/09/2009 12:26:00
Quote Anchor link
De redenering van Lauren is helemaal correct. De overgebleven personen kun je gelijkmatig over de groepen verdelen totdat ze op zijn.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.