Help bij selectie uit databasa MySql

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Nanno Koerts

Nanno Koerts

07/01/2017 13:56:13
Quote Anchor link
Ik heb even hulp nodig...

Ik heb 2 tabellen, Agenda en Kaarten
In de agenda heeft ieder item een uniek id.
Bij het reserveren van kaarten, wordt het id van het item uit de agenda toegevoegd in de tabel Kaarten.
Dus, bij het opvragen van een item uit de agenda, kijkt hij welke items dat id nummer heeft bij de bestelde kaarten. Dit werkt prima.

Maar nu... Soms komt een item uit de agenda te vervallen en krijgt de status; Afgelast. Dan is de beschikbaarheid 0 en actief is 1.

Nu komt het, hoe kan ik mijn opgetelde kaarten filteren wanneer beschikbaarheid 0 is in de agenda.
Wie kan mij helpen?

SELECT * FROM Agenda WHERE Aktiviteit='Voorstelling' AND Beschikbaar='1'
SELECT * FROM Kaarten WHERE Crediteer='Nee'
 
PHP hulp

PHP hulp

29/04/2024 02:01:48
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

07/01/2017 16:05:59
Quote Anchor link
Dit lijkt mij een kwestie van een count op een kaarten-kolom een en join tussen beide tabellen waarbij je op agenda-item groepeert. Dit is op zich allesbehalve lastig, maar het zou zoveel handiger zijn als je even tabeldefinities geeft van beide tabellen, dan kan zo'n query in 1x goed opgesteld worden.
 
Nanno Koerts

Nanno Koerts

07/01/2017 20:33:59
Quote Anchor link
Tabel Agenda
Tabel Kaarten

Definities:

Agenda - ID
Agenda - Aktiviteit (is soort aktiviteit; Voorstelling, Filmhuis etc)
Agenda - Beschikbaar (is als aktiviteit afgelast is of niet)

Kaarten - Kaarten (is aantallen)
Kaarten - Voorstelling (is het ID van Agenda)
Kaarten - Crediteer (is als deze komt te vervallen, maar betaald is)

Ik weet het, Aktiviteit schrijf je met een c. En ik heb de definities niet handig omschreven.
Veranderen kost mij een hele berg werk. Dit ga ik in het voorjaar doen.

Is dit voldoende? Want ik ben maar een leek op dit gebied.
Gewijzigd op 07/01/2017 20:35:48 door Nanno Koerts
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.