Herhaling zoeken

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Back-end Developer

Functie omschrijving Als Back-end Developer heb je de eer om als eerste interne developer bij deze organisatie te beginnen. Op dit moment zijn er externe developers, maar daar wil de organisatie verandering in brengen. Op termijn moet de gehele afdeling uit intern personeel bestaan. Je kan je voorstellen dat de eerste interne developer ook de nodige kennis mee moet brengen. Dat klopt. Je gaat je namelijk aan het begin bekommeren over de externe developers en uiteindelijk over je interne collega's. Verder ga je het volgende doen: Het bedenken, beheren en onderhouden van webportalen, API-koppelingen en applicaties; Je bedenkt en werkt

Bekijk vacature »

Python developer Consultancy

Functie Als Python developer bij deze organisatie werk je voor verschillende klanten. Doordat de oprichter een groot netwerk heeft kun je zelf voorkeuren uitspreken in het type projecten dat je wilt gaan doen. Zo zijn er bijvoorbeeld langdurige of juist korte projecten, maar is ook het type klant, of project bespreekbaar. Werk jij bijvoorbeeld graag aan een nieuw, state-of-the-art web portaal of ben je liever betrokken bij een migratietraject van een bestaande applicatie? Wij gaan voor jou aan de slag! Eisen • Je bent een gedreven developer met sterke voorkeur voor Python • Je bent meer dan een codeklopper •

Bekijk vacature »

Node.js developer looking for a challenging consul

Functie Under the guidance of 3 account managers, one of whom will be your point of contact within your expertise, you will start working for various clients. He or she will help you find a suitable and challenging assignment. Naturally, they will take your situation, experience and (technical) ambitions into account. The assignments last one to two years on average. This allows you to really commit to a project and make an impact as a consultant. Besides the assignment, you will regularly meet your colleagues from the IT department to share knowledge or discuss new trends, for example. Master classes

Bekijk vacature »

Leidinggevend Full Stack Developer

Hé jij, nieuwe Pinkcuber! Ga aan de slag bij Pinkcube, online leverancier van promotieartikelen! Een innovatieve organisatie waar extra stappen zetten voor klanten de normaalste zaak van de wereld is. Ambitieus zijn we ook. ‘Naoberschap’ staat bij Pinkcube hoog in het vaandel; we helpen elkaar en iedereen is welkom. Pinkcube is Great Place to Work Certified, erkend leerbedrijf, maatschappelijk betrokken partner van stichting Present en partner van CliniClowns. En misschien wel jouw nieuwe werkgever. Wij zoeken namelijk een enthousiaste: Leidinggevend Full Stack Developer (40 uur, medior/senior) Ben jij klaar om baanbrekende ideeën tot leven te brengen en deel uit te

Bekijk vacature »

Back-end developer

Dit ga je doen Development d.m.v. XQuery, JSON/XML en REST API's; Ontwikkelen aan een tof en complex zorgplatform; Koppelingen maken met de NoSQL database; Testen en documenteren van de ontwikkelde functionaliteiten; Samenwerking met andere front- en back-end ontwikkelaars. Hier ga je werken Voor een vooruitstrevende organisatie binnen de zorg in Den Haag zijn wij opzoek naar een Back-end Developer die ervaring heeft met o.a.XQuery en Vue.JS of daarin graag zou willen ontwikkelen. Je zal ontwikkelen aan een tof en complex zorgplatform en koppelingen maken met de NoSQL database. Ook het testen en documenteren van de ontwikkelde functionaliteiten behoort tot jouw

Bekijk vacature »

PHP Developer - Draag bij aan de maatschappij!

Bedrijfsomschrijving Wil jij als applicatieontwikkelaar deel uitmaken van een gedreven ontwikkelteam en werken aan innovatieve producten? Dan hebben wij dé uitdaging voor jou! Wij zijn op zoek naar een enthousiaste collega die samen met ons de technische ondergrond van onze producten verder wil ontwikkelen met behulp van PHP. Met jouw expertise geef je de finishing touch aan onze producten om jezelf steeds opnieuw weer te verrassen. Functieomschrijving Bij ons staan innovatie en creativiteit centraal. Wij zijn op zoek naar een enthousiaste PHP ontwikkelaar die nieuwe ideeën en inzichten kan inbrengen en daarmee zichzelf en het team verder kan laten groeien.

Bekijk vacature »

SAP ABAP Developer

Dit ga je doen Software ontwikkeling met behulp van o.a. ABAP, Sapscript en Smartforms Maatwerk development op SAP ECC 6.0, in de toekomst S/4 HANA Samenwerken met Business Analisten die functioneel en technisch ontwerpen aanleveren Testen van opgeleverde software Bugfixing Ondersteuning van eindgebruikers Hier ga je werken Onze klant, een internationaal gevestigd productiebedrijf dat mensen blij maakt, is ter versterking op zoek naar een ABAP Developer voor hun SAP team. Het team van 4 mensen verzorgt de ontwikkeling van maatwerk voor de SAP omgeving waar wordt gewerkt met modules SD, FI/CO, PM en MM. Momenteel draait het bedrijf op SAP

Bekijk vacature »

Junior PHP (Laravel) Developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een PHP Laravel Developer! Sta je aan het begin van je carrière en ben je op zoek naar een leuke baan? Lees dan verder! Voor een softwarebedrijf in omgeving van Schiphol zijn wij op zoek naar een ervaren PHP (Laravel) Developer. Je gaat je bezighouden met het ontwikkelen van innovatieve bedrijfsapplicaties. Samen met het team, bestaande uit designers en developers, maak je mooie oplossingen voor bedrijven in diverse branches. Je zorgt dat de opgeleverde websites perfect werken en de klant meer dan tevreden is. Je kunt rekenen op een afwisselende baan met leuke

Bekijk vacature »

Full stack developer

Wat ga je doen als Full stack .NET developer Microsoft 365? Je stelt je op als sparringpartner voor het team en PO over toekomstige functionaliteiten, architectuur en mogelijke nieuwe producten. Je bent mede-verantwoordelijk voor het vertalen en omzetten van een user story in een passend technisch design. Je implementeert functionaliteiten op basis van een technisch design en user story. Je bent mede-verantwoordelijk voor het beheer van Azure DevOps, waaronder het beheer van GIT, Build Pipelines, Release Pipelines en geautomatiseerde testen. Hier herken jij jezelf in Hbo werk- en denkniveau of hoger aangevuld met relevante certificeringen en/of cursussen; Minimaal 3 jaar

Bekijk vacature »

Robot Programmeur

In het kort Drie redenen waarom deze vacature uniek is! Programmeren van zelflerende robots Werken op kantoor en testen in de bedrijfshal Je krijgt verantwoordelijkheid, vrijheid en je mag werken naar eigen inzicht De organisatie Hier ga je aan de slag Een bedrijf dat innovatieve robottoepassingen ontwerpt en bouwt voor onder andere de staal industrie, energie- bouw- en agrarische sector. De robots die vaak in combinatie met diverse randapparatuur geleverd worden vormen een totaaloplossing voor de klant. Dit zijn klanten over de hele wereld, van België en Duitsland tot China, India, maar ook in Nederland. Projecten waar momenteel aan wordt

Bekijk vacature »

Full-stack developer

Als Full-stack developer bij KUBUS houd je je bezig met het ontwikkelen van de (web)applicatie en services van BIMcollab. Samen met je SCRUM team werk je aan zowel de front- als de back-end. Als softwarebedrijf bevindt KUBUS zich in een unieke positie. We bouwen aan onze eigen producten die wereldwijd door tienduizenden gebruikers worden gebruikt. Ons bedrijf heeft precies de juiste grootte: groot genoeg om echt impact te maken in de markt, maar klein genoeg om als individuele ontwikkelaar invloed uit te kunnen oefenen en echt het verschil te kunnen maken. Ons ontwikkelteam bestaat uit ruim 40 ontwikkelaars, testers, scrum

Bekijk vacature »

Senior Front end developer Angular

Functie Er zijn momenteel 5 SCRUM-teams waarvan drie gefocust zijn op DevOps en de huidige projecten en twee op innovatie van de platformen. Jij zal onderdeel worden van het innovatie Scrum team. De 2 multidisciplinaire innovatie teams bestaan momenteel uit 14 werknemers. Jij als senior Front end developer wordt onderdeel van onze innovatieteams. De innovatieteams houden zich bezig met het door ontwikkelen van de huidige producten en denken na over nieuwe functionaliteiten. Binnen de rol van Front end developer krijg je veel vrijheid en kan je je dag zelf indelen. Dingen waar jij je dagelijks mee bezig zult houden is

Bekijk vacature »

Senior pega developer

You work on software that makes colleagues and customers happy! Thanks to your IT skills, De Mandemakers Groep really makes a difference for its customers. Do coding, testing and deployments make your heart beat faster? Then apply today as Senior Pega Developer at De Mandemakers Groep! Wat ga je doen? The job title gives it away: You will be developing Pega software. This ranges from technical design, coding and testing to test automation, deployments and bug fixing. Your goal is to continuously improve our systems so that colleagues can work efficiently and customers receive optimal service. You don't have to

Bekijk vacature »

Digital Agency is looking for PHP developers!

Functie The team currently has 20 colleagues, consisting of developers (front and backend) and the operations team, which also includes management and two scrum masters. They are looking for a PHP developer who is able to work independently. You will work in one of the three scrum teams and start working on a project for the customer. The interesting thing about this is that you do have variety in terms of work, but at the same time continuously work for existing customers. This also gives you the opportunity to really go into depth and develop innovative technical solutions. In terms

Bekijk vacature »

Starter/junior PHP developer

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een junior PHP developer om het team te versterken. Als back-end developer bouw je de enterprise software die hun bedrijf helpt bij haar primaire processen. Afhankelijk van de omvang van het project werk je in een klein team aan een project. Ze hebben dagelijkse stand-ups en elke twee weken een scrumsessie, begeleid door de Scrum Master, waar je je ideeën kunt presenteren en samen met de Product Owner kunt werken aan het beste product. Ze vertrouwen enorm op hun eigen bedrijfssoftware. Dit geeft hun een groot voordeel ten opzichte van hun concurrentie. Zo

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Sander

Sander

24/11/2005 11:50:00
Quote Anchor link
Ik ben bezig met een programmatje die een herhaling kan zoeken. Dus zoiets als dit

0.237237237237237237237237

herhaling: 237

0.111111111111111111111111

herhaling: 1

enz.

Heeft iemand een idee hoe ik dit kan doen?
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 13:11:09
 
Sander

Sander

24/11/2005 16:35:00
Quote Anchor link
Heeft er iemand een idee?

Het lukt me nog steeds niet! :(
Gewijzigd op 24/11/2005 16:36:00 door Sander
 
- SanThe -

- SanThe -

24/11/2005 16:43:00
Quote Anchor link
Er zitten veel meer herhalingen in. Wil je die allemaal hebben? Dus b.v zo?

0.237237237237237237237237

Herhaling: 2, 3, 7, 23, 37, 237, 372, 723 en nog veel meer.
 
Sander

Sander

24/11/2005 17:08:00
Quote Anchor link
De herhaling die uit het grootste aantal tekens bestaat. Dus één van deze 237, 372, 723 (maakt niet uit welke)
 
Jelmer -

Jelmer -

24/11/2005 17:22:00
Quote Anchor link
Dan zou je een algoritme moeten maken dat iedere mogelijkheid geeft van letters die meerdere malen zouden kunnen voorkomen, en dezen tellen met substr_count().

Ik denk dat ik daar eens over na ga denken :)
 
Jelmer -

Jelmer -

24/11/2005 17:46:00
Quote Anchor link
Mijn eerste idee dat in mij op kwam:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
<?php
$string
= 'cgfcgfcgfcgfcgfcgfcgfcgf';

function
match_searchSubstring($string)
{

    $string_length = strlen($string);
    $results = array();
    $k = 0;
    
    for($i = 0; $i < $string_length; $i++)//voor ieder mogelijk begin
    {
        for($j = 2; $j < ($string_length-$j); $j++)
        {

            $results[$k]['substring'] = substr($string, $i, $j);
            $results[$k]['hits'] = substr_count($string, $results[$k]['substring']);
            $k++;
        }
    }

    
    return $results;
}

function
match_getResults($tests)
{

    $tests_length = count($tests);
    $best_test['hits'] = 0;
    $best_test['substring'] = '';
    
    for($i = 0; $i < $tests_length; $i++)
    {

        if($tests[$i]['hits'] > $best_test['hits'])
        {

            $best_test = $tests[$i];
        }

        elseif($tests[$i]['hits'] == $best_test['hits'] && strlen($tests[$i]['substring']) > strlen($best_test['substring']))
        {

            $best_test = $tests[$i];
        }
    }

    
    return $best_test;
}


$results = match_searchSubstring($string);
print_r(match_getResults($results));
?>


Uitkomst was 'Array ( [substring] => cgf [hits] => 8 )'
 
Sander

Sander

24/11/2005 18:05:00
Quote Anchor link
ik ga hem testen maar als die werk ben je GEWELDIG!!!!!
 
Robert Deiman

Robert Deiman

24/11/2005 18:14:00
Quote Anchor link
Mooi script zo jelmer, nu nog zorgen dat die ook van die logische wiskundige reeksen gaat herkennen en zegt wat het volgende getal is :P (zoals dat wel eens gaat bij IQ testen en dergelijke)
 
Sander

Sander

24/11/2005 18:16:00
Quote Anchor link
Hij werkt bijna foutloos, maar als ik bijvoorbeeld

905123451234512345123451234512345123451234512345

invoer, dan zegt hij dat de herhaling '5' is maar dat moet '12345'. Hij moet dus zoeken naar de langste herhaling. Ik ben zelf ook even aan het proberen, maar zou je ook nog even willen kijken?

Alvast bedankt.
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

24/11/2005 18:20:00
Quote Anchor link
Inderdaad een zeer mooi script, Jelmer!
Eén opmerking. Als je dit hebt:

$string = 'cgfcgfcgfcgfcgfcgfcgfcgf';

Dan is de langst voorkomende herhaling niet 'cgf'

De string 'cgfcgfcgfcgf' komt twee maal voor en is dus de langste herhaling.
 

24/11/2005 18:30:00
Quote Anchor link
Het kan ook nog de langste herhaling zijn waarbinnen géén herhalingen voorkomen. Dan moet ccgfccgf als uitkomst cgf geven. Pfff, dat is nog niet zo gemakkelijk, maar misschien wel een leuke uitdagin voor het weekend.
 
- SanThe -

- SanThe -

24/11/2005 19:34:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
<?php
$test
="0.237237237237237237237237";
$hlen=strlen($test);
$len=$hlen-1;
for($i=0; $i<$len; $i++)
{

    for($j=$hlen-$i; $j>$i; $j--)
    {

        $cnt=substr_count($test, substr($test, $i, $j));
        if($cnt>1)
        {

            exit("De grootste substring komt " . $cnt . " keer voor: " . substr($test, $i, $j) . "<br />");
        }
    }
}

?>


Edit: Testspul verwijderd
Gewijzigd op 24/11/2005 19:42:00 door - SanThe -
 
Jelmer -

Jelmer -

24/11/2005 20:05:00
Quote Anchor link
@Jan: Mijn idee was de langst mogelijke string die het vaakstg voorkomt, waar hoe vaker hij voorkomt belangrijker is dan de lengte.

Bij die van SanThe is dat zo te zien net andersom :)
 
Robert Deiman

Robert Deiman

24/11/2005 20:07:00
Quote Anchor link
Jelmer:
@Jan: Mijn idee was de langst mogelijke string die het vaakstg voorkomt, waar hoe vaker hij voorkomt belangrijker is dan de lengte.

Bij die van SanThe is dat zo te zien net andersom :)


Dat klopt ja.. je moet dit script niet gebruiken met een zin. Dan telt die de letter die het vaakst voorkomt!!!
 
Jelmer -

Jelmer -

24/11/2005 20:15:00
Quote Anchor link
Robert:
Jelmer:
(hier mijn lap tekst)


Dat klopt ja.. je moet dit script niet gebruiken met een zin. Dan telt die de letter die het vaakst voorkomt!!!


Daar had ik dat minimum van 2 voor bedacht. maar ik denk dat je dat wat moet opvoeren naar minimaal 3 in dat geval.
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

24/11/2005 20:35:00
Quote Anchor link
SanThe:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
<?php
$test
="0.237237237237237237237237";
$hlen=strlen($test);
$len=$hlen-1;
for($i=0; $i<$len; $i++)
{

    for($j=$hlen-$i; $j>$i; $j--)
    {

        $cnt=substr_count($test, substr($test, $i, $j));
        if($cnt>1)
        {

            exit("De grootste substring komt " . $cnt . " keer voor: " . substr($test, $i, $j) . "<br />");
        }
    }
}

?>


Edit: Testspul verwijderd


Ook een mooi script SanThe! Ik snap de benadering ook, maar ik heb net even zitten testen ...

Stel ik vul als teststring in:

$test="abcabcdefgdefg";

dan lijkt mij dat er uit moet rollen 'defg', maar het script levert bij mij als resultaat 'abc'.
 
- SanThe -

- SanThe -

24/11/2005 20:44:00
Quote Anchor link
Jelmer:
Bij die van SanThe is dat zo te zien net andersom :)


Klopt, ben bezig het foutje er uit te halen.
 
- SanThe -

- SanThe -

24/11/2005 23:09:00
Quote Anchor link
Okee, wat minder mooi...

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
<?php
$test
="abcabcdefgdefg";
$hlen=strlen($test);
$len=$hlen-1;
$mx=1;
$ln=0;
$lnh=0;
$tel=0;
$res="";
$gn=0;
for($i=1;$i<=$hlen;$i++)
{

    $gn=$gn+$i;
}
function
x($x)
{

    global $test,$hlen,$len,$mx,$ln,$lnh,$res,$tel,$gn;
    for($i=$x; $i<$hlen; $i++)
    {

        for($j=$i+1; $j<=$hlen; $j++)
        {

            $tel++;
            if($tel>$gn)
            {

                return;
            }

            $cnt=substr_count($test, substr($test, $i, $hlen-$j+1));
            $lnh=strlen(substr($test, $i, $hlen-$j+1));
            if((($cnt>$mx) and ($lnh==$ln)) or (($lnh>$ln) and ($cnt>1)))
            {

                $res=substr($test, $i, $hlen-$j+1);
                $mx=$cnt;
                $ln=$lnh;
            }
        }

        if($tel<=$gn)
        {

            $k=$i+1;
            x($k);
        }
    }
}

x(0);
echo "De grootste substring komt " . $mx . " keer voor: " . $res . "<br />";
?>
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

24/11/2005 23:15:00
Quote Anchor link
@ SanThe: die levert inderdaad de goede uitkomst. Knap gedaan!
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

24/11/2005 23:17:00
Quote Anchor link
Ik heb hem net even getest met 'abcabcdefgdefgcdefgdefg' en dan geeft hij ook de goede uitkomst (cdefgdefg).
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

24/11/2005 23:20:00
Quote Anchor link
Wat ook goed is: als ik hem test met

'aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa'

geeft hij twee keer de helft van die string. En dat klopt, want als hij de hele string terug zou geven, was er geen sprake van een patroon. Petje af, SanThe :-)
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.