Herhaling zoeken

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

PHP ontwikkelaar

Functie Met een complex en uitgebreid e-commerce platform, een eigen PIM-systeem en eigen scan applicatie – krijg jij dagelijks te zien hoe jouw werk gebruikt wordt door miljoenen gebruikers. En we staan qua development pas in de startblokken, aangezien er nog meerdere projecten op de plank liggen te wachten! Ons huidige development team bestaat uit 8 programmeurs. Er wordt dagelijks gereflecteerd op geschreven code, Scrum taken en kennisdelen onderling is een must. Onze voertaal binnen ons team is Engels, dit omdat wij twee internationale collega’s hebben. Ons huidige “IT Landschap” bestaat voornamelijk uit allerlei losse onderdelen die individueel, maar ook

Bekijk vacature »

C# ontwikkelaar

Functie omschrijving Werk jij graag met C# en het .NET framework in een leuk familiebedrijf? Lees dan snel verder! Jouw takenpakket hierbij is: Je gaat maatwerk software ontwikkelen en softwareoplossingen creëren. Je gaat werken in een Microsoft omgeving (ASP.NET) en gebruikt daarnaast C# en MVC. Samen met het huidige IT team binnen deze organisatie verwerk je de wensen van de klant tot een (eind)product. Daarnaast optimaliseer je de bestaande software. Bedrijfsprofiel Deze organisatie is gevestigd in de omgeving van Best en is een echt familiebedrijf. Je komt te werken in een klein team van developers, die zich voornamelijk bezighouden met

Bekijk vacature »

.NET Developer Microservices

Dit ga je doen Je taken zullen voornamelijk bestaan uit: Het ontwikkelen van software, inclusief vormgeving, implementaties, integraties en (automatisch) testen (.NET, C#, Azure, Docker, Microservices, Angular); Het in kaart brengen van software requirements; Zorgen dat jouw code kwalitatief hoogstaand is; Het uitvoeren van risico analyses; Een bijdrage leveren aan het continuous quality improvement process. Hier ga je werken Dat kanker een verschrikkelijke ziekte is die de wereld uit geholpen moet worden, is duidelijk. Binnen deze Gelderse organisatie die duizenden ziekenhuizen van producten voorziet, proberen ze daar via technische innovaties aan bij te dragen. Samen met 10 collega .NET developers

Bekijk vacature »

Python Developer

Dit ga je doen Als Python Developer ben je verantwoordelijk voor: Het ontwikkelen van Stuurprogramma's in Python zodat er verbindingen kunnen worden gelegd tussen besturingssystemen en (AV) hardware; Het testen en debuggen van Stuurprorgamma's; Het communiceren met noodzakelijke partijen in gevallen waar extra technische details nodig zijn om een Stuurprogramma te ontwikkelen of problemen op te lossen; Het maken van de nodige technische documentatie (in het Engels); Het participeren in een Scrum/Agile omgeving. Hier ga je werken Deze internationale organisatie is wereldwijd een succesvol producent en leverancier van professionele AV hard- en software. Klanten gebruiken de producten o.a. voor het

Bekijk vacature »

Consultant Low Code Developer

Functie omschrijving Heb jij verstand van datamodellering, NO CODE Platformen en kun jij het aan om projecten te leiden? Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en ben jij HBO afgestudeerd in de richting van IT? Voor een mooie opdrachtgever in omgeving Delft zijn wij op zoek naar een No Code developer die zich bezig gaat houden met het optimaliseren van bedrijfsprocessen bij klanten. Onderdelen functie Je gaat geen code kloppen maar bedenken hoe applicaties eruit moet komen te zien. Je gaat werken met een non code platform, je kunt denken aan Mendix of Betty Blocks. Je bent verantwoordelijk voor

Bekijk vacature »

Lasrobotprogrammeur/operator

Heb je interesse in trekkers en beschik je overvlijmscherpse precisie? Solliciteer dan op deze vacature! Als Lasoperator ben je vooral bezig met het maken van nieuwe lasrobotprogramma’s en het optimaliseren van bestaande programma’s, zowel online als offline (incl. het bedienen van de Lasrobots). Daarnaast draag je bij aan een optimaal rendement van de las robots. Verder heb je de volgende werkzaamheden: Het meewerken als operator c.q. Robotlassen niveau 2 (van complexe samenstellingen/halffabricaten), het om- en instellen van de diverse stations van lasmallen (productdragers), het afwerken van laswerk (verwijderen lasspetters en oxiden), het bewaken van de machineplanning (op bewerkingen) incl. de

Bekijk vacature »

Typescript Developer / Cloud platform

Dit ga je doen (Door)Ontwikkelen van het cloud platform; (Door)Ontwikkelen van microservices; Bouwen van nieuwe functionaliteiten; Verbeteringen aandragen voor het cloud platform; Sparren met de business. Hier ga je werken Onze opdrachtgever, gevestigd in regio Eindhoven, levert een compleet dienstenpakket op het gebied van IT. Zij pakken verschillende (complexe) vraagstukken van grote organisaties op. De sfeer intern is gezellig en informeel. Men houdt van hard werken maar gezelligheid door middel van een borrel of gezamenlijke lunch komt er veel voor. Als Typescript ontwikkelaar word je onderdeel van het team gericht op de (door)ontwikkeling van hun eigen cloud platform welke wordt

Bekijk vacature »

Senior Front-end developer

Functie Als front-end developer ga je aan de slag voor verschillende klanten, waarbij veel rekening wordt gehouden met waar je woont (dit is altijd binnen het uur), en word er gezocht naar een organisatie die past bij jou. Zowel qua persoonlijke ambities als de technische aansluiting. De opdrachten duren gemiddeld 1 à 2 jaar maar dit hangt ook af van je wensen. Je werkt in een teamverband voor een klant en zult nauw samenwerken met zowel eigen collega’s als die bij de klant werkzaam zijn. Ze zijn op zoek naar een technische front-end developer die ruime ervaring heeft in één

Bekijk vacature »

Applicatieontwikkelaar Java EE

Bedrijfsomschrijving De IV- organisatie van de Belastingdienst is verantwoordelijk voor en verzorgt de ICT- voorzieningen. Het merendeel van de applicaties wordt op dit moment door de IV- organisatie zelf ontwikkeld, onderhouden en beheerd in het eigen data center. Naast de zorg voor continuïteit op de massale heffing- en inningsprocessen die plaatsvinden binnen een degelijke, stabiele omgeving, wordt er tevens volop gewerkt aan modernisering van het IV- landschap. Dit gebeurt deels intern door gebruik te maken van de expertise die intern aanwezig is, maar ook door het aantrekken van (kant-en-klaar) oplossingen en expertise uit de markt. Functieomschrijving De afdeling IV –

Bekijk vacature »

Back end developer PHP

Functie Heb jij altijd al eens bij een bedrijf willen werken waar jij géén nummertje bent, die alleen maar uitvoerend werk doet? Dan zou je hier perfect passen! Tuurlijk, je werkt aan projecten voor grote of kleine bedrijven… Het enige verschil hier is, jouw mening telt hier écht. Jouw inbreng wordt gewaardeerd, serieus genomen en gebruikt. En vergeet niet, je werkt niet alleen aan deze projecten. Er werken in totaal ruim 25 developers en designers, onderverdeeld over 3 development teams. Voornamelijk bestaande uit Medior en Senior developers, die samen voor een inspirerende en ambitieuze omgeving zorgen. Hun visie is namelijk

Bekijk vacature »

Cloud Engineer

Ben jij een ervaren Cloud Engineer die complexe omgevingen kan overzien en wil je graag in vaste dienst werken bij een professioneel en kleinschalig bedrijf waar je een belangrijke rol kan spelen? Wij, IntelliMagic in Leiden, ontwikkelen specialistische IT monitoring software die we als SaaS oplossing verkopen aan grote bedrijven in Europa en de VS. We zijn een Nederlands bedrijf met een goede sfeer en met grote waardering voor de persoonlijke inbreng en kwaliteiten van onze medewerkers. Wij zoeken een ervaren Cloud Engineer met academisch denkniveau die verantwoordelijk wordt voor het beheer van de cloud infrastructuur voor onze Europese klanten.

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Medior/senior Back-end developer wanted!

Functie Because of the growth within the company, we are looking for reinforcement in the devlopmenttean. As a back-end developer you build the company software that helps us with the primary processes. A fun (internal) project in which you continuously develop the software! You will work in a small team, we have daily stand-ups and a scrum session every fortnight, led by our Scrum Master. During these sessions, you get the opportunity to present your ideas and discuss them with your fellow developers and the Product Owner. Within the development teams, we use Trello, Gitlab, Jiira, Confluence and Boockstack. They

Bekijk vacature »

Database ontwikkelaar

Functieomschrijving Wil jij aan gave logistieke softwareprojecten werken en bij een uniek softwarebedrijf in de regio van Tilburg? Wacht niet langer en reageer snel op deze vacature. Als Database ontwikkelaar ga je aan de slag het schrijven van stored procedures en verder uitbouwen van de SQL database. Je werkt in een database team, met allemaal mensen die energie krijgen van software en techniek. Verder krijg je als taak: Optimaliseren en uitbouwen van de MS SQL databases die gebruikt worden; Optimaliseren van query's, waardoor er efficiënter gewerkt kan worden; Je werkt met de technieken T-SQL of PL/SQL; Bij interesse kan je

Bekijk vacature »

C# Unity Developer

Functieomschrijving Ontwikkel jij mee door applicaties te bouwen die bijdragen aan het optimaliseren van processen? Voor een erkende werkgever in regio Tilburg zijn wij op zoek naar een Unity C# Developer die graag de uitdaging aangaat! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien: Je bent een luisterend oor naar klanten en vertaalt hun wensen door naar bruikbare software; Je werkt aan innovatieve softwareoplossingen voor het verbeteren en/of vernieuwen van processen; Je bent verantwoordelijk voor het uitvoeren van updates/aanpassingen aan de reeds draaiende applicaties. Bedrijfsprofiel Je komt te werken voor een internationale werkgever in regio Tilburg. Samen met een vooruitstrevend team

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Sander

Sander

24/11/2005 11:50:00
Quote Anchor link
Ik ben bezig met een programmatje die een herhaling kan zoeken. Dus zoiets als dit

0.237237237237237237237237

herhaling: 237

0.111111111111111111111111

herhaling: 1

enz.

Heeft iemand een idee hoe ik dit kan doen?
 
PHP hulp

PHP hulp

28/04/2024 22:20:53
 
Sander

Sander

24/11/2005 16:35:00
Quote Anchor link
Heeft er iemand een idee?

Het lukt me nog steeds niet! :(
Gewijzigd op 24/11/2005 16:36:00 door Sander
 
- SanThe -

- SanThe -

24/11/2005 16:43:00
Quote Anchor link
Er zitten veel meer herhalingen in. Wil je die allemaal hebben? Dus b.v zo?

0.237237237237237237237237

Herhaling: 2, 3, 7, 23, 37, 237, 372, 723 en nog veel meer.
 
Sander

Sander

24/11/2005 17:08:00
Quote Anchor link
De herhaling die uit het grootste aantal tekens bestaat. Dus één van deze 237, 372, 723 (maakt niet uit welke)
 
Jelmer -

Jelmer -

24/11/2005 17:22:00
Quote Anchor link
Dan zou je een algoritme moeten maken dat iedere mogelijkheid geeft van letters die meerdere malen zouden kunnen voorkomen, en dezen tellen met substr_count().

Ik denk dat ik daar eens over na ga denken :)
 
Jelmer -

Jelmer -

24/11/2005 17:46:00
Quote Anchor link
Mijn eerste idee dat in mij op kwam:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
<?php
$string
= 'cgfcgfcgfcgfcgfcgfcgfcgf';

function
match_searchSubstring($string)
{

    $string_length = strlen($string);
    $results = array();
    $k = 0;
    
    for($i = 0; $i < $string_length; $i++)//voor ieder mogelijk begin
    {
        for($j = 2; $j < ($string_length-$j); $j++)
        {

            $results[$k]['substring'] = substr($string, $i, $j);
            $results[$k]['hits'] = substr_count($string, $results[$k]['substring']);
            $k++;
        }
    }

    
    return $results;
}

function
match_getResults($tests)
{

    $tests_length = count($tests);
    $best_test['hits'] = 0;
    $best_test['substring'] = '';
    
    for($i = 0; $i < $tests_length; $i++)
    {

        if($tests[$i]['hits'] > $best_test['hits'])
        {

            $best_test = $tests[$i];
        }

        elseif($tests[$i]['hits'] == $best_test['hits'] && strlen($tests[$i]['substring']) > strlen($best_test['substring']))
        {

            $best_test = $tests[$i];
        }
    }

    
    return $best_test;
}


$results = match_searchSubstring($string);
print_r(match_getResults($results));
?>


Uitkomst was 'Array ( [substring] => cgf [hits] => 8 )'
 
Sander

Sander

24/11/2005 18:05:00
Quote Anchor link
ik ga hem testen maar als die werk ben je GEWELDIG!!!!!
 
Robert Deiman

Robert Deiman

24/11/2005 18:14:00
Quote Anchor link
Mooi script zo jelmer, nu nog zorgen dat die ook van die logische wiskundige reeksen gaat herkennen en zegt wat het volgende getal is :P (zoals dat wel eens gaat bij IQ testen en dergelijke)
 
Sander

Sander

24/11/2005 18:16:00
Quote Anchor link
Hij werkt bijna foutloos, maar als ik bijvoorbeeld

905123451234512345123451234512345123451234512345

invoer, dan zegt hij dat de herhaling '5' is maar dat moet '12345'. Hij moet dus zoeken naar de langste herhaling. Ik ben zelf ook even aan het proberen, maar zou je ook nog even willen kijken?

Alvast bedankt.
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

24/11/2005 18:20:00
Quote Anchor link
Inderdaad een zeer mooi script, Jelmer!
Eén opmerking. Als je dit hebt:

$string = 'cgfcgfcgfcgfcgfcgfcgfcgf';

Dan is de langst voorkomende herhaling niet 'cgf'

De string 'cgfcgfcgfcgf' komt twee maal voor en is dus de langste herhaling.
 

24/11/2005 18:30:00
Quote Anchor link
Het kan ook nog de langste herhaling zijn waarbinnen géén herhalingen voorkomen. Dan moet ccgfccgf als uitkomst cgf geven. Pfff, dat is nog niet zo gemakkelijk, maar misschien wel een leuke uitdagin voor het weekend.
 
- SanThe -

- SanThe -

24/11/2005 19:34:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
<?php
$test
="0.237237237237237237237237";
$hlen=strlen($test);
$len=$hlen-1;
for($i=0; $i<$len; $i++)
{

    for($j=$hlen-$i; $j>$i; $j--)
    {

        $cnt=substr_count($test, substr($test, $i, $j));
        if($cnt>1)
        {

            exit("De grootste substring komt " . $cnt . " keer voor: " . substr($test, $i, $j) . "<br />");
        }
    }
}

?>


Edit: Testspul verwijderd
Gewijzigd op 24/11/2005 19:42:00 door - SanThe -
 
Jelmer -

Jelmer -

24/11/2005 20:05:00
Quote Anchor link
@Jan: Mijn idee was de langst mogelijke string die het vaakstg voorkomt, waar hoe vaker hij voorkomt belangrijker is dan de lengte.

Bij die van SanThe is dat zo te zien net andersom :)
 
Robert Deiman

Robert Deiman

24/11/2005 20:07:00
Quote Anchor link
Jelmer:
@Jan: Mijn idee was de langst mogelijke string die het vaakstg voorkomt, waar hoe vaker hij voorkomt belangrijker is dan de lengte.

Bij die van SanThe is dat zo te zien net andersom :)


Dat klopt ja.. je moet dit script niet gebruiken met een zin. Dan telt die de letter die het vaakst voorkomt!!!
 
Jelmer -

Jelmer -

24/11/2005 20:15:00
Quote Anchor link
Robert:
Jelmer:
(hier mijn lap tekst)


Dat klopt ja.. je moet dit script niet gebruiken met een zin. Dan telt die de letter die het vaakst voorkomt!!!


Daar had ik dat minimum van 2 voor bedacht. maar ik denk dat je dat wat moet opvoeren naar minimaal 3 in dat geval.
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

24/11/2005 20:35:00
Quote Anchor link
SanThe:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
<?php
$test
="0.237237237237237237237237";
$hlen=strlen($test);
$len=$hlen-1;
for($i=0; $i<$len; $i++)
{

    for($j=$hlen-$i; $j>$i; $j--)
    {

        $cnt=substr_count($test, substr($test, $i, $j));
        if($cnt>1)
        {

            exit("De grootste substring komt " . $cnt . " keer voor: " . substr($test, $i, $j) . "<br />");
        }
    }
}

?>


Edit: Testspul verwijderd


Ook een mooi script SanThe! Ik snap de benadering ook, maar ik heb net even zitten testen ...

Stel ik vul als teststring in:

$test="abcabcdefgdefg";

dan lijkt mij dat er uit moet rollen 'defg', maar het script levert bij mij als resultaat 'abc'.
 
- SanThe -

- SanThe -

24/11/2005 20:44:00
Quote Anchor link
Jelmer:
Bij die van SanThe is dat zo te zien net andersom :)


Klopt, ben bezig het foutje er uit te halen.
 
- SanThe -

- SanThe -

24/11/2005 23:09:00
Quote Anchor link
Okee, wat minder mooi...

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
<?php
$test
="abcabcdefgdefg";
$hlen=strlen($test);
$len=$hlen-1;
$mx=1;
$ln=0;
$lnh=0;
$tel=0;
$res="";
$gn=0;
for($i=1;$i<=$hlen;$i++)
{

    $gn=$gn+$i;
}
function
x($x)
{

    global $test,$hlen,$len,$mx,$ln,$lnh,$res,$tel,$gn;
    for($i=$x; $i<$hlen; $i++)
    {

        for($j=$i+1; $j<=$hlen; $j++)
        {

            $tel++;
            if($tel>$gn)
            {

                return;
            }

            $cnt=substr_count($test, substr($test, $i, $hlen-$j+1));
            $lnh=strlen(substr($test, $i, $hlen-$j+1));
            if((($cnt>$mx) and ($lnh==$ln)) or (($lnh>$ln) and ($cnt>1)))
            {

                $res=substr($test, $i, $hlen-$j+1);
                $mx=$cnt;
                $ln=$lnh;
            }
        }

        if($tel<=$gn)
        {

            $k=$i+1;
            x($k);
        }
    }
}

x(0);
echo "De grootste substring komt " . $mx . " keer voor: " . $res . "<br />";
?>
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

24/11/2005 23:15:00
Quote Anchor link
@ SanThe: die levert inderdaad de goede uitkomst. Knap gedaan!
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

24/11/2005 23:17:00
Quote Anchor link
Ik heb hem net even getest met 'abcabcdefgdefgcdefgdefg' en dan geeft hij ook de goede uitkomst (cdefgdefg).
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

24/11/2005 23:20:00
Quote Anchor link
Wat ook goed is: als ik hem test met

'aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa'

geeft hij twee keer de helft van die string. En dat klopt, want als hij de hele string terug zou geven, was er geen sprake van een patroon. Petje af, SanThe :-)
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.