Herhaling zoeken

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Lasrobotprogrammeur/operator

Heb je interesse in trekkers en beschik je overvlijmscherpse precisie? Solliciteer dan op deze vacature! Als Lasoperator ben je vooral bezig met het maken van nieuwe lasrobotprogramma’s en het optimaliseren van bestaande programma’s, zowel online als offline (incl. het bedienen van de Lasrobots). Daarnaast draag je bij aan een optimaal rendement van de las robots. Verder heb je de volgende werkzaamheden: Het meewerken als operator c.q. Robotlassen niveau 2 (van complexe samenstellingen/halffabricaten), het om- en instellen van de diverse stations van lasmallen (productdragers), het afwerken van laswerk (verwijderen lasspetters en oxiden), het bewaken van de machineplanning (op bewerkingen) incl. de

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

C# .Net Developer

Dit ga je doen Het bouwen van Api's; Nieuwe oplossingen bouwen met C# .Net; De huidige software uitbouwen met C# .Net; Meewerken in projecten; Meedenken aan de toekomstplannen en verbeteringen; Onderdeel van het Scrum Team. Hier ga je werken Onze klant is een dienstverlenende organisatie voor diverse soorten organisaties in Nederland. Ze zijn van oorsprong een familiebedrijf en er is een open cultuur. Ze zijn vooruitstrevend op IT gebied en hebben een eigen inhouse development team van circa 11 man. Je komt hier te werken in het subteam .Net Core. Hier werken ze volgens scrum met de nieuwste technieken en

Bekijk vacature »

Junior Outsystems developer

Functie Als junior Outsystems developer wordt jij onderdeel van een multidisciplinair team van 23 software engineers. Ons team werkt agile en termen als Continuous Integration en Continuous Delivery zijn bij ons dagelijkse koek. Wij werken aan uitdagende en afwisselende projecten met als doel onze klanten een totaal oplossing aan te bieden. Als junior Outsystems developer krijg jij bij ons de kans om jezelf te ontwikkelen naar een volwaardige ervaren en gecertificeerde Outsystems developer. Jij een team met ervaren mensen (10+ ervaring) om je heen. Zo heb jij niet het gevoel dat jij meteen in het diepe wordt gegooid en uiteraard

Bekijk vacature »

Senior Front-end developer (React)

Functie Met een ontwikkelafdeling van ruim 20 collega’s is dit zo ongeveer de helft van alle medewerkers. De software(ontwikkeling) is dan ook de drijvende kracht binnen de organisatie. Ze werken aan het verbeteren dan de bestaande, maar zeker ook nieuwe producten. De software bestaat uit verschillende (React) webapplicaties, maar ook een mobile (React native) app. Hierdoor kom je met verschillende uitdagingen in aanraking en is Mobile kennis natuurlijk mooi meegenomen. De software wordt door vele duizenden professionals dagelijks gebruikt en bevatten grote hoeveelheden data. Aan het team de uitdaging om hierin de best mogelijke gebruiksvriendelijkheid neer te zetten door gebruik

Bekijk vacature »

Full Stack .NET Developer C# ASP.NET

Samengevat: Deze werkgever is gespecialiseerd in het op afstand bewaken en besturen van machines en processen. Ben jij een ervaren Full Stack .NET Developer? Heb je ervaring met C# en ASP.NET? Vaste baan: .Net Developer C# ASP.NET HBO €3.300 - €4.500 Deze werkgever is een snel groeiende onderneming gespecialiseerd in het op afstand bewaken en besturen van machines en processen, IoT (Internet of Things). Deze werkgever is een veelzijdige organisatie. Je werkt voor de eigen IT organisatie. Zij werken met moderne technologie en staan open voor innovatie. Wil jij bij de top specialisten horen? Ben jij op zoek naar een

Bekijk vacature »

Software programmeur

Functieomschrijving Voor een erkende werkgever in de regio van Goes zijn wij op zoek naar een enthousiaste software programmeur met PHP/Symfony ervaring. Een gedreven persoon die het development team komt versterken met het aanpakken van complexe projecten. Ben jij op zoek naar een baan met veel uitdaging binnen een snelgroeiend e-commerce bedrijf, waar je de tijd en ruimte krijgt voor zowel professionele als persoonlijke groei? Lees dan snel verder! Dit ga je doen: Beheer en ontwikkeling van de serviceportal in Symfony en de webshops in de tweede versie van Magento; Testen en door ontwikkelen van software; Ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten;

Bekijk vacature »

.NET Developer Microservices

Dit ga je doen Je taken zullen voornamelijk bestaan uit: Het ontwikkelen van software, inclusief vormgeving, implementaties, integraties en (automatisch) testen (.NET, C#, Azure, Docker, Microservices, Angular); Het in kaart brengen van software requirements; Zorgen dat jouw code kwalitatief hoogstaand is; Het uitvoeren van risico analyses; Een bijdrage leveren aan het continuous quality improvement process. Hier ga je werken Dat kanker een verschrikkelijke ziekte is die de wereld uit geholpen moet worden, is duidelijk. Binnen deze Gelderse organisatie die duizenden ziekenhuizen van producten voorziet, proberen ze daar via technische innovaties aan bij te dragen. Samen met 10 collega .NET developers

Bekijk vacature »

Account Developer

Voor Bol.com zijn wij per direct op zoek naar een Account Developer voor 32-40 uur per week op het kantoor in Utrecht. Wil jij een directe bijdrage leveren door partners van de juiste data-inzichten te voorzien en via campagnes op nieuwe platformkansen en features te wijzen? Ben jij analytisch sterk en kun jij dit vertalen naar plannen en inspirerende gesprekken? Lees dan snel verder! wat bieden wij jou Salaris van €2400 - €2600 obv 40 uur Minimaal 6 maanden Werklocatie is Utrecht Werken bij bol.com wie ben jij Jij bent commercieel gedreven en weet altijd aan de juiste knoppen te

Bekijk vacature »

Medior Mobile Developer iOS Amsterdam

Functie What will you be doing as Mobile Developer? As an iOS app developer you will work in a multidisciplinary team of app developers, web developers and designers. You will work on world-class apps that will be used by thousands of people. There is a lot of room for self-development on a technical and personal level. Together with the rest of the team you develop in the newest techniques and you go for the best quality. We work with Kotlin Multiplatform Mobile to develop hybrid apps and we guarantee quality with peer reviews, unit testing and we use a CI/CD.

Bekijk vacature »

Embedded Developer C++

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een leuke uitdaging als Embedded Developer, zoek dan niet verder! Voor een leuke opdrachtgever in omgeving Rotterdam zijn wij op zoek naar een Embedded Developer die graag met Embedded Devices werkt. Je zult verantwoordelijk worden voor het ontwikkelen en onderhouden van diverse producten. Jouw specialisatie ligt op het vlak van software, hardware en back-end. Dit bedrijf is gespecialiseerd in het ontwerpen van software voor een unieke industrie. Wil jij betrokken worden bij een proces dat loopt van ontwikkeling tot installatie? Waarbij je bezig zult zijn met perfecte systemen die geleverd worden aan binnen

Bekijk vacature »

Anaplan Developer

Dit ga je doen What are you going to do: Picking up Stories: Design planning had, how are we going to build it in Anaplan; Talking to the end user to build a forecasting model; Having contact with the data team about which data is needed; Being able to convert an Excel sheet into a 3, 4 or 5 dimensional modeling environment; Giving knowledge sessions about Anaplan; Solving incidents; Making instructional videos on how teams should read forecasts; Writing blogs about forecasting. Hier ga je werken We are looking for an Anaplan Builder to deliver end-to-end solutions within a big

Bekijk vacature »

JAVA Programmeur

Bedrijfsomschrijving Functieomschrijving We zoeken per direct enthousiaste software engineers die ons team komen versterken.We werken in DevOps teams met een sterk gevoel voor verantwoordelijkheid. Er wordt nauw samengewerkt met ons Business analyse team (BAT), met onze uitvoerende medewerkers en met de DevOps teams onderling binnen het domein. Het liefst hebben we veel en vaak interactie met onze interne en externe eindgebruikers om zo de juiste dingen te maken. We werken multidisciplinair in een dynamische omgeving. Achtergrond opdracht De Businesseenheid Examens is verantwoordelijk voor de logistiek van de staatsexamens Voortgezet (speciaal) onderwijs, Nederlands als 2e taal en schoolexamens. In het kader

Bekijk vacature »

Software Developer C# / ASP .Net

Functie omschrijving Ben jij een software ontwikkelaar die bekend is met termen ASP .NET, C# en SQL? Lees dan snel verder! Voor een bedrijf binnen de agrarische sector zijn wij namelijk op zoek naar een zelfstandige, enthousiaste en proactieve Software Developer die open staat voor een afwisselende functie met veel uitdaging. Binnen deze organisatie ben jij als Software Developer samen met één andere collega verantwoordelijk voor de ontwikkeling en modificatie van het support en controle programma dat binnen dit bedrijf gebruikt wordt. Hierbij draag jij bij aan de vertaling van klantwensen naar effectieve softwareoplossingen. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor: Schatten

Bekijk vacature »

Traineeship IT regio Amsterdam/Utrecht

Wat ga je doen? Het traineeship begint met een fulltime maand cursussen en praktijkdagen, waarin je de basis van het IT-vak leert op de Shared Servicedesk (SSD). Daarnaast ga je meteen aan de slag voor je eerste certificering! (ITILv4). Je start in een groep met 4 tot 10 deelnemers, waarmee jij gedurende die maand optrekt en je kennis kunt delen. Na het voltooien van de eerste maand ga je direct voor een langere periode aan de slag bij één van onze klanten of blijf je intern bij ons op de Shared Servicedesk. Je bent het eerste aanspreekpunt van de eindgebruikers

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Sander

Sander

24/11/2005 11:50:00
Quote Anchor link
Ik ben bezig met een programmatje die een herhaling kan zoeken. Dus zoiets als dit

0.237237237237237237237237

herhaling: 237

0.111111111111111111111111

herhaling: 1

enz.

Heeft iemand een idee hoe ik dit kan doen?
 
PHP hulp

PHP hulp

28/04/2024 21:53:12
 
Sander

Sander

24/11/2005 16:35:00
Quote Anchor link
Heeft er iemand een idee?

Het lukt me nog steeds niet! :(
Gewijzigd op 24/11/2005 16:36:00 door Sander
 
- SanThe -

- SanThe -

24/11/2005 16:43:00
Quote Anchor link
Er zitten veel meer herhalingen in. Wil je die allemaal hebben? Dus b.v zo?

0.237237237237237237237237

Herhaling: 2, 3, 7, 23, 37, 237, 372, 723 en nog veel meer.
 
Sander

Sander

24/11/2005 17:08:00
Quote Anchor link
De herhaling die uit het grootste aantal tekens bestaat. Dus één van deze 237, 372, 723 (maakt niet uit welke)
 
Jelmer -

Jelmer -

24/11/2005 17:22:00
Quote Anchor link
Dan zou je een algoritme moeten maken dat iedere mogelijkheid geeft van letters die meerdere malen zouden kunnen voorkomen, en dezen tellen met substr_count().

Ik denk dat ik daar eens over na ga denken :)
 
Jelmer -

Jelmer -

24/11/2005 17:46:00
Quote Anchor link
Mijn eerste idee dat in mij op kwam:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
<?php
$string
= 'cgfcgfcgfcgfcgfcgfcgfcgf';

function
match_searchSubstring($string)
{

    $string_length = strlen($string);
    $results = array();
    $k = 0;
    
    for($i = 0; $i < $string_length; $i++)//voor ieder mogelijk begin
    {
        for($j = 2; $j < ($string_length-$j); $j++)
        {

            $results[$k]['substring'] = substr($string, $i, $j);
            $results[$k]['hits'] = substr_count($string, $results[$k]['substring']);
            $k++;
        }
    }

    
    return $results;
}

function
match_getResults($tests)
{

    $tests_length = count($tests);
    $best_test['hits'] = 0;
    $best_test['substring'] = '';
    
    for($i = 0; $i < $tests_length; $i++)
    {

        if($tests[$i]['hits'] > $best_test['hits'])
        {

            $best_test = $tests[$i];
        }

        elseif($tests[$i]['hits'] == $best_test['hits'] && strlen($tests[$i]['substring']) > strlen($best_test['substring']))
        {

            $best_test = $tests[$i];
        }
    }

    
    return $best_test;
}


$results = match_searchSubstring($string);
print_r(match_getResults($results));
?>


Uitkomst was 'Array ( [substring] => cgf [hits] => 8 )'
 
Sander

Sander

24/11/2005 18:05:00
Quote Anchor link
ik ga hem testen maar als die werk ben je GEWELDIG!!!!!
 
Robert Deiman

Robert Deiman

24/11/2005 18:14:00
Quote Anchor link
Mooi script zo jelmer, nu nog zorgen dat die ook van die logische wiskundige reeksen gaat herkennen en zegt wat het volgende getal is :P (zoals dat wel eens gaat bij IQ testen en dergelijke)
 
Sander

Sander

24/11/2005 18:16:00
Quote Anchor link
Hij werkt bijna foutloos, maar als ik bijvoorbeeld

905123451234512345123451234512345123451234512345

invoer, dan zegt hij dat de herhaling '5' is maar dat moet '12345'. Hij moet dus zoeken naar de langste herhaling. Ik ben zelf ook even aan het proberen, maar zou je ook nog even willen kijken?

Alvast bedankt.
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

24/11/2005 18:20:00
Quote Anchor link
Inderdaad een zeer mooi script, Jelmer!
Eén opmerking. Als je dit hebt:

$string = 'cgfcgfcgfcgfcgfcgfcgfcgf';

Dan is de langst voorkomende herhaling niet 'cgf'

De string 'cgfcgfcgfcgf' komt twee maal voor en is dus de langste herhaling.
 

24/11/2005 18:30:00
Quote Anchor link
Het kan ook nog de langste herhaling zijn waarbinnen géén herhalingen voorkomen. Dan moet ccgfccgf als uitkomst cgf geven. Pfff, dat is nog niet zo gemakkelijk, maar misschien wel een leuke uitdagin voor het weekend.
 
- SanThe -

- SanThe -

24/11/2005 19:34:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
<?php
$test
="0.237237237237237237237237";
$hlen=strlen($test);
$len=$hlen-1;
for($i=0; $i<$len; $i++)
{

    for($j=$hlen-$i; $j>$i; $j--)
    {

        $cnt=substr_count($test, substr($test, $i, $j));
        if($cnt>1)
        {

            exit("De grootste substring komt " . $cnt . " keer voor: " . substr($test, $i, $j) . "<br />");
        }
    }
}

?>


Edit: Testspul verwijderd
Gewijzigd op 24/11/2005 19:42:00 door - SanThe -
 
Jelmer -

Jelmer -

24/11/2005 20:05:00
Quote Anchor link
@Jan: Mijn idee was de langst mogelijke string die het vaakstg voorkomt, waar hoe vaker hij voorkomt belangrijker is dan de lengte.

Bij die van SanThe is dat zo te zien net andersom :)
 
Robert Deiman

Robert Deiman

24/11/2005 20:07:00
Quote Anchor link
Jelmer:
@Jan: Mijn idee was de langst mogelijke string die het vaakstg voorkomt, waar hoe vaker hij voorkomt belangrijker is dan de lengte.

Bij die van SanThe is dat zo te zien net andersom :)


Dat klopt ja.. je moet dit script niet gebruiken met een zin. Dan telt die de letter die het vaakst voorkomt!!!
 
Jelmer -

Jelmer -

24/11/2005 20:15:00
Quote Anchor link
Robert:
Jelmer:
(hier mijn lap tekst)


Dat klopt ja.. je moet dit script niet gebruiken met een zin. Dan telt die de letter die het vaakst voorkomt!!!


Daar had ik dat minimum van 2 voor bedacht. maar ik denk dat je dat wat moet opvoeren naar minimaal 3 in dat geval.
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

24/11/2005 20:35:00
Quote Anchor link
SanThe:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
<?php
$test
="0.237237237237237237237237";
$hlen=strlen($test);
$len=$hlen-1;
for($i=0; $i<$len; $i++)
{

    for($j=$hlen-$i; $j>$i; $j--)
    {

        $cnt=substr_count($test, substr($test, $i, $j));
        if($cnt>1)
        {

            exit("De grootste substring komt " . $cnt . " keer voor: " . substr($test, $i, $j) . "<br />");
        }
    }
}

?>


Edit: Testspul verwijderd


Ook een mooi script SanThe! Ik snap de benadering ook, maar ik heb net even zitten testen ...

Stel ik vul als teststring in:

$test="abcabcdefgdefg";

dan lijkt mij dat er uit moet rollen 'defg', maar het script levert bij mij als resultaat 'abc'.
 
- SanThe -

- SanThe -

24/11/2005 20:44:00
Quote Anchor link
Jelmer:
Bij die van SanThe is dat zo te zien net andersom :)


Klopt, ben bezig het foutje er uit te halen.
 
- SanThe -

- SanThe -

24/11/2005 23:09:00
Quote Anchor link
Okee, wat minder mooi...

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
<?php
$test
="abcabcdefgdefg";
$hlen=strlen($test);
$len=$hlen-1;
$mx=1;
$ln=0;
$lnh=0;
$tel=0;
$res="";
$gn=0;
for($i=1;$i<=$hlen;$i++)
{

    $gn=$gn+$i;
}
function
x($x)
{

    global $test,$hlen,$len,$mx,$ln,$lnh,$res,$tel,$gn;
    for($i=$x; $i<$hlen; $i++)
    {

        for($j=$i+1; $j<=$hlen; $j++)
        {

            $tel++;
            if($tel>$gn)
            {

                return;
            }

            $cnt=substr_count($test, substr($test, $i, $hlen-$j+1));
            $lnh=strlen(substr($test, $i, $hlen-$j+1));
            if((($cnt>$mx) and ($lnh==$ln)) or (($lnh>$ln) and ($cnt>1)))
            {

                $res=substr($test, $i, $hlen-$j+1);
                $mx=$cnt;
                $ln=$lnh;
            }
        }

        if($tel<=$gn)
        {

            $k=$i+1;
            x($k);
        }
    }
}

x(0);
echo "De grootste substring komt " . $mx . " keer voor: " . $res . "<br />";
?>
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

24/11/2005 23:15:00
Quote Anchor link
@ SanThe: die levert inderdaad de goede uitkomst. Knap gedaan!
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

24/11/2005 23:17:00
Quote Anchor link
Ik heb hem net even getest met 'abcabcdefgdefgcdefgdefg' en dan geeft hij ook de goede uitkomst (cdefgdefg).
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

24/11/2005 23:20:00
Quote Anchor link
Wat ook goed is: als ik hem test met

'aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa'

geeft hij twee keer de helft van die string. En dat klopt, want als hij de hele string terug zou geven, was er geen sprake van een patroon. Petje af, SanThe :-)
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.