Herhaling zoeken

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Outsystems Developer Medior

Dit ga je doen Bouwen aan nieuwe en innovatieve applicaties; Maken van koppelingen tussen Outsystems en het bestaande applicatielandschap; Troubleshooting op bestaande software. Hier ga je werken De organisatie is internationale speler binnen de bouwbranche en richt zich op de infrastructuur, zowel boven als onder de grond. Ze zijn ruim 1100 man groot en maken op IT vlak een mooie groei door. Als ervaren Developer kom je te werken op een IT-afdeling van zo'n 25 man groot. Een aantal jaar geleden hebben ze de keuze gemaakt om zich meer te gaan richten op ontwikkeling en door de groei van de

Bekijk vacature »

Full Stack PHP Developer

Functieomschrijving Ervaren PHP Developer gezocht! Wij zijn op zoek naar een ervaren PHP Developer die het IT team van een organisatie in de regio Ermelo gaat versterken. Voor deze functie zijn we op zoek naar een enthousiaste en breed georiënteerde IT-er die deze innovatieve organisatie nog een stap verder gaat brengen. Wij zijn op zoek naar iemand die communicatief goed is en die zelfstandig problemen op kan lossen. Je bent verantwoordelijk voor het samenwerken met een externe partij het is hierbij jouw taak om deze partij uit te dagen op het geleverde werk. Het schrijven van concepten aan de AI

Bekijk vacature »

C#.NET/Unity Developer

Functieomschrijving Voor een gewaardeerde werkgever in de omgeving van Breda zijn wij op zoek naar een software ontwikkelaar. Dit bedrijf houdt zich bezig met de ontwikkeling van WMS Software (C#/Unity & SQL). Past dit bij jou? Lees snel verder! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien: Je werkt aan innovatieve softwareoplossingen voor het verbeteren en/of vernieuwen van processen; Samen met 6 applicatieontwikkelaars hebben jullie de verantwoordelijkheid voor de uitbreiding en ontwikkeling van de webapplicaties; Het uitvoeren van updates/aanpassingen aan de huidig draaiende applicaties; Je bent een luisterend oor naar klanten en vertaalt hun wensen door naar bruikbare software. Bedrijfsprofiel Wie

Bekijk vacature »

Java (Java EE) Developer

In het kort Werken als Java developer betekent werken aan complexe IT projecten bij onder meer een internationaal containeroverslag bedrijf. Zo sturen we apparaten en eindgebruikers aan d.m.v. onze custom-made software oplossing, die dagelijkse vele duizenden containers verwerkt. Denk aan systemen die volautomatische kranen aansturen en op afstand bedienen, de volledige afhandeling van containernummerherkenning bij het laden en lossen van zeeschepen of het tonen van instructies aan de chauffeurs van ruim 300 straddle carriers. En dat allemaal redundant, robuust en in een dynamische 24/7 omgeving! Jij versterkt ons ontwikkelteam en gaat aan de slag met oa. Java i.c.m. Spring (Boot),

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Junior Software Developer (HBO / WO)

Functie omschrijving Voor een leuke opdrachtgever zijn wij op zoek naar een Junior Software Developer! Sta jij aan het begin van je carrière en heb je net je HBO of WO-diploma in de richting van ICT of Techniek mogen ontvangen? En heb jij grote affiniteit met software development? Dan hebben wij bij Jelling IT Professionals de perfecte opdrachtgever in de omgeving van Hoofddorp. Binnen deze functie vervul je een onsite learning programma waarbij je aan de slag gaat met PHP en Laravel. Hierbij ben je voornamelijk werkzaam op verschillende klantlocaties en is het jouw taak om hun wensen en eisen

Bekijk vacature »

Developer

Functie omschrijving In deze functie ga je werken als C# Developer. Jij gaat aan de slag met de volgende taken: Maatwerk software bouwen; Huidige softwareprojecten verder uitbouwen en optimaliseren; Ideeën van de klant omzetten naar handige oplossingen en tools; Bovenstaande doe je middels de Microsoft- stack: C#, ASP.NET en MVC/ Entity Framework. Ben je net afgestudeerd aan een HBO opleiding Informatica, aarzel dan niet om te solliciteren. Dit is namelijk de ideale startersfunctie! Bedrijfsprofiel Deze organisatie is gevestigd in de regio van Boxtel. Het is van oorsprong een familiebedrijf, die gestart zijn met het bouwen van websites. Dit is door

Bekijk vacature »

React developer Inhouse cloudplatform

Functie De functie: Als front-end developer kom je te werken naast 2 andere front-end/React developers, waaronder één senior. Een hele mooie kans dus om in korte tijd veel nieuwe kennis en ervaring op te doen. Ze hebben momenteel veel werk hierin en daarom willen ze het team graag uitbreiden. Het is van belang dat je, zeker gezien het vele thuiswerken, in ieder geval al een aantal projecten hebt gedaan in React. Taken waar je aan kunt denken zijn het ontwikkelen van client-applicaties o.b.v. HTML5, React en andere open standaarden. Ook ben je nauw betrokken bij het implementeren van designs o.b.v.

Bekijk vacature »

C# .NET Software Ontwikkelaar

Functie omschrijving Gezocht: Software Developer C# .NET voor een dynamische organisatie! Ben je onlangs afgestudeerd of ben je toe aan de volgende stap in je professionele carrière? Lees dan verder! We zijn momenteel op zoek naar een Software Developer die klaar is voor een nieuwe uitdaging en die onze eindklant in de regio Arnhem kan versterken. In deze functie werk je aan verschillende projecten en bezoek je vaak klanten. Je kunt een rol verwachten met veel uitdaging, diversiteit en verantwoordelijkheid. Bedrijfsprofiel Binnen welke organisatie ga je aan de slag? Je gaat werken bij een organisatie die zich specialiseert in het

Bekijk vacature »

C#.NET Developer

Dit ga je doen Ontwikkelen van de Back-end in .NET6 / C# en WebAPI (Focus);) Ontwikkelen van de Front-End in Nodje.js en Angular (secundair); Opstellen van een technisch ontwerp; Testen, documenteren en implementeren van de nieuwe applicatie; Verzorgen van de nazorg, na de implementatie; Het oplossen van bugs en incidenten. Hier ga je werken Als C#.NET Developer binnen deze organisatie kan jij het verschil maken. Zij werken momenteel nog met programmatuur die is ontwikkeld in C++. Hiervan gaan zij afscheid nemen zodra alle nieuwe software in C#.NET geschreven is. Een grootschalig en langdurig project. Voor hen is deze software van

Bekijk vacature »

Fullstack developer

Functieomschrijving Heb jij kort geleden jouw HBO ICT diploma in ontvangst mogen nemen? Of ben je toe aan een andere uitdaging? Voor een erkende werkgever in de omgeving van Breda zijn wij op zoek naar een Fullstack developer. Kennis of ervaring met C# & SQL is een must! Je houdt je bezig met het ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten; Je bent verantwoordelijk voor de beheer en ontwikkeling van de software; Je draagt bij aan de implementatie van aanpassingen, verbeteringen en aanvullingen in de C# based applicaties; Je test de software en ontwikkelt deze door; Je brengt de aanpassingssuggesties van klanten in

Bekijk vacature »

Front end developer Zorgplatform

Functie Jij als Front end ontwikkelen zult komen te werken samen met 1 PHP ontwikkelaar, 1 Python developer en een flexibele schil aan ontwikkelaars . Samen ga je ervoor zorgen dat de huidige producten doorontwikkeld worden. De Marketplace is geschreven in PHP Laravel en in de front end React. De roostersoftware is ontwikkeld in Python in combinatie met React in de front end. Jij zult als Front ender dus voornamelijk bezig zijn met het verbeteren van onze interfaces op onze verschillende producten. Momenteel ligt de uitdaging in het feit dat de roostersoftware breder schaalbaar moet worden zodat het voor meerdere

Bekijk vacature »

C# .NET developer voor innovatieve applicaties gez

Bedrijfsomschrijving Deze werkgever houdt zich al ruim 20 jaar bezig met het ontwikkelen van innovatieve software en dat willen ze graag nog lang doorzetten. En dat merk je ook als je als .NET developer hier aan de slag gaat. De applicaties worden continu doorontwikkeld met altijd als uitgangspunt dat zowel de kwaliteit als het gebruikersgemak van hoog niveau is. Het bedrijf telt inmiddels ruim 25 medewerkers waarvan meer dan de helft op de development afdeling werken. Meer weten over deze werkgever? Mail naar [email protected] of bel 0657578548 Functieomschrijving Je komt te werken in een Scrum team met andere .NET developers

Bekijk vacature »

3D BIM Add-on Developer

Als 3D BIM add- on ontwikkelaar bij KUBUS ontwikkel je add-ons (BCF Managers genaamd) voor de toonaangevende building information modeling (BIM) programma's Revit, Navisworks, Archicad, AutoCAD en Tekla Structures. BCF Managers maken gegevensoverdracht mogelijk tussen BIM-software en BIMcollab. Je werkt zowel aan de front- als aan de back-end. Als softwarebedrijf bevindt KUBUS zich in een unieke positie. We bouwen aan onze eigen producten die wereldwijd door tienduizenden gebruikers worden gebruikt. Ons bedrijf heeft precies de juiste grootte: groot genoeg om echt impact te maken in de markt, maar klein genoeg om als individuele ontwikkelaar invloed uit te kunnen oefenen en

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Dit ga je doen Doorontwikkelen van software; Ontwikkelen en testen van nieuwe functionaliteiten; Implementaties van nieuwe functionaliteiten en updates; Verzorgen van technische migraties naar nieuwe frameworks; Verwerken van incidenten. Hier ga je werken Onze klant, gevestigd in de regio Amsterdam, draagt bij aan het verbeteren van de veiligheid en efficiëntie van de Nederlandse infrastructuur door het ontwikkelen van afgemeten software oplossingen. Zo passen zij location intelligence toe om onderhoud en reparaties efficiënt te laten verlopen. Verder zorgen deze systemen dat incidenten zo snel mogelijk worden opgelost. Als Front-end Developer ben jij samen met je team betrokken met het (door)ontwikkelen van

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Sander

Sander

24/11/2005 11:50:00
Quote Anchor link
Ik ben bezig met een programmatje die een herhaling kan zoeken. Dus zoiets als dit

0.237237237237237237237237

herhaling: 237

0.111111111111111111111111

herhaling: 1

enz.

Heeft iemand een idee hoe ik dit kan doen?
 
PHP hulp

PHP hulp

14/05/2024 12:22:44
 
Sander

Sander

24/11/2005 16:35:00
Quote Anchor link
Heeft er iemand een idee?

Het lukt me nog steeds niet! :(
Gewijzigd op 24/11/2005 16:36:00 door Sander
 
- SanThe -

- SanThe -

24/11/2005 16:43:00
Quote Anchor link
Er zitten veel meer herhalingen in. Wil je die allemaal hebben? Dus b.v zo?

0.237237237237237237237237

Herhaling: 2, 3, 7, 23, 37, 237, 372, 723 en nog veel meer.
 
Sander

Sander

24/11/2005 17:08:00
Quote Anchor link
De herhaling die uit het grootste aantal tekens bestaat. Dus één van deze 237, 372, 723 (maakt niet uit welke)
 
Jelmer -

Jelmer -

24/11/2005 17:22:00
Quote Anchor link
Dan zou je een algoritme moeten maken dat iedere mogelijkheid geeft van letters die meerdere malen zouden kunnen voorkomen, en dezen tellen met substr_count().

Ik denk dat ik daar eens over na ga denken :)
 
Jelmer -

Jelmer -

24/11/2005 17:46:00
Quote Anchor link
Mijn eerste idee dat in mij op kwam:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
<?php
$string
= 'cgfcgfcgfcgfcgfcgfcgfcgf';

function
match_searchSubstring($string)
{

    $string_length = strlen($string);
    $results = array();
    $k = 0;
    
    for($i = 0; $i < $string_length; $i++)//voor ieder mogelijk begin
    {
        for($j = 2; $j < ($string_length-$j); $j++)
        {

            $results[$k]['substring'] = substr($string, $i, $j);
            $results[$k]['hits'] = substr_count($string, $results[$k]['substring']);
            $k++;
        }
    }

    
    return $results;
}

function
match_getResults($tests)
{

    $tests_length = count($tests);
    $best_test['hits'] = 0;
    $best_test['substring'] = '';
    
    for($i = 0; $i < $tests_length; $i++)
    {

        if($tests[$i]['hits'] > $best_test['hits'])
        {

            $best_test = $tests[$i];
        }

        elseif($tests[$i]['hits'] == $best_test['hits'] && strlen($tests[$i]['substring']) > strlen($best_test['substring']))
        {

            $best_test = $tests[$i];
        }
    }

    
    return $best_test;
}


$results = match_searchSubstring($string);
print_r(match_getResults($results));
?>


Uitkomst was 'Array ( [substring] => cgf [hits] => 8 )'
 
Sander

Sander

24/11/2005 18:05:00
Quote Anchor link
ik ga hem testen maar als die werk ben je GEWELDIG!!!!!
 
Robert Deiman

Robert Deiman

24/11/2005 18:14:00
Quote Anchor link
Mooi script zo jelmer, nu nog zorgen dat die ook van die logische wiskundige reeksen gaat herkennen en zegt wat het volgende getal is :P (zoals dat wel eens gaat bij IQ testen en dergelijke)
 
Sander

Sander

24/11/2005 18:16:00
Quote Anchor link
Hij werkt bijna foutloos, maar als ik bijvoorbeeld

905123451234512345123451234512345123451234512345

invoer, dan zegt hij dat de herhaling '5' is maar dat moet '12345'. Hij moet dus zoeken naar de langste herhaling. Ik ben zelf ook even aan het proberen, maar zou je ook nog even willen kijken?

Alvast bedankt.
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

24/11/2005 18:20:00
Quote Anchor link
Inderdaad een zeer mooi script, Jelmer!
Eén opmerking. Als je dit hebt:

$string = 'cgfcgfcgfcgfcgfcgfcgfcgf';

Dan is de langst voorkomende herhaling niet 'cgf'

De string 'cgfcgfcgfcgf' komt twee maal voor en is dus de langste herhaling.
 

24/11/2005 18:30:00
Quote Anchor link
Het kan ook nog de langste herhaling zijn waarbinnen géén herhalingen voorkomen. Dan moet ccgfccgf als uitkomst cgf geven. Pfff, dat is nog niet zo gemakkelijk, maar misschien wel een leuke uitdagin voor het weekend.
 
- SanThe -

- SanThe -

24/11/2005 19:34:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
<?php
$test
="0.237237237237237237237237";
$hlen=strlen($test);
$len=$hlen-1;
for($i=0; $i<$len; $i++)
{

    for($j=$hlen-$i; $j>$i; $j--)
    {

        $cnt=substr_count($test, substr($test, $i, $j));
        if($cnt>1)
        {

            exit("De grootste substring komt " . $cnt . " keer voor: " . substr($test, $i, $j) . "<br />");
        }
    }
}

?>


Edit: Testspul verwijderd
Gewijzigd op 24/11/2005 19:42:00 door - SanThe -
 
Jelmer -

Jelmer -

24/11/2005 20:05:00
Quote Anchor link
@Jan: Mijn idee was de langst mogelijke string die het vaakstg voorkomt, waar hoe vaker hij voorkomt belangrijker is dan de lengte.

Bij die van SanThe is dat zo te zien net andersom :)
 
Robert Deiman

Robert Deiman

24/11/2005 20:07:00
Quote Anchor link
Jelmer:
@Jan: Mijn idee was de langst mogelijke string die het vaakstg voorkomt, waar hoe vaker hij voorkomt belangrijker is dan de lengte.

Bij die van SanThe is dat zo te zien net andersom :)


Dat klopt ja.. je moet dit script niet gebruiken met een zin. Dan telt die de letter die het vaakst voorkomt!!!
 
Jelmer -

Jelmer -

24/11/2005 20:15:00
Quote Anchor link
Robert:
Jelmer:
(hier mijn lap tekst)


Dat klopt ja.. je moet dit script niet gebruiken met een zin. Dan telt die de letter die het vaakst voorkomt!!!


Daar had ik dat minimum van 2 voor bedacht. maar ik denk dat je dat wat moet opvoeren naar minimaal 3 in dat geval.
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

24/11/2005 20:35:00
Quote Anchor link
SanThe:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
<?php
$test
="0.237237237237237237237237";
$hlen=strlen($test);
$len=$hlen-1;
for($i=0; $i<$len; $i++)
{

    for($j=$hlen-$i; $j>$i; $j--)
    {

        $cnt=substr_count($test, substr($test, $i, $j));
        if($cnt>1)
        {

            exit("De grootste substring komt " . $cnt . " keer voor: " . substr($test, $i, $j) . "<br />");
        }
    }
}

?>


Edit: Testspul verwijderd


Ook een mooi script SanThe! Ik snap de benadering ook, maar ik heb net even zitten testen ...

Stel ik vul als teststring in:

$test="abcabcdefgdefg";

dan lijkt mij dat er uit moet rollen 'defg', maar het script levert bij mij als resultaat 'abc'.
 
- SanThe -

- SanThe -

24/11/2005 20:44:00
Quote Anchor link
Jelmer:
Bij die van SanThe is dat zo te zien net andersom :)


Klopt, ben bezig het foutje er uit te halen.
 
- SanThe -

- SanThe -

24/11/2005 23:09:00
Quote Anchor link
Okee, wat minder mooi...

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
<?php
$test
="abcabcdefgdefg";
$hlen=strlen($test);
$len=$hlen-1;
$mx=1;
$ln=0;
$lnh=0;
$tel=0;
$res="";
$gn=0;
for($i=1;$i<=$hlen;$i++)
{

    $gn=$gn+$i;
}
function
x($x)
{

    global $test,$hlen,$len,$mx,$ln,$lnh,$res,$tel,$gn;
    for($i=$x; $i<$hlen; $i++)
    {

        for($j=$i+1; $j<=$hlen; $j++)
        {

            $tel++;
            if($tel>$gn)
            {

                return;
            }

            $cnt=substr_count($test, substr($test, $i, $hlen-$j+1));
            $lnh=strlen(substr($test, $i, $hlen-$j+1));
            if((($cnt>$mx) and ($lnh==$ln)) or (($lnh>$ln) and ($cnt>1)))
            {

                $res=substr($test, $i, $hlen-$j+1);
                $mx=$cnt;
                $ln=$lnh;
            }
        }

        if($tel<=$gn)
        {

            $k=$i+1;
            x($k);
        }
    }
}

x(0);
echo "De grootste substring komt " . $mx . " keer voor: " . $res . "<br />";
?>
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

24/11/2005 23:15:00
Quote Anchor link
@ SanThe: die levert inderdaad de goede uitkomst. Knap gedaan!
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

24/11/2005 23:17:00
Quote Anchor link
Ik heb hem net even getest met 'abcabcdefgdefgcdefgdefg' en dan geeft hij ook de goede uitkomst (cdefgdefg).
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

24/11/2005 23:20:00
Quote Anchor link
Wat ook goed is: als ik hem test met

'aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa'

geeft hij twee keer de helft van die string. En dat klopt, want als hij de hele string terug zou geven, was er geen sprake van een patroon. Petje af, SanThe :-)
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.