hoe lang...

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Belastingdienst - Freelance Senior Applicatie ontw

Startdatum: 01.06.2023 Richttarief: €65,00 - €75,00 Duur van de opdracht: 6 maanden Uren per week: 36 Taal: Nederlands vereist! Gelieve in het Nederlands te solliciteren. Functieomschrijving: We verwachten van je, dat je: Brede ervaring hebt als JAVA-ontwikkelaar; Ervaring hebt met Agile/Scrum-werken en je thuis voelt in een Agile omgeving; Een aandeel levert aan het scrumproces en in de SAFe-releasetrain; Zelfstandig werkt in een scrumteam en intensief de samenwerking op zoekt met je directe collega’s en je omgeving; Ervaring meebrengt met het schattten en inplannen van taken tot en met het testen en demonstreren van de opgeleverde functionaliteit; Collega’s in je

Bekijk vacature »

Medior Java developer

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Senior Front end developer Digital Agency

Functie Jij als Front end developer komt te werken in een van de 8 multidisciplinaire teams binnen de organisatie. Deze teams werken op basis van Scrum agile in 2 wekelijkse sprints. De grootte van de teams varieert van 9-14 collega’s en bestaan altijd uit één of meerdere project managers en een project manager. Samen met je team werk je aan verschillende projecten voor uiteenlopende klanten zoals grote multinationals tot het kleine mkb. De stack waarmee gewerkt wordt is voornamelijk Javascript, ES6, Es.next, HTML, CSS, React.js en Node.js. Wat deze organisatie onderscheid is dat ze echt langdurige partnerships aangaan met hun

Bekijk vacature »

Medior PHP developer

Functie Samen met je development team werk je Agile Scrum en met jullie gezamenlijke kennis en ervaring bepalen jullie samen de beste keuze voor techniek en architectuur. Naast het ontwikkelen van software ben je continue bezig om ook jezelf te ontwikkelen. Ze werken met o.a.: PHP, Laravel, Doctrine, PHP Unit, Behat, React, TypeScript, (My)SQL, Postgress, Redis, ElasticSearch, Docker, Nginx, GIT flow, JIRA, AWS. Eisen • HBO werk- en denkniveau • Je hebt goede kennis en ervaring met PHP • Je bent niet bang voor complexe projecten • Je werkt graag zelfstandig aan applicaties • Je bent altijd nieuwsgierig naar nieuwe

Bekijk vacature »

C# .NET Software Ontwikkelaar

Functie omschrijving Gezocht: Software Developer C# .NET voor een dynamische organisatie! Ben je onlangs afgestudeerd of ben je toe aan de volgende stap in je professionele carrière? Lees dan verder! We zijn momenteel op zoek naar een Software Developer die klaar is voor een nieuwe uitdaging en die onze eindklant in de regio Arnhem kan versterken. In deze functie werk je aan verschillende projecten en bezoek je vaak klanten. Je kunt een rol verwachten met veel uitdaging, diversiteit en verantwoordelijkheid. Bedrijfsprofiel Binnen welke organisatie ga je aan de slag? Je gaat werken bij een organisatie die zich specialiseert in het

Bekijk vacature »

Implementatie specialist

Standplaats: Honselersdijk Aantal uren: 32 – 40 uur Opleidingsniveau: HBO werk- en denkniveau Ben jij de implementatie expert die onze klanten helpt bij het integreren van de Greencommerce software? Ben jij daarnaast communicatief sterk, denk jij graag in verbeteringen en heb je ervaring met ICT? Lees dan snel verder! Bedrijfsinformatie Jem-id is een grote speler op het gebied van software ontwikkeling. Zo zijn wij continu bezig met het ontwikkelen van de meest innovatieve software voor de AGF- en sierteeltsector. We creëren oplossingen die er toe doen en verbinden klanten niet alleen op technisch vlak, maar zoeken ook de verbinding in

Bekijk vacature »

Software Programmeur PHP - JAVA

Functie Wil jij bij een platte en informele organisatie werken? Lees dan snel verder! Voor een opdrachtgever in omgeving Boskoop dat zich gespecialiseerd heeft in het realiseren van veilige netwerkverbindingen zijn wij op zoek naar een leuke software developer ter versterking van het huidige team. Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten.Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een projecten goed verlopen. Je gaat klanten ondersteunen op het gebied van geleverde software en webapplicaties. Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen

Bekijk vacature »

Digital Agency is looking for PHP developers!

Functie The team currently has 20 colleagues, consisting of developers (front and backend) and the operations team, which also includes management and two scrum masters. They are looking for a PHP developer who is able to work independently. You will work in one of the three scrum teams and start working on a project for the customer. The interesting thing about this is that you do have variety in terms of work, but at the same time continuously work for existing customers. This also gives you the opportunity to really go into depth and develop innovative technical solutions. In terms

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als .NET developer start jij in een development team met één Senior .NET developer en één junior .NET developer. Als team zijn jullie verantwoordelijk voor het schrijven van software voor onze toonaangevende Automatiseringssystemen. Jij gaat aan de slag met de onderhoud van de kernsoftware, ondersteund de software van derden door het gebruik van onze webservices en als team zijn jullie verantwoordelijk voor het ontwikkelen van onze backend oplossingen. Wij maken op dit moment veel gebruik van .NET met ASP.NET. Komend kwartaal gaan wij wel gedeeltelijk overstappen naar .NET Core. Verder werken wij ook met SOAP, REST, JSON, HTML5, CSS3

Bekijk vacature »

Senior Front-end Developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als Senior Front-end Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Onze klantenkring is groot en divers, dat vraagt om flexibiliteit van jou. Tegelijkertijd betekent dit dagelijks nieuwe dingen leren én dat geen werkdag hetzelfde is. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling waarbij iedereen welkom is, zowel

Bekijk vacature »

PHP Developer

Als PHP Developer bij Coolblue zorg je ervoor dat onze webshops elke dag een beetje beter zijn. Wat doe je als PHP Developer bij Coolblue? Als PHP Developer werk je met andere development teams samen om onze webshop zo optimaal mogelijk te laten werken en onze klanten blij te maken. Hoewel je een PHP Developer bent, sta je open om C# of Typescript in te zetten of te leren. Ook PHP Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om te doen pure PHP code schrijven. Samenwerken met de klantreiziger om onze klanten

Bekijk vacature »

Senior Java developer

Als Senior Developer bij Sogeti ben je onderdeel van onze toonaangevende best-gecertificeerde Java community. Deze bestaat uit ruim 100 gepassioneerde professionals. In teamverband lever je mooie prestaties. Daarmee draag je aan bij de meerwaarde die wij leveren aan onze top-opdrachtgevers. Geen werkdag is hetzelfde! Je bent voortdurend bezig met het oplossen van allerlei complexe vraagstukken binnen bedrijfskritische systemen. Een voorbeeld hiervan is een cliënt-volgsysteem bij Reclassering Nederland. Andere klanten waar wij onder andere voor werken: KPN, Philips, Nationale-Nederlanden, Kamer van Koophandel, ABN AMRO, Bovemij, Aval en de Nationale Politie. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je verder te certificeren in dit vakgebied. We

Bekijk vacature »

IoT Software Developer PHP

Functie omschrijving Voor een klein softwarebedrijf in Breda, zijn wij op zoek naar een IoT software developer met kennis van PHP. In deze rol wordt je verantwoordelijk voor het vernieuwen van het multimedia platform van een super tof bedrijf in Breda. Je gebruikt PHP als programmeerlaag, en bent in staat om de helicopterview te pakken / projectmatig te werken. Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Je gaat aan de slag met de ontwikkeling en vernieuwing van het "intern" ontwikkelde multimedia platform. Je neemt de lead in het moderniseren van het platform door het deels opnieuw op te zetten of

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Functie omschrijving C# .NET Developer gezocht. Ben jij een full stack developer die op zoek is naar een nieuwe uitdaging binnen een leuk snel groeiend bedrijf? Lees dan snel verder! Wij zijn op zoek naar een Developer met ervaring op het gebied van .NET die een organisatie in de regio Bennekom gaat versterken. Jij gaat je binnen dit bedrijf vooral bezighouden met het verbeteren van de functionaliteiten van hun dataplatform. Samen met andere ontwikkelaars denk je mee in oplossingsrichtingen, architectuur en nieuwe technologieën. Bedrijfsprofiel De organisatie waar je voor gaat werken heeft een onafhankelijk dataplatform ontwikkelt voor de agrarische sector.

Bekijk vacature »

Junior Front end developer

Functie Jij als developer gaat ons helpen onze producten verder te ontwikkelen en in te zetten in de markt. Op dit moment bestaat ons SaaS product uit 3 componenten die zowel los als in een pakket gekocht kunnen worden. Het gaat hier om een online kaartapplicatie, een workflow tool en een monitoring tool. Momenteel zijn wij 3 jaar geleden gestart met de ontwikkeling. De tech-stack waarmee we werken is voornamelijk Javascript, Vue.js en Python. Daarnaast gebruiken wij FaundaDB als database en werken we veel met GIS applicaties. De uitdaging die we momenteel hebben is dat we momenteel een intern team

Bekijk vacature »
Ozzie PHP

Ozzie PHP

21/02/2013 23:30:10
Quote Anchor link
Zomaar een leuk vraagje. Puur uit nieuwsgierigheid. Ik ben bezig met het maken van een framework en heb zojuist een class afgerond van 250 regels. Best lang vind ik. Nu vraag ik me af... hoe lang (hoeveel regels) zijn jullie langste classes eigenlijk?
 
PHP hulp

PHP hulp

28/04/2024 10:25:10
 
Kees Schepers

kees Schepers

22/02/2013 07:50:22
Quote Anchor link
Op zich is er geen gouden regel voor, maar 250 regels lijkt wel op een code smell. Echter, als je een OS license hanteert en je zet de content van de license bovenaan dan pak je al 30 regels..

Maar goed, ik denk dat als je class 250 regels is, deze eigenlijk al teveel doet. Heb je ook weleens naar de PSR-x standaarden gekeken? https://github.com/php-fig/fig-standards
 
Wouter J

Wouter J

22/02/2013 10:15:16
Quote Anchor link
Ik ben het niet eens met Kees. Het aantal regels heeft geen verband tussen het wel of niet correct zijn van de klasse.

De Kernel van Symfony2 bijv, heeft 771 regels. Maar dat komt niet omdat die teveel doet, maar omdat hij wat functies heeft die veel ruimte in beslag nemen omdat die nou eenmaal niet makkelijk te maken zijn.

Als je de kwaliteit van je script een beetje snel wilt zien (het is natuurlijk nooit 100% goed, sterker nog, het geeft je alleen in inzicht) dan zou ik eerder aanraden tools als PHPloc te gebruiken, veel nuttiger.
 
Kees Schepers

kees Schepers

22/02/2013 10:58:12
Quote Anchor link
Quote:
De Kernel van Symfony2 bijv, heeft 771 regels. Maar dat komt niet omdat die teveel doet, maar omdat hij wat functies heeft die veel ruimte in beslag nemen omdat die nou eenmaal niet makkelijk te maken zijn.


Of terwijl, teveel doet met andere woorden :)

Maar goed, ik zeg ook niet dat het altijd in verband staat met het niet 'correct' zijn van een klasse maar dat het vaak code smell is, er is meestal geen goede reden om een class te maken van een paar honderd regels.

Ik maak zelf ook wel een lange class van een paar honderd regels maar durf daar best van te zeggen dat het beter kan door verantwoordingen op te splitsen.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

22/02/2013 11:05:13
Quote Anchor link
Kees, in dit geval gaat het om een compleet request object waarin functies worden gebruikt om cookie, get, files, post, server en sessie data wordt geset, maar ook om te controleren of deze data aanwezig is en ook om deze data te setten. Daarnaast bevat de class een aantal functies die bijv. controleren welke request_method is gebruikt, of de verbinding secured is etc.

Volgens mij hoort dit allemaal bij de request class, maar uiteindelijk is ie daardoor best lang geworden. Maar ook niet zo heel raar... als je nagaat dat de globals + sessie een eigen set, get en has functie hebben, dan ben je gelijk al 18 functies verder.

Toevoeging op 22/02/2013 11:37:05:

Als ik het commentaar en de witregels overigens niet mee tel, dan is de code 149 regels, waarbij ik ook de regels met } (afsluiting van iedere method) heb meegeteld.

Toevoeging op 22/02/2013 12:45:04:

Ik ga toch maar de class opsplitsen in meerdere classes :)
 
Kris Peeters

Kris Peeters

22/02/2013 16:19:20
Quote Anchor link
Ge moet eens zien naar class.upload.php (ik weet het, je hebt die al gezien).

De constructor staat op lijn 2573; in totaal 5300 lijnen.

Nu ja ... het is nog OOP in PHP4 stijl, sinds php5 zijn er veel nieuwe OOP dingen gekomen.
Je hoeft het überhaut niet te zien als een lichtend voorbeeld.


Maar ik vind het wel handig om 1 bestand te hebben, dat ik kan downloaden en includen; waarvan ik weet dat het over 5 jaar nog perfect zal werken.
 
Wouter J

Wouter J

22/02/2013 16:22:12
Quote Anchor link
Quote:
Ik ga toch maar de class opsplitsen in meerdere classes :)

Zou ik niet doen, wat wil je dan gaan opsplitsen?
 
Chris -

Chris -

22/02/2013 16:56:47
Quote Anchor link
De grootte van een class zegt lang niet altijd of er een overkill is, of het snel is of dat er wat anders mee aan de hand is. Dat ligt letterlijk aan de inhoud van de class. Hier een class liggen van 769; action class. Geen overkill, er moet alleen veel data worden verwerkt en het is niet altijd even handig om daar weer 20 andere classes voor te gebruiken.

Als je ergens 750 regels voor nodig heb, kun je het ook verspreiden over 3 classes met ieder 250 regels, maar misschien draait dat toch weer langzamer dan die ene class ;-)

Het ligt er gewoon aan wat voor class het is, hoe diep ga je hem splitsen.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

22/02/2013 18:25:57
Quote Anchor link
Wouter J op 22/02/2013 16:22:12:
Quote:
Ik ga toch maar de class opsplitsen in meerdere classes :)

Zou ik niet doen, wat wil je dan gaan opsplitsen?

Hij kan wel iets gesctructureerder. Ik kan bijv. alle data in een aparte glass stoppen die ik kan aanroepen met een functie getData(), en ik kan functies die specifiek bij de browser of server horen in een aparte class zetten. Daar wordt het geheel wel wat overzichtelijker van.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.