hoeveel classes

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Randstad B.V.- Freelance Senior Fullstack Develope

Startdatum: 01.05.2023 Richttarief: € 75,00 - €85,00 Duur van de opdracht: 1 jaar Uren per week: 40 Werkmodel: Hybride, dinsdag en donderdag aanwezig op kantoor in Diemen en meer wanneer dit nodig is. Functieomschrijving: De ideale kandidaat gaat onderdeel uitmaken van een junior team binnen het foundation domein. Vanuit het foundation domein werkt dit team samen met andere foundation teams en teams uit het online domein (professionals B2B en B2C) voor het bouwen en integreren van HRM functionaliteiten (verlof en benefits) in de persoonlijke portal van Interim Professionals. Er is meer backend werk dan frontend, maar kandidaat moet beiden leuk

Bekijk vacature »

Front-end Angular developer

Functie In jouw rol als Front-End developer werk je samen met de backend developers om middels tweewekelijkse sprints het platform naar een hoger niveau te tillen. Hiernaast heb je affiniteit met data en werk je graag samen met het team om de gegevensintegriteit en -beveiliging te waarborgen, om ervoor te zorgen dat de gebruiker wereldwijd de beste SaaS-services heeft. Deze organisatie heeft meer dan 100 mensen in dienst, waarvan er 45 in Nederland werken. Het ontwikkelteam bestaat uit 10 mensen en is verdeeld in 2 scrumteams. Het eerste team bestaat uit Java en Scala ontwikkelaars. Het tweede team, waar jij

Bekijk vacature »

Fullstack Software Developer

Bedrijfsomschrijving Functieomschrijving Java ontwerpen, bouwen en testen (T-shaped). Als senior ontwikkelaar ben je bekend in zowel de back-end als de frontend van een applicatie. Angular, Continious Delivery / Integration. Een ervaren iemand die de leiding kan nemen, een weg vindt in nieuwe situaties, en in oude applicaties. Initiatiefrijk, bekend met de (technische) omgevingen die we bij duo gebruiken, niet te beroerd om collega’s te helpen. Als senior programmeur in staat om op te treden als lead programmeur. Ondersteunt de testers bij de testautomatisering en minder ervaren programmeurs bij dagelijks werkzaamheden. Dit laatste met name op het gebied van Angular. Achtergrond

Bekijk vacature »

SQL Database Ontwikkelaar

Functie omschrijving Kan jij goed overweg met complexe algoritmes en het schrijven van procedures in T-SQL? Heb jij al wat ervaring opgedaan met SQL en vind je het tijd voor de volgende stap? Lees dan snel verder! Dit software bedrijf, gespecialiseerd in de ontwikkeling van logistieke software, is op zoek naar een ervaren SQL database developer. Jouw werkzaamheden zullen onder andere bestaan uit: Je houdt je bezig met het ontwerp en de ontwikkeling van MS SQL server databases, dit doe je met T-SQL als programmeer laag. De begeleiding van projecten van A tot Z, je zult aansluiten bij meetings met

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

.NET developer

Wat ga je doen als Full stack .NET developer Microsoft 365? Je stelt je op als sparringpartner voor het team en PO over toekomstige functionaliteiten, architectuur en mogelijke nieuwe producten. Je bent mede-verantwoordelijk voor het vertalen en omzetten van een user story in een passend technisch design. Je implementeert functionaliteiten op basis van een technisch design en user story. Je bent mede-verantwoordelijk voor het beheer van Azure DevOps, waaronder het beheer van GIT, Build Pipelines, Release Pipelines en geautomatiseerde testen. Hier herken jij jezelf in Hbo werk- en denkniveau of hoger aangevuld met relevante certificeringen en/of cursussen; Minimaal 3 jaar

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging binnen development waar je komt te werken binnen een flexibel, jong en ondernemend bedrijf. Lees dan snel verder! Voor deze functie zoeken wij een C# .NET Developer die enthousiast wordt van het aansluiten en begeleiden van (complexe) nieuwe klanten. Daarnaast begeleid je complexe projecten, wij zoeken iemand die altijd kansen ziet en waarbij het glas altijd half vol is. Voor deze functie zoeken wij een Developer met ervaring op het gebied van .NET die deze organisatie gaat versterken. Binnen de organisatie ga jij je vooral bezighouden met het verbeteren van

Bekijk vacature »

Junior Outsystems developer

Functie Als junior Outsystems developer wordt jij onderdeel van een multidisciplinair team van 23 software engineers. Ons team werkt agile en termen als Continuous Integration en Continuous Delivery zijn bij ons dagelijkse koek. Wij werken aan uitdagende en afwisselende projecten met als doel onze klanten een totaal oplossing aan te bieden. Als junior Outsystems developer krijg jij bij ons de kans om jezelf te ontwikkelen naar een volwaardige ervaren en gecertificeerde Outsystems developer. Jij een team met ervaren mensen (10+ ervaring) om je heen. Zo heb jij niet het gevoel dat jij meteen in het diepe wordt gegooid en uiteraard

Bekijk vacature »

Fullstack Developer TOTO

Do you want to work with the latest technologies on the development of new systems and applications? Get moving and strengthen Nederlandse Loterij as a Fullstack Developer TOTO. Thanks to your efforts, complex business critical applications are always running smoothly. In this way, you directly contribute to a happy, healthy and sporty Netherlands. As a Fullstack Developer you score by: Taking ownership of the development cycle of an application in a large scale, high availability, geo redundant landscape Coaching your peer developers and safeguarding code quality Integrating the application with other components of the system using the available API’s Managing

Bekijk vacature »

Applicatieontwikkelaar ABAP

Bedrijfsomschrijving Functieomschrijving De kandidaat zal worden ingezet binnen een van de DevOps teams binnen SCI (Service Centrum Inburgering) voor het ontwerpen en bouwen in SAP ABAP van de binnen SCI gebruikte informatiesystemen. Voornaamste voorkomende werkzaamheden zijn het aanpassen van en bouwen van nieuwe programmatuur in ABAP (Objects), waarbij ook gebruikt wordt gemaakt van DDD (Domain Driven Design) en het opstellen/aanpassen van Functionele/Technische ontwerpen. Daarnaast moeten ook formulieren met SAP Smartforms worden aangepast. Verder speelt de overgang naar SAP4Hana en SAP CPI. Vanwege het veelvuldig gebruik van SAP PO is kennis hiervan een pré. Achtergrond opdracht Momenteel werken meerdere DevOps teams

Bekijk vacature »

Software Programmeur PHP - JAVA

Functie Heb jij altijd al willen werken voor een bedrijf, dat veilige netwerkverbindingen levert, door middel van veilige oplossingen, die door middel van de nieuwste technologieën ontwikkelt zijn? Stop dan nu met zoeken! Voor een opdrachtgever in omgeving Moordrecht zijn wij op zoek naar een programmeur. Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen C / C++ / PHP. Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een projecten goed verlopen. Je gaat klanten ondersteunen op

Bekijk vacature »

C# Ontwikkelaar

In het kort Als C# .NET Core ontwikkelaar ga je binnen onze business unit Transport en Logistiek aan de slag complexe maatwerk software voor bedrijf kritische systemen binnen de technische automatisering. Denk bijvoorbeeld een IoT-oplossing voor de logistieke sector waarbij we van ruim 200.000 machines de telemetrie en events verwerken. We zijn actief in de distributielogistiek, havenlogistiek en productielogistiek. Naast C# en .NET Core maken we ook gebruik van Azure technologie. En als trotse Microsoft Gold Partner leren we graag van en met jou. Wil jij jezelf blijven ontwikkelen binnen de technische automatisering met .NET, dan gaan we deze uitdaging

Bekijk vacature »

Traineeship Java Developer

Functie Wat ga je doen als Java Developer? Jij start via ons bij deze opdrachtgever als Trainee Java ontwikkelaar, tijdens het traineeship ga je in 1 jaar van de basis naar professioneel Java ontwikkelaar. Je start samen met een groep trainees, volgt de aangeboden cursussen en gaat aan de slag bij één van onze opdrachtgevers. Na een aantal maanden volgt de volgende opdracht. Door de groei in jouw rol kom je op steeds complexere opdrachten terecht. Veel afwisseling dus. Collega’s met ervaring helpen je bij deze groei en samen met jouw coach ga je een persoonlijke leerplan opzetten om jou

Bekijk vacature »

PHP ontwikkelaar

Functie Jij komt te werken in een development team van 9 man. Het grootste deel doet back end development en daarnaast is er 1 teamlead en 1 tester in het team. Dit Agile team is van groots belang voor de organisatie omdat zij voornamelijk alle eigen systemen in-house ontwikkelen. Naast het door ontwikkelen van het bestaande platform en de software die daarbij komt kijken, zul jij je ook bezighouden met het realiseren en opzetten van nieuwe projecten binnen het bedrijf. Je staat nauw met de klant in contact om zo hun wensen zo goed mogelijk te kunnen realiseren. Daarnaast ontwikkel

Bekijk vacature »

Medior/Senior Python developer

Functie Jij als Senior Python developer hebt al ruime ervaring opgedaan. Bedrijven komen bij de organisatie om technische vraagstukken op te lossen. Jij als specialist bent dus de representatie van deze kwaliteit. Je zult de keuze krijgen tussen lange of korte projecten waarin je komt te werken in multidisciplinaire teams. Projecten die je gaat uitvoeren zijn zeer uitlopend. Zodoende kun je aan de ene kant kiezen voor een greenfield project en stroom je bij een ander project midden in een migratietraject in. Voor de ene klant ontwikkel je ene nieuwe portal en voor het andere project duik je veel meer

Bekijk vacature »
Ozzie PHP

Ozzie PHP

30/03/2013 14:43:16
Quote Anchor link
Ola mensen,

Ik ben een autoloader aan het maken en ik twijfel even (vanuit performance oogpunt) of ik een bepaald stukje intelligentie wel of niet zal inbouwen.

Om die reden ben ik benieuwd hoeveel classes (bestanden) er ongeveer worden ingeladen door de autoloader tijdens 1 request. Weet iemand daar een (globaal) antwoord op? Moet ik dan bijv. denken aan 50, 100, 500, 1000 of misschien wel meer dan 1000?

Let op, het gaat dus echt om het aantal bestanden (classes) dat moet worden ingeladen. Het gaan niet om het uiteindelijke aantal objecten.
Gewijzigd op 30/03/2013 14:43:37 door Ozzie PHP
 
PHP hulp

PHP hulp

20/04/2024 16:28:31
 
Bart V B

Bart V B

30/03/2013 15:03:12
Quote Anchor link
Uhm..
In mijn optiek (niet dat ik zo'n OO guru ben) zou in een autoloader de dingen moeten staan die het ding kan laten werken. Dus denk in jou geval als we het over een framework hebben, dat enkel die bestanden geladen moeten worden om het basis systeem te starten.
Even vanuit gaande dat je iets hebt van een soort MVC dan zouden die bestanden op zijn plaats zijn in een autoloader.

Optionele zaken zou ik pas laden als je ze nodig hebt.
Denk bijvoorbeeld aan een database laag, hoeft niet perse een optie te zijn in je framework dus die sluit je uit.

Daarvoor zou ik een aparte optie maken die je kunt autoloaden.
Maar die zijn dan optioneel, en geen onderdeel van het basis systeem.
Ik begrijp je vraag over hoeveel bestanden dan ook niet zo.
Je laad iets omdat je het nodig hebt, niet meer of minder toch?
Als dat 50 classes zijn, dan twijfel ik een beetje of je een denkfout ergens maakt.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

30/03/2013 15:07:54
Quote Anchor link
"Als dat 50 classes zijn, dan twijfel ik een beetje of je een denkfout ergens maakt."

Wat bedoel je hiermee? Jij denkt dat het er meer zijn, of minder? Verklaar je nader...
 
Bart V B

Bart V B

30/03/2013 15:18:49
Quote Anchor link
Laat ik even een praktijkvoorbeeld nemen. (ben niet zo goed in uitleggen)
Ik neem even voor het gemak codeigniter.

Deze heeft een berg library's, helpers e.d.
Als ik daar een applicatie mee maak, dan heb ik 2 opties:
Ik kan ze autoloaden, of ik kan ze gebruiken op het moment dat ik ze nodig heb.

Het zal in de praktijk nooit voorkomen dat ik bijvoorbeeld zo snel geteld alle 28 classes autoload.
Immers hoeft mijn applicatie (bijvoorbeeld in het onderdeel gastenboek) geen cart class of file upload class te hebben. Dus die heb ik niet nodig.

Wat heb ik dan wel nodig, bijvoorbeeld een database, en pagination bijvoorbeeld.
Dus die 2 classes gebruik ik. Zou ik nu een blog aan de applicatie toevoegen, dan zou pagination en database een optie zijn die ik wel vaker gebruik. Dus dan zou ik die wel autoloaden. Snap je?
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

30/03/2013 15:24:23
Quote Anchor link
Volgens mij begrijp je het principe van autoloaden niet.

Een bestand wordt pas ge-autoload op het moment dat je het nodig hebt.

Stel je wil een nieuwe User aanmaken. Normaal zou je dan dit doen:

require '/bla/blabla/bla/user.php';
$user = new User();

ALs je gebruik maakt van een autoloader hoef je alleen maar dit te doen:

$user = new User();

De autoloader zorgt dan dat het bestand wordt ingeladen.

(Heeft CodeIgniter maar 28 classes?)


Maar goed, weet iemand hoeveel classes er (globaal) worden geladen per request? Kan iemand hier een globale schatting van doen?
 
Erwin H

Erwin H

30/03/2013 15:37:28
Quote Anchor link
Bij mijn framework zit ik over het algemeen tussen 100 en 150 objecten die geinstantieerd worden per request. Dat zijn dus niet noodzakelijkerwijs zoveel verschillende classes, maar orde van grote 100 moet je toch wel snel aan denken.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

30/03/2013 15:40:18
Quote Anchor link
Ah oke, thanks Erwin! Dan heb ik alvast een richtlijn.

Meer input is nog steeds welkom...
 
Bart V B

Bart V B

30/03/2013 17:30:34
Quote Anchor link
Jawel hoor, snap heel goed wat autoloading is.
Echter denk ik hardop door te zeggen als ik wat autoload dan zal ik alleen die dingen autoloaden die nodig zijn voor de basis dingen. Niet meer of minder.

Nogmaals, totaal geen guru op dit gebied hoor, maar soms lees je van die topics en zet het je aan het denken. :)

Overigens ben ik eens gaan googlen op performance met autoloading en daar kwam ik een interessant stukje leesvoer tegen: http://athos.blogs.balabit.com/2011/03/php-autoload-performance/
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

30/03/2013 17:36:08
Quote Anchor link
Hmmm, toch als ik je eerdere reactie lees krijg ik niet de indruk dat je het helemaal begrijpt.

"Ik kan ze autoloaden, of ik kan ze gebruiken op het moment dat ik ze nodig heb."

Nee, ze worden automatisch ge-autoload op het moment dat jij ze nodig hebt.

"Dus die 2 classes gebruik ik. Zou ik nu een blog aan de applicatie toevoegen, dan zou pagination en database een optie zijn die ik wel vaker gebruik. Dus dan zou ik die wel autoloaden. Snap je?"

Nee, eerlijk gezegd niet. Je kunt toch gewoon alles autoloaden? De autoload functie wordt alleen maar aangeroepen op het moment dat JIJ besluit om een bepaalde class te gaan gebruiken.
 
Bart V B

Bart V B

30/03/2013 18:11:58
Quote Anchor link
Ozzie, zit zelf verkeerd te denken.

CI heeft die optie gewoon.
Ik hoef in CI geen $foo = new foo(); te doen.
Dat word gewoon via een load class geregeld.
Er zit een spraak verwarring in mijn pleidooi.
De verwarring is ontstaan doordat CI iets autoload noemt wat voor de hele applicatie beschikbaar is.
Dacht dus gewoon teveel in CI. :)
Even een in code:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
// /config/autoload.php
$autoload['libraries'] = array('database', 'session');
?>

Wat ook kan is bijvoorbeeld in je controller/model iets loaden.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
class Guestbook extends CI_Controller
{
   public function index()
   {

      $this->load->database();
      $this->load->library('session');
   }
}

?>

My bad..
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

30/03/2013 18:26:40
Quote Anchor link
Ozzie PHP op 30/03/2013 15:24:23:
ALs je gebruik maakt van een autoloader hoef je alleen maar dit te doen:

$user = new User();

De autoloader zorgt dan dat het bestand wordt ingeladen.


Ozzie,

hoe weet jouw autoloader dan dan dat bla/bla/bla/user.php geladen moet worden?

ga je dan in plaats van $user = new User(); iets doen als

$user = createNewInstance('User');

of iets dergelijks?
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

30/03/2013 18:35:50
Quote Anchor link
@Bart: oké, het is je vergeven ;-)

@Frank: omdat ie intelligent is :-) Op basis van de class naam weet ie wat ie moet doen. Nee ik werk niet met createNewInstance of iets dergelijks.

Ik zeg bijvoorbeeld $session = new Session_Storage(); en dan wordt het juiste bestand gewoon ingeladen. Dat is het principe van een autoloader. Maar omdat ik nu aan het werken ben met een service container zou het zoiets worden als $database = $this->getContainer()->get('database'). De class wordt dan vanzelf aangemaakt met de juiste argumenten. Als het betreffende bestand nog niet eerder is geladen dan doet de autoloader dat. En op die manier kun je dus heel flexibel programmeren.

Maar al met al... vanwege de verwarring van Bart... klopt dat aantal van 100 wel nog steeds? Is dat een goede richtlijn van het aantal classes dat per request moet worden ingeladen?
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

30/03/2013 18:36:04
Quote Anchor link
codeigniter verstaat onder autoload overigens dat de classen automatisch geïnitialiseerd worden en dat je dat als programmer niet 'handmatig' hoeft te doen in iedere controller.

Toevoeging op 30/03/2013 18:42:21:

precies in get() zit dan functionaliteit om de juiste bestanden te includen waarschijnlijk. en ja weet ik veel hoeveel classes er in een request geladen worden? dat kan zeer uitéén lopen lijkt me, en ik zou dus voor de zekerheid uitgaan van VEEL.
 
Erwin H

Erwin H

30/03/2013 18:56:59
Quote Anchor link
De reden die je noemt waarom je wil weten hoeveel het zijn is dat je je afvraagt of je bepaalde intelligentie wel of niet moet inbouwen. Volgens mij kan je je beter afvragen HOE je die intelligentie moet inbouwen. Een stukje intelligentie lijkt me wel handig en dus kan je de vraag in dit topic wellicht ook ombuigen naar HOE, niet OF.

Mijn ervaring leert me op dit moment dat het aantal classes continu aan het uitbreiden ben, niet aan het beperken. Elke keer dat ik tegen iets aanloop wat ik niet eerder ben tegengekomen komen er classes bij. Het getal 100 is voor mij dus wel ongeveer juist, maar ik denk dat dat er nog meer gaan worden in de toekomst. Dat zal bij jou ook wel zo zijn. Misschien zit je nu aan een stuk minder, maar het zullen er alleen maar meer worden in de loop der tijd.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

30/03/2013 20:59:58
Quote Anchor link
Erwin, thanks voor je toelichting. Wat betreft het HOE, dat is geen probleem. Ik heb het al ingebouwd zelfs. Ik heb een extra if controle ingebouwd die het aantal array elementen telt en afhankelijk daarvan wel of geen actie onderneemt. Bij 100 requires scheelt het qua tijd niet zoveel, maar praat je bijv. over 1.000 of 10.000 requires per request, dan wordt het alweer een wat ander verhaal natuurlijk. Maar ik denk dat ik de extra intelligentie dan maar handhaaf.
 
MayDay PHP

MayDay PHP

30/03/2013 22:27:32
Quote Anchor link
Als de gebruiker een pagina op mijn site laad, worden er ongeveer zo'n 165 à 180 classes geladen. Daarvan zijn er ongeveer 135 van PHP zelf zoals DateTime, ZipArchive, PDO enzovoort. Dan worden er nog eens 25 à 30 classes van een framework geladen en dan nog eens een paar classes zoals een User, Auth...

Deze classes worden allemaal geladen volgens de class loader van Symfony maar dan een beetje aangepast.

Om een gemakkelijk overzicht van alle classes te zien die aangemaakt zijn voor één request kun je gemakkelijk get_declared_classes() gebruiken.
Gewijzigd op 30/03/2013 22:33:33 door MayDay PHP
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

30/03/2013 22:46:27
Quote Anchor link
Thanks voor je reactie.
Ik heb get_declared_classes() geprobeerd. nooit gerealiseerd dat er al zoveel classes worden aangemaakt. Maar gelukkig doet PHP dat zelf en hoeven die niet door de autoloader :)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.