.htacces gebruiken in xampp

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Martijn

martijn

20/07/2008 01:31:00
Quote Anchor link
Hey,

Ik heb een tijd terug kennis gemaakt met htacces, en hoe ik mooiere URL's daarmee kan maken. Tijdje mee geklooit op mijn webserver, dat werkte prima, maar nu wil ik ermee oefenen in xampp. Alleen ik krijg het niet aan de praat. Welke file moet ik hebben? in mijn htdocs heb ik een map aangemaakt met daarin mijn site. Moet ik dan daarbij in een .htacces file maken, of degene die staat in de map forbidden bewerken. Geen van beide geeft resultaat namelijk, enkel een foutmeldingspagina:

Object niet gevonden!

De gevraagde URL was niet gevonden op deze server. Indien u de URL manueel hebt ingevuld, gelieve uw spelling te controleren en probeer opnieuw.

groeten,
Martijn
 
PHP hulp

PHP hulp

29/04/2024 08:43:25
 
Arjan Schuurman

Arjan Schuurman

20/07/2008 01:46:00
Quote Anchor link
je moet httpd.conf openen en module_rewrite (dacht ik) aan zetten. Het is tijdje geleden dat ik ook xampp heb gehad.

Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Arjan Schuurman
 
Martijn

martijn

20/07/2008 02:06:00
Quote Anchor link
oke, ik heb dat geregeld, alleen daar staat niet waar ik mijn .htacces fle moet neerzetten. Ik heb het nu bij beide files aangepast, die in de forbidden map, en een .htacces gemaakt in de rootmap van mijn site, met de volgende code:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
RewriteEngine On
RewriteBase /

RewriteRule ^index/(.*)/$ index.php?lang=$1


Als ik nu naar http://localhost/alsa/index/fr/ ga, krijg ik een pagina niet gevonden melding. Als ik naar.

http://localhost/alsa/index.php?lang=fr ga werkt het prima.

what to do?

groeten!
 
Martijn

martijn

23/07/2008 21:28:00
Quote Anchor link
bumpje met een nieuwe vraag, bovenstaande is al opgelost.

Ik ben nu bezig met een website waarvan ik wat links ga veranderen met .htaccess. Zo heb ik nu bijvoorbeeld http://localhost/alsa/?lang=en

Die heb ik gewijzigd naar: http://localhost/alsa/index/en/

Ik wil graag nog van dat index af, maar dat is latere zorg. Momenteel werkt mijn stylesheet niet meer, ik kon aan mijn links zien waaraan dat lag. De links die verwijzen naar verschillende talen zien er zo uit: <a href="/fr/"> voor frans bijvoorbeeld, als ik bekijk wat firefox daarvan maakt is dat nu dus http://localhost/fr/ Hij haalt de rest eraf. Hoe maak ik nu wel kloppende relatieve links?

Mijn .htaccess file ziet er momenteel nog zo uit:

RewriteEngine On
RewriteBase /alsa

RewriteRule ^index/(.*)/$ index.php?lang=$1

Ik zou graag afwillen van het index.php deel, aangezien je dat bij websites nooit ziet. Mn link zou nu moeten zijn: http://localhost/alsa/index/fr/ of straks wwww.website.nl/index/fr/ das niet mooi naar mijn mening, hoe kan ik ervoor zorgen dat ik dat index niet erbij hoef te zetten? als ik het klakkeloos weghaal werkt het hele boeltje niet meer.

Lange vragen, hoop dat ik het goed uitgelegd heb en dat iemand de oplossing weet.

groeten!
 
Martijn

martijn

25/07/2008 14:42:00
Quote Anchor link
Bumpje voor bovenstaande vraag...
 
Sven

Sven

25/07/2008 14:46:00
Quote Anchor link
Met htaccess kun je imho beter geen relatieve links gebruiken, want dan wordt de links relatief op je herscherven url gepakt. Kan een probleem zijn als je op je localhost een site maakt, en die later op internet zet. In dat geval kun je boven aan je pagina iets van $basepath = "http://localhost/alsa/"; zetten, en dan bij elke link dat er voor zetten. Zet je je site dan online hoef je alleen maar basepath aan te passen ;)
 
Martijn

martijn

27/07/2008 23:28:00
Quote Anchor link
oke thx, dan ga ik voortaan al mn links absoluut maken. Die tip om mn basepath in een variabele te zetten is ook een handige.

Heeft iemand nog een idee hoe ik van het index in mn link af kan komen?

.htaccess ziet er nu als volgt uit:

RewriteEngine On
RewriteBase /alsa/

RewriteRule ^index/(.*)/$ index.php?lang=$1

ik zou graag mn link zo hebben:

http://localhost/alsa/en/

zodat mijn webadres straks:

www.website.nl/en/ is.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.