HTacces rewrite

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

C# developer

Functie Als ervaren Software Engineer wordt jij verantwoordelijk voor het bedenken en ontwikkelen van technische (maatwerk) oplossingen voor onze klanten en dit samen met de klant af te stemmen. Jij wordt o.a. verantwoordelijk voor de doorontwikkeling het software pakket welke voor ons enorm belangrijk is. Dit pakket zorgt er namelijk voor dat wij complete productielijnen kunnen aansturen en monitoren. Daarnaast heb jij actief contact met onze hoofdvestiging om het software achter een van onze systemen te verbeteren en te herschrijven. Momenteel zijn onze C# applicaties geschreven met o.a. Winforms. Echter hebben wij de actieve ambitie om dit te gaan herschrijven

Bekijk vacature »

Low-Code Expert/Developer: Power Platform Speciali

Bedrijfsomschrijving Als Low-Code Expert/Developer bij ons innovatieve bedrijf, neem je een cruciale rol op je in de creatie, ondersteuning en implementatie van diverse oplossingen met behulp van het veelzijdige Power Platform. Dit platform omvat Power Apps, Power BI, Power Automate, Power Virtual Agent en Azure Logic Apps. Het Power Platform biedt je de mogelijkheid om klanten te voorzien van naadloze integraties door op maat gemaakte oplossingen te creëren die compatibel zijn met (bijna) alle bestaande software-infrastructuren. Dankzij het uitgebreide scala aan toepassingen, krijg je de kans om als architect en projectleider van je eigen oplossing te fungeren. Dompel jezelf onder

Bekijk vacature »

Cloud Engineer

Ben jij een ervaren Cloud Engineer die complexe omgevingen kan overzien en wil je graag in vaste dienst werken bij een professioneel en kleinschalig bedrijf waar je een belangrijke rol kan spelen? Wij, IntelliMagic in Leiden, ontwikkelen specialistische IT monitoring software die we als SaaS oplossing verkopen aan grote bedrijven in Europa en de VS. We zijn een Nederlands bedrijf met een goede sfeer en met grote waardering voor de persoonlijke inbreng en kwaliteiten van onze medewerkers. Wij zoeken een ervaren Cloud Engineer met academisch denkniveau die verantwoordelijk wordt voor het beheer van de cloud infrastructuur voor onze Europese klanten.

Bekijk vacature »

Senior Airport Developer ( System engineer)

De functie Nice to know (you) De nieuwe A-pier wordt de duurzaamste van Schiphol. Als deze af is ligt er 4000 vierkante meter zonnepanelen op het dak. En de toiletten? Die spoelen door met regenwater. we gaan ervoor: het creëren van de meest duurzame en hoogwaardige luchthavens ter wereld. een toekomstbestendig en duurzaam Schiphol. Daar werken we elke dag hard aan in team Development & Sustainability. Jij bent regisseur, expert én aanjager van de ontwikkeling van Schiphol. Connecting your world Hoe maak je de ambities en doelstellingen van Schiphol concreet in een project? De waarde voor Schiphol naar eisen die

Bekijk vacature »

Belastingdienst - Freelance Senior Cobol Applicati

Startdatum: 01.06.2023 Richttarief: €65,00 - €75,00 Duur van de opdracht: 7 maanden Uren per week: 36 Taal: Nederlands vereist! Gelieve in het Nederlands te solliciteren. Functieomschrijving: In de applicatie ETM zijn nu de inningsvoorzieningen voor ongeveer 25 aangifte- en aanslagmiddelen opgenomen. ETM is een extern aangeschafte service en het huidige contract met leverancier Oracle loopt af op 31-12-2022. Het programma uitfaseren ETM heeft als doel om vervanging te realiseren waarmee alle nu in gebruik zijnde ETM ondersteuning wordt overgenomen in nieuwe Inningsvoorzieningen om de continuïteit van de inningsprocessen te waarborgen. Eén van de inningsvoorzieningen die voor het einde van 31-12-2022

Bekijk vacature »

Junior full stack developer

Functie Als full stack developer binnen onze organisatie ga jij je bezig houden met het bouwen van de user experience van de webapplicaties. Je bent verantwoordelijk voor het vertalen van concepten, briefings en designs naar werkende functionaliteit. Hierbij zorg je ervoor dat applicaties betrouwbaar, veilig en toekomstbestendig zijn en een goede architectuur hebben en behouden. Verder denk je actief na- en mee over nieuwe ontwikkelingen en functionaliteiten om zo elke dag de klantervaring weer te verbeteren. Dit doe je natuurlijk niet alleen maar in een development team. Het team bedraagt momenteel 4 man bestaande uit 2 devops engineers en 2

Bekijk vacature »

Functioneel applicatiebeheerder - SOP-SYS-SAM

TenneT is hard groeiend om de onze ambities waar te kunnen maken. Zo nemen wij een leidende rol in het aanjagen van de energietransitie. Het werven van nieuw talent speelt daarin een cruciale rol. Wij zijn op zoek naar een gedreven Functioneel Applicatiebeheerder voor het financiele domein op onze locatie Arnhem die hieraan wil bijdragen en misschien ben jij dat wel? Jouw bijdrage aan TenneT Je gaat samenwerken in een team van circa 15 functioneel applicatiebeheerders en gaat onderdeel uitmaken van een DevOps team. Met dit team ga je applicaties (laten) ontwikkelen en beheren. Hierbij concentreer je je vooral op

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Wij hebben drie scrumteams. Het eerste team focust zich op het stukje hardware wat wij in huis doen. Zij maken als team o.a. gebruik van C++. De andere twee scrumteams zijn allebei bezig met data verwerking en maken hierbij in de backend gebruik van C# .NET / .NET Core. Het verschil tussen deze teams is dat één team de data verwerking doet voor de mobiele applicatie. Zij werken hierbij dus ook met Xamarin. Het andere team focust zich op de webapplicaties en maakt hierbij ook gebruik van ASP.NET MVC. Op basis van jouw ambities en kwaliteiten kijken wij samen

Bekijk vacature »

Full Stack C#.NET developer

Functieomschrijving Wij zijn op zoek naar een gepassioneerde Full Stack C#.NET Software Developer. Als Software Developer ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Je werkt samen met andere ontwikkelaars en engineers om de sensoren in machines uit te lezen en deze data om te zetten in management informatie voor jullie klanten. Taken en verantwoordelijkheden: Ontwikkelen en onderhouden van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Testen en valideren van de ontwikkelde software. Actief deelnemen aan code reviews en bijdragen aan het verbeteren van de kwaliteit van de software. Je gaat aan

Bekijk vacature »

Traineeship Front-end developer (WO, 0 tot 3 jaar

Functie Zoals beschreven ga je vanaf start aan de slag bij een passende opdrachtgever, hierbij kijken ze echt naar jouw wensen, kennis/ervaring maar ook de reisafstand. Momenteel hebben ze meerdere klanten waarbij ze groepen hebben opgezet wat maakt dat er diverse uitdagende kansen liggen. Naast het werken bij de opdrachtgever, en het volgen van de masterclasses, zul je regelmatig met de andere trainees in contact zijn. Niet alleen op professioneel vlak maar juist ook bij de borrels en kwartaaluitjes! Kortom; een jaar lang hard aan jezelf werken in combinatie met gezelligheid en plezier. Spreek dit jou aan? Dan komen we

Bekijk vacature »

Junior Software developer

Functie Als junior .NET ontwikkelaar start jij in een compact team met drie ervaren .NET ontwikkelaars. Wij werken op projectbasis en begeleiden zelf het hele traject van A tot Z. Wij bieden jou dan ook een brede functie aan met veel technische uitdaging! Ons traject ziet er als volgt uit: 1) Wij analyseren de behoefte van onze klant 2) Wij werken de behoefte uit en vertalen dit naar technische werkzaamheden en maken een uren/kosten schatting; 3) Wij gaan aan de slag met het ontwikkelen van het product met directe feedback van de klant, zodat datgene gerealiseerd wordt, wat gewenst is;

Bekijk vacature »

C# Developer

Dit ga je doen Je gaat aan de slag in het websites team of portals team waarin je je bezighoudt met concept & design, implementatie en ook een stukje bugfixing en onderhoud; Je werkt met je team volgens de Scrum werkwijze; Zo adviseer je ook de PO & Scrum Master over de technische architectuur, koppelingen en integratie met externe systemen en API’s; Je blijft op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en trends op het gebied van C# / .NET en deelt deze kennis binnen de organisatie. Hier ga je werken Onze klant is een internationale organisatie gevestigd in de

Bekijk vacature »

C#.NET Developer

Functieomschrijving We are looking for a dutch native speaker In deze uitdagende functie ga je werken als onderdeel van het development team, in de functie van C#.NET Developer, Je gaat maatwerk software bouwen voor diverse klanten. Ook optimaliseer je bestaande software en bouw je API koppelingen. Je bent vooral met back-end development bezig. Je krijgt veel vrijheid in deze functie en je krijgt de kans om mee te denken in bedrijfsprocessen. Deels thuiswerken is geen enkel probleem! Bedrijfsprofiel Deze organisatie is gevestigd in de regio van Boxtel. Het is van oorsprong een familiebedrijf, die gestart zijn met het bouwen van

Bekijk vacature »

Java developer

Als Java Developer bij Sogeti ben je onderdeel van onze toonaangevende community die bestaat uit ruim 100 gepassioneerde professionals. In teamverband lever je mooie prestaties. Daarmee draag je aan bij de meerwaarde die wij leveren aan onze klanten. Geen werkdag is hetzelfde, je bent voortdurend bezig met het oplossen van allerlei complexe vraagstukken binnen bedrijfskritische systemen. Een voorbeeld hiervan is een cliënt-volgsysteem bij Reclassering Nederland. Andere klanten waar wij onder andere voor werken: KPN, Philips, Nationale-Nederlanden, Kamer van Koophandel, ABN AMRO, Bovemij, Arval en de Politie. Werken bij Sogeti Nieuwe ontwikkelingen volgen we op de voet en delen we binnen de

Bekijk vacature »

Lead C++ Developer

De rol van Lead C++ Developer Als Lead C++ developer bij KUBUS word je verantwoordelijk voor het implementatie design van requirements en de software architectuur van de desktop applicaties van BIMcollab, ons platform voor 3D model-validatie en issue-management bedoeld om de kwaliteit van 3D design-modellen voor gebouwen te verbeteren. Betere 3D modellen leiden tot betere gebouwen, dus zo draag je bij aan verduurzaming van de gebouwde omgeving met slimmer gebruik van materialen, minder verspilling en energie-efficiënte gebouwen. Een goede gebruikerservaring staat bij ons hoog in het vaandel; we gaan in onze ontwikkeling voor innovatie en kwaliteit. In je rol als

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Donny Wie weet

Donny Wie weet

05/09/2013 18:05:10
Quote Anchor link
Hoi allemaal,

Ik wil de url die ik krijg aanpassen. Dit kan dmv htacces. Ik heb de volgende link die ik wil aanpassen:

www.voorbeeld.nl/topics.php?id=10&titel=over%20htacces%20leren

Nu wil ik die veranderen in iets als:

www.voorbeeld.nl/topics.php/id/10/titel/over-htacces-leren

ik heb deze code:

# Displaying PHP errors
php_flag display_errors on
php_value error_reporting 6143
RewriteEngine On
RewriteBase /

ErrorDocument 404 /errorpages/404.php

RewriteRule ^id/([^\./]+)\.html /id/$1.html [L]




Dit werkt helaas niet. Wat doe ik hier verkeerd aan?
 
PHP hulp

PHP hulp

27/04/2024 21:36:54
 
Erwin H

Erwin H

05/09/2013 18:09:58
Quote Anchor link
Om te beginnen heb je een php pagina, maar probeer je een html extensie in je url te vinden.
Overigens zou ik die hele extensie gewoon weghalen uit je url. Heeft geen enkele meerwaarde en is dus eigenlijk ook url vervuiling.
 
Donny Wie weet

Donny Wie weet

05/09/2013 18:11:20
Quote Anchor link
Heb je een voorbeeld voor me?
 
Erwin H

Erwin H

05/09/2013 19:40:27
Quote Anchor link
Altijd leuk, zo'n voorbeeld in het wilde weg geven...

maar dit is hoe ik het altijd doe:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
RewriteEngine On

RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} -f
RewriteRule ^.* - [L]
RewriteRule ^(.*)$ index.php?route=$1 [QSA]

De eerste conditie zegt dat als de request voor een bestaande file is dan moet die aangeroepen worden. Bestaat de file niet, dan gaat de tweede in werking en die schrijft in feite de hele url om naar een parameter (route) in de url. vervolgens kan ik in php die gaan ontleden en bepalen wat er moet gaan gebeuren.

Als ik dus deze url aanroep:
http://www.domein.nl/pagina/actie/bla/bla/bla

dan wordt dat:
www.domein.nl/index.php?route=pagina/actie/bla/bla/bla
 
N K

N K

05/09/2013 20:14:11
Quote Anchor link
Ik kaap deze thread even aangezien ik precies hetzelfde nodig heb.
Bovenstaande van Erwin werkt perfect bij mij behalve als ik www.domein.nl intyp.
Deze lijkt nu niet meer naar index.php te gaan maar komt nu met (vanuit mijn script)een 404 pagina.
Kan de pagina dus niet vinden. Hoe kan ik dit voorkomen?
Onder de inhoud van mijn index.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?php
 if (!isset($_GET['p'])) {
    include "pages/home.php";
    }
else {
    $page = $_GET['p'];
    if (file_exists('pages/' . $page . '.php')) {
        include('pages/' . $page . '.php');
    }
else {
        echo "404";    
    }
    }

    ?>
Gewijzigd op 05/09/2013 20:38:34 door N K
 
Donny Wie weet

Donny Wie weet

05/09/2013 21:40:49
Quote Anchor link
Zelfde als hier: ik heb ook de error dat pagina's niet gevonden kunnen worden... De GET waarde blijft nu dus leeg
 
Erwin H

Erwin H

05/09/2013 22:06:15
Quote Anchor link
Aannemende dat je op een shared host zit en dus gebruik maakt van htaccess files:
1) Waar staat je .htaccess (zou de root moeten zijn)
2) Waar staat je index.php (zou ook de root moeten zijn)
3) Check of je een RewriteBase nodig hebt. Op shared hosts is dat vaak nodig en dan krijg je waarschijnlijk dit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
RewriteEngine On

RewriteBase /

RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} -f
RewriteRule ^.* - [L]
RewriteRule ^(.*)$ index.php?route=$1 [QSA]
Gewijzigd op 05/09/2013 22:06:45 door Erwin H
 
N K

N K

05/09/2013 22:12:09
Quote Anchor link
Ik krijg mijn (php) 404 melding weer..
 
Erwin H

Erwin H

05/09/2013 22:13:06
Quote Anchor link
Laat dan eens zien wat je precies hebt.
 
N K

N K

05/09/2013 22:14:47
Quote Anchor link
hoi Erwin,

mijn index.php staat een paar berichten terug. Of wil je iets anders zien?
De .htaccess staat in mijn root samen met index.php
htaccess:


RewriteEngine On

RewriteBase /

RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} -f
RewriteRule ^.* - [L]
RewriteRule ^(.*)$ index.php?p=$1 [QSA]
Gewijzigd op 05/09/2013 22:17:13 door N K
 
Donny Wie weet

Donny Wie weet

05/09/2013 22:15:57
Quote Anchor link
ik heb dit:

RewriteEngine On

RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} -f
RewriteRule ^.* - [L]
RewriteRule ^(.*)$ events.php?event=$1 [QSA]

Als ik die rewritebase erin zet doet mn site het niet meer
 
Erwin H

Erwin H

05/09/2013 22:23:46
Quote Anchor link
@N K
ok, dan is het probleem (denk ik) duidelijk. Je moet namelijk wel goed begrijpen hoe die rewrite rule werkt. Elk request zal verwijzen naar dezelfde index file, met een get parameter. Als je dus naar www.domein.nl gaat, dan wordt dat herschreven naar www.domein.nl/index.php?p= je parameter p blijft dus leeg (er is verder geen route). In je index file vang je dat echter niet af. Je checkt op het niet bestaan van de parameter of anders op file_exists('pages/' . $page . '.php') (wat in dit geval 'pages/.php' wordt). Beide zijn niet correct en dus krijg je die 404 pagina.
Je zal dus nog de optie voor een lege parameter moeten opnemen.

@Donny
Wat gaat er bij jou dan mis? Je zegt dat er pagina's niet kunnen worden gevonden, maar dat is een beetje te weinig info voor mij om te kunnen zien wat er dan misgaat. De rewitebase heb je dus blijkbaar niet nodig.
Wat overigens nog een goede optie om je rewrite te testen, is om gewoon in je index file even de $_GET array te printen naar het scherm. Dan zie je precies welke rewrite goed gaat en welke niet. Als er dan een pagina niet gevonden kan worden, maar die GET array zie je wel, dan weet je dat het misgaat in je php stuk.
 
Donny Wie weet

Donny Wie weet

05/09/2013 22:28:36
Quote Anchor link
Oke, ik heb de print gedaan. De GET waarde bevat nu Array ( [event] => events/event/26 ). Normaal bevat het alleen het getal.
 
N K

N K

05/09/2013 22:31:25
Quote Anchor link
@Erwin

Thanks, ik dacht al zoiets maar je hebt me helemaal in de goede richting geholpen.

Heb nu dit wat werkt:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
<?php
    // Include Pages
    if (!isset($_GET['p']) || empty($_GET['p'])) {
    include "pages/home.php";
    }

    else {
    $page = $_GET['p'];
    if (file_exists('pages/' . $page . '.php')) {
        include('pages/' . $page . '.php');
    }
else {
        echo "404";    
    }
    }

?>
 
Erwin H

Erwin H

05/09/2013 22:31:31
Quote Anchor link
@Donny
Zoals ik hierboven al zeg, je moet goed begrijpen hoe het werkt. Elk request dat er nu gedaan wordt gaat naar dezelfde index file, met het volledige pad in de opgegeven GET parameter. Je zal dus in php dat pad moeten gaan 'lezen' om te zien wat je moet doen. Het grote voordeel is dat je elke route nu dynamisch kan bouwen.
Gewijzigd op 05/09/2013 22:31:56 door Erwin H
 
N K

N K

09/09/2013 23:29:13
Quote Anchor link
Lastige materie dit..
Ik wil graag een GET parameter erbij hebben. Heb aardig wat gelezen maar kom er niet uit i.c.m. onderstaand voorbeeld.

Ik heb nu dit:

RewriteEngine On

RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} -f
RewriteRule ^.* - [L]
RewriteRule ^reset_password/(.*)$ index.php?p=reset_password&token=$1
RewriteRule ^(.*)$ index.php?p=$1 [QSA]

Op zich werkt dit wel maar al mijn paden binnen reset_password.php kloppen nu niet meer.
Bijv. bij een css bestand in deze pagina ziet het pad er nu uit als
http://localhost/site/reset_password/css/style.css
Terwijl het moet zijn
http://localhost/site/css/style.css

Kan iemand mij de juiste richting op helpen?
Gewijzigd op 09/09/2013 23:29:52 door N K
 
Erwin H

Erwin H

09/09/2013 23:38:41
Quote Anchor link
Maar dit is zo te zien een probleem van je urls opbouwen, niet van htaccess.
 
N K

N K

10/09/2013 10:58:55
Quote Anchor link
Mmm, hoe bedoel je?
Vanuit index.php haalt mijn script de pagina op die in mijn GET['p'] staat.
Al deze pagina's bevatten relatieve paden bijv. css/style.css.

Vanuit mijn email wil ik naar site/reset_password/25f2vrggg43g34 (waarbij dat laatste de value van de token is) kunnen. Kan het zijn dat mijn script op index.php niet goed werkt in combinatie met de .htaccess?
 
Erwin H

Erwin H

10/09/2013 11:12:31
Quote Anchor link
De url die je geeft (http://localhost/site/reset_password/css/style.css) is niet herschreven door je htaccess, maar maak jij. Het gaat dus niet goed in het maken van je urls. Nogmaals, dat heeft niets met htaccess te maken.

Als het fout gaat door de relatieve paden, dan moet je of die relatieve paden loslaten, of een base pad opnemen in je html document.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<base href="http://www.domein.nl/">

De relatieve paden worden dan gebouwd vanaf dat pad en niet vanaf de url.
 
N K

N K

10/09/2013 18:49:51
Quote Anchor link
Okee, die base href werkt in ieder geval (DANK!) maar het smaakt een beetje als een workaround.

Ik vind het irritant dat ik niet snap waarom dit verkeerd gaat..;-)

Wat is het verschil tussen deze twee links?
http://localhost/site/reset_password/7c28f11d77f2f89e
http://localhost/site/login

Beide pagina's (reset_password en login) staan in dezelfde map (pages) en hebben dezelfde paden gedefinieerd.
Bij de eerste is er alleen een GET parameter toegevoegd.(token)

Toch probeert hij (bijv. een CSS bestand) bij de eerste vanuit een reset_password map te benaderen wat fout gaat.
Bij de tweede is dit gewoon zoals het hoort vanuit de root.
In beide scripts staat <link rel="stylesheet" href="css/style.css" />

Ik ben echt benieuwd waar ik dan de mist in ga..

(P.S.
is mijn htaccess regel wel goed? :
RewriteRule ^reset_password/(.*)$ index.php?p=reset_password&token=$1
Deze heb ik zelf in elkaar geknutseld maar ik mis hier nog de nodige kennis in..)
 
Erwin H

Erwin H

10/09/2013 19:47:45
Quote Anchor link
Het heeft niets te maken met een workaround, het heeft ermee te maken dat de browser niet weet waar het pad naar toe gaat. De browser berekent relatieve paden vanuit de url. Waarbij de laatste backslash als root wordt genomen.
Met jouw voorbeelden (let ook op de eerste twee!):
relatieve pad: css/style.css
url: http://localhost/site/login -> http://localhost/site/css/style.css
url: http://localhost/site/login/ -> http://localhost/site/login/css/style.css
url: http://localhost/site/reset_password/7c28f11d77f2f89e -> http://localhost/site/reset_password/css/style.css

Voor de browser klopt dit, maar door het rewriten van je urls klopt het voor jouw server niet meer. Daar is de root altijd http://localhost/site/
Vandaar dat je de browser even moet helpen om de root correct te krijgen en dat doe je met die <base>.
N K op 10/09/2013 18:49:51:
Beide pagina's (reset_password en login) staan in dezelfde map (pages) en hebben dezelfde paden gedefinieerd.
Bij de eerste is er alleen een GET parameter toegevoegd.(token)

Dat is niet waar. Je het er geen GET parameter aan toegevoegd, je hebt er een map aan toegevoegd. En dat is nu net het probleem. Een GET parameter komt na het vraagteken en daar zou de browser ook niet over vallen. Die extra 'map' wordt pas na het rewritten weer een GET parameter, maar dat weet de browser dus niet.



Toevoeging op 10/09/2013 19:49:36:

N K op 10/09/2013 18:49:51:
(P.S.
is mijn htaccess regel wel goed? :
RewriteRule ^reset_password/(.*)$ index.php?p=reset_password&token=$1
Deze heb ik zelf in elkaar geknutseld maar ik mis hier nog de nodige kennis in..)

Als het werkt, werkt het, maar ik zou het niet doen. Ik zou gewoon bij de algemene blijven die ik boven heb gegeven en in je php script die route gaan interpreteren. Hoe meer uitzonderingen je al in de htaccess maakt, hoe inflexibeler (en lastiger te onderhouden) het wordt.
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.