htaccess if else

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Mendix Developer

Functie Wat ga je doen als Mendix Developer? We leven in een wereld die snel ontwikkelt en veranderd, ook nemen bedrijfsbelangen toe en blijken risico’s moeilijker in te schatten, daarom wij op zoek naar Junior, Medior en Senior Developers die bedrijven kunnen helpen met hun screeningproces en zorgen dat deze efficiënt en 100 procent AVG compliant is. Het concept achter Mendix is duidelijk. De klant heeft een vraag/probleem. Dit kunnen we door middel van slimme software oplossen. In plaats van te werken met de nieuwste technieken en tools, wordt er gekozen voor het implementeren en maken van software dat op

Bekijk vacature »

Software Developer Mendix / Maatschappelijk Betrok

Dit ga je doen Het bouwen van de Mendix applicaties in samenwerking met jouw team of zelfstandig; Werken met Scrum methodiek; Ontwikkelen van vooruitstrevende oplossingen; Meedenken over nieuwe applicaties en ontwikkelingen; On the job eigen maken van de Mendix omgeving. Hier ga je werken Deze dynamische en snelgroeiende organisatie begeeft zich in de recyclingbranche. Zij nemen op duurzame en efficiënte manier de recycling op zich. Vanwege hun snelle groei zijn zij op zoek naar een young professional die zich graag wilt ontwikkelen als Mendix Developer. Je komt te werken binnen een IT team van +/- 15 medewerkers. Het huidige ‘vaste’

Bekijk vacature »

.Net Front-end Ontwikkelaar

Wij zoeken een .Net Front-end Ontwikkelaar! Omschrijving Kun jij snel schakelen en ben je stressbestendig? Dan zoeken wij jou! Als .Net Front-end Ontwikkelaar help je mee aan de webapplicatie die over de hele wereld door allerlei bedrijven wordt gebruikt. Je werkt daarnaast mee aan nieuwe en verbeterde functionaliteiten en helpt met het oplossen van bugs. Over de opdrachtgever Je komt te werken in een ambitieus team dat zich blijft ontwikkelen. Dit is alle informatie die we nu kunnen delen over de werkplek. Als jij de .Net Front-end Ontwikkelaar bent voor deze job, vertellen we je snel nóg meer. Eisen Heb

Bekijk vacature »

Software developer

Werkzaamheden voor jou als software developer Voor een goede relatie in de regio Zwolle (meerdere locaties) zoeken wij een software developer die betrokken is bij de ontwikkelcyclus en verantwoordelijk is voor het testen en keuren van nieuwe en geoptimaliseerde software. In deze functie ben je in de implementatiefase de persoon die risico's beoordeelt en intern oplossingen aanbrengt om risico's te verkleinen. Binnen het ontwikkelteam van de software ben je een belangrijke schakel waar je intensief meewerkt met scrum. Het voorkomen van bugs in de programma's en het bevorderen van gebruiksvriendelijkheid voor eindklanten zijn voor jou een uitdaging en geeft voldoening

Bekijk vacature »

Medior/senior Front-end developer (Vue.js)

Functie Als Front-end developer ben je uiteindelijk overkoepelend aan de slag voor de 3 ontwikkelteams die ieder aan een specifiek product werken. In samenwerking met de UX-designer en de huidige Front-end developer zorg je voor gebruiksvriendelijke software. Lijkt het jou interessant om complexe problemen op te lossen en feautures naar een hoger niveau te tillen? En vind je het niet erg om oudere delen van de applicaties te refactoren i.c.m. het toevoegen van nieuwe functionaliteiten? Dan komen wij graag met je in contact. Eisen • HBO werk- en denkniveau (ze kijken niet naar papieren, maar naar denkniveau, motivatie en zelfredzaamheid)

Bekijk vacature »

Full-stack developer

Als Full-stack developer bij KUBUS houd je je bezig met het ontwikkelen van de (web)applicatie en services van BIMcollab. Samen met je SCRUM team werk je aan zowel de front- als de back-end. Als softwarebedrijf bevindt KUBUS zich in een unieke positie. We bouwen aan onze eigen producten die wereldwijd door tienduizenden gebruikers worden gebruikt. Ons bedrijf heeft precies de juiste grootte: groot genoeg om echt impact te maken in de markt, maar klein genoeg om als individuele ontwikkelaar invloed uit te kunnen oefenen en echt het verschil te kunnen maken. Ons ontwikkelteam bestaat uit ruim 40 ontwikkelaars, testers, scrum

Bekijk vacature »

SQL database developer

Functie omschrijving Voor een software bedrijf in omgeving Breda zijn wij op zoek naar een SQL database ontwikkelaar. Dit bedrijf bouwt applicaties om processen in distributiecentra te optimaliseren. Ter uitbreiding van het huidige team developers zijn wij op zoek naar een SQL database ontwikkelaar. De klanten van dit groeiende bedrijf zitten door heel Europa en jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien: Het samenstellen van de software op basis van de input vanuit de klant (T-SQL & C#.NET). Het bezoeken van klanten om de processen en mogelijkheden in kaart te brengen. Het ontwerpen van databases met T-SQL als programmeer laag.

Bekijk vacature »

IT Infrastructuur Developer

IT Infrastructuur Developer Ben jij (bijna) klaar met je HBO studie in de richting van IT? Opzoek naar een spannende eerste baan, waar je ontzettend veel kan leren? Dan hebben wij de ultieme job voor jou! Voor een goede klant van ons in de financiële dienstverlening zijn wij opzoek naar een Junior Infrastructure Developer. Deze baan is een mooie kans om een sterke start te geven aan jouw carrière binnen de IT! De job Je werkt nauw samen met het Devops team, en zal je voornamelijk bezighouden met het automatiseren van infrastructure componenten. De componenten worden opgevraagd door het DevOps

Bekijk vacature »

Android developer

De functie Schiphol is een plek om te reizen, te verblijven en te werken. Door middel van data en technologie richten we op al deze gebieden het leef- en werkklimaat optimaal in en zorgen we voor een slimmere en efficiëntere operatie. Wij ontwikkelen nieuwe producten en diensten vanuit de wensen en behoeften van onze klanten, voorspellen passagier flows en testen digitale oplossingen om rijen en andere pijnpunten in het proces te verminderen. Met slimme feedback van sensortechnologie maken we zelfs data van toiletten en stoelen inzichtelijk en bruikbaar. Het Commercial Platform bestaat uit multidisciplinaire teams met een end-2-end verantwoordelijkheid voor

Bekijk vacature »

Medior Java developer

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Low Code Developer

Functie omschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en ben jij HBO afgestudeerd in de richting van IT? Heb jij verstand van datamodellering, NO CODE Platformen en kun jij het aan om projecten te leiden? Voor een leuke opdrachtgever in omgeving Capelle aan den IJssel zijn wij op zoek naar een No Code developer die zich bezig gaat houden met het optimaliseren van bedrijfsprocessen bij klanten in heel het land! Wat ga je hier zoal doen? Je gaat geen code kloppen maar bedenken hoe applicaties eruit moet komen te zien. Je gaat werken met een non code platform, je

Bekijk vacature »

High level C++ QT Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Eindhoven Vacature ID: 13486 Introductie Would you like to be involved in every aspect of software development for our exceptional products, from specification and design to testing and integration? If you're passionate about software development and eager to apply your programming skills to create customer-focused deliverables, then this is the perfect chance for you to expand your expertise. You can become a member of our Machine Control department's data-driven development team, where you'll design and build software solutions that optimize machine productivity. As a senior software design engineer, you'll participate in all phases

Bekijk vacature »

Python Developer

Dit ga je doen Als Python Developer ben je verantwoordelijk voor: Het ontwikkelen van Stuurprogramma's in Python zodat er verbindingen kunnen worden gelegd tussen besturingssystemen en (AV) hardware; Het testen en debuggen van Stuurprorgamma's; Het communiceren met noodzakelijke partijen in gevallen waar extra technische details nodig zijn om een Stuurprogramma te ontwikkelen of problemen op te lossen; Het maken van de nodige technische documentatie (in het Engels); Het participeren in een Scrum/Agile omgeving. Hier ga je werken Deze internationale organisatie is wereldwijd een succesvol producent en leverancier van professionele AV hard- en software. Klanten gebruiken de producten o.a. voor het

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack .NET Developer

Dit ga je doen Start op 7 augustus 2023 bij de Experis Academy en ontwikkel jezelf tot een gewilde Full Stack .NET Developer. Maar hoe ziet het traineeship eruit en wat kun je verwachten? Periode 1 De eerste 3 maanden volg je fulltime, vanuit huis, een op maat gemaakte training in teamverband. Je leert belangrijke theorie en krijgt kennis van de benodigde vaardigheden en competenties die nodig zijn om de IT-arbeidsmarkt te betreden. Zowel zelfstandig als in teamverband voer je praktijkopdrachten op het gebied van front- en backend development uit. Wat er per week op het programma staat kun je

Bekijk vacature »

Robot Programmeur

In het kort Drie redenen waarom deze vacature uniek is! Modern, innovatief en Informeel bedrijf waar veel mogelijk is Werken met diverse robot merken Meehelpen met inbedrijfstellingen bij de klant De organisatie Hier ga je aan de slag Dit groeiende bedrijf van totaaloplossingen in de automatisering van productieprocessen, is hoofdzakelijk actief in de Benelux. Vanuit het kantoor in regio Amersfoort worden veel oplossingen geboden in de vorm van robotica. Geen project is hetzelfde wat garant staat voor bijzonder veel afwisseling. De bedrijfsgrootte is ongeveer 80 man. Van gerobotiseerde machinebeladingen tot aan assemblage automatiseringen wordt vanuit krachtige engineering maatwerk equipment geleverd.

Bekijk vacature »
Lord Gaga

Lord Gaga

18/08/2016 16:05:20
Quote Anchor link
Hallo,

Ik ben op zoek naar een manier waarop ik in htaccess een if else structuur kan opzetten.
Wat ik probeer is wanneer geen van de RewriteRules wordt toegepast, error.php wordt weergegeven.

Dit is wat ik nu heb:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
RewriteEngine On

RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d

RewriteRule ^index$ index.php [L]

RewriteRule ^(.*)$ error.php [L]


Ik dacht dat wanneer "index" voldoet aan de RewriteRule, daarna niet verder wordt gekeken vanwege de L flag. Dit is echter niet het geval.

Ziet iemand de fout / wat ik moet doen om dit werkend te krijgen?

Alvast bedankt!
 
PHP hulp

PHP hulp

23/04/2024 19:46:17
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

18/08/2016 20:35:27
Quote Anchor link
>> Wat ik probeer is wanneer geen van de RewriteRules wordt toegepast, error.php wordt weergegeven.

Ik snap 'm niet. Die laatste regel hoort daar toch niet?

Als het geen bestand of directory is, dan gaat ie naar index.php, en als het wel een bestand of directory is laat ie die dus zien. Meer keuzes heb je niet, dus die error.php kan ook niet getriggerd worden.

Ik snap niet wat je wil bereiken.
 
Lord Gaga

Lord Gaga

18/08/2016 20:51:04
Quote Anchor link
Als het een bestaand bestand of mapje is, moet 'ie daar naartoe gaan, is het /index, dan moet 'ie naar index.php gaan, is het iets anders, dan moet 'ie naar error.php gaan.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

18/08/2016 23:36:37
Quote Anchor link
>> is het iets anders, dan moet 'ie naar error.php gaan.

Het is geen bestand ... het is geen map => index.php

Het is wel een bestand of map => toon bestand of map

Iets anders is er niet, en dus is je error.php overbodig.

Snap je?
 
- SanThe -

- SanThe -

18/08/2016 23:45:10
Quote Anchor link
En wat gebeurt er als je 'ozzie' aanroept?

Geen map, geen bestand en geen index.....
 
Lord Gaga

Lord Gaga

18/08/2016 23:46:19
Quote Anchor link
Dan moet dus error.php worden aangeroepen. :P
 
- SanThe -

- SanThe -

18/08/2016 23:51:50
Quote Anchor link
Maar wat doet ie dan?
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

19/08/2016 00:33:01
Quote Anchor link
Aha ... dan had ik het verkeerd begrepen ... ik dacht dat alles naar index.php moest.

En als je het dan zo doet:

RewriteRule !^index$ error.php [L]
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

19/08/2016 10:34:14
Quote Anchor link
Waarom laat je de applicatie zelf niet bepalen of iets een "error" is?

Oftewel, stuur alles door naar index.php, en inspecteer daar $_SERVER['REQUEST_URI'].

Als je dadelijk besluit dat andere pagina's ook toegankelijk moeten zijn, moet je je mogelijk opnieuw in allerlei bochten wringen en zul je hoogstwaarschijnlijk ook je .htaccess bestand opnieuw moeten aanpassen.

Last but not least creëer je nu een tweede "ingang" in je applicatie (error.php). Straks heb je tig van dit soort pagina's. Mogelijk hebben deze alle includes en/of een zekere layout. Wanneer je hier verschillende standalone bestanden voor hebt dan dupliceer je het werk voor het serveren van die (web)pagina's. Althans, ik ga er vanuit dat je uiteindelijk volledige (en kloppende) HTML-documenten uitspuugt?

Anyhoo, zorg gewoon dat je één voordeur hebt in je applicatie en niet allerlei zij- en achterdeuren.
 
Ivo P

Ivo P

19/08/2016 12:50:33
Quote Anchor link
Als het geen file Is
Als het ook geen map Is

Dan herschrijf je iets dat begint met index en daarachter niets tot index.php

De rest zou altijd naar error.php gaan
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

19/08/2016 13:16:46
Quote Anchor link
Overigens zijn de RewriteConditions enkel van toepassing op de eerst(volgend)e RewriteRule.

De tweede RewriteRule heeft dus in principe géén RewriteConditions.
 
Ivo P

Ivo P

19/08/2016 21:27:42
Quote Anchor link
precies.

dus alleen als /index/ niet bestaat als map, dan kom je in index.php uit.

al het andere zou dus (ook als het wel bestaat) uit moeten komen in de error-pagina

---
Veel handiger is het, om alles wat niet bestaat naar index.php te leiden, en al daar uit te zoeken wat er moet gebeuren.

Misschien zelfs alle direct aangeroepen php files naar index.php te sturen.

Zelf zet ik alle php files buiten de document root behalve index.php
Die file zoekt uit wat er in de url stond en of hij dat begrijpt.
bijvoorbeeld /producten/list

zal in index.php leiden tot het aanroepen van de producten-control class.
Die zoekt vervolgens wat de volgende term in de url is.(list)
En dan zal hij aan de gang gaan om een lijst te tonen.
Staat er edit/12 dan zal hij de info van product 12 verzamelen en een edit-scherm tonen.

zo heb je altijd een zelfde soort ingang en kan de controller in kwestie zelf de rest van de url uitpluizen.
Dat voorkomt dat je in .htaccess gaat veronderstellen dat een url bestaat uit een string, slash, string, slash getal
danwel met een brei van 300 ondoorgrondelijke rewrite rules komt te zitten waarbij regel 39 en 153 strijdig blijken.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.