htaccess if else

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Junior Fullstack Developer

Functie omschrijving Heb jij je universitair diploma Informatica afgerond en ben jij op zoek naar een startersfunctie waar jouw ontwikkeling in een hoog vaandel staat? Voor een softwarebedrijf in Amsterdam zijn wij op zoek naar een Junior Fullstack Developer. Je begint met een op maat gemaakte training om de kennis bij te spijkeren die jij nog mist. Uiteraard leer je het meeste tijdens je werk, maar de training geeft je hiervoor alvast de juiste handvatten. Je kunt het volgende verwachten! Jij ontwikkelt in technieken als Java, Javascript en SQL. Je werkt hierbij volgens de Agile/Scrum methode; Na het afronden van

Bekijk vacature »

Senior developer (PHP en VB.NET)

Functie De development afdeling bestaat uit 2 teams. Het productteam (10 developers) is verantwoordelijk voor verschillende applicaties met als doel om zoveel mogelijk te automatiseren en uit te werken tot standaard software. Met diverse Solutions Architecten en ervaren developers denken ze voortdurend mee met hun klanten en bouwen ze de basis van het uiteindelijke maatwerk dat wordt geleverd. Hiernaast hebben ze een maatwerk/projectteam. Dit team bestaat momenteel uit 8 developers (junior tot senior) en is verantwoordelijk voor het maatwerk in hun klantprojecten. Momenteel zijn ze op zoek naar een senior developer die aan de slag gaat in het productteam. Hierin

Bekijk vacature »

Backend developer

Functie omschrijving Ben jij graag bezig met de back-end van applicaties? Zou je dit graag willen doen voor een kleine werkgever waar ook tijd is voor een drankje op zijn tijd? Je taken hierbij zullen bestaan uit: Gebruik maken van de volgende technieken: .NET (core), C#, SQL, XML, MVC, JSON, REST & SOAP API. Gebruik maken van de volgende tools: Visual Studio, GIT, Jira, Jenkins. Bovengenoemde technieken en tools ga je gebruiken om: Nieuwe functionaliteiten te ontwikkelen. Wijzigingsverzoeken van klanten uitvoeren. Verzorgen van koppelingen tussen data. Bedrijfsprofiel Jouw nieuwe werkgever bevindt zich in regio Raamdonksveer en bieden oplossingen op gebied

Bekijk vacature »

Medior .NET developer

Functie Jij gaat als Medior .NET ontwikkelaar aan de slag in ons scrumteam met 6 developers die gepassioneerd en actief bezig zijn om onze spelers kwalitatieve en mooie spelervaringen aan te bieden. Als medior .NET developer ga jij werken aan een technisch hoogwaardig platform welke bezoekerspieken verwerkt van tienduizenden tot honderdduizenden gebruikers per minuut! Ons scrumteam werkt in drie wekelijkse sprints en wij beginnen iedere ochtend met een stand-up. Jij werkt bij ons met C# .NET, .NET Core, React.JS, Xamarin, Azure, Docker en Kubernetes. Wij hechten enorm veel waarde aan het leveren van hoogwaardige en kwalitatieve code. Zodra jij de

Bekijk vacature »

APEX Ontwikkelaar in een team van Oracle Developer

Bedrijfsomschrijving Wij zijn op zoek naar een APEX Ontwikkelaar om onze opdrachtgever in Den Haag te versterken. In deze rol zul je verantwoordelijk zijn voor het ontwikkelen en onderhouden van de front-end van onze applicaties met behulp van Oracle Application Express (APEX). Je werkt aan zowel inhouse als externe projecten. De sfeer binnen het Oracle team is gemoedelijk en men probeert elkaar te helpen én van elkaar te leren. Zo ontstaat er een prettige en plezierige werksfeer waar ruimte is voor persoonlijke ontwikkeling en groei. Er wordt gewerkt met de meest nieuwe technologieën waardoor je kennis up-to-date blijft. Het bedrijf

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Do you want to work with the latest technologies on the development of new systems and applications? Create elegant interfaces using VueJS for thousands of users? Get moving and strengthen Nederlandse Loterij as a Front-end Developer. Thanks to your efforts, our services are always presented in style. As a Front-end Developer you are responsible for website development and improving customer experience based on data analyze. In this way, you directly contribute to a happy, healthy and sporty Netherlands. As a Front-end Developer you score by: Writing elegant, testable components without side-effects to provide functionality to the users Website development, adding

Bekijk vacature »

Front end developer

Functie Binnen de functie van Front-end developer werk je mee aan uitdagende klantprojecten. In teamverband werk je aan de voorkant van onze state-of-the-art portaal oplossingen en apps. Dit alles gebeurt in een multidisciplinaire omgeving waarbij je de ruimte hebt om te sparren, je ideeën scherp te stellen, en waar je met de benodigde kennis en ervaring om je heen altijd terecht kunt bij je collega’s voor vragen en ondersteuning. Meestal werk je vanuit ons kantoor maar we bieden ook alle faciliteiten om thuis te kunnen werken. Voor sommige projecten ga je mee naar de klant, wellicht zelfs in het buitenland!

Bekijk vacature »

Senior SQR Java Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Eindhoven Vacature ID: 13333 Introductie Are you passionate about contributing to the world's most advanced machines. Do you thrive in a challenging environment working with highly motivated and skilled teams? If so, we have the perfect opportunity for you! We are seeking a Senior Software Design Engineer for Sequence Tooling to play a critical role in creating and maintaining mission-critical software applications. In this role, you will focus on achieving maintainable software architecture that is transparent and easy to extend while maintaining a strong focus on software quality. You will work closely with

Bekijk vacature »

Senior Front-end Developer

Wordt jij de nieuwe Front end specialist / developer? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Onze klantenkring is groot en divers, dat vraagt om flexibiliteit van jou. Tegelijkertijd betekent dit dagelijks nieuwe dingen leren én dat geen werkdag hetzelfde is. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling waarbij iedereen welkom is, zowel binnen als

Bekijk vacature »

C# Developer

Dit ga je doen De requirements in kaart brengen van de klant; Implementeren van functionele en technische specificaties bij opdrachtgevers; Oplossen van bugs; Meewerken aan maatwerksoftware voor nieuwe opdrachtgevers; Het testen en uitleveren van nieuwe functionaliteiten naar de acceptatie en productieomgeving De database ontwikkelen en onderhouden; Hier ga je werken Onze klant is gevestigd in het westen van Nederland en is gespecialiseerd in het ontwikkelen van software voor de levensmiddelen industrie. De software die het team maakt optimaliseert voornamelijk de administratieve processen, maakt deze meetbaar en zorgt ervoor dat de data zo goed mogelijk gebruikt kan worden. Binnen een van

Bekijk vacature »

Software Developer C# - Deventer

Software Developer C# – Deventer Bijdragen aan de toekomst van het onderwijs! Ben jij op zoek naar een dynamische omgeving waar vol enthousiasme wordt gewerkt aan software voor interactieve dashboard- en analysetoepassingen ter verbetering van het onderwijs? Dan zijn wij het bedrijf voor jou! TIG is een bedrijf met een informele en ondernemende werksfeer, waarbij goede ideeën snel leiden tot concrete acties. Wij zijn een software ontwikkelorganisatie en focussen ons op het ontwikkelen en implementeren van oplossingen voor het leveren van managementinformatie, datavisualisatie en analyses voor het onderwijs. Met onze dashboard- en analyseoplossingen zetten scholen gegevens om naar betekenisvolle informatie.

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie As a .NET developer you start in a driven and diverse development team. Your team consists of 16 IT professionals, including 7 software engineers. Because your new employer is internationally active, there are also international IT professionals working in the IT department. As a result, the official language is English. As a team you are responsible for a new Cloud Native product. This product runs entirely in Azure with a Progress Database and various Azure Functions. In addition, this product has a JS front-end, a REST API system and a layer in C # .NET. The idea is therefore

Bekijk vacature »

Front-end Developer (HTML/CSS, Angular/React/Vue,

Functie Je zal aan de slag gaan in een klein, hecht team met front-end development experts die de ambitie delen mooi werk te leveren. Samen met hen zal je werken aan het gebruiksvriendelijk en interactief maken van complexe webapplicaties, websites en mobile apps. Je levert klanten wat ze nodig hebben terwijl je actief aan jezelf blijft werken met de ondersteuning vanuit je werkplek. Talen als Javascript programmeer jij vloeiend en je hebt kennis van frameworks als React en Angular. Je zou je het liefst nog veel meer ontwikkelen in verschillende front-end talen. Deze kennis deel je graag met je collega’s,

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack .NET Developer

Dit ga je doen Start op 7 augustus 2023 bij de Experis Academy en ontwikkel jezelf tot een gewilde Full Stack .NET Developer. Maar hoe ziet het traineeship eruit en wat kun je verwachten? Periode 1 De eerste 3 maanden volg je fulltime, vanuit huis, een op maat gemaakte training in teamverband. Je leert belangrijke theorie en krijgt kennis van de benodigde vaardigheden en competenties die nodig zijn om de IT-arbeidsmarkt te betreden. Zowel zelfstandig als in teamverband voer je praktijkopdrachten op het gebied van front- en backend development uit. Wat er per week op het programma staat kun je

Bekijk vacature »

Front end developer

Functie Jij als front end developer gaat werken binnen de teams van onze klant, uiteraard met alle moderne technieken. Opdrachten worden echt gericht op jouw leerdoelen en jouw behoeftes. Wij hebben een omgeving gecreëerd waarin je echt jezelf kan zijn en waar echt gekeken wordt naar jouw voorkeuren. Maak je een fout? Geen probleem, leer ervan en dan ga weer door. Door de variëteit aan werk kun je in verschillende omgevingen een kijkje nemen en dus jezelf snel ontwikkelen. Eisen Je bent communicatief vaardig en houdt van een dynamische omgeving Je hebt HBO werk- en denkniveau Je hebt gedegen kennis

Bekijk vacature »
Lord Gaga

Lord Gaga

18/08/2016 16:05:20
Quote Anchor link
Hallo,

Ik ben op zoek naar een manier waarop ik in htaccess een if else structuur kan opzetten.
Wat ik probeer is wanneer geen van de RewriteRules wordt toegepast, error.php wordt weergegeven.

Dit is wat ik nu heb:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
RewriteEngine On

RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d

RewriteRule ^index$ index.php [L]

RewriteRule ^(.*)$ error.php [L]


Ik dacht dat wanneer "index" voldoet aan de RewriteRule, daarna niet verder wordt gekeken vanwege de L flag. Dit is echter niet het geval.

Ziet iemand de fout / wat ik moet doen om dit werkend te krijgen?

Alvast bedankt!
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 09:53:34
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

18/08/2016 20:35:27
Quote Anchor link
>> Wat ik probeer is wanneer geen van de RewriteRules wordt toegepast, error.php wordt weergegeven.

Ik snap 'm niet. Die laatste regel hoort daar toch niet?

Als het geen bestand of directory is, dan gaat ie naar index.php, en als het wel een bestand of directory is laat ie die dus zien. Meer keuzes heb je niet, dus die error.php kan ook niet getriggerd worden.

Ik snap niet wat je wil bereiken.
 
Lord Gaga

Lord Gaga

18/08/2016 20:51:04
Quote Anchor link
Als het een bestaand bestand of mapje is, moet 'ie daar naartoe gaan, is het /index, dan moet 'ie naar index.php gaan, is het iets anders, dan moet 'ie naar error.php gaan.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

18/08/2016 23:36:37
Quote Anchor link
>> is het iets anders, dan moet 'ie naar error.php gaan.

Het is geen bestand ... het is geen map => index.php

Het is wel een bestand of map => toon bestand of map

Iets anders is er niet, en dus is je error.php overbodig.

Snap je?
 
- SanThe -

- SanThe -

18/08/2016 23:45:10
Quote Anchor link
En wat gebeurt er als je 'ozzie' aanroept?

Geen map, geen bestand en geen index.....
 
Lord Gaga

Lord Gaga

18/08/2016 23:46:19
Quote Anchor link
Dan moet dus error.php worden aangeroepen. :P
 
- SanThe -

- SanThe -

18/08/2016 23:51:50
Quote Anchor link
Maar wat doet ie dan?
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

19/08/2016 00:33:01
Quote Anchor link
Aha ... dan had ik het verkeerd begrepen ... ik dacht dat alles naar index.php moest.

En als je het dan zo doet:

RewriteRule !^index$ error.php [L]
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

19/08/2016 10:34:14
Quote Anchor link
Waarom laat je de applicatie zelf niet bepalen of iets een "error" is?

Oftewel, stuur alles door naar index.php, en inspecteer daar $_SERVER['REQUEST_URI'].

Als je dadelijk besluit dat andere pagina's ook toegankelijk moeten zijn, moet je je mogelijk opnieuw in allerlei bochten wringen en zul je hoogstwaarschijnlijk ook je .htaccess bestand opnieuw moeten aanpassen.

Last but not least creëer je nu een tweede "ingang" in je applicatie (error.php). Straks heb je tig van dit soort pagina's. Mogelijk hebben deze alle includes en/of een zekere layout. Wanneer je hier verschillende standalone bestanden voor hebt dan dupliceer je het werk voor het serveren van die (web)pagina's. Althans, ik ga er vanuit dat je uiteindelijk volledige (en kloppende) HTML-documenten uitspuugt?

Anyhoo, zorg gewoon dat je één voordeur hebt in je applicatie en niet allerlei zij- en achterdeuren.
 
Ivo P

Ivo P

19/08/2016 12:50:33
Quote Anchor link
Als het geen file Is
Als het ook geen map Is

Dan herschrijf je iets dat begint met index en daarachter niets tot index.php

De rest zou altijd naar error.php gaan
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

19/08/2016 13:16:46
Quote Anchor link
Overigens zijn de RewriteConditions enkel van toepassing op de eerst(volgend)e RewriteRule.

De tweede RewriteRule heeft dus in principe géén RewriteConditions.
 
Ivo P

Ivo P

19/08/2016 21:27:42
Quote Anchor link
precies.

dus alleen als /index/ niet bestaat als map, dan kom je in index.php uit.

al het andere zou dus (ook als het wel bestaat) uit moeten komen in de error-pagina

---
Veel handiger is het, om alles wat niet bestaat naar index.php te leiden, en al daar uit te zoeken wat er moet gebeuren.

Misschien zelfs alle direct aangeroepen php files naar index.php te sturen.

Zelf zet ik alle php files buiten de document root behalve index.php
Die file zoekt uit wat er in de url stond en of hij dat begrijpt.
bijvoorbeeld /producten/list

zal in index.php leiden tot het aanroepen van de producten-control class.
Die zoekt vervolgens wat de volgende term in de url is.(list)
En dan zal hij aan de gang gaan om een lijst te tonen.
Staat er edit/12 dan zal hij de info van product 12 verzamelen en een edit-scherm tonen.

zo heb je altijd een zelfde soort ingang en kan de controller in kwestie zelf de rest van de url uitpluizen.
Dat voorkomt dat je in .htaccess gaat veronderstellen dat een url bestaat uit een string, slash, string, slash getal
danwel met een brei van 300 ondoorgrondelijke rewrite rules komt te zitten waarbij regel 39 en 153 strijdig blijken.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.