htaccess mod_rewrite

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Senior Front-end developer

Functie Als front-end developer ga je aan de slag voor verschillende klanten, waarbij veel rekening wordt gehouden met waar je woont (dit is altijd binnen het uur), en word er gezocht naar een organisatie die past bij jou. Zowel qua persoonlijke ambities als de technische aansluiting. De opdrachten duren gemiddeld 1 à 2 jaar maar dit hangt ook af van je wensen. Je werkt in een teamverband voor een klant en zult nauw samenwerken met zowel eigen collega’s als die bij de klant werkzaam zijn. Ze zijn op zoek naar een technische front-end developer die ruime ervaring heeft in één

Bekijk vacature »

Full stack developer Node.js, React Remote

Functie Als fullstack JavaScript developer vind jij het uitdagend om op basis van concrete klantvragen nieuwe functionaliteiten te ontwikkelen. Bij voorkeur worden deze functionaliteiten op een bepaalde manier geprogrammeerd, zodat ze door meerdere klanten te gebruiken zijn. Je hebt dus vaak te maken met abstracte vraagstukken. Om dit te kunnen realiseren sta je nauw in contact met de product owner en/of klant. Je bent niet alleen onderdeel van het development team, maar hebt ook vaak contact met de product-owner en/of klanten om daardoor inzichten te verzamelen die leiden tot productverbeteringen. • Inzichten verzamelen bij de klant en/of product owner •

Bekijk vacature »

Airport Developer / System engineer

De functie Als onze nieuwe Airport Developer / System Engineer is je doel om uit nieuwbouw- en onderhoudsprojecten maximale waarde te creëren voor Schiphol Group en haar stakeholders. Vanuit je visie en expertise, maar ook (technologische) ontwikkelingen, wetgeving en beleid vertaal je klantwensen naar een gedegen programma van eisen. In de planontwikkelingsfase werk je nauw samen met Plan Ontwikkelaars om je kennis in te brengen ten behoeve van de kwaliteit van het investeringsvoorstel. Je overlegt met diverse partijen, stelt de vraag achter de vraag en verbindt zo de belangen van de luchthaven, proceseigenaar en asseteigenaar om tot een gedragen ontwikkelopgave

Bekijk vacature »

C#.NET Developer

Functieomschrijving We are looking for a dutch native speaker In deze uitdagende functie ga je werken als onderdeel van het development team, in de functie van C#.NET Developer, Je gaat maatwerk software bouwen voor diverse klanten. Ook optimaliseer je bestaande software en bouw je API koppelingen. Je bent vooral met back-end development bezig. Je krijgt veel vrijheid in deze functie en je krijgt de kans om mee te denken in bedrijfsprocessen. Deels thuiswerken is geen enkel probleem! Bedrijfsprofiel Deze organisatie is gevestigd in de regio van Boxtel. Het is van oorsprong een familiebedrijf, die gestart zijn met het bouwen van

Bekijk vacature »

Medior/senior PHP ontwikkelaar E-commerce

Functie Het software development team bestaat momenteel 5 scrum teams . Ieder team heeft een eigen SCRUM Master en eigen tester. Zij werken voornamelijk in PHP en met hun eigen geschreven framework wat Symfony based is . Jij bent samen met je collega’s verantwoordelijk voor het interne softwaresysteem en alle projecten die daar omheen lopen. Alles wat jij ontwikkelt, wordt direct toegepast en uitgerold (wereldwijd). Dit maakt jouw werk tastbaar en uitdagend! Een greep uit jouw werkzaamheden: Toevoegen en ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten Logistieke software ontwikkelen voor intern gebruik Tientallen gigabytes aan data inzichtelijk maken Altijd op zoek gaan naar

Bekijk vacature »

Ambitieuze medior developer

Wat je gaat doen: Heb jij al een paar jaar ervaring als developer maar wil jij naar the next level? In ons NextLevelDev Programma helpen wij jou om de volgende stap te zetten: een mooi programma aan trainingen op het gebied van Java, hippe frameworks, Agile/Scrum, OCP-certificering en optioneel: andere JVM-talen als Kotlin en Scala; Cloud (AWS, Azure, GCP) Soc Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun

Bekijk vacature »

Medior C# Developer

Samen met het development team zorg je ervoor dat alle systemen achter de schermen vlekkeloos werken. Wat doe je als Medior C# Developer bij Coolblue? Als C# developer doe je regelmatig mee aan brainstormsessies over user experience, data en task flow met de UX Designer, Product Owner en Data Scientist in je team. Daarnaast schrijf je op zichzelf staande, consistente en testbare code die goed onderhoudbaar en toekomstbestendig is. Ook C# Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om te doen Werken met verschillende soorten data-opslag, zoals Oracle of AWS. Problemen oplossen

Bekijk vacature »

Junior Software Developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Junior Software Developer!? Sta jij aan het begin van jouw loopbaan of heb jij misschien al enige ervaring? Vind jij het daarnaast belangrijk om jezelf constant te kunnen ontwikkelen en uitdagen? Lees dan snel verder! Voor een vooraanstaand softwarehuis in Nieuwegein ben ik op zoek naar een Junior Software Developer. De eigenaar van het bedrijf is ervan bewust dat je als junior nog een hoop kan leren, waardoor je de eerste maanden veel begeleiding en diverse trainingen krijgt. Daarna ga je samen met je collega's aan zowel kleine als grote projecten werken.

Bekijk vacature »

Belastingdienst - Freelance Senior Cobol Applicati

Startdatum: 01.06.2023 Richttarief: €65,00 - €75,00 Duur van de opdracht: 7 maanden Uren per week: 36 Taal: Nederlands vereist! Gelieve in het Nederlands te solliciteren. Functieomschrijving: In de applicatie ETM zijn nu de inningsvoorzieningen voor ongeveer 25 aangifte- en aanslagmiddelen opgenomen. ETM is een extern aangeschafte service en het huidige contract met leverancier Oracle loopt af op 31-12-2022. Het programma uitfaseren ETM heeft als doel om vervanging te realiseren waarmee alle nu in gebruik zijnde ETM ondersteuning wordt overgenomen in nieuwe Inningsvoorzieningen om de continuïteit van de inningsprocessen te waarborgen. Eén van de inningsvoorzieningen die voor het einde van 31-12-2022

Bekijk vacature »

Top Low-Code Developer Gezocht!

Bedrijfsomschrijving Unieke Kansen, Uitstekende Arbeidsvoorwaarden & Inspirerend Team Wij zijn een toonaangevende, internationale organisatie die de toekomst van technologie vormgeeft door het creëren van innovatieve en baanbrekende oplossingen. Ons succes is gebaseerd op een hecht en gepassioneerd team van professionals die altijd streven naar het overtreffen van verwachtingen. Als jij deel wilt uitmaken van een dynamische, vooruitstrevende en inspirerende werkomgeving, dan is dit de perfecte kans voor jou! Functieomschrijving Als Low-Code Developer ben je een cruciaal onderdeel van ons team. Je werkt samen met collega's uit verschillende disciplines om geavanceerde applicaties te ontwikkelen en te optimaliseren met behulp van Low-code

Bekijk vacature »

Applicatie ontwikkelaar

Functie omschrijving Zelfstandige applicatie ontwikkelaar gezocht voor familiair bedrijf in omgeving Barendrecht! Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging en zoek jij een informele werkgever waar je zelfstandig kunt werken binnen een leuk IT team, lees dan snel verder want wie weet zijn wij op zoek naar jou! Binnen deze rol houdt jij je met het volgende bezig: Onderhouden en ontwikkelen van de IT systemen; Opzetten van Azure Cloud systemen, denk aan interfaces, hardware op de Cloud, webportalen of BI functies; Werken aan scripts binnen verschillende software applicaties, denk aan ERP en CAD; Ontwikkelen en implementeren van MS PowerApps

Bekijk vacature »

Full Stack .NET Developer

Dit ga je doen Als developer nieuwe gave features ontwikkelen; Werken met technieken als C#, Angular 12 en Javascript,; Maken van technische keuzes en beslissingen over de architectuur; Junior collega's coachen; Initiatief nemen voor nieuwe technische mogelijkheden; Je bent een belangrijke schakel - en vindt het leuk - om te schakelen met de business. Hier ga je werken In een team van 7 professionals ben je als Full Stack .NET Developer verantwoordelijk voor het ontwikkelen van applicaties voor het grootste inhouse product: een applicatie voor alles omtrent hypotheken. De programmeertaal die je hierbij beheerst is C#. Wil je van meerwaarde

Bekijk vacature »

Java Front-end Developer

Dit ga je doen Ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten in Java met tools als Springboot, MS SQL Server (T-SQL) en JavaScript; Het onderhouden van de (web-)applicaties binnen een complexe omgeving; Werken aan de migratie van een monolithisch systeem naar een architectuur gebaseerd op Kubernetes; Code reviews met collega's en actieve kennisuitdelingsessies voeren; Het uitvoeren van unit- en systeemtests Experimenteren met nieuwe tools en technieken. Hier ga je werken Binnen deze organisatie kom je te werken op de afdeling die gegevens verzamelt vanuit het hele land. Denk hierbij aan vertrouwelijke persoonsgegevens. Het team verwerkt al deze data met als doel het waarborgen

Bekijk vacature »

PHP developer - Digital Agency

Functie Het team telt momenteel 20 collega’s, bestaande uit developers (front- en backend) en het operations team, waaronder ook het management en twee scrum masters vallen. Ze zijn op zoek naar een PHP developer die in staat is zelfstandig te werken. Je komt te werken in één van de drie scrumteams en gaat aan de slag met een project voor de klant. Het fijne hieraan is dat je wel afwisseling hebt qua werk, maar tegelijkertijd doorlopend werkt voor bestaande klanten. Hierdoor krijg je ook de kans om echt de diepte in te gaan en innovatieve technische oplossingen neer te zetten.

Bekijk vacature »

High level C++ QT Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Eindhoven Vacature ID: 13486 Introductie Would you like to be involved in every aspect of software development for our exceptional products, from specification and design to testing and integration? If you're passionate about software development and eager to apply your programming skills to create customer-focused deliverables, then this is the perfect chance for you to expand your expertise. You can become a member of our Machine Control department's data-driven development team, where you'll design and build software solutions that optimize machine productivity. As a senior software design engineer, you'll participate in all phases

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Mr.Moe

Mr.Moe

05/11/2008 15:05:00
Quote Anchor link
Al vanalles gelezen over google vriendelijke url's, dus dacht laat ik het misschien ook een proberen.

ben eraan begonnen maar het lukt maar niet.
ik heb dus:

http://localhost/portfolio/index.php?nav=000

dit zou moeten worden:

http://localhost/portfolio/index/000

ik heb een .htacces bestand aangemaakt in de folder waar mijn index.php staat en daar staat in.

RewriteEngine On
RewriteRule ^index/(.*)/$ index.php?nav=$1

maar ik krijg nog steeds http://localhost/portfolio/index.php?nav=000 te zien.

Wat doe ik fout, of wat heb ik over het hoofd gezien?
 
PHP hulp

PHP hulp

09/05/2024 22:15:09
 
Robert Deiman

Robert Deiman

05/11/2008 15:34:00
Quote Anchor link
Je sluit je URL zoals je hem weergeeft al niet af met een / zo zet je hem wel in je .htacces..

Daarnaast werkt mod_rewrite vaak niet onder windows... Dus als je op localhost/ windows test gaat dat niet werken
 
Kasper Heyndrickx

Kasper Heyndrickx

05/11/2008 16:53:00
Quote Anchor link
RemeysenThomas schreef op 05.11.2008 15:05:
Al vanalles gelezen over google vriendelijke url's, dus dacht laat ik het misschien ook een proberen.

ben eraan begonnen maar het lukt maar niet.
ik heb dus:

http://localhost/portfolio/index.php?nav=000

dit zou moeten worden:

http://localhost/portfolio/index/000

ik heb een .htacces bestand aangemaakt in de folder waar mijn index.php staat en daar staat in.

RewriteEngine On
RewriteRule ^index/(.*)/$ index.php?nav=$1

maar ik krijg nog steeds http://localhost/portfolio/index.php?nav=000 te zien.

Wat doe ik fout, of wat heb ik over het hoofd gezien?

hallo...

probeer eens dit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
RewriteEngine On
RewriteBase /portfolio/
RewriteRule ^index/(.*)/ index.php?nav=$1
RewriteRule ^index/(.*) index.php?nav=$1


uitleg :::

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
RewriteEngine On

weet je wellicht al..
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
RewriteBase /porfolio/

basis map:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
RewriteRule ^index/(.*)/ index.php?nav=$1

hier veranderd (.*) --> hier word uw waarde uitgehaalt...
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
RewriteRule ^index/(.*) index.php?nav=$1

zelfde als daarjuist maar zonder een "/" na de url
 
Mr.Moe

Mr.Moe

05/11/2008 17:55:00
Quote Anchor link
Kasper schreef op 05.11.2008 16:53:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
RewriteBase /porfolio/

Moet ik deze regel nog plaatsen als het .htaccess bestand in de map "/portfolio/.htacces" heb zitten? nee toch.
 
Kasper Heyndrickx

Kasper Heyndrickx

05/11/2008 18:23:00
Quote Anchor link
RemeysenThomas schreef op 05.11.2008 17:55:
Kasper schreef op 05.11.2008 16:53:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
RewriteBase /porfolio/

Moet ik deze regel nog plaatsen als het .htaccess bestand in de map "/portfolio/.htacces" heb zitten? nee toch.

als .htaccess in de map porfolio zit..
dan moet het er zeker in ;)

werkt het of niet?
 
Mr.Moe

Mr.Moe

05/11/2008 18:26:00
Quote Anchor link
nee het werkt niet.

Mijn andere paginas bv home.php mogen toch ook rechtstreeks in die map zitten he?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Mr.Moe
 
Kasper Heyndrickx

Kasper Heyndrickx

05/11/2008 18:29:00
Quote Anchor link
RemeysenThomas schreef op 05.11.2008 18:26:
nee het werkt niet

dus het bestand .htaccess staat in de map portfolio met de inhoud:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
RewriteEngine On
RewriteBase /portfolio/
RewriteRule ^index/(.*)/ index.php?nav=$1
RewriteRule ^index/(.*) index.php?nav=$1


ga dan naar http://localhost/portfolio/index/000
(--> http://localhost/portfolio/index/000 OF http://localhost/portfolio/index/000/)
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Kasper Heyndrickx
 
Mr.Moe

Mr.Moe

05/11/2008 19:11:00
Quote Anchor link
ja dat werkt, alleen nu wordt mijn css niet mee geladen
 
Kasper Heyndrickx

Kasper Heyndrickx

05/11/2008 19:28:00
Quote Anchor link
RemeysenThomas schreef op 05.11.2008 19:11:
ja dat werkt, alleen nu wordt mijn css niet mee geladen

steek je map er in ;)
"/portfolio/css.css" ...

css.css --> bestand van je css bestand

cv?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Kasper Heyndrickx
 
Mr.Moe

Mr.Moe

05/11/2008 19:37:00
Quote Anchor link
De css zit al in die map.

Kvind het echt vreemd.

maar is het niet de bedoeling, wanneer ik achter een knop index.php?nav=000 zet dat die automatisch er index/000 van maakt
 
Kasper Heyndrickx

Kasper Heyndrickx

05/11/2008 19:39:00
Quote Anchor link
RemeysenThomas schreef op 05.11.2008 19:37:
De css zit al in die map.

Kvind het echt vreemd.

maar is het niet de bedoeling, wanneer ik achter een knop index.php?nav=000 zet dat die automatisch er index/000 van maakt


??

geef eens de bestandsroot en de <link> ding ;)

maar ik versta je vraag niet :s
 
Mr.Moe

Mr.Moe

05/11/2008 19:44:00
Quote Anchor link
nogal moeilijk een link te geven als het local staat.

portfolio/
.htaccess
index.php
home.php
contact.php
css/
css.css

*die css map zit in de portfoliomap
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Mr.Moe
 
Kasper Heyndrickx

Kasper Heyndrickx

05/11/2008 19:47:00
Quote Anchor link
RemeysenThomas schreef op 05.11.2008 19:44:
nogal moeilijk een link te geven als het local staat.

portfolio/
.htaccess
index.php
home.php
contact.php
css/
css.css


ajaja...
dan is uw link wel /portfolio/css/css.css eh.. :)
 
Kasper Heyndrickx

Kasper Heyndrickx

05/11/2008 20:02:00
Quote Anchor link
en gaat het nu?
 
Mr.Moe

Mr.Moe

05/11/2008 20:09:00
Quote Anchor link
die link ligt goed hoor op mijn index pagina.
 
Kasper Heyndrickx

Kasper Heyndrickx

05/11/2008 20:14:00
Quote Anchor link
dus het werkt?
 
Mr.Moe

Mr.Moe

05/11/2008 20:17:00
Quote Anchor link
nee, als ik index.php?nav=000 intyp dan werkt mijn css ens als ik index/000/ intyp niet
 
Kasper Heyndrickx

Kasper Heyndrickx

05/11/2008 20:20:00
Quote Anchor link
eeuhm...

wil je eens de code geven van index.php ...
 
Mr.Moe

Mr.Moe

05/11/2008 20:26:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
<head>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8" />
<link type="text/css" rel="stylesheet" href="stylsheets/mystyle.css" />
<title>Portfolio</title>
</head>
<body>
    <div id="container">
        <div id="containerleft">
            <div id="top"></div>
            <div id="nav">
                <ul>
                    <a id="010" href="index/000"><li>Home</li></a>
                    <li>about</li>
                    <a id="010" href="index.php?nav=010"><li>Projecten</li></a>
                    <li>Contact</li>
                </ul>
            </div>
            <div id="index">
                <div id="afbeelding">
                    <img src="layoutimg/picture.jpg" alt="afbeelding" />
                </div>
                <div id="titelbalk">
                    <img src="layoutimg/project.png" alt="projecten" />
                    <h1>Projecten</h1>
                </div>
                   <?php
                //array met toegelate paginanamen
                $aNav = array(
                    '000' => true,
                    '001' => true,
                    '010' => true,
                    '011' => true
                );
                if(isset($_GET['nav'])){
                    if(array_key_exists($_GET['nav'], $aNav)){
                        switch($_GET['nav']){
                            case
'000';
                            include('home.php');
                            break;
                            case
'001';
                            //include('about.php');
                            break;
                            case
'010';
                            include('project.php');
                            break;
                            case
'011';
                            //include('contact.php');
                            break;
                            default;

                            include('home.php');
                        }
                    }

                    else
                        echo '<p>De Pagina die u opvroeg bestaat niet</p>';
                }

                else
                    include('home.php');
                ?>
              
                <div id="bodem">
                    <p>Remeysen Thomas</p>
                </div>
            </div>    
        </div>
 
Timen kut

Timen kut

05/11/2008 20:30:00
Quote Anchor link
Zelfde issue bij mij atm.

Ook ik krijg in mijn menu nog steeds shop.php?cat=Naam te zien ipv shop/naam

En als ik handmatig www.domein.nl/shop/Naam intyp is mijn CSS ook weg..


htaccess:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
RewriteEngine On
RewriteRule ^shop/(.*) shop.php?cat=$1


Het menu waar de link inzit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
            <div id="category">';
            $products=new products();
            $items=$products->ShowCategory();
            $i=1;
            foreach($items as $item){
                $aantal = count($item);
                echo '<a href="shop.php?cat='.stripslashes($item['categorienaam']).'" class="cat"/>'.strtolower(stripslashes($item['categorienaam'])).'</a>';
                if($i <= $aantal){
                    echo ' | ';
                }
                $i++;
            }
            echo '
            </div>


stylesheet:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<link href="css/style.css" rel="stylesheet" type="text/css" />
 
Kasper Heyndrickx

Kasper Heyndrickx

05/11/2008 20:44:00
Quote Anchor link
aan allebij::

/ - map- / -css bastand-

dus bijvoorbeeld:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<link href="/css/style.css" rel="stylesheet" type="text/css" />

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<link type="text/css" rel="stylesheet" href="/stylsheets/mystyle.css" />
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Kasper Heyndrickx
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.